Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Detectorul de talente. Rodica Scarlat dă viață pietrelor

Se pregătește un nou vernisaj, marți, 24 august 2021, la Sinaia. Autoarea expoziției este doamna Rodica Scarlat.
Am avut șansa să o cunosc în urmă cu câțiva ani, încă de la primele manifestări publice la care a participat. Un om deosebit, care a evoluat rapid. Face pictură de toate felurile, după natură, abstractă, peisaj etc. Dar azi vreau să vă rețin atenția cu un aspect mai rar la pictori.
Folosește ca suport piatra. O piatră care, în acest fel, prinde viață.

Dar, pentru început, să ne prezentăm.
– Mă numesc Rodica Scarlat. Sunt un om obișnuit, care provine dintr-o familie de oameni ce respectă principiile morale. Dacă ar fi să mulțumesc cuiva pentru tot ceea ce sunt astăzi, aș putea spune că ei sunt cei ce m-au crescut, adică bunica și părinții mei. Înclinația către artă e o moștenire genetică. Bunica iubea desenul foarte mult. Tot timpul îmi desena flori. O verișoară de-ale mele e pictorița, iar fiica ei la fel.

– Deci este un fenomen în familie. Pentru ce faceți pictură și nu muzică ?
– Îmi plac, deopotrivă, și muzica și pictura, dar nu mi-am permis să cumpăr un pian și atunci m-am apucat de pictură.

– Ce tehnici utilizați ?
– Tehnicile folosite sunt pictura în acrilic și cea în ulei executată cu pensula și cu cuțitul. Îmi place să pictez pe pânză, carton, lemn și chiar pe pereți. Pot executa lucrări de mici, dar și de mari dimensiuni. În pictură importantă este inspirația.

– Ce ne puteți spune despre dumneavoastră, dincolo de pictură?
– Despre viața de familie pot spune foarte multe, dar mă opresc doar asupra câtorva detalii. Eu și cu soțul meu suntem o familie obișnuită. Avem un copil, care la rândul lui a devenit tată. Ce poate fi mai frumos decât o armonie în familie?

– Unde vă vedeți peste 10 ani ?
– Peste 10 ani mă văd predând altora lecții de pictură. Atunci când dorești cu adevărat să-ți împlinești un vis frumos nu contează neapărat vârsta. Oricând poți da vieții tale un nou sens, trebuie doar sa vrei. Aș mai avea multe de spus, dar mă opresc aici în speranța că v-a plăcut micul istoric despre viața mea.

– Vă mulțumesc frumos. Succes marți la vernisaj.
– Mulțumesc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *