Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Dezvăluiri la cristoiuTv. Cine și ce l-a distrus pe Liviu Dragnea

Sociologul Vasile Dâncu, un intelectual de stânga care recent s-a reînscris în PSD, a povestit la cristoiuTv relația pe care a avut-o cu Liviu Dragnea și a dezvăluit mecanismul prin care fostul lider social-democrat și-a pierdut puterea și libertatea. Lucruri despre care se bănuia, însă acum au fost spuse cu claritate. „Din păcate, nu am fost consilierul principal al lui Liviu Dragnea. Eu am fost din afară consilier. A avut consilieri străini care, după părerea mea, de 20 de ani au greșit în România. Și cu Adrian Năstase și cu Mircea Geoană și cu alții. Consilierii americani sau din Israel vin cu niște scheme clasice, dar care nu se potrivesc în cultura noastră”, a explicat invitatul.

La fel ca la interviul la care a participat fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, a vrut să afle dacă Dragnea a făcut presiuni pentru a scăpa de probleme.

„Când a venit PSD la putere, a venit cu un program privind Justiția, că trebuia făcut ceva. Cât din eșecul acestui program și-a avut cauza în faptul că Liviu Dragnea a fost obsedat de problema lui personală. Problema lui personală a influențat imaginea PSD sau legile Justiției?”, a întrebat realizatorul.

Vasile Dâncu a explicat: „Cred că 50-50 la sută. Eu ar fi trebuit să rămân în Guvern pe o perioadă delimitată de timp, și în guvernul următor. Știu bine ce și-au asumat cei care au devenit miniștri. Pe de o parte, chiar dacă nu-mi recunoștea nici mie, Liviu Dragnea era speriat și obsedat de această problemă pentru că i se părea nedrept modul cum a fost condamnat. I se părea că este o răzbunare politică. Pe de altă parte, au fost în jurul lui oameni care i-au spus și i-au promis că acest lucru se poate rezolva prin diverse manevre de genul acesta.

În ianuarie 2017, eu am făcut un studiu despre amnistie și grațiere. Și am întrebat un eșantion reprezentativ despre acceptabilitatea acestor măsuri. 72% spuneau că sunt acceptabile, dar făcute de Parlament, nu de Guvern. Și fără cazuri de corupție.

Eu cred că o parte din consilierii lui și o parte din miniștrii pe care i-a tot pus după aceea au greșit că nimeni nu i-a spus foarte clar și drept că nu se poate face acest lucru”.

Ion Cristoiu l-a întrebat de ce tot schimba premierii, că părea că cineva îi alimenta suspiciunea că va cădea.

„Avea niște consilieri pe care nu-i știam nici eu, că eu nu am fost nici la partid, nici în altă parte, ne întâlneam în afara unui cadru organizat. Cineva îi spunea mereu că premierul în funcție este racolat de Statul paralel. Ideea asta a Statului paralel, dincolo de faptul că a fost o bună ideologie, o bună metaforă și a făcut carieră politică, el a crezut foarte mult în acest lucru. Asta l-a făcut să-și piardă încrederea în premieri, să deteriorize relațiile cu Guvernul și să facă aceste schimbări. Schimbările în sine, indiferent că au fost oameni mai buni sau mai slabi, au produs o imagine proastă partidului și lui. S-a creat sentimentul că el este un fel de dictator și că el hotărăște numai în interes personal toate lucrurile. Nu era adevărat, nu controla partidul ,așa cum se vedea din afară, mai degrabă avea sentimentul că-l controlează. În ultima vreme se întâlnea foarte puțin cu Guvernul, avea foarte puține contacte cu premierii pe care i-a pus și, într-un fel sau altul, era izolat”, a explicat Vasile Dâncu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Dezvăluiri la cristoiuTv. Cine și ce l-a distrus pe Liviu Dragnea”

  • “Grupul de la Cluj “ al PSD e o alta ipostaza a unui grup de scarbosi ce-si zic transilvanisti, din care fac parte “miticii“ care au condus / conduc Rou : Boc , Dancu , Rus , Magureanu , Morar , Kovesi , Guse , Maior , Hellwig , Johannis , Ciolos , Coldea , si inca Mitu , Pecican , satulul de Rou – Gherman , Duicu .etc . In general indivizi cu inteligenta limitata dar plini de ei ( pe model unguresc ) un grup tradator, antinational , care conducand tara au impins in saracie Moldova , silind cea mai mare emigratie din tara din zona , si a inchinat tara strainilor .
    Nu dau doua parale pe ei si pe spusele lor .
    Auzi , cica Dragnea a fost inchis pt ca nu l-a avut consilier pe el , nu fiindca SRI si DNA ( plini de patrioti , vedeti lista de mai sus ) l-au predat la cererea ambasadelor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *