Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Despre cea mai frumoasă fată din lume

Există oare așa ceva? Da, este. După opinia scriitorului francez Roger Vailland.
Pentru că tocmai a fost finala concursului Miss Univers, ediția 2021, am ascultat, cu mare atenție, piesa de teatru intitulată „Cea mai frumoasă fată din lume” de Roger Vailland.
Traducere şi adaptare radiofonică de Paul B. Marian.
Regia artistică: Cristian Munteanu.
În distribuţie se remarcă, de la distanță, actorul Ion Caramitru. El este urmat de Valentin Plătăreanu, Irina Mazanitis, Boris Petrof, Catiţa Ispas, George Oprina, Dana Dogaru, Sorin Gheorghiu, Jean Reder, Ica Matache. Regia de studio: Crânguţa Manea. Regia muzicală: Nicolae Neagoe. Regia tehnică: ing. Andrei Sireteanu.
Înregistrare tocmai din anul 1982.

Autorul Roger Vailland (născut în 16 octombrie 1907, decedat 12 mai 1965, Meillonnas, Rhône-Alpes, Franța) a fost un scriitor, eseist și scenarist francez care a câștigat Premiul Goncourt în anul 1957.
Toată piesa de teatru este de fapt o emisiune radiofonică. Un mare scriitor caută cu disperare o fată întâlnită și pierdută de la a doua întâlnire. O blondă superbă pe nume Jenny Merveille.

Prin intermediul undelor radio, omul îndrăgostit până peste cap dă sfoară în țară. Știe cineva ceva despre ea?
În cabina tehnică dau telefon la secretară tot felul de personaje care mai de care mai bizare. Dar, până la urmă sună și mătușa fetei. Nu vă spun epilogul. Merită ascultată cu mare atenție.

Se găsește la adresa:
https://www.eteatru.ro/#art/cea-mai-frumoasa-fata-din-lume-de-roger-vailland/3007891

Audiție plăcută!
În imaginea alăturată este chiar autorul piesei de teatru.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *