Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Dezinfecția despre care Klaus Iohannis nu vrea să vorbească

Nu a trecut decât o zi de la simulacrul de conferință de presă de joi după amiază, când președintele Klaus Iohannis a încercat din răsputeri să treacă sub tăcere foarte sensibilul subiect care este data deschiderii noului an școlar și, atunci când câțiva ziariști l-au încolțit cu întrebările, a dat-o cotită, că pe media alternativă a început să circule prezumția rezonabilă că anul de învățământ 2020-2021, cu prezență fizică, ar putea să înceapă la 1 octombrie. Deocamdată, este o simplă ipoteză, dar, așa după cum arată sondaje de opinie de ultimă oră, ea este agreată de o consistentă majoritate a respondenților din București și din țară. Nu ne rămâne, prin urmare, decât să așteptăm decizia guWERNului și nu este exclus ca ea să valideze ideea, deși, momentan, premierul Ludovic Orban ezită (sau evită?) să se pronunțe în termeni expliciți.

Asta înseamnă că am greșit atunci când, ceva mai devreme, am scris, tot aici, că președintele și guWERNul său nu doresc amânarea începerii cursurilor, deși amenințarea Covid 19 se menține, fiindcă, plecând de aici, ar urma să se amâne și alegerile locale, din aceleași motive? Dimpotrivă, dacă recitim cu atenție transcriptul așa-zisei conferințe de presă de joi, vom constata că exact președintele Klaus Iohannis a lansat ideea că activitatea în școlile unde vor fi organizate secțiile de votare va fi „puternic deranjată”, așa încât se impun câteva zile pentru operații de dezinfecție, atât înainte cât și după 27 septembrie, ziua votului.

Ceea ce dovedește, încă o dată, că domnia sa ține morțiș ca alegerile locale să aibă loc numai și numai în acea zi. Fără, însă, a ne mai spune, așa, bărbătește, că adevăratul motiv al acestei îndărătnicii nu este decât teama că, în cazul în care „localele” și poate chiar „parlamentarele” s-ar amâna cu să zicem o lună, este mai mult ca sigur că timpul nu va curge nici în favoarea guWERNului, și nici în favoarea chiriașului din Dealul Cotrocenilor. Există, în schimb, realul și, mai ales, crescândul pericol ca problemele să se înmulțească în raport invers cu capacitatea autorităților de a oferi soluții clare și eficiente.

Evident, într-o primă fază, ar fi vorba despre riscul unei dezinfecții la nivelul administraților publice locale și județene. Care dezinfecție, la rândul său, cu siguranță va avea un serios impact asupra opțiunilor la alegerile parlamentare. Soldându-se, evident, și la acest nivel, tot cu o mare, dureroasă dezinfecție. Dezinfecție dorită de tot mai mulți dintre noi, dar care pentru Klaus Iohannis și băieții lui se numește: pierderea guWERNării!
Aceasta este, așadar, dezinfecția despre care Klaus Iohannis nu vrea, în ruptul capului, să vorbească.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii