Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Deși acum își sparg farfurii în cap, după alegerile interne, PNL și USRPLUS vor guverna împreună. Sînt condamnate să facă asta!

Spre deosebire de mulți confrați, majoritatea mai tineri, eu n-o să mă apuc să zbier, în cor cu jurnaliștii de casă ai USRPLUS și cu postacii trotinetiști ai partidului, că președintele încalcă Legea fundamentală a țării, Constituția, și că Gruparea reformistă din PNL își bate joc de democrație prin tertipurile puse la cale împreună cu PSD pentru ca Moțiunea de cenzură să n-ajungă la vot în Parlament.

Nu fac asta din două motive:

1) De ani întregi scriu că președintele încalcă Constituția. A încălcat-o punîndu-și Geaca Roșie pentru a îndemna protestatarii ilegali să dărîme Guvernul PSD, atacînd aproape zilnic un partid politic, PSD, implicîndu-se în campania electorală pentru scrutinul pe București, convocîndu-i la Cotroceni pe membrii Guvernului Cîțu. Nici liderii USRPLUS, nici jurnaliștii care le mănîncă din palmă, n-au reacționat la aceste abateri. Dimpotrivă, multe dintre încălcări au fost cu complicitatea liderilor USRPLUS și aplaudate de jurnaliștii din debara. Miniștrii USRPLUS, în frunte cu Dan Barna, au răspuns convocării anticonstituționale de la Cotroceni și, la ieșirea de la întîlnirea de lucru cu președintele, străluceau din cap pînă-n picioare, ca becurile cu led ale iluminatului public, de fericirea de a fi fost luminați de El Însuși. Cînd, în seara zilei de 10 august 2018, încălcînd Constituția, președintele a ieșit în spațiul public și a cerut procurorilor să deschidă dosar penal forțelor de ordine – deși în afara zbieretelor pe internet ale USRPLUS-iștilor – nu era la ora respectivă nici o dovadă a excesului de forță dinadins, pus la cale de liderii PSD, liderii USRPLUS și jurnaliștii lor au aplaudat abaterea președintelui. Iată-i acum descoperind indignați că Președintele încalcă Constituția.

2) Mișculațiile PNL-PSD menite a amîna pînă după 25 septembrie 2021, data Congresului PNL, dezbaterea Moțiunii de cenzură nu sînt o noutate în postdecembrism. Am fost folosite de regulă de Putere împotriva Opoziției. Acum, abaterile sînt folosite de o parte a Puterii împotriva celeilalte părți. Ca jurnalist simt nevoia să intervin cînd Opoziția e călcată în picioare de către Putere. USRPLUS nu e însă în Opoziție. N-am cunoștință de vreo declarație a lui Dan Barna potrivit căreia USRPLUS intră în Opoziție. Cunosc doar declarațiile zilnice ale liderilor USRPLUS că vor să rămînă la Putere, dar fără Florin Cîțu, că după debarcarea lui Florin Cîțu vor face o Coaliție de Centru-Dreapta tot cu PNL. Liderii USRPLUS zbiară pe toate drumurile că PSD refuză să voteze Moțiunea de cenzură. Păi de ce să voteze PSD Moțiunea lor de cenzură? Vrea USRPLUS prin această Moțiune să dea jos Guvernul și să intre într-un nou Guvern alături de PSD și AUR? Nu, nu vrea. USRPLUS vrea ca PSD să-i dea o mînă de ajutor ca să-și repare Onoarea ciobită prin debarcarea lui Florin Cîțu. Doar atît. Nici nu se gîndește la o nouă combinație guvernamentală. Nici nu se gîndește să intre în Opoziție.

E limpede că sîntem martorii unui scandal doar în interiorul Coaliției de Centru Dreapta. Un scandal în familie. Unul cu tărăboi, cu farfurii sparte, cu acuzații reciproce din consumul conjugal, dar un scandal în familie. Bine e în astfel de împrejurări ca oamenii normali să nu se bage într-un scandal de cuplu. Pînă la urmă cei doi se vor împăca și după atîta ceartă vor pune chiar de un copil, dat fiind că o ceartă strașnică într-un cuplu tînăr poate avea un rol afrodisiac.

La bodegi, și la televiziuni se pun pariuri că actuala Coaliție nu se va mai reface. Că partenerii au mers prea departe cu insultele, cu păruielile, cu dezvăluirile. Eu nu pariez pe un asemenea deznodămînt. Așa-zisa Criză politică nu e o criză politică. E un spectacol prost jucat pe o scenă dată cu motorină în fața electoratului celor două partide. Un electorat aflat în postura mahalalei care a ieșit la ferestre. Fiecare formațiune vrea să arate propriului electorat că se ține pe poziții, că nu cedează. PNL vrea să arate că merge pînă-n pînzele albe cu scoaterea USRPLUS de la Guvernare. USRPLUS vrea să arate că nu va ceda pînă cînd prin plecarea lui Florin Cîțu nu i se va da satisfacție. Fiecare formațiune e condamnată să se poarte așa din cauza alegerilor interne. Gruparea reformistă, sub conducerea lui Klaus Iohannis, l-a împins pe Florin Cîțu să fie Gigi Durul cu USRPLUS din două motive:

  • a) Să obțină voturile la Congres din partea delegaților încîntați că neoprogresiștilor li se dă, în fine, peste bot.
  • b) Să contracareze zvonurile lansate de Gruparea Orban că spre deosebire de el, Ludovic Orban, închinat Tradițiilor, Românescului și Bisericii, Florin Cîțu va angaja PNL pe un drum neoprogresist, ba chiar că se va uni cu USRPLUS.

Cele două note dobîndite din Scandalul provocat dinadins îi asigură lui Florin Cîțu victoria la Congresul din 25 septembrie 2021. Cu o singură condiție:
Să fie tot premier pe 25 septembrie 2021.

E un interes vital și al lui Klaus Iohannis ca Florin Cîțu să rămînă premier. Eșecul lui Florin Cîțu ar fi un mare eșec și pentru Klaus Iohannis. Și Klaus Iohannis n-are nevoie de eșecuri pînă în 2024. Sistemul e o haită. Dacă sîngerezi, te rupe în bucăți.
O dată ajuns Florin Cîțu președinte PNL, atît el, cît și Klaus Iohannis, vor fi dispuși să negocieze cu USRPLUS. Ba chiar să dea de la ei ca să se poată reface Coaliția.

USRPLUS e o formațiune și ea marcată de un război intern în perspectiva Congresului. Cei doi competitori – Dan Barna și Dacian Cioloș – nu-și pot permite decît să fie Dîrzi, Neînduplecați în cererea de demitere a lui Florin Cîțu. Pentru electoratul USRPLUS, ceea ce li s-a întîmplat miniștrilor USRPLUS nu se poate repara decît prin sacrificarea lui Florin Cîțu. Din acest punct de vedere, atît Dan Barna, cît și Dacian Cioloș se întrec în a fi cît mai anti Florin Cîțu și anti Iohannis.

După Congresul USRPLUS, noul președinte, indiferent cine va fi el, își va îngădui orice compromis pentru a păstra Coaliția.
Dacă n-ar fi așa, USRPLUS ar fi trecut de mult în Opoziție, invocînd imposibilitatea guvernării împreună cu PNL. Din cîte se vede, chiar și după depunerea Moțiunii de cenzură, liderii USRPLUS susțin că ei vor doar plecarea lui Florin Cîțu. Dacă se rezolvă asta se întorc în Coaliție. Dar nu numai atît.

PNL și USRPLUS sînt condamnate să guverneze împreună și după acest episod de mahala politică.
Nu pentru că se iubesc, ci pentru că n-au încotro.
Rezultatele alegerilor parlamentare au dat o asemenea structură a Parlamentului încît nu există o altă combinație de putere decît PNL, USRPLUS, UDMR.
Alegerile din 6 decembrie 2020 fac imposibilă o altfel de combinație care să asigure majoritatea parlamentară.

PSD are 29%, AUR are 9%. UDMR are 6%.
Admițînd (prin absurd ) că AUR s-ar combina cu UDMR, noua Coaliție n-ar avea majoritatea în Parlament.
Alte formule în care, de exemplu, PSD să se combine cu USRPLUS și cu UDMR sînt imposibile.
Se vehiculează și alte formule, fără USRPLUS:
Guvern de Uniune Națională (PNL + PSD) sau Guvern minoritar PNL, sprijinit de PSD.

Oricît ar părea de ciudat, în amîndouă formulele PSD e cel ce n-are interesul să se combine. Marcel Ciolacu știe că alegerile din 2024 sau anticipatele (în 2022 sau 2023, nu acum) trebuie cîștigate de PSD cu un scor suficient de mare pentru ca PSD să nu facă guvern de colaborare.

Orice combinație cu PNL ar însemna participarea la Guvernare.
Asta ar fi mortal pentru PSD, chiar și în cazul unui Guvern minoritar. Conducerea PSD ar fi supusă unei uriașe presiuni, atît dinspre electorat, cît și dinspre gruparea Dragnea. Un partid înființat de Dragnea pe motiv că PSD a trădat interesele electoratului ar lua mult din scorul PSD. Ca să nu mai spunem că AUR, după concubinajul de o Moțiune cu USRPLUS va reveni la programul său violent anti Dreapta și anti Putere. Luînd voturi de la un PSD prins în capcana sprijinirii Guvernului de Dreapta. Sprijinirea unui guvern din Parlament înseamnă riscul de a-ți asuma greșelile comise de acesta. Își poate permite așa ceva PSD?

Mulți se vor întreba:
Dar electoratul? Cum vor convinge electoratul liderii USRPLUS aleși la Congres că trebuie să revină în Coaliție, chiar și sub conducerea lui Florin Cîțu?
Păi cum au convins electoratul care merge cu trotineta liderii USRPLUS de acum că e posibilă o alianță cu cei de la AUR, care merg cu căruța?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Deși acum își sparg farfurii în cap, după alegerile interne, PNL și USRPLUS vor guverna împreună. Sînt condamnate să facă asta!”

  • Domnule Cristoiu, in calitate de analist politic=pardon de istoric al clipei,cred ca faceti o mare eroare. NU PERMANENT trebuie ca cei slabi sa fie aparati. De multe ori cei slabi devin santajisti. Vezi cei cu probleme sexuale, zisi homa.In general sunt un sincer admirator al vostru. Dar am costatat ca mereu nu aveti „flerul de a descifra adevarul”. Mereu s-a intimplat sa nu aveti dreptate. Asa nu ma impieteaza de a va citii zilnic. Actuala situatie este generata de lacomia si inginfarea lui iohanis. Se doreste ca banii_euro, sa fie gestionai de la cotroceni, se doreste ca procurorii sa fie numiti de cotroceni, se doreste ca parlamentul sa fie controlat de la cotroceni, se doreste ca intreg guvernul,nu partial, sa fie controlat de la cotroceni. Personal am mai trait o asfel de dorinta, ce s-a terminat foarte drastic si nemeritat. Din pacate „ciobani nu au discernamint-dau cu barda cind nu te astepti”

  • E îndoielnic că Iohannis şi Cîţu au… luciditatea minimă necesară. Bătrânul PNL a creat o epocă instabilă prin umilirea a doi tineri miniştri userişti, parteneri de guvernare obligatorii. Nu e nevoie să fii mare expert în istoria României interbelice ca să constați că ce a creat involuntar impulsivitatea premierului Cîțu e mai mult decât legitimarea AUR: pericolul cel mare vine de la scindarea peisajului politic în partide socotite „expirate“, incapabile de reforme, și partide ale tinerilor, fie ele și două cu orientări politice total divergente. Iar motorul ideologic e alimentat cam de aceeași temă: anticorupția.

  • Cum ramane cu cele 50 de miliarde din PNDL, pe care Citu le confisca in lupta interna din PNL? Trebuie sa asistam pasivi la asta?

  • După cum ne-a rânjit Iohannis ieri în nas urmează pentru noi vremuri grele

  • Domnu’ Cristoiu,

    Intrebarea mea este ce partid va dori sa mai „colaboreze” cu gasca lu’ Catu’ si sa riste niste bocanci in gura?… 🙂

    Johannis e looser-ul din toata povestea asta si cu cat o lalaieste mai mult cu atat o sa-l coste mai scump…!

  • Dupa ,,Injurat Dumnezeu mami” si ,,voi scandal
    …” va urma ,,Pupat toti Piata Independentii” si , bineinteles ,,Sarba” ….dirijata de Hubsch junior.

  • 1. Indiferent spre ce parte politică ai privi, te crucești! Înseamnă că suntem un popor credincios, fără alte discuții defăimătoare! 2. De-aia se vâră mulți să facă politică: indiferent câte scatoalce primești, ești ca Hopa-Mitică: cazi în cur și te ridică centrul de greutate.

  • Intre Minte si Inima va fi greuț de deslușit, pentru ca, spre deosebire de Inima, care stie limba Inimii si atat,
    Mintea, Deșteapta fiind, tinde sa invete plenar si o limba care i e straina, ‘limba Inimii’

  • actualul sistem politic este expirat.
    un nou sistem politic, care are ca teza chiar Teza, adica Drepturile Naturale, iar ca antiteza chiar AntiTeza, in fapt Drepturile Artificiale, se va manifesta.
    Care va fu Sinteza?:))
    Păi…tot aia care e atunci cind Teza si Antiteza e Inima, respectiv Inima(cu Mintea ei cu tot),
    că, …vorbaia, raspunsul la intrebare e…’a fi ȘI a nu fi’
    :)))

  • Mai nou pe lumea asta exista…Drepturi Naturale si Drepturi Artificiale.
    Ambele n au decat sa se manifeste…liber!

    Tensiunile apar atunci cind sant varate in aceeasi definitie.
    Or…de ce sa fie asa, cind se poate, foarte frumos, sa se manifeste ambele…la liber.

    Artificializare drepturilor, spre ex dreptul unui barbat de a deveni, pe cale artificiala, femeie,
    nubsebafla in contradictie cu manifestarea Drepturilor Naturale.
    Fiecare om tre sa aleaga liber intre aceste Drepturi.

    Omul Nou, adica ‘omul artificial’ tre sa ramana o alegere, ca daca e o obligatie…in mod absolut nu se va pune!:)))
    Asa ca nu l poti vîrî cu japca pe ‘om’ in ‘omul nou’, libera alegere tre sa se manifeste, prin urmare se cere introdusă in vocabularul curent despletirea asta, intre Drepturile Naturale si Drepturile Artificiale. ( care va redefini din temelie inclusiv sistemul politic, Stanga si Dreapta politica suprapunindu se peste aceste doua Temelii: Drepturile Naturale si Drepturile Artificiale.)

  • ..kwj e in Elvetia. ciolos e la Paris. De ce tocmai acum? E simplu, s au dus la patronii lor si vor primi mutarile in plic. Asa cum a zicea Valeriu Stoica: peste noapte, conflictul va fi stins si guvernarea va continua in formula stiuta.
    Asta puteti sa inghititi domnule Cristoiu?
    Va intreb, pt. ca vad ca sunteti excesiv simandicos: AUR face circ, PSD se tot razgandeste si improvizeaza, George Simion nu e suficient de nobil, Ciolacu tot joaca jah, etc. Sunteti mofturos, totul va pute, dar in acelasi timp va da material sa fiti vedeta,
    AUR face ce trebe si ce poate, s au insinuat si ei acolo si isi cresc scorul. Oricum alegatorii lor, nu citesc editorialele dumneavoastra, dar sa stiti ca si votul lor cantareste cat al dumeavoastra 1:1.
    PSD si el face ce poate, pana acum s au descurcat bine.
    Astia doi sunt in opozitie.Nu i asi critica excesiv.
    Vorba aia, coalitia de guverare si in special catu ofera material la greu. N ar fi bine sa va ocupati de cei care exercita puterea?
    Am o singura curiozitate, pentru ce va urma, cu cine o sa vina Valeriu Stoica de manuta, ca sa poata iara baga, pnl-u in parlamemnt..

  • Cu o buna parte din electorat politicienii nu se intersecteaza.
    Acest electorat traieste in rinduielile pe care le stiu de cind erau mici. Muncesc, fac rost de bani dupa care traiesc in rinduielile…lor, alea care pentru ei sint de bun-simt.
    Insa…iata ca s au nascut politicieni care vor sa le schimbe acestora rinduielile, alea in vigoare de cind se stiu.
    Or ei fix de unii care sa i protejeze de manifestarea acestor politicieni au nevoie, de nimic altceva, ca ei stiu una si buna: sa munceasca pentru a face rost de bani si sa traiasca pe limba casei lor,…aia in care s au nascut.
    Prin urmare acest ‘electorat’, care pina acum se misca in afara sistemului politic, are nevoie de cineva care sa le protejeze…fix traitul pe romaneste, asa cum l au invatat ei inca de mici, ca, iata, are nevoie de protectie.
    Puna la urma au nevoie de un partid care sa le protejeze…fix Drepturile Naturale.

  • Pentru partidul lui Dragnea e fundamental momentul cind intra in scena, ca daca momentul regaseste in electorat fix asteptarile pe care partidul lui Dragnea le implineste prin definitie…armonia se poate manifesta. E necesara ceva maiestrie pentru a-i permite armoniei asteia manifestarea, insa daca ea se intampla atunci partidul lui Dragnea va misca in primul rind electoratul care nu participa la vot.
    In acest electorat predomina urmatoarea stare de spirit: vreau sa mi vad linistit de viata pe care o stiu inca de cind eram mic. Acest electorat nu e unul care-l vede intr un ‘partid’ pe cel care i implineste visurile, ci pe cel care i le protejeaza, ca de implinit le implineste el, asa cum poate. Daca l mai si ajuti…asta e bonus. Pentru a misca acest electorat satul de ‘facerile’ politicienilor tre sa o efri fix..’nefacerea’, insa asta nu inseamna sa nu faci nimic, ci sa faci tot totul pentru a proteja…’traitul pe romaneste’, ca cu un astfel de trai sint obisnuiti cei care nu voteaza. Ei nu voteaza pentru ca…le e indiferent cine vine la putere, insa lucrurile se cam schimba…pe puata,
    si pentru a le fi in continuare indiferent cine vine la putere pe ei tre sa i protejeze cineva pentru a ramane asa cum sant, ca ei asta vor iar unii au inceput sa li se opuna. Deci electoratului care nu voteaza tre sa i oferi doar o paradigma in care ei traiesc de cind se stiu si asa vor sa traiasca si de acum inainte.
    Deci daca partidul lui Dragnea va proteja ‘traitul pe romaneste’,… fiecare traind pe limba…casei in care s a nascut, si daca el beneficiaza de un start in armonie cu aceasta dorinta, atunci el senpare ca va beneficia de ajutorul manifestarii armoniei. Deci se prea poate sa nu ia din electoratul PSD si nici din cel al AUR, ci fix din cel care…a ajuns sannu mai voteze, insa chiar sibasa prumeste bete n roate de la cei care conduc.

  • Am gasit un articol din 27-Oct-2014,(https://www.revistasinteza.ro/lunga-guvernare-a-udmr),scris de un jurnalist Marius Avram sub titlul „Lunga Guvernare a UDMR”. Iata prima fraza din acel articol:”Chiar dacă nu este partid politic, ci doar o organizaţie cu o platformă culturală, şi chiar dacă reprezintă doar 6,5% din populaţia ţării, UDMR este formaţiunea care a guvernat cel mai mult România. Practic, din 1996, UDMR a fost aproape tot timpul la putere, în toate guvernele, record care n-a mai fost atins de nici o altă structură politică.” De ce am inceput cu ce-a scris jurnalistul Marius Avram? Pt ca indiferent cine cistiga paruiala de azi, indiferent la cite alegeri anticipate viseaza Ciolacu sau oricine altcineva, un lucru e clar: UDMR se va lipi de aia care vor cistiga luptele interne sau alegerile. Nu stiu cum se face ca UDMR-u’ asta e acceptat, uneori chiar curtat de cei ce participa la fel si fel de alegeri. Chiar e nevoie de un UDMR, ca sa se poata guverna o tara? Ce ascunde prezenta asta constanta a unei minoritati la guvernarea unei tari? Indiferent cum se termina mascarada asta cu motiunea, unii zbiara nu-l vrem pe ciztu, tabara cealalta zbiara „nu ne dezlipim de citzu”, un lucru e cert, UDMR va fi nu pe aproape, ci foarte aproape cum vin alegerile urmatoare, anticipate sau nu. Am mai spus, si chiar cred, pe linga prostia clara din capu’ politicienilor,care sta la baza mahalagismelor la care asistam neputinciosi, cred cu convingere ca UDMR isi vira coada in fel si chip, ba chiar e un teren bun pt ei ca sa obtina favoruri in viitor din partea tuturor celor implicati in politica. Mie asta-mi da de gindit.E doar oportunism ce face UDMR?E calculat?Probabil ca da, e calculat, de 31 de ani nu se lasa cu fel si fel de absurditati si mofturi de-un ridicol absolut, deci sigur si-au facut ei un plan. As vrea sa stiu urmatoarele: daca in 2014 hunii reprezentau 6,5% din populatia tarii. Cit la suta din populatia tarii reprezinta hunii in 2021?Sa zicem ca cifra e neschimbata si hunii sint in 2021, 6,5% din populatia ratii. Ei au cistigat cu 6%, 6% din ce numar?Calculele pot fi facute in citeva „feluri” – presupunem ca nici un roman nu voteaza UDMR, deci singurii care voteaza sint cei 6,5% huni.Citi din cei 6,5% au drept de vot, adica au virsta de 18 ani in sus?Sa intelec ca in minoritatea asta doar 0,5% sint minori si 6%pot vota? Altfel de calcul, sa zicem ca din toata populatia tarii, amestecati romani cu minoritati, 6% au votat cu hunii.Pai cine crede asa ceva?CIte voturi pt huni sint raportate pe judete? Ceva pute rau si-n numaratoarea lor si-n felul cum sint prostiti romanii cum ca UDMR ar fi cistigat procentul minim ca sa fie partid intrat la guvernare.PUTE RAU.Asa ca nu stiu cine trage de sfori si nu stiu nici in ce scop, ce stiu e ca UDMR nu se duce de la guvernare nici daca-i crapi capu’, vor gasi ei cumva,ceva care sa-i ajute sa ramina acolo sus. Popiticienii romani sint niste imbecili.Astia din anul 2021 sint catastrofe. Nu ma apuc sa insir din nou nume si cum sint vazuti, da’ neglijenta si prostia pot costa scump si culmea e ca aia care vor plati pt neglijenta si prostia actualei conduceri, nu vor fi astia care se fac ca fac politica, vor fi platitorii de taxe si generatiile viitoare. Prea multi nauci si tutzi la conducerea tarii. Numai cind vad cine si ce post ocupa,nu stiu daca sa pling sau sa rid. Uite de ex pe Anca Dragu – s-a filfiit pe unde nici nu visezi.A fost ministra la finante, o catastrofa. Femeia asta nu intelege principiile de baza referitoare la pensii, nu intelege principii de baza pe care le aplici in finante, da’ a fost ea ministra la finante? A fost. Acum e presedinta senatului. Ce face acolo?Acelasi lucru pe care l-a facut la finante. Adica timpu’trece, leafa merge. Daca una ca ea era cea mai potrivita la senat, si asta userista, de ce sa ma mai mire parodia asta care ni se joaca de ceva timp incoace? Inseamna ca a tunat si i-a adunat, deci oricine cistiga runda asta de prosteala,oricine cistiga alegeri in viitorii ani, rezultatele vor fi aceleasi:DEZASTRU, DEZASTRU,DEZASTRU,si-n plud vom auzi aceleasi palci stricate cu „mosteniri dureroase” sau”situatii sfisietoare” ca tot le place la reporteri sa foloseasca cuvinte sforaitoare cind ne comunica ce-a mai zis politicianu’ X si marea politiciana Y…Chiar credeti ca mai conteaza cine cu cine se impreuneaza, sau cine se mai face ca ne conduce? UDMR cistiga…. 😳

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *