Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Descoperitorul de talente: Lucia Boulescu, un pictor impresionant

Din ce în ce mai mult soare și căldură la București. Mă grăbesc și eu să vă aduc în centrul atenției un pictor solar, un colorist ce aduce multă căldură prin lucrările sale.
– Pentru început vă rog să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc. Cum a fost anul 2021, legat de arta dumneavoastră?
– Desigur. Lucia Boulescu este numele meu, adică luminos, strălucitor, ceea ce se observă și în lucrările mele. Îmi plac mult culoarea și lumina.
Pregătirea mea este de inginer tehnolog. Am terminat UPG Ploiești, Facultatea Tehnologia Prelucrării Petrolului și Gazelor, promoția 1977-1982.

Am lucrat ca inginer proiectant, în domeniul automatizărilor, la Institutul de Proiectări Instalații Petroliere, IPIP Ploiești. Deși, este o meserie grea, pe care nu pot spune că am iubit-o, am dus-o până la capăt, cu răbdare și multă responsabilitate.

După 29 de ani, când Bunul Dumnezeu a hotărât ca este de ajuns, a venit momentul să fac și ceea ce-mi place. Dacă o întrebați pe mama, ea spune ca este prea târziu. Eu, însă, cred ca Dumnezeu știe mai bine când este vremea și El este cel ce hotărăște când trebuiesc împlinite!

Așa că, din 2019 îmi împlinesc un vis devenit realitate. Acela de a picta.
În luna martie a anului 2019, am găsit o postare, pe Facebook, prin care o doamna psiholog și artist, Diana Petrec, necunoscută pentru mine atunci, anunța că face înscrieri la cursuri de pictură, pentru doritori și care nu trebuie să știe să picteze.
Acela a fost momentul! Și de atunci pictez.

Prima expunere a picturilor mele a fost la Cafeneaua Kohi, din Ploiești, în 24 ianuarie 2020, iar primul vernisaj, din 27 ianuarie 2020, a fost cea mai frumoasa zi din viața mea.
Au urmat expuneri de lucrări la Galeriile Cluj Art, la Salonul de Iarna al Artiștilor Plastici, ianuarie-februarie 2021. Galeriile Cluj Art au apreciat talentul, nu neapărat pregătirea de specialitate.

Apoi expunerea lucrărilor, ca și membru, din februarie 2021, al Cenaclului de Arte Plastice Arcade- Ioan Titus Drăghicescu, al Consiliului Județean Prahova, la rotonda Bibliotecii N. Iorga Ploiești, la diverse expoziții de grup.   A urmat o expoziție personala „În armonie cu natura” în august- septembrie 2021. Apoi am participat la evenimentul „Artiști români pe simeze internaționale, Ediția a IIa” , de la Galeria EKA & MOOR, din Madrid, Spania, martie 2021.

A urmat participarea cu lucrări la evenimentul organizat la Galeria D’E.M. Venice Art Gallery, Veneția, Italia, aprilie-mai 2021. Am participat la evenimentul „ROMANIAN COLORS Artiști români pe simeze internaționale 4″ – Galeriile Nikola Petrov, Vidin, Bulgaria, iulie 2021. A urmat participarea la evenimentul „SUMMER VIBE” – Salonul de vara al artiștilor plastici la Galeriile Cluj Art,  iunie-iulie 2021. Apoi la evenimentul „Simfonie florală”, tot la Galeriile Cluj Art, din august 2021. Și nu în ultimul rând am participat cu lucrări la evenimentul „Shade of autumn”-Salonul de toamna al artiștilor plastici, la Galeriile Cluj Art, din noiembrie 2021.

– Care sunt temele preferate pentru tablouri?
– Temele pe care le abordez în lucrările mele sunt legate de flori, care mă fascinează prin frumusețe și delicatețe, dar și peisajele, care te încântă și te liniștesc.

– Ce visați pentru anul artistic 2022, dar și pentru următorii ani?
– Pentru anul acesta, 2022, îmi doresc să continui Școala Populară de Arta, începută în 2021, la clasa de pictură a d-nei profesor Mariana Voicu, din Ploiești, unde sunt eleva în anul întâi. De asemeni, îmi doresc să continui sa pictez, desigur, și să expun lucrările, în alte expoziții.

Mi-am dorit, încă de la început, să expun în București și iată că acum am fost invitată să o fac.
În câteva zile voi expune, prin intermediul d-nei Adina Moldova Titrea, la Pache Bistro& More Gallery, la expoziția „Gândul primăverii”. Iar în mai-iunie, două din lucrările mele vor pleca în Madrid, la Galeria Buero Vallejo. Și mai mult decât atât, anul acesta aș dori să particip la concursul anual organizat de Luxembourg Art Prize.

– Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general?
– Eu văd lumea artei mele în continuă mișcare și perfecționare. Sunt o perfecționistă cam în tot ceea ce fac, așa că mă voi strădui să adaug cunoștințe noi și acest nou domeniu de activitate.
Îmi doresc să devin din ce în ce mai bună, atât în pictură cât și în grafica, a se citi portrete, în creion și cărbune. „Un om cu un vis nu poate fi îngenuncheat! Iar eu chiar am un vis legat de pictura!
– Impresionant. Mulțumim frumos. Acum, să vedem și câteva imagini.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *