Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Despre viața trăită departe de așezările umane

Sunt oameni care, zi și noapte, primăvară, vară, toamnă și iarnă, trăiesc izolați, departe de așezările umane.
Acest mod de viață are farmecul său unic, dar și dificultățile care trebuie înfruntate cu bărbăție. Așa vine vorba, deoarece sunt și femei care au ales această cale, de a merge printre ani și decenii.

Totul a pornit de la descoperirea, nu mai știu în ce condiții, a unui vlog special intitulat ,,Cezar Machidon – Outdoors Living”.
Cel mai relevant episod este cel care sintetizează o experiență de peste un an de zile.

YouTube player

Primele imagini arată cum este găsită cabana veche de peste 80 de ani, în mijlocul nopții. Cu lanterna prinsă de frunte, Cezar descoperă locul unde va construi un univers incredibil. Remarcabil este faptul că transformă totul, de unul singur, cu foarte rare excepții.

Epilogul este cabana restaurată în totalitate. Beculețe la ferestre și o coroniță așezată pe ușă, pentru momentele de sărbătoare din perioada de trecere de la un an la altul. Dar mai are acolo multe amenajări de jur împrejur, asta pentru a nu depinde de rețelele de toate felurile. Adică, cele care aprovizionează cu electricitate, căldură, apă, hrană și așa mai departe. Totul se rezolvă de eroul nostru doar în universul său.

Poate nu credeți, dar acesta este purul adevăr. A făcut o grădină de legume, stupii și așa mai departe. Urmărind aventurile lui Cezar, am aflat și de alți oameni, mai ales peste hotare, care doresc să savureze natura fără a mai pleca din mijlocul ei. Vizibilitatea de pe YouToube îi asigură contactul cu lumea exterioara.

De regulă, fiecare episod debutează cu niște cadre de vis filmate cu drone. Un operator de talent. A instalat camere de luat vederi de jur împrejur care se activează singure la orice mișcare și așa avem o colecție frumoasă de imagini cu iepuri, vulpi, cerbi, căprioare, ba chiar și niște urși. Unul dintre ei a dat iama printre stupi și a făcut prăpăd.

Avem filmări de pe traseul Via Carpatia, dar și călătorii în străinătate alături de prietena sa, Raluca.

Pe timpul pandemiei, când deplasările sunt mai dificile, un nou episod ne scoată din amorțeală și ne dă frâu liber imaginației, visării, planificării de noi deplasări și pentru noi, cu toate că nu mai avem de mult vârsta eroului nostru.
A venit și ultima zi a anului. Vă urăm să fiți sănătoși! Apoi, dacă se poate, și bucuroși!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *