Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dezvăluirea împotriva lui Florin Cîțu îl lovește pe Ludovic Orban!

Tărăboiul zilei de miercuri, 11 august 2021 (pentru că doar tărăboi e, dintre cele care scot mult fum de vorbe, dar nu lasă în urmă nimic pentru România reală, nici măcar cenușa) s-ar putea numi Cum a fost prins Florin Cîțu cu 20 de ani în urmă beat la volan în America și cum a făcut el pentru asta două zile de închisoare.

Tărăboiul cuprinde, printre altele, o dezvăluire de presă, recunoașterea de către Florin Cîțu că așa s-a întîmplat, reacțiile de sprijin ale celor din Gruparea PNL pro-Cîțu, solicitarea publică adresată de Marcel Ciolacu, președintele PSD, lui Klaus Iohannis de a-i cere demisia premierului, pentru că legile în vigoare interzic numirea ca ministru a celor condamnați penal, pozițiile luate de unii politicieni, un val de ziceri pe Facebook și o trăncăneală infinită pe televiziunile de știri.

E mai mult decît interesant că dintre reacții au lipsit cele ale Grupului Pro-Orban, în frunte cu Ludovic Orban. După cum era de așteptat, Klaus Iohannis nu s-a pronunțat (cel puțin pînă la ora cînd scriu acest comentariu) nici măcar printr-o însemnare pe Facebook. Și nici nu cred că o să se pronunțe.

Dacă aș fi mai tînăr și n-aș fi văzut atîtea în politica românească poate că m-aș fi alăturat și eu indignărilor care mărturisesc o intransigență moral-politică salutară. Eu însă am văzut atît de multe grozăvii făcute de politicieni în postdecembrism încît fapta lui Florin Cîțu de acum 20 de ani, pe cînd lucra în America, mi se pare chiar simpatică. Îl credeam un robot din carton. Dezvăluirea îl dezvăluie ca un bărbat care s-a ținut de prostii în tinerețe. Și cine nu s-a ținut de prostii în tinerețe?! Refuzînd postura de ziarist combatant, gata să-mi pun scrisul în slujba ghilotinei, precum Marat, mi-o voi asuma pe cea de Istoric al clipei. În consecință, voi raporta dezvăluirea nu la morala de tip Robespierre, nici măcar la minima condiție de corectitudine din partea unui politician, ci la întrebarea, inevitabilă dacă ne gîndim la Războiul civil din PNL, Cui folosește?

Riscînd să-i uimesc pe unii și să-i înfurii pe alții, voi răspunde:
Lui Florin Cîțu.

Exclud din start posibilitatea ca dezvăluirea să ducă la demiterea lui Florin Cîțu din funcția de premier sau măcar la abandonarea cursei pentru șefia PNL. Marcel Ciolacu, dar și alți politicieni și jurnaliști, greșesc identificîndu-l pe Florin Cîțu cu un penal. Cele două zile de închisoare n-au fost, cum s-ar fi întîmplat la noi, urmarea unui proces penal, ci a unei sentințe date pe loc de un judecător sub titlul de contravenție. Dar chiar dacă Florin Cîțu ar fi fost condamnat penal, nu prea văd cum l-am putea eticheta drept penal pentru o întîmplare petrecută cu 20 de ani în urmă și nu la noi, ci în America. Așadar, din punct de vedere legal, Florin Cîțu nu poate fi obligat să demisioneze din funcția de premier. Din punct de vedere moral am fi putut vorbi de o obligație dacă ar fi negat la conferința de presă din dimineața lui 11 august 2021 întîmplarea de acum 20 de ani.

Din punctul de vedere al condiției de premier, dezvăluirea nu-l afectează. Firește, dacă dezvăluirea ar fi fost rezultatul unei manevre puse la cale de Cotroceni, mai mult ca sigur Florin Cîțu ar fi demisionat fără să i se spună. Cel puțin pînă la ora la care scriu nu se schițează ipoteza că președintele ar fi pus la cale asta.

Rămîne în aceste condiții întrebarea:
Îl afectează pe Florin Cîțu dezvăluirea în competiția din PNL?

A răspunde înseamnă a ne așeza (ipotetic, desigur) în postura de lider sau chiar de simplu membru al PNL.
În perioada următoare, așa cum am mai scris, Bătălia pentru Congres intră în etapa strîngerii de către cei doi candidați a semnăturilor pentru moțiunea lor de la cele 49 de organizații județene ale PNL. 32 de organizații s-au pronunțat în favoarea lui Florin Cîțu. Își imaginează cineva că aceste organizații vor vota Moțiunea lui Ludovic Orban pe motiv că Florin Cîțu a fost prins beat la volan cu 20 de ani în urmă de Poliția americană și a făcut pentru asta 2 zile de închisoare? Chiar dacă n-ar fi români, pentru care a te urca la volan după ce-ai băut cîteva păhărele nu e nici o crimă, dacă nu faci un accident criminal, susținătorii de pînă acum vor argumenta că Florin Cîțu și-a ispășit pedeapsa pentru iresponsabilitatea din tinerețea americană. Nici cele 5 organizații care nu s-au pronunțat nu vor suferi o înclinare a balanței în favoarea lui Ludovic Orban în urma dezvăluirilor.

Rămîn așadar, cele 12 organizații care s-au pronunțat în favoarea lui Ludovic Orban. În cazul acestor organizații, dezvăluirea ar putea fi dezastruoasă pentru Ludovic Orban și nu pentru Florin Cîțu. Din cîte s-a văzut pînă acum, de la începutul Bătăliei, despre trecutul lui Ludovic Orban n-a apărut în presă nici o dezvăluire incomodă. Liberalii sînt convinși că n-a apărut, pentru că Gruparea Cîțu nu s-a pretat la așa ceva.
Despre Florin Cîțu a apărut însă.

Nu știu dedesubturile dezvăluirii. Știu însă sigur că ea e pusă pe seama lui Ludovic Orban sau a Grupării sale. Nu întîmplător, confirmînd dezvăluirea, Florin Cîțu a ținut să precizeze:

„Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”.

Rareș Bogdan a fost mai precis:

„Ce s-a întâmplat azi face parte din armele folosite în bătălia internă, nu cred că sunt forțe din afara PNL, nu e PSD, nu e statul paralel. Nu cred că vor reuși să oprească traiectoria lui Florin Cîțu, ba dimpotrivă. ”

Ce-a vrut să sugereze Florin Cîțu? Ceea ce Rareș Bogdan a zis de a dreptul. Că deși competitorii au fost cei din PSD, aceștia nu și-au permis să apeleze la asemenea mizerie. S-a apelat acum cînd se desfășoară competiția internă din PNL.
Florin Cîțu lasă să se înțeleagă că dezvăluirea e opera grupării Ludovic Orban.
Așa lasă să se înțeleagă și Rareș Bogdan.

Dezvăluirea apare însă în ochii membrilor PNL ca o trecere a liniei roșii de către competitorii din cursă. Au apărut deja semnale de alarmă dinspre lideri ai PNL și ziariști de Dreapta că s-a ajuns prea departe cu Bătălia internă, că ea a coborît deja sub nivelul fair-play-ului, că ea riscă să facă pulbere PNL.

Păi cine a coborît-o?
Gruparea Ludovic Orban.
Nu se spune precis acum, ci doar se sugerează.

După opinia mea, în zilele următoare se va trece la acuzații fățișe.
Cea venită de la Rareș Bogdan e doar începutul.

Nu știm cine a pus la cale tărăboiul. Știm sigur însă că Ludovic Orban nu se poate apăra de acuzația că el a strecurat în presă dezvăluirea. Orice ar spune nu-l crede nimeni. Prin urmare, Ludovic Orban apare în ochii liberalilor drept un competitor în stare de orice pentru a cîștiga competiția.
De orice, adică de orice nemernicie.

Pentru ca Ludovic Orban să nu poată ajunge la Congres e suficient ca trei organizații care au anunțat că-l sprijină să anunțe, în cadrul etapei a doua, că au trecut de partea lui Florin Cîțu.
O astfel de manevră ar putea fi acuzată de trădare, de oportunism.
Și dacă liderii organizațiilor județene vor explica astfel schimbarea lor la față:
Da, l-am susținut pe Ludovic Orban, dar cînd am văzut ce pagube a a putut aduce partidului prin dezvăluirea sa mizeră, am optat pentru Florin Cîțu.
Oportunismul are nevoie totdeauna de o justificare.
N-ar putea fi Dezvăluirea un mijloc de a oferi celor care s-au schimbat sub presiunea Sistemului argumentele pentru ca noua lor opțiune să nu miroasă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Dezvăluirea împotriva lui Florin Cîțu îl lovește pe Ludovic Orban!”

  • Am vrut sa zic ceva inca de aseara,da’ era prea tirziu si am decis sa comentez acum. Domnule Cristoiu,analiza dvs e foarte buna,dar incompleta.Va uitati la evenimentele in derulare,astea de acum si,desi cunoasteti mersul lumii foarte bine,nu aveti de unde cunoaste malitziozitatea hamericana pt ca dvs n-ati lucrat cu ei pe termen lung sa-i vedeti in”Actiune”.Uitati de ce: Citzu e un derbedeu ordinar si nenorocit,nu am nici un dubiu si imi mentin parerea indiferent cine sau ce-ar zice despre acest avorton cu pretentii ca a invatat in hamerica si-a lucrat…el stie pe unde.In hamerica,Noua Zeelanda,Australia etc, stilul e asemanator,in hamerica in particular,toti derbedeii au impresia ca pot fi orice si unii isi doresc sa ajunga „big shot” ca sa”mam,mama ce-l dau afara pe X sau pe Y”.Am vazut stilul de prea multe ori ca sa nu-l recunosc.Eu analizez,in general,politicienii dupa multe criterii,nu doar dupa vorbele pe care le debiteaza,alea vin in context cu multe(expresiile fetei,pozitiile in care sta jos sau in picioare,felul cum se aseaza in scaun cind bea o cafea de ex si-si citeste mesajele pe telefon,etc), or in gitzu zbiara golanismele si superficialitatea.In hamerica daca te imprietenesti cu „shafu'”,”shafu'” te pune ceva in subordinea lui pt ca are nevoie de”ochi si urechi” si de cineva care sa execute ce i se spune fara sa-l toarne,sau te pune ceva daca te percepe ca pe-un prost ingramadit gata sa executi fara cricneala,orice ti se spune verbal,atentie, VERBAL fara sa-i ceri”shafului”sa-ti dea ordinele-n scris.De ce?Ca tu sa fi responsabil de prostiile sefului si tu s-o iei in barba in timp ce”shafu'”o sa nege ca ti-a spus verbal sa faci ce-ai facut,o s-o schimbe povestile in fel si chip,pt ca tu sa fi cel vinovat.Am vazut de prea multe ori acest stil,iar citzu e „cadidat”perfect pt o astfel de”pozitie” sub un sef care da ordine doar verbal,ca de e sef,si nu-ti va da in veci ceva in scris ca sa nu inte in cacat daca „neregula”e prinsa de cineva.Citzu e periculos in orice pozitie ar ocupa in stat.Intrebarile pe care mi le-am pus eu sint urmatoarele:
    1. Cind ajungi sa ocupi o pozitie importanta in care detii informatii sensibile sau secrete,mai intii trebuie sa treci de-o verificare,in hamerica se numeste „clearance”.La noi ti-ar fi cerut cazier si „serviciile”sint obligate sa-ti faca o verificare ca sa nu le faci surprize.
    -deci ce sa inteleg,ca lui citzu nu i s-a facut verificarea statutului personal?Asta e neglijenta de neiertat, asa orice bandit poate ocupa functie importanta in administratia tarii(uite-o de ex pe frantzuzoaica de la sectoru’1).
    -sau serviciile au facut verificarea,stiau de situatia derbedeului citzu,deci si dom’presedinte al Romaniei a stiut de condamnarea derbedeului citzu si de restul de prostii ce-o mai fi facut. Asta ma duce la alta intrebare;
    2. Daca se stia de condamnarea asta,poate ca cei in cauza – derbedeul citzu,presedintele nostru foarte iubit si serviciile extra-ordi-nemaipomenite au dat stirea in presa cu scop multiplu – pe de-o parte ca sa genereze oleaca de isterie,ceea ce s-a intimplat deja si sa cada si alte capete care nu-s dorite pe sus pe acolo,dar si ca sa scoata din drum acest eveniment nedorit pt ceva ce urmeaza in viitor peste 2-3-4 ani.E si asta o strategie hamericana si daca nu ma insel,PNL-u’ duduie de fel si fel de consultanti.Hamericanii consultanti n-au scrupule,sint la fel de derbedei ca si citzu,fac echipa buna impreuna,stiu cum sa se ocupe de „imagine” ca de fapte ii doare-n pix.Deci stirea asa zis bomba,poate nu-i bomba pr ce se intimpla azi,dar a trebuit dezamorsata pt viitor.deci daca azi derbedeu’citzu merge mai departe si e ales,deci e iertat,evenimentul in sine cu condamnarea va fi uitat si nu va putea fi readus in discutie peste citiva ani.
    3.De ce o turcan ar juca teatru cum ca-i ia apararea derbedeului citzu’? – eu zic pt ca-i o oportunista infecta,minte putine,ego mare,talente fi fitze,operatii estetice ,traieste in lumea ei a zinelor si piticilor unde Fat-Frumos o salveaza pe un cal alb,pe romaneste tipa e deziluzionata total si e persoana potrivita,la locul potrivit,nu prezinta pericol de nici un fel,poate fi indepartata doar la o pocnitura din degete.
    4.Rares bogdanel,pomadatu’natiunii,favoritu’meu cind vine vorba de cine-i cea mai lichea dintre lichelele din rindurile din spatele marilor conducatori, de ce ar face pe avocatu’lu citzu?Asta e asa de ingimfat ca nu-si mai vede nici chelia din cauza lungului nasului.Pozeaza si asta in macho cu nevasta pe canapea,se da modern,occidental,”intelijent”de crapa,da’el chiar crede ca-i „dashtept”.Vorbeste mult si spune si mai multe prostii.Daca avea ginduri de”cadidat”la scaunu de presedinte al Romaniei,si-a dat singur cu firma-n cap,iar faptul ca-l sustine pe citzu,arata or ca nu are habar de ce se intimpla in realitate si e prostu’de serviciu,or in upincurismu’lui spera sa faca parte din”echipa cistigatoare”oricare o fi ea.Asta e un unsuros de zile mari si foarte caraghios.
    De ce cred ca e un teatru ieftin intreaga poveste?Pt ca derbedeu’ citzu joaca prost intr-o sceneta la Caminu’Cultural, sceneta pusa-n scena de „regizori”de renume hamericani de care n-au auzit nici hamericanii,respectiv consultanti platiti cu milioanele ca sa semene seminte azi si sa culeaga recolta peste citiva ani(asta e o vorba a lor a hamericanilor cind iti pregatesc ceva si spera ca tu sa nu te prinzi,in cazu’ asta „tu” e alegatoru’care trebuie sa voteze).
    Pe scurt,e teatru ieftin menit sa-l scoata basma curata pe derbedeul citzu pt ceva ce se vrea in viitor,e santajabil,e egoist,e dornic sa calce peste beregatzi ca sa fie el”big shot”,e mediocru(exact cum le place strainilor),e paralel cu meseria cu care se lauda,eu zic sa-si ia banii pe facultatea aia din Iowa inapoi ca i-a dat degeaba,putea sa-si ia o diploma mai ieftina de la Spiru Haret,e si asta putin dus cu capu’cind vine vorba de propria persoana,in capu’lui se vede macho,n-am dubii,din pacate neseriozitatea si disperarea i se vede prin toti porii.Asta daca ajunge presedintele tarii,o ingroapa de vie pe stil amerolac.Am vazut”lidari”ca el si am lucrat direct cu astfel de paduchi disperati – au reusit sa inchida companie de renume mondial care era cunoascuta si-n satiul cosmic, iar derbedei gen cizti au pus activitate de aproape 50 de ani,pe butuci in numai 5 ani,azi compania respectiva e inchisa,e doar o amintire si se mite la greu de ce au inchis-o.Au inchis-o din cauza incompetentei unor mincinosi perversi,superficiali,total nepregatiti pt posturile ocupate,care se tineau doar de nelegiuiri si mishculatii,exact cum face derbedeul citzu.
    Solutia pt a termina cu circul in Romania, e ca toti acesti derbedei ordinari sa fie scosi din sistem,complet,n-au ce cauta in administratia unei tari,tara nu e scena de lupte pt interesele personale ale uni X sau Y.Orice roman normal la cap isi doreste o tara frumoasa,stabila,o tara in care iti poti planifica viitorul si poti sa iesi cu copiii pe strada in siguranta,ai un sistem de educatie solid si serios,sistem medical bun.Cu astia care se scalimbaie de 31 de ani incoace,astia care-s mai rau ca tzatzele de la taraba cu pastirnac,cu astia nu se mai reface nimic,niciodata,dimpotriva,in prostia lor inimaginabila,vor face praf si pulbere totul…doar pt ca au puterea si tzin neaparat sa-si gidile singuri propriul ego.Asa ca AFARA CU TOTI DERBEDEII, in frunte cu herr,cel mai neputincios si nepotrivit presedinte pe care l-a avut tara asta vreodata.Aia e.

  • Nimeni nu-şi justifică la judeţe ce a nume din care proiect i-a plăcut mai mult la Cîţu decât la Orban. Resurse rispite.

  • Eu cred ca i s-a aratat pisica lui Catu Matu… e doar inceputul … iepurasul asta care a facut atata zgomot trebuie sa se retraga din cursa pentru sefia liberalilor … altfel PNL cu Rares Bogdan si Florin Catu nu mai e partid liberal , o fi vreun progresist-liberal , dar liberal nu mai e … lipseste nobletea , lipseste eleganta, lipseste interesul pentru stabilitatea tarii … parca ar fi Grindeanu si Dragnea , la alta scara …si s-a vazut unde au ajuns cei doi .

    Catu e mediocru si aventurier , superficial si periculos , vanitos si smecher …a ingenunchiat un partid … Nu stiu la ce le mai trebuie congres daca se vehiculeaza ca va castiga cu peste 70%… Spiritul Bratienilor nu-l va lasa pe Catu la carma liberalilor … iar daca se va ajunge acolo , adevaratii liberali se vor retrage din mascarada de partid a lui Catu …

    Isarescu a dat un semnal clar in legatura cu proportiile dezastrului economic sub conducerea lui Catu , ar trebui sa aduca in discutie cum a aparat moneda nationala de atacul lui Catu pe cand era trezorier la ING … Catu nu e un liberal autentic , e un iresponsabil scos in fata de o gasca oportunista si transnationala … Bina a zis Nastase ca El poate fi premier oriunde pe planeta …de ce sa nu mearga in Noua Zeelanda , daca s-a compromis in Romania? ! declaratia sa care dovedeste ca il intereseaza mai degraba 1% sau 11% din angajatii cu salarii mari decat marea masa a oamenilor care muncesc fara sa-si asigure subzistenta din munca lor cantareste mai mult in sufletul alegatorilor decat ca a tras pe nas sau pe gat si s-a urcat la volan … Catu nu va fi de partea castigatoare … va fi retras asa cum a fost implantat … la Congres sau dupa aceea … precum Kovesi , precum Macovei, precum Moldovan la OMS

  • La americani nu exista diferenta intre contraventie si infractiune, dar la noi este. Iar fapta lui Citu (condus cu alcolemie > 0.8) la noi ar fi fost catalogata ca si infractiune adica o fapta PENALA.
    Codul PENAL, Art. 336
    ––––––––––-
    (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
    ––––––––––-
    Codul penal, adica fapta penala.
    Adica au pus un „penal” ca prim ministru, dupa ce au fost atat de habotnici cu PSD-ul. Ce ironie. 🙂

  • este o „spalare” de care au avut parte cand a fost nevoie si Macovei si Kovesi si Iohannis. Dintr-o data tuturor liberalilor li se va parea ca incidentele auto ale lui Orban au fost mai grave fata de „nevinovatul ” Catzu. Ce mai conteaza ca el conduce astazi tara „sub influenta”…

    Cine spala? #echipcastigatoare…din trei litere.

  • Ca și în cazul lui B cu lovirea (de fapt împingerea unui minor), acum va apărea o victimizare a lui C. Filmulețul cu B a apărut în campanie iar informația cu cele doua zile de arest ale lui C tot în campanie. Pare o situație similară. Va salut cu respect.

    • @Mihai
      Impingerea a fost doar cu dosul palmei aplicat pe fata copilului. Mare scofala, n-asa?
      Cele doua zile de arest sunt doar echivalate cu cele doua de pedeapsa date de judecator. Mare scofala, n-asa? Misdemeanor nu e contraventie, e infractiune. Mare scofala, n-asa? O fi facut copilu’ ceva?! Da’ serviciile stie? Stie ma, stie. Da’ tace!

  • Domnule Cristoiu, Aici nu-i vorba de o contraventie care s-a judecat imediat, ci de o infractiune pentru care s-a dat o sentinta, de vreme ce fapta a fost savarsita in decembrie, iar judecarea ei a avut loc in marie, anul urmator. Daca era contraventie chiar politia ii aplica lui Catu o amenda si nu-l mai ducea la judecator. Prin urmare, iarasi manipulati lumea in functie de interesele pe care le aveti. E evident ca, aici in Romania, Catu nu va pati nimic pt. ca nimeni din opozitie nu reactioneaza, ca de altfel cum nu reactionam nici noi, poporul. Asa ca ne meritam cu prisosinta soarta.

  • Aceasta „dezvaluire” demonstreaza inca o data teza ca Romania e condusa de servicii iar cei „alesi” sunt intotdeauna cei cu belciug in nas datorat scheletilor din dulap! Restul e can-can.
    PS-fapta in discutie este foarte grava in State. A avut noroc ca a fost first time si ca plead guilty!

  • O fi tras și pe nas? Mă întreb și dacă și-o fi păstrat obiceiurule până în ziua de azi?! Vorba lui bolovănită, seamănă a vorbă de bețiv…
    În plan financiar, atitudinea lui arată o mahmureală constantă.
    Ce plăcere ca pe lângă un președinte dandy, să avem și un prim ministru bețiv! Halal stat!

    • …”Ce plăcere ca pe lângă un președinte dandy, să avem și un prim ministru bețiv! Halal stat!”

      As completa si un presedinte de camera care-i canta dnei Kovesi (DNA) la mandolina precum si o presedinta de senat care cataloga munca pe 2 lei…
      Nu ! Nu cetateanul roman ramas in batatura si „mancat de atatea nevoi”, indurand atatea mizerii (de-a lngul timpului), nu merita asa ceva, a fost furat in fel si chip, dar cine se mai gandeste la el ????? Unde-s cei care sunt platiti cu salarii mari pe functii…si care ar trebui sa puna tara pe „fagasul democratiei, al legii de drept” sa putem sta mandri cu fruntea sus oriunde mergem ???

  • Daca a conduce masina beat inseamna ca esti barbat atunci tara e plina de ei cu atat mai mult cu cat legile sunt subtiri.A ignora acest aspect inseamna o evntuala nenorocire pentru cei care inca mai sunt corecti.A minti insa e o „calitate” cu care politicienii se si mandresc. S-a spulberat insa si bruma de incredere care mai exista in prim-ministru-ministru de finante care oricum abera strasnic cu toate gulgutele spuse prin masca.Daca se va pune batista pe tambal asa cum s-a pus in cele mai multe cazuri de accidente chiar cu victime sau de minciuni fara a clipi din ochi,ne meritam soarta si nu avem scapare.Beti si conduceti poate fi slogan de alegeri.Cine poate oase roade.

  • Oh Maestre, deci sa recapitulam, juma din America s-a isterizat numai pentru o facatura cum ca Trump ar putea fi santajat de Putin, iar voi – da acum sunt numai un chibiț – cind se afla ca Citu (sic, imi place cacofomia asta) a fost mucles
    despre condamnarea lui intr-ale timeretilor valuri, voi va flescaiti?

    Las la o parte faptul ca multi nu inteleg sistemul legal din US, dar ar trebui ca cel putin sa poata citi ce consecinte are o condamnare ca a lui Citu pentru un american:

    „Serious misdemeanors are crimes that you should not take lightly when charged. The fines can range from $315-$1,875 and a jail time for up to a year. They also lead to having a tough time getting employed.”

    Deci succes sa gasiti pe cineva condamnat pentru serious misdemeanors angajat in guvernul american sansele se reduc la zero cind va apropiati de nivele de ministru/secretary

    Acum ca toti putem sa vedem ce procese a mai avut Citu in Iowa – el mai apare in altul din 2008 fiind dat in judecata de partenerii companiei CLARKE JORDAN FINANCIAL. Judecatorul a respins actiunea, dar istoria trebuie cunoscuta daca nu de la Citu poate de la partenerii strategici. Si, cite alte schelete (sic) o mai avea stimabilul prin dulapuri, adica cit de snatajabil a fost si este nu stim inca…

    Va urmaresc pastilele si sunt fascinat de zig-zagul de idei si intimplari ce il impartasiti cu noi zilnic, dar si de unele stereotipuri ce le aveti care imi amintesc de celea ale unchiului meu ce traieste in Romania. Despre ele poate altadata.

    Cu respect…

    • Clarke pare inchis. S-a transformat cumva in AJO? Daca da,e groasa, astia-s excroci care deschis si inchis companii de asa zise investitii si se joaca cu fondurile de pensii si alte fonduri in valoare de miliarde. Ar fi interesant de stiut si citzu chiar ar trebui luat la intrebari de catre autoritati,daca mai ave asa ceva in tara,daca el,citzu,e partener cu vreunul dintre cei de la ce-a fost Clarke sau AJO sau cum masa le place sa se mai numeasca ca sa-si piarda urma in labirintul asta de minciuni si mincinosi. E la moda ca unii sa se joace cu fondurile de pensii ale oamenilor,e o excrocherie ordinara,pare legala,pt ca nu exista avocati sa-si bage nasu’in problema ca sa-i dea in git pe excorci. Daca citzu e partener sau colaboreaza cu vreo companie de acest fel,atunci s-ar intelege mai bine ce cauta nasui in functie de ministru si timpitu’ala de jdrula de la metrou. Cind vezi cite un prost ingramadit pe post de ministru care urla cit e ziua de lunga”investitii,investitii…” da’el nu stie nici definitia,te intrebi cine-i in spate si-l manevreaza.Astia-s pusi pe jaf si ar trebui investigati la singe.Nu inteleg cum e posibil ca idioti cum e turcan,rares bogdanel,boc,idioata aia de alina ghiorghiu sa-l sustina cu atita inversunare pe citzu…decit…daca…poate au shmenuri cu el si firmele de con-artists din hamerica. Dle.Cristoiu,daca intr-adevar cititi mesajele aici,sau doamna care le cenzureaza,incepeti dvs.o ancheta serioasa,aveti mai multe surse si mai multa logica in felul cum trebuie abordata problema asta.Mie-mi suna a tradare pe linie,da’ eu n-am suficienta minte ca sa inteleg toate mishculatiile avortonilor care ne conduc.Faceti o investigatie dura ca se pare ca un grup de neaveniti sint chititi sa faca tzara asta zob.

      • nu cred ca domnul Cristoiu se apuca la batrinete sa-si riste viitorul pentru a descoperii niste excrocherii financiare, care sunt greu de dovedit fara o ehipa de profesionisti in finante, monede, legi si alte o groaza de cunostinte chiar unele din domeniul escrocheriei.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Sa am pardon, da’ eu observ ca informatia asta despre Catu’ Penalu’ arunca in derizoriu toata „echipa castigatoare”, cu Boc in frunte… 🙂

    Nu, eu nu cred ipoteza cu „descalificarea” lui Orban pe care, vezi Doamne, ar fi pus-o la cale chiar Catu. Mie imi pare mult mai verosima ipoteza ca aceasta informatie are fix menirea de a-i convinge pe toti PNL-istii ca e NEVOIE de un al trieal candidat. Si eu spun ca acesta se va numi Raluca Turcan… 🙂

    • @Paul
      Am asa o senzatie ca si mataluta faci, ca si mine, parte din secta „martorii lui Murphy”. Doamne, ce mi-ar placea sa ai gura aurita. Ar fi extazul agoniei. Iuhuhu! 😈

      • @cib,

        Pai in „meciurile” astea cu politicieni orice e posibil tocmai datorita faptului ca nu joaca doar doua echipe, fiecare cu tricoul ei, asa, ca sa-i poti recunoaste usor, ci sunt cel putin trei echipe dintre care una, adica „sistemul”, e mereu „invizibila” si poate lovi „mingea” oricand in orice directie. De-aia e palpitant sa te uiti la „jocurile” astea Olimpice ale Zeilor, ca ele nu se termina niciodata, nici ziua nici noaptea, si cred ca de-aia domnu’ Cristoiu se considera de-a dreptu’ „istoric al clipei”, fiindca a inteles demult faptul ca istoria se tot scrie si re-scrie in functie de „perspectiva istorica” pe care ti-o ofera fiecare noua miscare de pe „terenu’ de joaca” al Zeilor… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *