Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Descoperitorul de talente: Vali Antonescu ne pregătește de sărbătoare

Mulți oameni se pregătesc să întâmpine sărbătoarea de Paște.
Prin urmare, sunt binevenite câteva lucrări de artă sacră. Din acest domeniu aparte al artelor vizuale, vă aducem, astăzi, în centrul atenției un nume: Vali Antonescu.

–Vă rugăm să vă prezentați și să ne spuneți cum a fost anul 2021 pentru arta dumneavoastră ?
–M-am născut în 1960, 29 august, într-un sat din Mehedinți, foarte aproape de Dunăre. De la vârstă de 10 ani locuiesc în Hunedoara. Actualmente sunt profesoară la o școală din localitate.
Înclinația mea nativă pentru artă și frumos, m-a îndemnat spre pictură. Am pictat timid și simplu pe aproape orice suport, mici obiecte pe care le dăruiam prietenilor. Din 2017, am luat pictura mai în serios și am urmat cursuri de artă în cadrul unei asociații „Creativ Act”. Am fost atrasă mai mult de acuarelă, dar am pictat și pe pânză cu acrilic.

Pentru că îmi place mult culoarea sepia, mi-am dezvoltat singură tehnica acuarelei cu cafea, pas cu pas.
Acuarelele mele au o tematică diversă: peisaje, portrete, interpretări după pictori celebri (Grigorescu este pictorul meu de suflet), inspirații din arta sacră. În 2019, am avut două expoziții personale, în anul pandemic 2020, două expoziții de grup în Cluj și una în Hunedoara la Castelul Corvinilor.

2021 a fost un an bun pentru mine. Am participat la șase expoziții de grup, două în Hunedoara, trei în București și una peste granițe, la Madrid, acestea din urma grație amabilității unui om minunat, care este doamna Titrea Adina Moldova, artist și curator, și căreia îi mulțumesc și pe această cale. Apoi, cea de a treia expoziție personală, de data aceasta numai de acuarele cu cafea.

– Cum doriți să fie anul 2022?
– Anul 2022 aș vrea să îmi aducă cele mai de preț daruri: sănătate și timp! Timp se pare că voi căpăta pentru că este anul în care se încheie activitatea mea profesională și mă voi putea bucura mai mult de copii, de nepoți și de pasiunea mea pentru frumos, mulți ani! Sper! Sigur, se conturează și evenimente artistice la care doresc să particip, în tara și peste hotare.
Cât despre sănătate, nu am niciun semn că nu mă voi bucura de ea (să gândim cu optimism-ne face bine!)!

Chiar dacă pare un stereotip, îmi doresc o lume mai buna, să lăsam în urma tot răul, tot ce ne-a marcat “pandemic” din 2020 și până azi, să fim mai atenți la aproapele nostru, la nevoile lui!…
Să fim buni de câte ori se poate! Și întotdeauna se poate!
– Mulțumim frumos. Acum să vedem câteva lucrări semnate de dumneavoastră. Pentru toate vă felicit.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *