Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Dezvăluiri | Dedesubturile Discursului „Salvăm Ardealul!” din 29 aprilie al președintelui Klaus Iohannis

Dintru început trebuie zis că el  a fost livrat imediat după ce Comisia Europeană (CE) stabilise în aceeași zi că Ungaria nu a făcut abuzuri în combaterea Coronavirus, respectiv după ce Comisia a oferit Ungariei un sprijin financiar pentru 5000 de firme: altfel spus, retorica „naționalistă” a lui Iohannis a fost doar o izbucnire de furie de tipul „s-a umplut paharul”, defulată la doar două zile după o altă umilință – în 26 aprilie, CE oferise Ungariei pentru combaterea Noului Coronavirus o finanțare aproape dublă (5,6 miliarde eu) față de România (3,0 miliarde).

Există doi Orbani importanți în viața lui Klaus Iohannis…

românul Ludovic, pe care sibianul pune șaua în fiecare zi la Palatul Victoria,  și ungurul Viktor, care îl călărește pe sibian în fiecare an la Uniunea Europeană. Pe 29 apr. 2020, la orele 13:15, președintele Klaus Iohannis ieșea public cu un discurs de tentă naționalistă, care acuza că așa-zisul „lider al Opoziției”, Marcel Ciolacu, ar fi conspirat cu liderul maghiar Viktor Orban pentru cedarea Ardealului. În aceeași zi, la aceeași oră, ambasadorul Ungariei la Vatican anunța oficial că UE a decis (prin Ursula von der Leyden – Comisia Europeană) că, departe de a fi o „dictatură” și în ciuda criticilor unor euro-parlamentari, Ungaria este un model optim european pentru combaterea Noului Coronavirus, respectiv că Ungaria primește un sprijin financiar pentru 5000 de afaceri afectate de pandemie. Desigur, la momentul discursului de la Cotroceni, chiar cu decalajul de fus orar, Iohannis a știut decizia Comisiei Europene, iar atacul său împotriva lui Viktor Orban- folosind o țintă facilă cum este Marcel Ciolacu, s-a constituit ca o izbucnire de furie nedemnă de un președinte, după ce paharul umilințelor sosite dinspre Bruxelles fusese umplut.

Ținta reală a lui Iohannis

… nu a fost umilul Marcel Ciolacu (PSD), ci președintele maghiar Viktor Orban, cel care, după ce ani de zile a creat rebeliuni împotriva centralismului neo-marxist de la Comisia Europeană, a ieșit în aprilie 2020, în timpul pandemiei Corona, mult mai avantajat pentru țara sa comparativ cu obedientul Klaus Iohannis – un yesman de serviciu al cancelarului Germaniei, Angela Merkel și al „elitelor” globaliste ce au acaparat Uniunea Europeană începând cu mandatul Jean Juncker (CE)- Antonio Tajani (PE) – Frans Timmermans (CE). În mod incredibil, Comisia condusă de Ursula von der Leyen, oferea „dictatorului” Viktor Orban de la Budapesta mult mai mult decât oferise „democratului” Klaus Iohannis, de la București.

Discursul „naționalist” al lui Klaus Iohannis

… a avut desigur și partea sa „științifică”, de calcul politic, dedicată capturării acelei părți a electoratului naționalist care a început să părăsească PSD și să se îndrepte spre alte formațiuni cum ar fi partidul lui Victor Ponta: acei oameni au aflat cu această ocazie că cel care ocolește numele poetului Mihai Eminescu, Iohannis, poate avea și accese „naționaliste” acute, eventual mai apropiate înțelegerii lor decât lozincile globalismului. Cunoscând firea impulsivă și orgolioasă a lui Iohannis, este îndoielnic că rapoarte ale serviciilor secrete au determinat în vreun fel prezentarea discursului „naționalist” din 29 aprilie 2020- o bizarerie pentru un „multiculturalist” (a se citi „globalist”) cum este Iohannis. În plus, autonomia secuilor din România este folosită ca sperietoare, sub diferite forme, încă din anii ’90, cu cel puțin patru prezentări în Parlament și era evident că o lege cu un asemenea impact nu ar fi trecut niciodată la votul Senatului.

Pe 26 aprilie 2020, cristoiublog.ro dezvăluia

… că Ungaria „dictatorului” Viktor Orban a primit de la Comisia Europeană mai mulți bani pentru combaterea Noului Coronavirus decât România „democratului” Klaus Iohannis. Roboțeii „multilateraliști” din Divizia Presă nu au reluat știrea deoarece faptul în sine era rușinos pentru Iohannis din două motive: în primul rând, la un număr de persoane infectate cu COVID-19 mult mai mic, Ungaria va primi de la Comisia Europeană (CE, printr-un proiect de combatere a crizei numit Coronavirus Response Investment Initiative – C.R.I.I.) un ajutor financiar aproape dublu față de România (aproape 6 miliarde eu, comparativ cu 3,0 miliarde). În plus, diferența de finanțare între cele două țări vecine avea motive concrete: comparativ cu alte state membre UE, România a început târziu cheltuielile eligibile pentru combaterea crizei (impuse de CE pentru a fi calculate ulterior zilei de 1 februarie 2020), fiindcă Iohannis și Ludovic Orban fuseseră mai ocupați cu organizarea alegerilor anticipate. Președintele a justificat acest lucru prin faptul că în februarie 2020, „lăcustele” de la PSD lăsaseră Rezervele statului goale, dar Ludovic Orban nu a putut să justifice cum acționase în acest timp pentru noile achiziții.

Finanțarea-record a Ungariei a fost un șoc

… pentru propaganda de natură sorosistă din mass-media dâmbovițeană (e.g. din interiorul Adevărul, DIGI TV, tena 3, Ziare/com ș.a.), care, în lumina „agendei” care le orientează politicile editoriale l-au prezentat permanent pe Viktor Orban ca fiind „dictator”, iar pe marele „abonat” la nerespectarea Constituției, Klaus Iohannis- omul ai cărui cenzori au blocat mai multe publicații online, ca fiind un „democrat”.

Ideea că o „dictatură” ca Ungaria

… beneficiază la Bruxelles de un tratament preferențial comparativ cu „democrația”- „prestatoare de servicii” din România, l-a împins pe Klaus Iohannis la discursul agresiv din 29 aprilie, în care a evocat un imaginar complot între Marcel Ciolacu și Viktor Orban în privința Autonomiei secuilor. Obișnuit să nu răspundă pentru nimic din ce face sau ce zice, sprijinit de o mass-media „cumpărată în viu” prin fondurile primite de la UE pentru combaterea Coronaviris, dar și de inexistența unei Opoziții politice reale, Klaus Iohannis a abuzat inconștient de prerogativele sale: reținerea părții maghiare a evitat o criză politică în regiune și în sânul UE.

Prin discursul public din 29 aprilie

… Klaus Iohannis a târât Serviciului Român de Informații într-o zonă a grotescului, fiindcă este greu de presupus că există „dovezi” ale unui „complot” cu Ungaria (așa cum a le-a solicitat prezentate bietul Marcel Ciolacu) sau că serviciile au avut vreo implicare într-un act unilateral, nebunesc și pur politic. Pentru că șmecheria s-a născut în România, iar trecutul de baroni locali și de „descurcăreți” al PSD nu este departe, fricțiunile se vor liniști în culise, prin emisari de taină: într-un final, într-o bună tradiție fanariotă, Ciolacu și Iohannis se vor pupa bălos pe frunte fiindcă, în fapt, ei aparțin aceleași confrerii, unde „contează” personaje precum sinistrul Comisar CEKA pentru România, Frans Timmermans- chiar dacă influența sa la UE, pe mandatul Ursulei von der Leyen, apare ca fiind diminuată. Pe partea plină a paharului, Marcel Ciolacu, auto-intitulat „liderul Opoziției” a aflat cu această ocazie, valoarea unui proverb tradițional românesc (sec. XVI, după Ch): „Pe cine nu lași să fie revocat, nu te lasă să trăiești”. Pe partea goală a paharului, cred că a aflat-o degeaba.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Dezvăluiri | Dedesubturile Discursului „Salvăm Ardealul!” din 29 aprilie al președintelui Klaus Iohannis”

  • Iesirea lui Johannis nu a fost pt a se alatura corului european impotriva lui V Orban , ci o ocazie de a distrage atentia de la ispravile prostalailor din PNL si bineinteles de a reaminti hastagienilor teza PSD-ului pernicios . PSD ului i s-au lipit dintru inceput eticheta de comunisti ( deci prorusi si prochinezi ) apoi cea de corupti ( prin condamnarea lui Nastase -in timp ce alde Blaga , Videanu , Nutsi , Base , Roberta Anastase , Berceanu , etc sint „nederanjati ” ) iar acu vrea sa-i lipeasca si eticheta de antinational ( care pina acum era cam a celorlalti ) Se pregateste diminuarea la insignifianta a PSD , ceea ce nu-i nici o pierdere avand in vedere ca au avut majoritate covarsitoare de doua ori din 2012 si nu au facut nimic. RIP

    • Fiecare pasăre pe limba ei pere.Întotdeauna sclavii au pierdut mai mult decît neastîmpărații. În Ro toți care au vrut s-o dea la pace cu statu paralel și-au luat-o în bot și nu trebuie talent ptr asta. 🙂 Băsesscu a fost rău cu toți și n-are nicipe dracu azi.În schimb Iohannis, vai mămăliga lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *