Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Descoperitorul de talente: Talpoș Elisabeta pictează cu har și îi ajută pe copiii defavorizați

Când scriu aceste rânduri, calendarul arată 15 cireșar. Cu alte cuvinte suntem la mijlocul săptămânii, la mijlocul lunii, dar și a anului de grație 2022. Din altă perspectivă suntem în mijlocul pictorilor. Din acest univers al armoniilor cromatice, vreau să vă propun astăzi numele unui creator special din mai multe puncte de vedere. Pictează peisaje, dar și balerine. Face icoane pe sticlă sau pe lemn subliniind mereu marea importanță a legăturii cu lumea divină. Lucrează la un muzeu, adică în locul unde se tezaurizează mărturiile cele mai valoroase ale perioadei trecute. În plus se implică în ateliere de creație destinate copiilor, inclusiv pentru cei defavorizați. Una peste alta, o activitate bogată desfășurată cu responsabilitate. Așa poate să fie pus în valoare un talent moștenit din familie. Este momentul să o cunoaștem pe Elisabeta Talpoș.

– Vă rugăm să vă prezentați.
– Mă numesc Elisabeta Talpoș, nume de artist „Elizabet” din Satu Mare. Am terminat Universitatea Tehnică din Cluj Napoca; Centrul Universitar Nord din Baia Mare, secția Arte Plastice – Pictură, 2009-2012. Master în arte 2016-2018.
Sunt membru UAPR, filiala Satu Mare.

Arta ocupă un loc important în viața mea, încă din vremurile copilăriei. Talentul mi-am dobândit de la strămoșii mei. Nu aș putea trăi fără artă, fără să creez ceva frumos. Un principiu de bază pentru mine, în ceea ce privește pictura, a fost și va fi întotdeauna să nu mă îndepărtez prea departe de realitate, dar totodată intenționez să provoc imaginația oamenilor cu lucrările mele. Iubesc natura și tot ce e frumos, îmi place mult să pictez în plein-air, peisaje sătmărene și maramureșene, căutând case vechi strămoșești. Dar pentru mine și un copac exprimă un miracol. Târzie toamna și iarna lucrez în atelierul meu (colțișorul din cameră), acolo creez compoziții în care pot accentua frumusețea femeii, văzând cu ochii unei femei. Ador să pictez balerine, dansatoare, femei cu flori, mame cu copii. Este o temă bogată și expresivă. O ador. Câteodată mai desenez cu creion, tuș, sau pictez o icoană pe sticlă, lemn.

– Cum a fost anul acesta pentru arta dumneavoastră?
– În acest an mă bucur enorm că pot participa în patru tabere de creație. Am participat în mai multe expoziții de grup și voi avea trei expoziții personale. În fiecare an particip la evenimente culturale și expoziții, precum și tabere. Am participat la foarte multe expoziții, în țară cât și în străinătate.
Sunt o angajată simplă a Muzeului Județean Satu Mare, dar mă implic cu bună voință în diferite activități cu copii și copii dezavantajați, ateliere de creație.

– Ce vă propuneți?
– Doresc în continuare să ofer oamenilor lucrări frumoase, mărețe, să pot dărui numai bucurii și atunci spun că a meritat. Am un site, unde se poate vizita o parte din lucrările mele, ele vorbesc și povestesc! Vă mulțumesc mult pentru atenția acordată.
– Eu sunt cel care mulțumește. Să vedem acum niște imagini.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *