Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. Alegerile parlamentare au loc la 1 decembrie

Descoperitorul de talente: Paula Zamfir Bilciu, pictorul care ne invită în natură

Scriu aceste rânduri în 30 martie. Este o zi cu semnificație aparte în istoria picturii mondiale. La 30 martie, dar 1853, s-a născut cel care avea să impresioneze lumea peste decenii, pictorul olandez Vincent Van Gogh.

Păstrând proporțiile cuvenite, 30 martie este o dată cu o altă semnificație în istoria personală, a unui om care urmărește, pe cât poate el de atent, actualitatea plastică de la noi.
Este ziua în care vă aduc în centrul atenției dumneavoastră pe doamna Paula Zamfir Bilciu. Artistul care ne aduce aproape de suflete farmecul inegalabil al vieții rurale. În perioada 11 – 25 aprilie 2022, veți putea admira o parte a tablourilor sale, dacă intrați la Sala Rondă a Cercului Militar Național din București.
Dar, până atunci, să o cunoaștem mai bine pe invitata noastră:

— Vă rugăm să vă prezentați…
— Mă numesc Paula Zamfir, în pictură, am mai adăugat numelui meu și Bilciu, de la Bilciurești, este satul unde locuiesc. Îmi place să trăiesc la țară, îmi place viața la țară, mereu mi-a plăcut, încă de când eram copil. Acum, după pensionare, ne-am retras aici, să trăim în mijlocul naturii câte zile vom avea. Aici este magic, liniște, un loc unde pictura împreună cu natura sunt un balsam pentru suflet. Îmi doresc să fie sănătate pentru toată suflarea omenească, pace, liniște, să trăim frumos. Pictura, natura și credința ne înfrumusețează viața și ne sunt sprijin.

— Ce ne puteți spune despre anul 2021 din punct de vedere artistic?
— Referitor la anul 2021 din punct de vedere artistic, îmbrățișând curentul expresionist am lucrat mai mult, mai intens, abordând teme inspirate din peisajul rural, din poezia lui Alecsandri, Coșbuc sau amintiri trăite cândva în Dobrogea, la părinții mei. Am participat la o tabără de creație, împreună cu colegii din localitatea Câmpina unde am și expus la Casa de cultură Geo Bogza. Fiecare lucrare a mea nu o consider terminată niciodată. Cum spunea Leonardo da Vinci… ,, o lucrare nu e terminată niciodată”. Spun asta deoarece mereu îmi vine și revin asupra lucrărilor mele pentru o exprimare pe măsură a trăirilor interioare prin intermediul culorilor și desenului.

— Ce vă doriți pentru anul 2022?
— Aspirații pentru anul 2022, și mai departe, ar fi: să urc încă o treaptă în exprimarea plastică și să am spații de expunere amenajate în marile parcuri bucureștene.
— Vă mulțumim frumos!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *