Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Descoperitorul de talente/ Maria Mare, un creator impresionant de tablouri și poeme

Faptul că am descoperit un pictor adevărat în data de 25 octombrie, ziua de naștere a lui Pablo Picasso, nu este pentru mine întâmplător. Sărbătoarea admiratorilor de armonii cromatice, creatorul spaniol fiind apreciat personalitatea artistică a secolului trecut, a fost marcată pentru mine și mai mulți prieteni din spațiul virtual prin detectarea unui nou talent. Este vorba de Doamna Maria Mare, născută în localitatea Verguleasa, din județul Olt.

Călătorii din spațiul virtual o pot găsi cu numele Nony Monica – Maria Mare.
Vă fac două invitații. Prima să o cunoaștem, apoi să vedem câteva tablouri care rămân mult timp în memorie.

-Sunt născută pe 27 iulie 1962, în județul Olt, localitatea Verguleasa. Am făcut liceul și școala Postliceală în București, specialitatea „Drumuri și Poduri”. Am lucrat în cadrul unei companii de stat. Din aprilie 2022, am încetat contractul de muncă și mă ocup doar de pictură și de scris. Nu mă consider „pictor” doar iubitoare de culori și pe lângă culori îmi place și poezia cu versuri albe. Am „moștenit” probabil aceste „talente” de la bunicii din partea tatălui, bunicul fiind mare iubitor de literatură și bunica o mare iubitoare de „culori”!

– Când ați făcut primul tablou?
– Primul tablou în ulei l-am pictat la vârsta de 10 ani, când am primit cadou de la bunicul un carton pânzat 30/40 și culori în ulei. Am avut o perioadă foarte mare în care nu am mai pictat, dar am reintrat în „lumea culorilor” acum 10 ani, când, din păcate, fiica mea a fost diagnosticată cu o boală foarte grea, ca 5 ani mai târziu și soțul meu să aibă un accident vascular cerebral și să rămână nedeplasabil. Aceste două „lovituri” au culminat în luna noiembrie 2021 cu decesul fiicei, care împlinise 37 de ani, și la o săptămână a soțului. Mai am un fiu care locuiește în același oraș cu mine, în Buzău. Cam asta este povestea mea pe scurt și vă mulțumesc încă odată pentru interes.

–Of, Doamne! Ce vă doriți pentru acest final de an?
-Pentru anul 2022, îmi doresc sănătate și multe culori „aruncate” pe pânză.

Acestea au fost toate cuvintele. Acum urmează culorile. Mai este ceva înainte de tablouri. Invitata noastră de la rubrica „Detectorul de talente”, în afară de o pasiune a bunicului – pictura – mai are o dimensiune artistică extrem de interesantă. Versurile. Să sperăm că vom putea cunoaște și acest univers în perioada următoare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *