Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Despre cum o Lege PSD-istă din 2004 e folosită de Klaus Iohannis pentru a legifera în chip anticonstituțional

La rubrica cristoiuTv publicăm un amplu interviu video cu Renate Weber, Avocatul Poporului.
Interviul cu cea care ocupă această funcție (în fine, avem pe cineva în fruntea acestei instituții care lasă impresia că e de profesie Avocat al Poporului) s-a născut dintr-o uimire. Uimirea, ba chiar uluirea, că în Starea de urgență, definită prin restrîngerea masivă a libertăților individuale, Presa noastră Miluită ocolește pe Avocatul Poporului, prin excelență veghetor la respectarea drepturilor individuale. Starea de urgență poate fi în orice moment un pretext de exercițiu dictatorial în numele luptei împotriva unui Pericol. Nu numai în comunism (a se vedea pericolul Dușmanului de clasă în stalinism), dar și în democrație, existența unui pericol poate fi folosită pentru a inculca maselor convingerea că regimurile autoritariste sînt mult mai eficiente decît cele pluraliste. De aceea, ar fi fost normal ca în luna stării de urgență Presa, Societatea Civilă, Opoziția să-și făcut din respectarea drepturilor omului esența stării lor de veghe.

Din interviul video luat Renatei Weber vom publica în această ediție partea dedicată articolului 14 litera c1 din Legea nr. 453 din 1 noiembrie 2004, legea pe care se întemeiază cele două Decrete privind starea de urgență emise de Klaus Iohannis. Articolul cu pricina, adăugat la OUG din 21 ianuarie 1999, dă președintelui posibilitatea anticonstituțională de a legifera, mai precis de a emite Decrete legi. Introducerea articolului cu pricina de majoritatea PSD-istă din noiembrie 2004 se înscria într-o serie de pregătiri legislative (a se vedea prelungirea mandatului prezidențial la 5 ani prin Constituția din 2003) menite a întări puterea președintelui în raport cu Parlamentul. În noiembrie 2004 sondajele îl dădeau drept viitor președinte pe Adrian Năstase. Prin introducerea prevederii de la litera c1, PSD îi făcea lui Adrian Năstase cadoul întruchipat de posibilitatea ca, în eventualitatea stării de urgență, să primească puteri depline.

De acest cadou se bucură în aceste zile Klaus Iohannis, care a folosit luna de stare de urgență pentru a legifera în chip anticonstituțional și a prelungit starea de urgență cu o lună, pentru a putea pune între paranteze încă o lună Parlamentul (definit de el chiar joi, 16 aprilie 2020, ca nelegitim). Exagerarea pericolului din Mesajul către Națiune din ziua de 14 aprilie 2020 n-a fost altceva decît o justificare diversionistă a prelungirii cu încă o lună a puterii de Conducător de tip Mareșalul Antonescu a lui Klaus Iohannis. Cum pe 14 mai 2020, Parlamentul va avea aceeași majoritate catalogată de președinte ca nelegitimă, sînt toate condițiile ca starea de urgență să fie prelungită cu încă o lună, pînă pe 15 iunie 2020, și așa mai departe.

Redăm mai jos partea de început a interviului consacrată situației anticonstituționale prin care președintele legiferează.


Doamnă Renate Weber să începem cu știrea numărul 1 de astăzi: dumneavoastră ați trimis la Curtea Constituțională o excepție de neconstituționalitate în legătură cu textele juridice care reglementează starea de urgență. Am aici întemeierea juridică dar aș vrea să explicați dumneavoastră și pentru cei care nu se pricep atît de bine la acest domeniu, la Constituție, la legi, care este esența acestei sesizări.
Da. Încerc să vorbesc, într-adevăr, într-un limbaj care să fie accesibil oamenilor care nu sunt, neapărat, cu studii de Drept. Lucrurile stau în felul următor: legea în sensul larg al cuvîntului care-i permite președintelui să declare Starea de Urgență, mai întîi este Constituția și apoi este această Ordonanță de Urgență 1 din 1999.

Care, iertați-mi precizarea, de fapt a devenit o lege.
Sigur că da, în 2004, categoric.

Deci dumneavoastră vă referiți de fapt și la Legea din 2004.
Dar chiar la lege mă și refer. Știți de ce? Pentru că articolul pe care noi îl considerăm ca fiind neconstituțional a fost introdus chiar în 2004 prin Legea de aprobare a Ordonanței.

Despre ce este vorba?
Constituția României, oricît am critica-o noi, să știți că nu e chiar așa de rea. Dimpotrivă, dacă o aplicăm cu bună credință și în dorința de a respecta principiile unui stat de drept, e o constituție bună. Ea, în momentul în care a fost făcută a spus foarte clar „restrîngerea drepturilor și libertăților prevăzute de Constituție se poate face numai prin lege” și dacă ne uităm mai departe, legea înseamnă acel act normativ pe care-l aprobă Parlamentul României. Dacă ne uităm la alte texte constituționale, de exemplu la 115 care vorbește de „delegarea legislativă”, vedem că Parlamentul poate uneori să-i dea Guvernului o lege și să-l abiliteze să elaboreze acte normative pe perioada, de exemplu, a vacanței, dar atunci cînd e vorba de situațiile excepționale, cînd Guvernul poate să dea Ordonanțe de Urgențe, atunci guvernul nu are voie să restrîngă drepturile și libertățile. Acesta este un argument în plus că numai legea, în sensul de act care provine de la Parlament, are voie să facă astfel de restrîngeri. Ori în ce situație sîntem noi cu această Ordonanță 1/99 modificată în 2004? În situația în care ea spune, la un moment dat, în articolul pe care-l noi îl criticăm, „că președintele, în Decretul pe care-l dă, se referă inclusiv la măsurile care urmează să fie luate”. Păi asta înseamnă, din citirea noastră că această ordonanță-lege îi dă președintelui voie să legifereze. Ori nicăieri în textul Constituției acest ceva nu este prevăzut și nu este posibil și de aceea spunem noi că acest text a Ordonanței din 1999, așa cum a fost modificat, este neconstituțional.

Acum, domnule Cristoiu, noi sîntem într-o situație absolut nouă. Pînă acum n-am mai avut stări de urgență, firesc este, totuși, într-adevăr, să vedem care e interpretarea pe care o dă Curtea Constituțională. Avocatul Poporului aici este doar un intermediar care transmite această excepție de neconstituționalitate urmînd ca după aceea să vedem ce spune Curtea Constituțională.

Doamna Renate Weber, sînt, cred, printre puținii, dacă nu singurul jurnalist, care s-au preocupat de temeiul juridic al stării de urgență. O întrebare pe care am pus-o și vi-o pun și dumneavoastră: De ce imediat după ce a fost legiferată, imediat, în 2004, nu a sesizat nimeni Curtea Constituțională? Deci noi de 15 ani avem o lege care legiferează un lucru ieșit din comun, starea de urgență. De ce nu s-a sesizat pînă acum? Trebuia să vină starea de urgență pentru ca nimeni să nu sesizeze aceste aberații constituționale?
V-ați dat singur răspunsul. Pentru că în 2004 nici Avocatul Poporului de atunci probabil n-a dat importanță, nici parlamentarii care au votat modificarea n-au făcut sesizarea și abia cînd îți ajunge cuțitul la os, ca să spunem așa, cînd ne confruntăm cu astfel de situații, sigur că da constatăm că ceva nu e așa cum ar trebui să fie.

Puteți să-mi dați exemplu din cele două decrete ale Președintelui de legiferări de către decret în temeiul a ceea ce spuneți dvs.? Sau e numai o intervenție teoretică?
Dacă vă uitați în Decret, președintele enumeră mai întîi drepturile și libertățile care pot fi restrînse. Dar dacă vă uitați în anexe, și anexele nu sunt orientative, se spune că fac parte integrantă din Decret, acolo găsiți o pleiadă de atitudini care, de fapt, înseamnă restricționarea drepturilor și libertăților.

Prin lege.
Prin Decretul acesta al președintelui.

Deci dumneavoastră spuneți că există în cele două decrete elemente prin care președintele, fără a avea dreptul constituțional, a legiferat președintele, ceea ce nu are drept de legiferare președintele.
Aceasta este interpretarea pe care noi o dăm. Dar președintele, să reținem, a făcut asta pentru că există Ordonanța de Urgență care-i permite. De aia noi, știți, Decretul președintelui e un act administrativ. Noi nu putem să-l atacăm la Curtea Constituțională, este exclus chiar de legea noastră de organizare, de aceea ne-am îndreptat către păcatul originar, ca să spun așa, Ordonanța care permite acest lucru.

În Legea care legiferează Starea de Urgență, corect, extraordinar ați spus dumneavoastră, există o prevedere care interpretează Constituția și anume că Decretul președintelui nu poate fi decît de Parlament revocat sau aprobat, fără condiționalități. Dumneavoastră nu credeți că ar trebui sesizată Curtea Constituțională și în legătură cu asta? Pentru că acum s-a ivit cazul unui conflict. Parlamentul a aprobat Decretul, nu-l putea să-l respingă, deci un fel de șantaj la adresa Parlamentului, dar condiționalitățile puse în hotărîre nu sînt valabile. Cum rezolvăm chestiunea aceasta?
Aici cred că, într-adevăr, Constituția noastră ar fi trebuit să fie mai clară. Constituția ar fi trebuit să prevadă dreptul Parlamentului, dar intrăm într-un viciu logic. Știți de ce? Constituția se gîndea că numai Parlamentul va legifera, că nu va legifera un președinte și atunci, de-aia Parlamentul ia act de Decretul președintelui că-i de acord sau nu-i de acord. Dar nu se gîndea că un Decret al președintelui o să conțină atît de multe prevederi. De aia Parlamentul ce face cînd aprobă sau nu decretul președintelui? El nu legiferează pentru că, dacă ar fi fost un act de legiferare ar fi putut să facă amendamente, ș.a.m.d. Aici, într-adevăr, am putea spune că inițial este din cauza Constituției, dar, de fapt, mie mi se pare că Constituția era logică în gîndirea ei cînd spunea că „restrîngerea drepturilor poate fi făcută numai prin lege”. Eu tot ordonanța aceea, cu modificările din 2004, și știm de ce au fost făcute în 2004, pentru că întotdeauna factorul politic joacă un rol în elaborarea unei legislații. Deci tot această ordonanță cred eu că este vinovată. De aia spun va fi foarte important ca să vedem și Decizia Curții Constituționale dar și Motivarea Curții Constituționale, felul în care Curtea va interpreta tot acest ansamblu de texte, cum anume trebuie pus în practică.

Doamnă Renate Weber nu pot decît să salut inițiativa dumneavoastră și vă spun și de ce. Am constatat, după ce s-a declarat Starea de Urgență, că în România nici un politician, nici un lider de opinie, nici un jurist, pînă la dumneavoastră, mă exclud pe mine, nu s-a preocupat de temeiul juridic al acestei stări de urgență. De ce nu s-a preocupat nimeni? Abia acum românii și-au dat seama că și Legea din 2004 este modificată printr-o Ordonanță de Urgență dată… asta 34.
Păi pe 34 noi am atacat-o în întregime.
Da, am văzut. O să discutăm. Adică nu înțeleg de ce nimeni n-a zis nimic care e temeiul juridic?
O să vă spun că noi am primit la Avocatul Poporului cîteva petiții de la practicieni ai Dreptului, profesori de Drept, avocați, petiții, cîteva din ele foarte bine făcute dar au fost voci singulare și aveți dreptate oamenii din lumea politică nu nu s-au preocupat așa cum nu s-au preocupat nici în 2004, n-au făcut-o nici acum. Da, poate că era de așteptat, într-adevăr mai multe voci sau cumva articulate între ele, dar, repet, noi am primit cîteva petiții în acest sens.

Bun. Ca să încheiem acest capitol, temeiul juridic al stării de urgență, adică al Decretului, este dat nu de Constituție, ci de o lege, cea din 2004, modificată, sigur, și acum prin Ordonanță de Urgență. Credeți că după ce se termină starea asta de urgență trebuie făcută o nouă lege, pe baza experienței din timpul stării de urgență?
O să-mi permit să vă spun că inclusiv acum Parlamentul cînd va lua în discuție OG 34, Ordonanța de Urgență 34, ar putea să intervină cu modificări și la textul inițial al Ordonanței din 1999, și la textul legii din 2004, dar Parlamentul ar putea de data aceasta, nu după, chiar acum în timpul desfășurării acestei stări de urgență ar putea să aducă aceste modificări. Faptul că noi am dus la Curtea Constituțională nu înseamnă că Parlamentul nu poate să facă ceea ce trebuie în această perioadă de timp.

Asta e o știre. E o știre și un mesaj pentru liderii majorității parlamentare și anume: 1) să ia cît mai repede în discuție Ordonanța 34.
Aia trebuie neapărat luată în discuție pentru că, vă spun, noi am atacat-o în întregime, sîntem în plin arbitrariu acolo. Nu se mai respectă nici principiul previzibilității, nu știe nimeni cum să se comporte. Domnule Cristoiu, vă spun cu multă seriozitate, sunt totuși un om cu 40 și ceva de ani avocatură în spate, mai am acum și funcția pe care o am, un titlu care mai degrabă e foarte pompos, nu neapărat competențele sunt așa, dar dacă mă întrebați pe mine ce anume trece un polițist cînd dă o amendă ce contravenție, eu nu știu să vă spun și cred că nici el nu știe să vă spună.

Deci, încă o dată, Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență care modifică Legea Stării de Urgență. 1) Opoziția trebuie să ia cît mai repede în discuție această Ordonanță care s-o facă lege și o poate modifica. Dumneavoastră spuneți însă un lucru interesant și anume, că cu prilejul discuției acestei Ordonanțe de Urgență 34, Opoziția poate discuta și Legea din 2004?
Această Ordonață 34 modifică multe din textele din Ordonanța 1/1999, Parlamentul este suveran. El, cu această ocazie, poate să facă și alte amendamente.

Mesajul este pentru liderii majorității parlamentare să ia în discuție cît mai repede Ordonanța 34 pentru că ea și are efecte și cu această ocazie, pe baza unor concluzii desprinse din Starea de Urgență de pînă acum, să facă modificări și la legislația Stării de Urgență.
E mesajul dumneavoastră, eu nu le dau mesaje.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Despre cum o Lege PSD-istă din 2004 e folosită de Klaus Iohannis pentru a legifera în chip anticonstituțional”

  • https://www.ft.com/content/06b7e6f3-a725-4eda-9153-e0af48040e30

    Cam asta ne asteapta in viitorul apropiat, bratari „elegante”…
    Nu trebuie acceptate.

  • Dl Cercel, „Streinu” de la Matei Balș, ne-a mai plictisit azi o dată explicandu-ne cum e cu dromaderul, sau, mai exact, ce vedem noi din el, pe graficele privind cazuistica de Coronavirus, remarcând că este vorba de cap și nu de cocoașă, pe care s-ar putea s-o vedem abia la doua săptămâni de la Paști!?!
    Ce-i drept, că nu a precizat despre care cap este vorba ! Rămâne de văzut, asta!

  • Eu tot nu inteleg o treaba,americanii vin cu acuzatii ,ca o sa le ceara despagubiri la chineji,anunta ca serviciile lor secrete o sa demonstreze ca virusu a pornit din laboratorul din Wuhan,ca saunt siguri de asta,pai din punct de vedere militar,asta e strategie??? Doamne iarta ma,tu iti anunti inamicul ca vrei sa l ataci,si cum vrei sa l ataci,presupunand ca „inamicul” este China,cat de cretin sa fi ca si strateg american,daca tot vrei sa te rafuiesti cu China,sa i anunti pe chinezi,cum,si in ce fel vrei sa i ataci,pai nu cumva le dai ragaz sa si pregateasca „apararea”.Si cum sa spui public ca serviciile tale de spionaj o sa i investigheze pe chinezi si laboratorul din Wuhan???You are out of your mind Mister Trump??? Pai voi i puneti in garda pe chinezi,in timp ce voi i amenintati,aia isi pun la punct contramasurile,in liniste.Pai cand cineva spune public ca isi pune serviciile sa investigheze alta tara,practic,acel cineva isi compromite propriile servicii,pai de aia sunt servicii secrete,sa lucreze „din umbra”,asa China „va sta geana” pe americani,si pe serviciile lor,iar daca chinezii au ceva de ascuns,vor ascunde imediat,fiind avertizati …de Americani.Le o fi greu la chinezi sa si arda labortaoarele intr o noapte,si sa zica ca ele nu au existat niciodata,in caz ca le au avut??? Chiar deloc.

    • laboratoarele

      • Pai cand rusii l au salvat pe Erdogan de lovitura de stat,sau cand l au ajutat pe Trump sa ajunga la Casa Alba,a stiut cineva strategia rusilor,sau cand s au „infipt” in Venezuela sau in Siria,am stiut noi? Nimeni nu a aflat de „manevrele” serviciilor rusesti,decat dupa ce lucrurile s au intamplat.Mi se par ciudate acuzatiile britanicilor si a americanilor,facute asa zgomotos,pai o actiune punitiva adevarata nu se proclama pe toate gardurile,ea se pregateste in secret,si se aplica,nu se trambita pe toate gardurile,inainte ca ea sa aiba loc.

        • Si ce nu mai inteleg eu ,asa logic vorbim,cum o sa impuna Occidentul masuri punitive Chinei,cand,dupa pandemie,Occidentu va fi foarte slabit economic,e drept ca si Chinejii sunt slabiti economic,dar in Occident,e vai si amar,iar in SUA si Marea Britanie,e o tragedie,cel putin in SUA pandemia este nimicitoare,SUA dupa pandemie va fi intr-o situatie destul de grava,cum va mai actiona punitiv impotriva Chinei,cand pandemia o va lasa cu sechele grave??? Nu stiu.In fine,ma gandesc totusi ca e an electoral in SUA.Ca sa impui masuri punitive,trebuie sa exerciti forta militara,ca sa ai acea forta militara iti trebuie economie puternica,cate economii occidentale vor mai fi puternice dupa criza Coronavirusului,Germania si cam atat,iar nemtii nu prea par dornici sa i infrunte pe chineji,poate chiar dimpotriva,sa faca afaceri profitabile cu ei,si sa imparta chiar hegemonia mondiala.

    • Bă Tudose , dacă metaharisăști , dă un goagăl cu Wuhanul ăla , este și un filmuleț acuma , făcut de chineji , da nu cred că l-au fotoșopat prea mult .
      Pe lîngă Wuhan , LA și NY arată ca Dolhasca pe lîngă Dubai . Așa ceva NU EXISTĂ nicăieri în EU , la noi nu vom avea ce au comuniștii ăia nici peste 300 de ani . Dacă de acolo a plecat virusul , apăi sigur a scăpat din ceva laborator sau a fost adus de pe undeva , Wuhanul e un oraș din ceva univers paralel , zici că-i din Războiul Stelelor . Nou , strălucitor , futurist , curat , plin de bun gust , nu mizeria din Europa , eu mă mir demult cum dracu de nu izbucnește vreo holeră sau vreo ciumă la Paris , în fermeture d’ aout , cînd nici gunoierii nu mai lucrează și se strîng gunoaiele în mormane de 5 m

  • As dori sa imi cer scuze tuturor, am uitat cum este sa fiu jignita, m-am obisnuit cu prietenii mei imperialisti.
    Sa siti ca ei nu sunt asa de badarani in exprimare, dar sunt cu mult mai veninosi, habar nu aveti cat pot fi de veninosi.
    Adevarul supara si este dureros…

  • Urmasilor securistilor si ai fostilor membrii de partid, le spun ca faptul ca sunt multi badarani aici este bine, inseamna ca nu am
    mintit, va multumesc.
    Sunt plecata de mult din satul cu prosti, va rog sa imi scuzati greselile ortografice.
    Eu am avut noroc si locuiesc la granita a trei tari mari din EU, eu cand va intalnesc pe aici, imi pare rau dar va ocolesc acuma,
    imi este rusine cu voi, sunteti badarani aici pe cristoiublog.ro, sunteti badarani si pe strada la mine in oras.
    Sa stiti ca sunteti badarani si atunci cand va intalnesc in vacantele petrecute cu sotul meu,
    nu conteaza cat bani aveti, era mai buna scoala in timpul meu.

  • În copilarie îmi petreceam vacantele la bunici, într-un sat de pe Mures caruia i se zicea si „Picior de Rai”. Îmi aduc aminte ca în sat era un betiv care era om cumsecade când era treaz, dar în timp ce era beat, devenea artagos din cale-afara, supara pe oricine îi iesea în cale, barbati, femei, înjurându-i si sarind la bataie. Noi copiii, când îi auzeam vocea pe ulita satului, ne ascundeam în prima curte care ne iesea în cale, nici nu cred ca l-am vazut vreodata de-aproape…
    Într-o dimineata, i-am auzit pe bunici discutând despre tetea (ardelenii zic un fel de chechea) Gheorghe, betivul. Ziceau ca în timpul noptii care trecuse, pe drumul de la bufet (cârciuma) înspre casa, betivanul fusese batut de cineva si ca acuma avea fata umflata si albastru în jurul ochilor, ca schiopata bine de un picior. Ca nu s-a dus la Militie sa depuna plângere si ca nu recunoaste ca a fost batut.
    Era sfârsitul verii… În vara urmatoare, nu l-am mai auzit deloc pe tetea Gheorghe urlând si înjurându-i pe satenii care îsi vedeau de treaba lor, fara sa-l supere cu ceva. Ba, unii ziceau ca se lasase si de beutura…

  • Eu am printre vecini o familie in care toti cu catel si purcel, sunt angajati la universitate, dar ma enerveaza baba aia comunista.
    Cum isi permite ea sa scrie, in spital stafilococii si specialistii cu concursurile luate ca la noi stau ascunsi si e nasol daca
    intalnesti unul din astia, ea sta bine mersi langa lacul ala mare,
    ma face domnisoara rea si invidioasa, poate intra in lacul ala mare si ramane acolo.
    Sa ne lase in pace pe noi, imi este mila de capitalistul ala.

  • care e cea dintai zi a saptamanii?
    pai… Joi, ea e prima zi a saptamanii.
    saptamana fiind Saptamana, adica Geneza.

    Joia Mare s-a manifestat inca din Geneza.
    daca ar fi scos, Timpul, din ecuatia de miscare a Universului,
    Joia Mare s-ar suprapune peste ‘ziua intai’.

    astfel, Cina cea de Taina devine Esenta Creatiei.
    Cina cea de Taina E! Ireductibila.
    …si nu poate fi priceputa daca nu e suprapusa peste Geneza, peste ‘ziua intai’,
    pentru ca mai inainte ca Cerul si Pamantul sa fie definite a fost definita lumina si intunericul.

    ‘Trupul’ si ‘Sangele’ sint Cerul si Pamantul,
    impartasirea cu Trupul si Singele lui Hristos fiind o suprapunere peste Geneza, o regasire a Omului, a Esentei omului. a Esentei ireductibile a omului…

    asa e, Omul a fost Facut in a sasea zi, dar de Miscat omul s-a miscat abia dupaia…
    Luni si Duminica Una sint, si Joi sint, si Joia Mare sint,
    in mod absolut, vorbind…
    tot asa cum 3 si 9 una sint, si 6 sint, in mod absolut, vorbind…

    • azi e Vinerea Mare,
      dar ea poate fi inteleasa doar daca Referinta e Joia mare, iar Cealalta Balanta e Lunea Mare,
      ca Saptamana Mare e Curcubeul, e un Intreg, echilibrat in mod absolut.

      • Spoveditul e ceva ce se aseamana cu masura acestor vremuri, dar intoarse pe dos.
        Spoveditul face Pace in Prezent cu Trecutul si Viitorul,
        dar pastrind Trecutul la ”locul lui’
        si Viitorul la ‘locul lui’ …

        e ca si cum ai face Pace stind pe pozitia lui 6, cu 3 si 9,
        aripile Curcubeului fiind Trecutul Si Viitorul, Vedele fiind insasi Pacea.
        adice e ca sint cind il accepti pe 3, il accepti pe 9, stind pe 6.
        deci atunci cind te oglindesti in Trecut il vezi pe 3, cind te oglindesti in Viitor il vezi pe 9, si nu ai nimic impotriva Saselui ce esti.

        de ce intors pe dos?
        pentru ca ‘vremurile desavarsirii’,
        adica astea,
        fac si ele pace in Prezent, cu Trecutul si Viitorul, dar
        atunci cind privesc spre Trecut se oglindesc dupa cum sint, adica 6, ca Sasele ce sint se oglindeste
        atunci cind privesc spre Viitor se oglindesc dupa cum sint, adica 6, ca Sasele ce sint se oglindeste.
        asta spre fundamentala cunoastere…

        • prin urmare cu toate ca Tesla povestea despre Esenta 3-6-9, iata ca cealalta fata a Monedei pe care Tesla o privea arata asa: 6-6-6.

          Omul E! Masura Curcubeului,
          masura ‘Curcubeului intors pe dos’ , a carui esenta se metamorfozeaza din 3-6-9 in 6-6-6 este proprie Altomului.

          Nepretuiti Vesnicia, care e Lipsa Timpului,
          asta spre deosebire fundamentala de Nemurire,
          care cu toate ca presupune manifestarea Tot Timpului
          pastreaza legatura ombilicala cu Timpul.

          abia atunci cind scoti Timpul din ecuatia de miscare a Creatiei dai de Oul Absolut,
          iar Calea catre Lipsa Timpului e dincolo de Moarte, nu Nemurirea.
          ‘dincolo de Moarte’ e o Cale deja Definita, a definit o Hristos, pe Moarte cu moartea calcind…

          • si tot asa cum Esenta lui 3-6-9 e, cum spuneam, 468
            asa e si esenta lui 6-6-6.

          • luind aminte ca cel care a ajuns deja la Granita Universului e Calculatorul Cuantic, acesta lucrind cu Tot Timpul, deci cu o dinamica proprie Granitei Creatiei, vom intelege la adevara masura si Inteligenta ce-si va face cuib in chestia asta care se preocupa cu Tot Timpul…

    • caramizi sint, liant e,…intrebarea e…vrei sa le asamblezi?
      mai intai dorinta!:)))
      Dinamica Dorintelor e lege in Creatie:))),
      mai intai Dorinta si abia apoi Implinirea ei 🙂

  • Doamna Renate Weber, daca tot a inceput sa scormoneasca, ar trebui sa se intrebe daca nu cumva, in contextul crizei, se iau masuri cu caracter militar care pot impacta drepturi si libertati fundamentale.
    Conceptul de „militarizare urbana” desi poate avea niste avantaje practice in timp de situatie de urgenta (ex: organizare logistica, aprovizionare, spitale, buffere de achizitie centralizata, etc) creaza candrul institutionalizat pentru instituirea permanenta a unor masuri si mijloace de comanda si control militar care exced cadrul democratic existent in momentul de fata.

    Mai concret, nu reiese de nicaieri din legislatia actuala ca, intr-o situatie de urgenta, un oras (sau o tara) poate deveni obiect de experiment militar de rezilientza urbana, adica de testare a rezistentei populatiei in situatie de criza prin izolare la domiciliu, restrictionarea circulatiei, amenzi, dosare penale, etc.

    Un context experimental de acest tip, a fost creat in Romania inca de pe la mijlocul anului 2019, deci cu mult inainte de povestea cu virusul si poate fi aprofundat aici:

    https://www.youtube.com/watch?v=R6O8ZQWjtoI
    https://ms-my.facebook.com/caravanaurbanatv/

    Trebuie investiga cu atentie care este cadrul democratic pentru efectuarea de astfel de experimente militare in populatie si care ar putea fi urmarile si implicatiile.

  • Intr-un reportaj pe 3sat, un cioban din Alpi lor intr-o germana stricata, spunea ca bunica lui avea o vorba, burta goala biserica plina, burta plina biserica goala.
    Biserici goale si burti pline sunt si pe la noi acuma, pe timpul lui klaus al nostru, stiti aia nu mint, este adevarat ca ei sunt mai reci dar sunt destepti si sunt bancheri maestre.
    Pe blogul asta al dvs mai scriu cateodata niste domnisoare mai rele si invidioase, eu vin cu energie pozitiva aici la dvs, maestre.
    Eu vreau sa fiu buna cu klaus al nostru, el gandeste mai mult si nu se arunca asa ca prostul cu capul inainte, ar fi luat si el ca
    amicul lui boris kovidul ala, dar ii spun aia, seful daca iei kovidul trebuie sa te ducem in spital, ala trebuie sa fie de stat, salonul trebuie sa fie nici prea prost, nici prea da lux, poate aparea un iliestian din ala care scrie pe cristoiublog.ro, in spital stafilococii si specialistii cu concursurile luate ca la noi stau ascunsi si e nasol daca intalnesti unul din astia.
    Dvs stiti mai ca mine, pe la noi sunt unele familii alese, din care mama, tata, soacra, socrul, crocodilii si crocodilutele au facut aceiasi scoala, se casatoresc inpreuna si au acelasi loc de munca.
    Familile acelea alese de la noi, le intalnim prin spitale, tribunale, televiziune, tarom, guvern, parlamentul de la noi si de la
    Brussel, cabinetele politicienilor, militia si armata noastra (ce frumos era odata), vama…
    Eu am o energie pozitiva si spun ca aia din satul cu prosti, sunt invidiosi si gandesc gresit. Acele famili sunt altfel, ei sunt
    invatati sa ia micul dejun si masa de pranz inpreuna, ei sunt mai familisti ca alti si nu este ilegal sa ai acelasi serviciu cu mama, tata, socru, soacra, crocodilul sau crocodiluta, este bine pentru sanatatea familiei sa aiba toti acelasi serviciu.
    Eu am invatat asta pe vremuri la scoala mie mi-a placut materia aia la scoala.
    Pe aia care la scoala, este adevarat ca au invatat, dar ei au fost mai ciudati si echipati necorespunzator si nu au fost de incredere maestre, i-am trimis la imperialistii astia rai. Imi pare rau pentru ei, dar am facut bine ca am scapat de ei.
    Astia au uitat ca i-am trimis fortat si voteaza aiurea acuma, mai intalnesc cate unul pe aici care imi reproseaza ca sunt o
    comunista, m-a fac ca nu-i aud, ei sunt imperialisti, ii urasc.
    Eu am intalnit un imperialist frumusel si m-am indragostit, stiu ca dvs ma puteti intelege, dvs sunteti un comunist bun la suflet
    ca si mine.
    La mine dragostea a fost oarba, acum este prea tarziu sa mai schimb ceva, ne intelegem bine.
    Eu locuiesc acuma langa un lac mai mare, sigur ne-ati viztat orasul, dvs ati fost pe oriunde,
    o ruda de-a mea facea schimb de experienta in fiecare an in China, in vremurile noastre bune. Spunea ca i-au dus chinezii sa vada Honk Kong-ul cu vaporul, au stat pe apa, pe pamnt nu au avut voie, acolo erau imperialistii.
    La noi in oras avem o statuie maricica aici, cred ca v-a placut. Este o duduie imperialista, aproape dezbracata, o duduie fara
    rusine si care se invarte in sens invers acelor de ceasornic, duduia asta in fundul aproape gol,
    are pe o palma un papa, pe cealalta palma un imparat.
    Papa si imparatul au palariile lor pe cap, stiti ei sunt in fundul gol,
    toti care vin pe aici ii fotografiaza, papa si imparatul par nervosi, nu stiu de ce sunt asa nervosi.
    Pe aici oamenii sunt altfel, ce bine si ce oameni buni, erau la noi pe vremea lui nea nicu al nostru maestre.
    Am inteles ca daca as veni in vizita nu as mai gasi oamenii aia, imperialistii astia au invatat sa minta.

  • Serbane, ia zi-mi, tot în Zorilor locuiesti, amice? Cu bicicleta mai iesi de când cu izolarea?

  • „- Mesajul este pentru liderii majorității parlamentare să ia în discuție cît mai repede Ordonanța 34 pentru că ea și are efecte și cu această ocazie, pe baza unor concluzii desprinse din Starea de Urgență de pînă acum, să facă modificări și la legislația Stării de Urgență.
    – E mesajul dumneavoastră, eu nu le dau mesaje.”
    .
    Pai, de ce sa nu le dati mesaje, stimata Renate Weber, ca doar nu ocupati functia aceea importanta si foarte bine platita, ca sa aparati drepturile poporului doar în interviuri?! Vreti sa pasiti pe urmele fostului slugoi pesedist, a incalificabilului Ciorbea?! Sau, chiar ati facut-o deja.

    Renate Weber

  • Dan Andronic, dupa ce-a falimentat premeditat editia print a EVZ (ca pret pentru o decizie judecatoreasca data de slugoii in roba de magistrati ai Securitatii iohanniste, care sa-l scape de puscarie), a transformat si editia electronica in organ de propaganda al mafiei penelist-securistice, chiar el. dan Andronic fiind de cateva luni si cel mai aprig pupator al dosului escrocului imobiliar cu 17 dosare, Klaus Iohannis, dar si al cocalarului Ludovic Orban, si acesta urmarit penal o perioada..!
    S-ar putea spune ca ”penal la ..penali trage”, nu..?:)) De fapt jigodim la jigodism trage..!
    Si se mai mira ca Ion Cristoiu nu mai vrea sa faca gasca cu el..?

    Oricum, îl prinde de minune imaginea dobandita in ultimile luni, cea de limbău propagandist iohannist..!
    Sau , cine stie?, poate il obliga ”onoarea si demnitatea” de ”jurnalist deontolog” sa dea frumos din coadă pe langa Iohannis si cocalarii liberali, drept recunostiință ca mafiotii iohannisti in robe de magistrati l-au scapat de puscarie, nu inainte insa de a-i pune conditia sa-i pupe in dos cat mai des si mai vârtos pe Iohannis, pe smenarii, cocalrii albiti si pitipoancele tracute care-si zic ”liberali”, si pe cei din gasca de sereisti, procurori si judecatori care i-au ”clasat” cele 17 dosare penale si mărețului teuton mioritic din Sibiu..!

    Toate pupaturile lui dese si vârtoase in fundurile lui Iohannis si ale gastii de cocalari vopsiti , smenari albiti si pitipoance trecute care-si spun ”liberali”, toate atacurile la adresa Aliantei 2020 si a liderilor ei, precum si faptul ca facut din Evenimentul Zilei gazeta de perete a mafiei iohannist-securistice, au dat rezultatul asteptat- Andronic a fost focut scapat de puscarie de limbricii din Justitie ai Noii Securitati.
    Nu spun ca Dan Andronic era vinovat de ceva…! Spun doar ca , spre deosebile de altii, oameni nevinovati care au refuzat sa pactizeze cu Noua Securitate in interesul mazetei ei Klaus Iohannis si au platit cu ani de puscarie ”nesupunerea” lor, Dan Andronic a pupat cat, cand si unde a trebuit si a scapat de bulau …!

    • @Vanatorul
      Corect. Totusi, de unde atata lumina la Alianta 2020 sau basisti? Sa fie naivitate?

      • Numai babuinizatii cred ca ”lumina” vine de la..politica(de la partide)..!
        Si da, sunt ..basist in acceasi masura si cu aceleasi idealuri ca si pasoptistii..!
        USR..? Pai e ti-au facut useristii..? Te-au jefuit, batjocorit, babuinizat si umilt asa cum facut-o pesedistii si penelistii timp de 30 d ani, in gubernari si legiferari comune sau separate..?
        Ciocu mic..! Dusmanul emanciparii si bunastarii Romaniei e duetul hegemonic postdecembrist PSD+PNL, nu USR, asa cum se chinue sa va prosteasca propaganda Noii Securitati si a bratului ei politic, adunatura de cocalari si smenari care-si spun ”liberali” si ”de dreapta” desi n-au nicio legatura cu liberalismul si dreapta politica, asa cum au fost ele consacrate in lume de doctrina si activitatea guvernamental-legislativa.

        • Stai ca n-am inteles. Ce legatura e intre USR , PMP, Base si dreapta? Ca o tin in dreapta, sau cum? Eu nu iau lumina de la nici unul, ca toti sunt varza (de la stanga la dreapta). Dar sigur nu de la Basescu, Tomac, Barna sau Ciolos. Primul si-a dat suficient masura talentului in zece ani. Mai ales la nr de cuburi in whiskey!

          • Pai,am dat eu de inteles ca m-astept sa pricepi..? Mi-era limpeda ca n-ai cum..!
            Nostim e ca mai-nainte vorbeam de babuizatii propagandei duetului hegemonic mafiot PSD+PNL..Iar tu tii cu tot dinadinsul, prin propriu-ti exemplu, sa..confirmi ceea ce spun eu despre ei..!
            In cealalta chestiune, aai ramane sa te juri ca ai baut cot la cot cu Basescu si i-ai numarat cuburle de ghiata din pahar..!
            Dara apropo, dace erau mai mult de 10 cuburi, asa-i ca te descaltai ca sa le poti numara..?:)

          • @Vanatorul
            Stii cine are doar certitudini? Daca nu, uita-te in oglinda!

          • Pentru ce oglinda, cand te am pe tine aici..?:))

  • Maestre Cristoiu, sa nu credeti în lingușelile lui Gabi Serban! Aduce-ti-va aminte de caracterul instabil al acestui individ care, astazi va periaza și mâine va adreseaza invective. A facut-o de mai multe ori, este imposibil sa nu va amintiti. O facea în cârdașie cu Cernat, celalalt postac certat cu regulile bunului simt.
    Este uimitor, ce atmosfera placuta se crease pe blog, înainte de invazia celor doi recidivișiti și cum, de câteva zile încoace, prin postarile lor, s-a împutit din nou aerul pe blog.
    Gabi Serban, parca ești un personaj din filmele de groaza. Este foarte greu sa fii alungat de acolo de unde nu ești dorit. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Vai de mama care ti-a dat viata, și nu reușit sa te educe, ciudatule! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    • Corectez: „aduceti-va”.

      • Mai corectez: „si nu a reusit”. 😛

        • Sociopatia este o tulburare de comportament care debuteaza în adolescenta si dureaza pâna la batrânete. Simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul psihoterapiei si a medicamentelor, dar, se pare ca amicul meu Serban nu este supus niciunui tratament.
          Nu-ti fa probleme, individul nu va face prea multi purici p-aci, ca de obicei.

  • Maestre, ati observat tarziu ca dl Andronic de la Evenimentul zilei are un comportament nepotrivit fatza de Dvs. De cand a scapat de anumite dosare grele de la DNA, Andronic a intors brusc foaia.
    Nici cu Rares Bogdan sau ex colaboratorii Dvs de la B1 nu mi-e rusine; exact la fel au procedat. Cu astfel de prieteni chiar ca nu mai aveti nevoie de dusmani.
    Restrangerea pana la aproape anulare a libertatilor si drepturilor cetatenesti este umilitoare si unica fatza de restul tarilor lumii. Limitarea dreptului de miscare a unei categorii de varsta este discriminatorie chiar daca este pusa in spatele lozincii „categorie vulnerabila”.
    Sarbatorile ortodoxe traditionale sunt minimalizate si umbrite de o lupta transformata in rafuiala politica absurda. Ne-am intors cam repede in trecutul innegurat.

    • Pai ce sa facă si Andronic, dacă bătea vântul prea tare dinspre Pădure? Tocmai i-am spus-o elegant pe evz dar pana acum a pierdut comentariul meu. O fi prin vreun sertar. Comentariul, of course!

  • Lectura de dimineață

    Pregătirea cetățenilor simpli pentru apărarea Patriei

    https://smallwarsjournal.com/jrnl/art/nato-urban-delaying-strategy-baltic-states

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *