Scriu aceste rânduri în 30 martie. Este o zi cu semnificație aparte în istoria picturii mondiale. La 30 martie, dar 1853, s-a născut cel care avea să impresioneze lumea peste decenii, pictorul olandez Vincent Van Gogh.
Păstrând proporțiile cuvenite, 30 martie este o dată cu o altă semnificație în istoria personală, a unui om care urmărește, pe cât poate el de atent, actualitatea plastică de la noi.
Este ziua în care vă aduc în centrul atenției dumneavoastră pe doamna Paula Zamfir Bilciu. Artistul care ne aduce aproape de suflete farmecul inegalabil al vieții rurale. În perioada 11 – 25 aprilie 2022, veți putea admira o parte a tablourilor sale, dacă intrați la Sala Rondă a Cercului Militar Național din București.
Dar, până atunci, să o cunoaștem mai bine pe invitata noastră:
— Vă rugăm să vă prezentați…
— Mă numesc Paula Zamfir, în pictură, am mai adăugat numelui meu și Bilciu, de la Bilciurești, este satul unde locuiesc. Îmi place să trăiesc la țară, îmi place viața la țară, mereu mi-a plăcut, încă de când eram copil. Acum, după pensionare, ne-am retras aici, să trăim în mijlocul naturii câte zile vom avea. Aici este magic, liniște, un loc unde pictura împreună cu natura sunt un balsam pentru suflet. Îmi doresc să fie sănătate pentru toată suflarea omenească, pace, liniște, să trăim frumos. Pictura, natura și credința ne înfrumusețează viața și ne sunt sprijin.
— Ce ne puteți spune despre anul 2021 din punct de vedere artistic?
— Referitor la anul 2021 din punct de vedere artistic, îmbrățișând curentul expresionist am lucrat mai mult, mai intens, abordând teme inspirate din peisajul rural, din poezia lui Alecsandri, Coșbuc sau amintiri trăite cândva în Dobrogea, la părinții mei. Am participat la o tabără de creație, împreună cu colegii din localitatea Câmpina unde am și expus la Casa de cultură Geo Bogza. Fiecare lucrare a mea nu o consider terminată niciodată. Cum spunea Leonardo da Vinci… ,, o lucrare nu e terminată niciodată”. Spun asta deoarece mereu îmi vine și revin asupra lucrărilor mele pentru o exprimare pe măsură a trăirilor interioare prin intermediul culorilor și desenului.
— Ce vă doriți pentru anul 2022?
— Aspirații pentru anul 2022, și mai departe, ar fi: să urc încă o treaptă în exprimarea plastică și să am spații de expunere amenajate în marile parcuri bucureștene.
— Vă mulțumim frumos!
Lasă un răspuns