Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Detectorul de talente a sunat tare la Cătălina Uatu

De fiecare dată când plec la o expoziție de pictură, iau cu mine detectorul de talente. Mă anunță sonor când ajunge în fața unui tablou semnat de un om care merită o atenție deosebită. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când am fost la Biblioteca Națională a României pentru a vedea expoziția intitulată ,,Valul grecesc”.

Dan Tudor Truică și Ioana Enescu Truică sunt organizatori.
Trec de la o lucrare la alta cu o figură preocupată. Deodată, detectorul de talente începe să vibreze puternic în buzunarul de la haină, dar și să sune. Mă uit la semnătură. Cătălina Uatu. Devin mai atent și admir ambele lucrări semnate cu numele său. Aflu apoi că este chiar un debut în lume minunată a artei armoniilor cromatice. Vă invit, onorabili cititori, să o cunoaștem.

–Vă rog să vă prezentați…
-Numele meu este Cătălina Uatu, sunt profesor Gradul1 de Educație vizuală la două licee din București. Este vorba despre Liceul Teoretic ,, Benjamin Franklin ” și Liceul Teoretic ,, Nichita Stănescu”.
Am urmat cursurile Liceului de Artă ,,Hariclea Darclee” din Brăila, apoi Facultatea de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității de Arte din București.

–Ce ne puteți spune despre pictura dvs?
– Pictez din pasiune și cu pasiune, atunci când simt că am o forță interioară pe care o pot transpune prin culoare. Nu creez ,,la comanda”, ci creez doar atunci când simt că a venit momentul sa îmi exprim stare interioara, poate de aceea lucrările mele pot fi interpretabile!

–Ce tematică aveți?
-Prefer compozițiile abstracte, nonfigurative, originale. Debutul meu artistic se întâmplă cu ocazia acestei Expoziții Internaționale, ,,Valul Grecesc” pentru mine fiind o oportunitate pe care am așteptat-o în subconștientul meu mult timp. Având formație de ,,critic”, am fost exigenta cu lucrările mele, astfel încât creațiile mele consider că au fost mai întâi trecute prin propriul filtru ,,critic”.

– Felicitări! Cum au fost anii din urmă privind arta dvs ?
-Am lucrat constant, cu mai multă intensitate în ultimii ani, cu speranța că voi strânge un număr suficient de lucrări pentru o posibilă Expoziție personală …care încă nu s-a materializat., Întâlnirea cu domnul Truică este ,,trenul” pe care nu am dorit să îl pierd. Întotdeauna lucrurile se întâmplă la momentul potrivit! Consider că acesta este momentul meu!

– Adevărat, așa este. A venit trenul…Să ne suim în el…Încotro?
-Îmi doresc să expun pentru că arta mea este originală, unică, cu impact vizual asupra privitorului. Am trecut de etapa ,,clasică” a ceea ce înseamnă compoziția figurativă, studiul naturii așa cum l-am perceput în primii ani de școală. Arta este cartea mea de vizită – forță interioară, contrast cromatic, surpriză și imprevizibil.

-Minunat spus. Unde doriți să fiți peste cinci ani?
-Peste cinci ani visez ca numele meu sa facă parte din lista artiștilor plastici descoperiți ca o surpriză a ceea ce arta românească postmodernă poate sa ofere!

– Vă urez să se îndeplinească această dorință! La final, vă rugăm câteva cuvinte despre lumea noastră în general…
-Lumea aceasta …prezentul îl văd ca având multe fațete, pentru că există mai multe lumi – 1. Societatea actuală cu ,,neajunsurile sale” sociale, politice, culturale…ca profesor de Educație vizuală încerc să fiu un model pentru elevii mei, să îi apropii de lucrurile frumoase, de bun gust. 2. Lumea, ca cerc al oamenilor apropiați, cu gânduri și preocupări comune, în special colegii mei profesori care își dau tot interesul pentru a modela tânără generație și 3.-lumea mea interioară, pe care o puteți intui in operele mele de artă.

-Felicitări! Vă dorim din inimă mult succes în lumea picturii!

În concluzie, detectorul de talente și-a făcut datoria.
Mă gândesc la elevii care au șansa să aibă un asemenea profesor. Chiar dacă nu vor deveni toți pictori, vor rămâne mereu sensibilizați la această lume aparte. Este momentul să vedeți și câteva imagini.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Detectorul de talente a sunat tare la Cătălina Uatu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *