Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dictatura Sanitară devine Dictatura Militară. Beneficiar unic: Klaus Iohannis

Cîteva publicații cu adevărat independente, care n-au putut fi rechiziționate pentru a contribui la război cu propaganda de tipul celei antonesciene din Războiul Sfînt, au dat publicității un Proiect de lege pe care Guvernul României se pregătea să-l trimită spre avizare mai multor instituții, între care se număra SRI, SIE, STS, DSP, Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției. Autorii și susținătorii proiectului sînt doi lideri politici ai Coaliției făurite de Klaus Iohannis:
Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naționale din partea PSD și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, din partea PNL.

Legea poartă un titlu înșelător, menit a nu atrage atenția asupra conținutului deosebit de periculos:
Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul recrutării și apărării naționale.

Pericolul numit Pandemie, exagerat prin mașinăria de propagandă a presei miluite, a fost un pretext pentru Klaus Iohannis să instaureze un regim de Dictatură, Dictatura sanitară. Libertățile individuale, care dau esență democrației – de la libertatea de circulație liberă pînă la libertatea de expresie – au fost grav lovite. Asupra celor care au îndrăznit să pună la îndoială măsurile de Dictatură sanitară s-a năpustit aceeași mașinărie de propagandă a regimului. Site-urile curajoase au fost închise de ANCOM, sub conducerea lui Sorin Grindeanu, ziariștii care au cutezat să se întrebe au fost terfeliți zilnic. Renate Weber, Avocatul Poporului, a fost hăituită de PNL prin atacuri murdare din partea lui Ludovic Orban și Rareș Bogdan. La vremea respectivă premier, Ludovic Orban a impus în Parlament debarcarea Renatei Weber.

Prin Înalt decret de la Cotroceni zilele trecute Pandemia a fost declarată persona non grata. Toate restricțiile, dar absolut toate au fost eliminate și nu pentru că pericolul ar fi fost înlăturat (nici un specialist n-a garantat asta), ci pentru că regimul n-a mai vrut să-și bată capul cu administrarea fluviului de refugiați ucraineni și din punctul de vedere al pericolului întruchipat de infectare. Regimul Klaus Iohannis s-a văzut obligat să renunțe la Dictatura sanitară. Cum însă el nu poate trăi fără dictatură, slugile din Coaliția de Guvernare i-au pus imediat la dispoziție o nouă Dictatură:
Dictatura militară.

Pericolul Pandemiei a fost pretextul instaurării Dictaturii Sanitare. Pentru instaurarea Dictaturii Militare pretextul e un alt pericol: Războiul din Ucraina.
Expunerea de motive la Lege ține să precizeze chiar de la început:

„În contextul generat de dinamica îngrijorătoare a situaţiei de securitate pe flancul estic al NATO, interesul public general reclamă adoptarea urgentă a unor măsuri care să permită instituţiilor de apărare, ordine publică şi securitate naţională să intervină prompt şi prin măsuri adaptate gradual pentru gestionarea eficientă a riscurilor la adresa intereselor naționale și aliate.”

Proiectul de Lege prevede printre altele și măsuri prin care pot fi chemați sub arme (deși se spune că România are o armată de profesioniști) și cetățeni peste 35 de ani. Constituția României prevede la articolul 55 că încorporarea cetățenilor peste 35 de ani e imposibilă. Măsura din Proiect a stîrnit o panică uriașă în rîndul populației. Un număr mare de familii s-au simțit amenințate de extinderea vîrstei de la 35 la 63 de ani.

Din nefericire, concentrarea pe această măsură, dar și manipularea abilă prin presa rechiziționată și Paraziții televiziunilor de știri, au abătut atenția de la adevăratul scop al Documentului:
Instalarea Dictaturii militare.

În direct conflict cu Constituția, care prevede doar două categorii de stări excepționale, starea de urgență și starea de asediu, Legea introduce o nouă stare excepțională:
Situația de Criză.

Stările excepționale sînt strict reglementate în toate democrațiile, mai ales sub semnul implicării Parlamentului în Declararea lor. Potrivit Legii Dictaturii militare, declararea Stării de Criză se face exclusiv de CSAT:

„În funcţie de manifestarea situaţiilor de criză cu impact asupra securităţii şi apărării naţionale la nivel naţional sau în plan internaţional, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul prim-ministrului, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării poate emite o hotărîre privind declararea situaţiei de criză cu impact asupra securităţii şi apărării naţionale, respectiv încetarea acesteia.”

Pe parcursul Stării de Criză, din instituirea căreia Parlamentul e exclus, țara trece sub conducerea MApN.
Armatei, evident.

În acest scop se constituie un organism cu nete caracteristici de Juntă – Centrul național militar de comandă:

„Centrul Național militar de comandă asigură, la nivel național coordonarea implementării măsurilor de răspuns, în scopul prevenirii și descurajării riscurilor și amenințărilor la adresa securității și apărării naționale”.

O stare excepțională înseamnă automat limitarea libertăților individuale. Starea de criză nu face excepție. Expunerea de motive ține să precizeze:

„În context, prezentul proiect de act normativ are în vedere limitarea exercitării unor drepturi”.

Cînd vine vorba de limitarea unor drepturi, se ridică imediat problema înțelegerii date de Lege situației excepționale.
Legea definește astfel situația de criză:

„În înţelesul prezentei legi, prin situaţie de criză în domeniul securităţii şi apărării naţionale se înţelege situaţia în care societatea se confruntă cu mari dificultăţi generate de apariţia unuia sau mai multor incidente pe teritoriul naţional, la nivel regional sau internaţional, sau de ameninţări, riscuri şi vulnerabilităţi prin care sunt grav perturbate sau ameninţate condiţiile de viaţă, sănătate şi mediu, proprietatea, stabilitatea politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea şi apărarea naţională, precum şi alte valori constituţionale care impun adoptarea de măsuri specifice prin acţiunea unitară a autorităţilor şi instituţiilor statului român, pentru înlăturarea cauzelor, gestionarea efectelor şi revenirea la starea de normalitate.”

Așadar, pe baza înțelegerilor date prin Lege situației de criză, CSAT poate decide decretarea situației de Criză, fără a consulta Parlamentul.
După ce citești ce înțelege Legea prin situație de criză, altfel spus prin condițiile care pot justifica declararea situației de criză, te întrebi cum de a putut redacta cineva, în 2022, într-o țară democratică, un astfel de document.
Condițiile sînt atît de ambigue, de lipsite de precizie încît practic pînă și o demonstrație de protest precum cea din 10 august 2018 poate justifica declararea situației de criză.

Confruntat cu neliniștea publicului în privința vîrstei de încorporare, Vasile Dâncu, unul dintre inițiatori a răspuns astfel:

„Precizări cu privire la proiectele de modificare a unor acte normative în domeniul apărării naționale
Cu privire la proiectul legislativ care circulă în spațiul public, referitor la modificarea și completarea unor acte normative din domeniul securității și apărării naționale, facem următoarele precizări:
Textul care circulă în spațiul public reprezintă o versiune de lucru a unui proiect legislativ care nu mai este de actualitate la acest moment, în forma respectivă.
Proiectele din cadrul acestui pachet legislativ vor fi reanalizate și prezentate public.”

Vasile Dîncu minte cu nerușinare. Nerușinarea tipic PSD-istă.
Precizările au fost făcute marți, 8 martie 2022.
Luni, 7 martie 2022, cu o zi înainte de precizări, Marcel Ciolacu, președintele PSD confirma știrile din presă despre existența unui astfel de proiect:

Aveți cunoștință de acest proiect de lege la care lucrează guvernul privind reglementarea unei situații de criză?
Am știință, cum este și normal, urmînd ca astăzi să avem o discuție cu primul ministru.”

Precizările au fost publicate pe site-ul MApN și pe pagina de Facebook, a ministrului Vasile Dâncu.
Pe site, ele aparțin Direcției de presă a MApN.
Pe Facebook aceleași precizări aparțin persoanei ministrului.

Tot marți, Vasile Dîncu se grăbește să declare Agerpres că:

„Proiectul ajuns în media era o colecţie de prevederi din mai multe legi, fără expunere de motive, fără detalii. Nu este de actualitate. Era un draft, nu era pregătit pentru a intra în transparenţă. Cînd avem un proiect, anunţăm noi opinia publică”.

O nouă minciună PSD-istă.
Proiectul e însoțit de 10 pagini de Expunere de motive, din care, de altfel, am citat.
Nici vorbă de un simplu draft.

La Secțiunea a 6-a, Consultările în vederea elaborării proiectului de act normative, cînd vine vorba de îndeplinirea condiției de consultare cu organizații neguvernamentale, instituții de cercetare și alte organisme implicate, se precizează:
Nu este cazul.
Nu este cazul, așadar, să fie consultată nici o instituție.

Proiectul de lege a stîrnit o mare tulburare în opinia publică. Dacă oamenii de rind s-au îngrozit la gîndul că vor fi încorporați pînă la vîrsta de 63 de ani, jurnaliștii independenți au tresărit îngrijorați la perspectiva Dictaturii militare.

Admițînd c-a vorba doar de un draft (ceea ce e o minciună), că nu mai e de actualitate, minima normă a comportamentului democratic reclama ca dezmințirea să vină de la premierul Nicolae Ciucă. În locul lui Nicolae Ciucă dezmințirea a venit doar de la unul din inițiatori.

Dar chiar și în acest caz condiția demnitarului de slujbaș al Poporului, cerea ca Vasile Dâncu să se explice într-o conferință de presă sau într-un interviu.
N-a făcut-o.
A găsit de cuviință să expedieze problema sub forma unei Precizări lapidare făcute unor surse care nu ajung la marele public.
Dovada concludentă că sictirismul față de Popor de tip Klaus Iohannis i-a contaminat și pe liderii Coaliției de Guvernare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

57 comentarii pentru articolul „Dictatura Sanitară devine Dictatura Militară. Beneficiar unic: Klaus Iohannis”

  • Cind va cadea regimu Bovannis se va anula tot…dar sa modifici Constitutia e f greu ( admitind ca s-ar fi modificat si trebuia sa roll-back la cum a fost inainte), e nevoie de majoritate parlamentara etc…Idiotul Iohannis va avea si el soarta lui Zelenski…timpul le rezolva pe toate…

  • Pt. doamna Stoican, doamna Eugenia,dl. Camelian Propinatiu, Paul – daca timpul dvs va permite, va recomand urmatoarele articole:

    https://www.romaniacurata.ro/nu-a-fost-bluf-ce-facem-cu-rusia/

    https://www.timpul.md/articol/moment-istoric–rusia-a-acceptat-ca-manuscrisele-lui-dimitrie-cantemir-sa-revina-in-romania-47617.html

    http://www.ziaristionline.ro/2012/10/01/misiunea-moscova-recuperarea-manuscriselor-principelui-dimitrie-cantemir-scrisoarea-catre-presedintele-vladimir-putin-exclusiv-ziaristi-online/

    Domnule Cristoiu, cititi aceste articole. Desi Alina Mungiu a reusit sa ma infurie cu propaganda ei cu vaccinurile alea nenorocite, nu pot sa nu-i recunosc IQ-ul superior. Mintea ei e mult mai deschisa decit a multor”politologi” (si „scrintitologi”) cind vine vorba de politica.
    Cititi si minunati-va de conducerea pe care o avem…minunati-va ca e mai important sa ne „hamericanizam” si sa ne „UE-izam”, decit sa ne amintim de propria noastra istorie si de importanta istoriei si ramificatiile ei.
    Un herr si-un dom’ jeneral, n-ar trece de primu’ paragraf, ar fi prea plictisitor pt mnealor.Ce conteaza, herr il ridica in slavi pe „bruchental”…de Cantemir e putin probabil sa stie ceva…lu’ dom’ jeneral care se joaca de-a primu’ ministru,as putea sa-i trimit mai bine o reteta noua de cozonac…una care se facea la casele boieresti prin secolul XIX….cind vine vorba de „crapelnizta”, isi gaseste mnealui si timp si rabdare…pe vremea cind s-a”luptat” prin desert, s-a calificat in facut cozonaci la cort,ca sa-i astepte pe bravii soldati romani, dupa luptele cu talibanii, cu ceva dulce…sa vedem cind or incepe mamele soldatilor sa-i zica de dulce lu’ dom’ jeneral…Aia e.

    • ba tatar needucat, pa nazistii aia intrati in romania, sunt poate gata infectati de la laboratoarele bio_weapons, aduse de basescu si in romania.

      BREAKING – Russia tells the US ‘we have found your biological weapons’
      https://www.bitchute.com/video/492DCvj1ns2x/

      US Ukraine bio_weapons labs are real, but Russian man bad – Victoria
      Nuland https://www.brighteon.com/c449a798-c487-4d13-b0a0-29d92791fdfc

      https://www.thegatewaypundit.com/2022/03/breaking-video-russia-tells-us-found-biological-weapons-video/

      The US has 336 labs in 30 countries under its control, including 26 in Ukraine alone. It should give a full account of its biological military activities at home and abroad and subject itself to multilateral verification.

    • @Se știe
      Mulțumesc pentru trimiteri. Vă rog să ne scrieți în continuare. Nu ne lăsați copleșiți și acoperiți de minciunile care se vehiculează non-stop! Fiți raza noastră de luciditate pentru că aveți un mare avantaj: priviți dintr-o perspectivă care nouă ne lipsește!

    • @ levantica
      Zambilico, fa-ti fa comentariu’ clar si raspicat. Cui te adresezi?Mi-e greu sa-ti raspund „pa masura”ca nu inteleg ce are sula cu prefectura. Daca ma poti lamuri, iti raspund ca azi am nervi si-mi vin idei….multe „da”tot…ca-mi lipseste „ieducatie” as fi „d’acord”…da’ chestia cu tataru’ n-o „acept” ca io n-am avut niciodata constipatie „da” la orez” ca sa ies „tatar”…Sau o fi „vo greseala da redactie” si ne luam in coltzi aiurea.Inainte sa mai zic „vo”prostie, ma duc sa maninc un „mafin cu putzin de ciocolata si-o adiere de alune”…ca sa ma „iesprim” ca un copil de 30 de ani care vorbeste si Limba Romana.

  • ultima data la „iesi afara javra ordinara”
    fortza de opresiune nu avea femei in rindurile sale…..
    (azi au pistoale).

  • l-am da pe Agerpres pe mana Maestrului,
    daca promite ca-i bate cu biciu,
    dupa cum se merita.
    („agerpres” furniza „buletinele informative”,
    buletinul A,
    buletinul B,
    buletinul C)

  • Am zis sa-mi vad de treaba mea cu comentatu’, da’ cind aud de cretinii astia analfabeti ca fac pe conducatorii, vad roshu…ciolhanis e o greseala a naturii, disproportionat din orice punct de vedere l-ai analiza…fizic e de-a dreptul repulsiv – lung cit o prajina, creier atrofiat din cauza ca-i asezat intr-o cutie patrata,nepotrivita pt forma acestui organ…de cuc nu ma leg ca e clar ca or n-are, or o are atit de bleaga ca mai bine ma abtin sa dezvolt subiectul, dar trebuie mentionat „organu'” mnealui pt ca persoanele cu aceasta diformitate, sau problema de-a se ridica la”inaltime”, compenseaza prin imbecilitate, rautate, reactii disproportionate la diverse situatii,isi ascunde neajunsurile fizice si intelectuale prin imbecilitati si decizii lipsite de orice simtaminte umane. Vrea sa se lupte cu cineva? S-o faca el personal.Sa dea exemplu, sa se sacrifice ca asta era unul dintre riscuri atunci cind a cersit votul romanilor. Vrea sa se bata cu putin? Nu-l retin eu, s-o faca…o sa-l faca putin una cu tzarina dintr-o miscare. Am vazut in ’89 ce-a insemnat „lupta” pt asa zisa libertate…Au pierit atunci tineri, colegi de la Politehnica si doi colegi de la serviciu…pt ce?Pt cine? Familiile celor ucisi au fost distruse pe veci…Avem in functii imbecili.Idioti,Analfabeti cu pretentii de conducatori si profesionisti. Nu-s buni nici sa-i pui sa dea cu matura, pur si simplu tipii astia nu-s in stare. Putin ii tot atzitza de citeva zile bune. Semnele de provocare sint clare, in vazul tuturor.Ce fac imbecilii nostrii?Rid ca boii si se dau tzantzosi la TV. MA CAC IN GURA LOR, A FIECARUIA IN PARTE si daca-i nevoie, o sa platesc cite camioane sint necesare sa incarce tot cacatul de la budele din satele din tara si sa-l toarne in gura acestor nenorociti incompetenti, sa-i sature. Sa faca bine sa anunte public ca Romania nu face parte din acest razboi artificial intre Ucraina si Rusia. Sa iasa oligofrenu’ national, idiotul ales sa stea intr-o rina in jiltz la Cotroceni si sa anunte ca singurul lucru omenesc si normal pe care-l putem face e sa ajutam oamenii care au ajuns la granita cu noi, disperati, obositi, flaminzi, nenorociti de caraghiosul ala de actoras ieftin pe care l-au ales sau le-a fost impus, si nimic mai mult. E datoria oricarui om de pe planeta asta sa ajute alt om la nevoie.Nu poti sa le inchizi usa in nas, nu poti sa lasi copiii in special, sa sufere pt ca lumea e condusa de capete patrate si cretinoizi cu interese personale si ascunse. Sa iasa herr oligofrenu’ ciolhanis si sa spuna Rusiei sa-si vada de ale ei, Romania nu se baga in aceasta provocare pe fata, nu avem de impartit nimic cu nimeni. PUNCT.
    Cite dintre popoarele vecine ne-ar fi ajutat pe noi la nevoie?Bag mina in foc ca NICI UNUL. Am aceasta convingere si nimeni si nimic nu ma poate convinge altfel. M-am uitat la citeva interviuri cu refugiati si desi mi-e foarte mila de ei, mai ales de copii, adultii par ca deabea asteapta sa nu aiba de-a face cu noi.La nevoie ei zic orice, laude, multumiri, da’ nu ne au la suflet in mod sincer si e pacat pt ca usa romanului e dintotdeauna deschisa altora cu o ospitalitate de invidiat… din pacate straini,.Nu am sa comentez pe seama nenorocirii altora, dar asta e o observatie a unui aspect care care pe mine ma raneste. Cind ajut, ajut din suflet, fara sa astept ceva inapoi, nu-mi trebuie nici spus „multumesc”…dar daca tot te folosesti de ospitalitatea mea, cel putin nu ma jigni subestimindu-mi intelegerea a ceea ce se intimpla…Punct la ideea asta.
    Urmatoarea: In timp ce ochii sint pe putin si ce cere el ucrainei, UE-ul se straduieste sa arate unitate si compasiune,desi curu’ UE-ului e in prastie demult, doar ca nu vor sa admita realitatea…nici rusu, nici amerolacu nu suporta UE-ul… slabiciunile UE-ului sint sarbatorite cu caviar adus de rus(din productie proprie) si sampanie importata de americani de la francezi, atunci cind rusu petrece cu americanu’…hamerolacu’ n-are nimic al lui, e ca intotdeauna doar un intermediar…de aia trebuie sa importe pina si o bautura pe care ar trebui s-o aduca la „petrecere”…mdeh…le place mai mult pokerul decit sahul…Asa zisele sanctiuni cu care se grabeste UE-u’ sa-l puna la punct pe rus, nu fac altceva decit sa puna pe tava la rus mai multe sute de milioane ..asa ca nu stiu in final care pe care „sanctioneaza”…singurul „sanctionat” in orice disputa e doar omul de rind, platitorul de taxe…
    Datoria externa a Rusiei e de 471,4 miliarde de dolari(uite aici un articol mic http://www.vestidinrusia.ro/2021/07/18/datoria-externa-a-rusiei-a-depasit-470-miliarde-de-dolari/).
    Acum luati-o babeste: UE-u’, hamerolacu, toti s-au grabit sa-i taie swiftu’ la rus ca sa-i arate cine e mai tare in neuroni….al nostru dom’ basescu sustinea cu „tarie”, (asta ca sa folosesc ticurile verbale ale herr statatorului de la cotroceni si ale domnului jeneral prim menistru), deci basescu sustinea cu „tarie” si cerea cu „celeritate” ca UE-u’ sa-l arda pe rus cu swiftu’….va amintiti????Perfect. Pe scurt, toate bancile din lume folosesc acest cod, orice tranzactie are acest cod, da? Pai daca jucatorii de poker s-au gindit sa-l arda pe putin la incasari din ce exporta rusia, cum de nu s-au gindit ca se ard singuri la toate bancile unde rusu trebuie sa dea bani inapoi?????Cui i-au facut rau in final si cui i-au facut bine astfel de decizii????Eu nu le am cu finantzele, ba chiar pot dovedi paralelism total cu domeniul asta, de aia intreb pe „expertii” care au recurs la o astfel de „pedeapsa”…Astia stiu de mama capului lor, sau nu conteaza e un scenariu pus la punct si noi cascam gura ca timpitii la ce cacat ne dau la stiri????Deci expertii in finante n-au stiut de acest lucru de baza? Ce fel de „experti” sint ei daca nici atita lucru nu i-a dus capu’?????AUD?????
    De-a cui parte e basescu???Aaaaa, a Romaniei , ca pe noi ne reprezinta la „brusel”….Punct si aici.
    Urmatoarea: Daca am mai fi o tara normala, intr-o lume normala, n-ar mai trebui sa iasa nimeni in strada sa protesteze pt un drept sau o nemultumire. Problema e ca aia „alesi” sa administreze o tara, profita si abuzeaza de functiile pe care le au si sint capabili de inscenari si chiar crime oribile. Am sa repet ce-am mai spus pe aici: politicienii se screm demult sa scoata oamenii in strada. De ce?Daca nu-s in stare sa administreze, e simplu, demisia pe loc. Herr ciolhanis si dom jeneral „de pi la Cotrosheni” au cerut la nato fel si fel de trupe de peste tot…DE CE?Nu pun botu’ la gargara lor ieftina, aia cu „nato e aici sa ne apere de rus”, ca pute de la noi si pin’ la capatu’ Universului si inapoi…Mai degraba herr si dom’ jeneral, trebuie sa fie pregatiti daca romanii nu mai asculta la minciunile lor. Nu vad armata romana capabila sa traga in proprii frati, surori, copii etc…un strain adus de aiurea, n-are nici un sentiment fata de cetatenii acestei tari;el va executa ce i se ordona. Intrebarea e ce i se va ordona soldatului strain adus pe tarim romanesc????Punct.
    Urmatoarea: ma cum se face ca peste tot pe unde umbla Sean Penn asta, dupa el potopu’????? El Chapo…ucraina…masa pe gheata mai stie pe unde…Punct si aici.
    Urmatoarea: Nea Petrica Roman, anuntase acum vreo luna, doua ca pleaca cu „famelia” drept in Elvetia ca i-au dat aia un post la Universitate acolo. Uauuu, foarte frumos…la 75 de ani inca ti se ofera loc de munca, e tzais nenica….o duce-o prost cu banii saracu’…apoi catastrofa aia de fiica-sa, a anuntat si ea ca s-a saturat de Romania si pleaca intr-un satuc mic,micutz,mititel in Frantza si-o sa-si faca o brutarie ca sa aiba liniste….Uauuu, ce frumos, ce frumos….Apoi a aparut un articol ca in Elvetia sint nu stiu cite buncare pregatite pt orice „necaz”….Pai nu te trece si burta numai cind te gindesti ca daca stirile astea ar avea legatura una cu alta, ceva nu e in ordine????Un mos de 75 de ani pleaca in Elvetia ca cica are o oferta de lucru. Fiica-sa pleaca si ea, satucul ala unde vrea sa mearga o fi la granita cu Elvetia.Apoi mai apar si alte stiri despre printzesa de Moncao care e in elvetia la tratament si isi ia si copiii acolo, printu’ o sa-i viziteze in Elvetia(ma sa fie, ce coincidenta ar fi ca printu’ sa-i viziteze taman cind incepe vreo minune, vreun cataclism ceva…).Nu mai zic de alte stiri cu fosti sau prezenti „regali” despre care se scrie ca vor inapoi pe la casa regala(asa hodoronc-tronc)…i-a apucat pe toti dragu’ de Elvetia si dragu de-a fi aproape unii de altii…Ce i-a apucat?Ca om prost, n-am de unde sa stiu adevarul, da’ daca bubuie internetu’ de astfel de stiri „importante”, oricum n-am altceva de facut, asa ca mintea mi-o ia razna cu intrebari peste intrebari…Las’ ca domnu’ Nastase a fost mai „subtil”…el a vizitat deja, cu ceva timp in urma, Vietnamul si Dubaiu’…Deci ce i-a paucat pe toti???Cite buncare or fi in vietnam?Da in Dubai????Mai bine sa mi-o ia mintea razna, decit sa ma apuce burta…Punct si cu rubrica”divertisment”.
    Urmatoarea: Conducatorii de azi, politicienii in general care si-au pierdut simtul masurii si al realitatii, ar trebui scosi din sistem, imediat scosi si pusi la o munca unde-s in stare sa faca ceva. Noi nu avem politicieni, noi avem profitori de ocazie, niste caraghiosi care nu au nici macar cunostinte de cultura generala despre propria tara, nu mai zic de restul lumii, niste tzaranoii inculti care se cred vedete fara sa inteleaga sau sa le pese macar ca lumea nu numai ca s-a saturat de ei, dar au ajuns sa nu le mai suporte nici numele, da’ sa-i mai si vada la TV…
    Domnule Cristoiu, nu ei au scris acele ineptii, le-au copiat, le-au fost puse la dispozitie din afara…Intrebati ce firma au angajat pe post de consultanti, si-o sa ramineti masca.
    Astia nu-s oameni, astia-s fiare demente. Rares bogdan e un imbecil dezaxat, traieste in alta Galaxie…ca om e atit de neserios ca nu inteleg cum de altii nu-i vad caracterul de degenerat…grindeanu e un papitzoi fumator si redus la minte ca unii chiar il vor pe aproape ca sa-i faca pe ei sa arate bine si sa-l puna sa faca lucruri pt care nimeni altcineva nu vrea sa-si ia responsabilitate. Nu vedeti din urma? E idiotul de serviciu, imbecilul util pe moment…orban s ca un cacat in ploaie, ii zici ca pute, se uita in oglinda si-si zimbeste timp, singur. Ii zici sa se duca-n pizda masii si el zimbeste si merge inainte ca si cind nu aude…Dincu e de meserie „vorbitor”,expert in vorbe goale cu o „cariera stiintifica” in de toate – politica, pedagogie, istorie, sociologie….adica gogorite daca analizezi la bani marunti…tipu’ e la fel de paralel cu domeniile in care se prezinta „specialist”, cum e si cu apararea unde s-a cuibarit pe post de ministru…
    Cum ai putea sa compari astfel de ratati si ingalatzi mintal cu un Putin sau Lavrov care se joaca cu toata planeta pe degete…
    Am mai zis pe aici, uite repet: Putin il recita pe Sun Tzu (corect fiind Sun Tzu Ping Fa – asta n-o s-o gasiti pe internet…daca da, puneti-mi si mie un link va rog si va multumesc). Apoi ca presedinte de stat, e imposibil sa nu trateze diverse situatii ca pe un joc de sah, care joc de sah e considerat unul dintre cele mai elegante si inteligente jocuri inventate de om…poker joaca doar shmecherii, si pina acum, Putin a dovedit ca poate juca orice joc vrea el, adaptind jocul in functie de adversar…
    A mers ca la carte de la inceput…Uite doar un exemplu – Citi ati observat ca l-a facut pe actorashu jelenski sa-si elimine singur un negociator????
    Ce vreau sa spun? Pai uite cit de simplu a scapat putin de o persoana probabil incomoda la masa negocierilor( el nu l-a atins nici cu un fulg, ai lui l-au scos din joc cu o viteza greu de inteles): https://www.thesun.co.uk/news/17857369/ukraine-peace-negotiator-spy-shot-russia-kireev/
    Actorasul nostru cu ai lui luptatori inflacarati, au scapat rapid de „tradator”, la fel cum au facut unii prin ’89 cind au impuscat doi batrini in zi sfinta de Craciun…Ce-a urmat la noi dupa ’89 vedem cu totii…
    Revenind la 2022, din cei 3 sacrificati (vedeti link-ul), doar unul era incomod real..ala cu bani… restul? Tineri necopti, virsta ii descalifica pt „meseria” de care-s acuzati ca ar fi practicat-o…oameni care au fost la locul nepotrivit, la timpul nepotrivit… Casualties on a collateral damage list. Punct.
    Acest macel si exod al femeilor, batrinilor si copiilor ucraienieni, putea fi oprit din prima zi. De cine? Pai chiar de „alesul” lor, ridicat la rang de erou de catre vestici si alti „colegi”actorasi (care nu stiu cum se face da’ ii gasesti mereu prin locuri unde incepe cite un tambalau)…Actorashul Jelescu a transformat acest razboi inutil, intr-un reality show, cum a fost la noi lovitutia in direct in ’89, asa face el acum un razboi in direct…ba mai si documenteaza zi dupa zi ca sa scoata un documentar sau vreun film cu care va lua un Oscar…zici ca e alta versiune a lu’ „Hunger Games”, daca dai atentie la similaritati, ramii cu gura cascata la ce se intimpla…e mai preocupat de selfie-uri si cereri catre vest unde rezultatul stie si el ca va fi un „NU” hotarit, da’ trage de timp ca asa i s-a „recomandat”…oricum el si familia lui n-au de ce sa le fie frica, teama afisata de el e nejustificata…orice conducator adevarat, ar stii ca primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa-ti pui propria persoana si tot ce tine de propria persoana, pe locul secund…daca vrei cu adevarat sa-ti salvezi tara si populatia, familia despre care sustii ca-i in pericol, atunci iti folsesti capul si n-ai decit sa-ti arati muschii dupa ce se termina degringolada asta care se extinde si se adinceste de la o zi la alta.
    Ce e cu adevarat ingrijorator e ca in loc ca focul sa fie stins pina acum, unii il transforma in valvataie si pt ca nu le ajungea sa puna doar paie pe focul initial, au ajuns sa toarne petrol pe el ca sa-l tina bine aprins…Aia e.

  • Acesta lege care se preconizează nu este altceva decât o continuare a războiului pe care statul român, ca și alte state, așa cum s-a putut vedea în pandemie, îl duce cu cetățenii săi. Daca cineva își închipuie că statul totalitar e doar la Moscova se înșeală amarnic. Trebuie sa ne uitam doar la ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în așa-zisele state democrate ca să pricepem. De multi ani cei care s-au așezat în fruntea statelor (că aleși nu se poate spune că au fost) sunt rupți complet de popoarele pe care le conduc. Peste tot e o propaganda sufocantă despre orice altceva decât problemele reale: daca mai e bine sa spui negru sau nu, drepturi pentru LGBT, mama nu mai e mama, că am putea jigni o nebuna care vrea sa fie bărbat, mașini electrice chipurile că așa salvam planeta ….

  • @Anonim
    De acord, așa ar trebui sa se întâmple, să iasă oamenii în stradă peste tot. Eu cred că procentul este mai mic decât spuneți dvs. Zumzetul creat de propaganda nu mai lasa să se audă și ce gândesc și spun oamenii inteligenți. S-a văzut când au început să iasă în stradă împotriva restricțiilor in Vestul Europei și în Canada că nu toată lumea asta e alcătuită din idioți. Daca vă veți uita pe YouTube veți putea observa că în Franța, de pildă, situația este aceeași cu cea de la noi. Și acolo mass-media este un cor de papagali care repeta aceleași inepții dictate de guvern. Iar oamenii îi salută pe jurnaliștii adevarati care și-au făcut canale și le arata realitatea, dezbat in mod real problemele, ii invită pe cei indezirabili pentru putere. Și acolo oamenii, scârbiți de faptul că alegerile nu mai sunt demult corecte nu mai merg la vot. Că doar nu crede cineva că francezii l-au votat pe Macron (cine știe putina istorie a Franței știe că nu). Și acolo ca și la noi opoziția este demonizată, ceilalți sunt extremiști, homofobi, misogini, etc, orice in afara de dezbateri reale despre probleme țării.

  • Atentie romani, vi se pregateste inca o mare cacialma!
    O asemenea lege trebuie trecuta prin Parlament, trebuie facute cunoscute populatiei toate articolele, etc. Romania nu este Coreea de Nord. Posibil ca presdintele actual al Romaniei care nu doar cocheteaza, dar o si fredoneaza cu posibila sefie NATO, sa lase jiltul de la Cotoroceni pe mana „oamenilor de bine”: o gasca de generali facuti la apelul de noapte, cu doctorate si masterate pe la nu’s ce universitati de cartier, care pe vremuri au cantat la gramada cu ZB-ul ruginit in maini: „brav ostas cu arman-n mana…” , au halit varza pana li sa facut sarma creierul , au baut ceai din dopuri de pluta pana cand nadragii au devenit mai gauriti decat tintele fixe, cu carnetul de mebru de partid comunist in vitrina din sufragerie, care in ’89 au tras primii in populatia civila .
    Ei, „dragi tovarasi si pretini” ei se pun la umbra, printre altele, cu aceasta lege, ca nu cumva sa se mai repete ce s-a intamplat la marea inghesuiala din decembrie ’89.
    De ce atat graba acum? Ce au facut atatia ani? Pai,inainte de vrajeala asta de razboi din Ucraina ( vom vedea cine si care trag sforile si au tras sforile pentru izbucnirea acestui razboi), poporul roman ar fi trebuit sa isi dea cu parerea lui umila daca este de acord sau nu. Azi poporul este ocupat cu: gasirea unui buncar fara carcalaci, fara wc, fara apa in care sa se ascunda in cazul unui atac nuclear, este ocupat sa primeasca cu supa calda refugiatii, este ocupat cu statul la coada la pasapoarte sa o roiasca din „Slava Romania” unde vad cu ochii, este ocupat cu facturile astronomice la gaze, electricitate, apa, este ocupat sa isi numere cei cativa banuti din portofel daca le ajunge sa ia o paine, etc.
    Legea asta este facuta pentru a se apara pe ei. De cine? De bomba nucleara care va rade tot de pe planeta? Cand va ajunge la granitele Romanie, va spune : ptiu, nu merge si va face cale intoarsa. Cam asa cred „jeneralii” si gasca de conducatori savanti ai Romaniei ca vor aburi „boborul”.
    Va ramane doar „o anumita parte a presei” in patru labe, ca asta e pozitia regulamentara, ce va carai ce „vrea muschii” conducerii in starea de criza, conducere care la randul ei va efectua ‘nspe mii de pozitii kamasutra la ordinele altora .
    Este o premiera mondiala made in Romania: democratia instaurata cu armele! „Parerea mea” cum spunea unul dintre alti luminosi politicieni ai Romaniei, este ca antenele 5G le fac rau tare la piticeii de pe scufite. Alo, gara, in concluzie, un John sau Fritz poate executa un roman ca nu sta capra la nu stiu ce debilitati de legi martiale . La capitolul acesta au inceput sa o dea de gard in dimineata aceasta pentru ca oamenii au cam sarit la jugulara lor.
    Daca e decretata, Doamne fereste legea martiala, nu mai discutam de niciun voluntariat! La arme, daca nu pac un glonte in frunte si ura si la gara! Am vazut cum se procedeaza in Ucraina. Care Tribunal Militar? N-avem, a fost „bombardit”! Voluntariatul ala era de pe vremea lui bunicu lui bunicu’, pe vremea cand Romania apartinea inca romanilor , nu vanduta halca cu halca!
    Chiar cred ca cei care locuiesc in alte tari si au rate la banci pentru case acolo, si serviciu sau afaceri, vor urca calare pe matura cu coada si vor aterizeaza buluc in fata centrelor de recrutare? Sau ca cei din tara vor pleca la lupta dupa 15 zile de tintar si antrenament cu prastia cu luneta sa ii apere pe cei care i-au condamnat la foame? Vise, maica, vise! Sa coboare cu piciorusele pe pamant si sa realizeze ca PIB-ul Romaniei este asa cum este datorita banilor pe care ii trimit cei ce haiesc in strainatate la familiile din Romania? Cand oare vor realiza ca cei din strainatate nu au plecat nici de dragul baghetei frantuzesti, nici a pastelor carbonarra.
    Daca nu plecau la cules de barabule in strainatate, Romania era mai rau ca Zanzabucu . … nu toti romanii au pe cineva in strainatate, si chiar daca au, sa vedem cat si daca mai pot trimite ca si pe aici sunt niste preturi de cazi in cap de cateva zile. Poporul roman, majoritatea crapa de foame in secolul 21 intr-o tara europeeana, membra NATO, tara care din „granarul Europei” a ajuns sa se milogeasca la rusi pentru un kil de faina. Iar bolile alea de pe lista referitoare la cei care sunt scutiti, inapti, aia sunt morti inainte de a se naste! Cu femeile cum ramane cu ele, cele care au absolvit facultatea pe timpul lui impuscatu’? Sunt si ele rezerviste!
    Cei care se afla in strainatate, da, bine, vor veni joi dupa miercurea ciuc! Vor lupta pentru tarile unde se afla daca e cazul, pentru ca in tarile astea au putut sa aiba un trai civilizat, asistenta medicala civilizata, unde platesc asigurari de sanatate dar le au, etc. O fredonati rau de tot, stimabililor!
    Nu stiu cat se pregatesc ei cu promulgarea acestei legi, pachet sau colet, ei stiu, pentru eventualitatea unui atac al extraterestrilor in „lanul cu secara”, cat pentru ziua cand nu va mai putea fi categorisita drept „eventualitate”, cand romanii vor iesi in strada sa ii ia la fugarit. Au anuntat deja ca nu mai e ulei de floricica soarelui decat pentru maxim trei luni, posibil ca il vor inlocui cu ulei ars de la tancuri. Ei cred ca e o solutie, daca pe vremuri era bun rachiul din pufoaica si din electrozi, de ce nu ar fi bun si uleiul de tanc? Altii mai savanti, au inceput pe aici, prin tarile straine, sa sfatuiasca populatia sa manance mai rar si sa se culce mai devreme pentru a face „ieconomie” de energie.
    Cand s-au bulucit toti de la Polul Nord la Polul sud sa dea ‘jde mii de sanctiuni lui „Putin” ( de parca Federatia rusa e tarlaua lui si a lui tac’su si de parca nici un smecher occidental nu s-a plimbat vre-o data cu una din barcutele de milioane de euroi al carui nu’s ce oligarh rus), nu s-au gandit si la repercursiunile ce vor urma?
    Ehhhhhh, ba da! Pai, aperitivul a inceput cu covidiciul, apoi cu razbelul din Ucraina, va urma foametea mondiala, apoi un alt virus care va ucide inca cine stie cate miliarde de oameni… Daca va fi nevoie si nu se vor putea debarasa de acel virus, nu vor avea alta solutie decat sa il extermine cu armele nucleare. Ei au unde se cara, fiti linistiti. Au orase subterane, nu buncare. Si vor iesi din nou, ca dupa potopul Biblic, sa reia viata pe planeta Pamant tot cei mai nenorociti. Ca daca n-ar fi, nu s-ar povesti pentru cei „saraci cu duhul”!

    • @Eugenia,da incep sa ti dau si eu dreptate,insa Rusia a atacat Ucraina in rest cam ai dreptate.

      • Tudy, ma bucur obor ca incepi sa imi dai dreptate! Rusia e una, si Putin e alta. Ceea ce nu e la fel ca si in cazul lui Zelensky. Baiatul asta, un tanar simpatic de altfel, a fost atat de naiv incat a crezut in toate basmele pe care i le-au cantat la urechi gasha lui Hunter Biden, care are afaceri colosale in Ucraina, si nu numai afaceri.
        El a fost exact nebunul de pe tabla de sah de care aveau nevoie cei ce conduc lumea din umbra.
        Putin nu era si nu este nebun cand spune ca in spate a tot ceea ce se intampla pe planeta asta, e oculta mondiala, reptilienii, etc. La faza asta nu e deloc nebun!
        Cred ca stii ce i-au propus rusii pentru urmatoarele negocieri. Daca el nu se baza pe unchiul Sam, si pe coana mare, Europa, nu se ajungea aici, un prapad la nivel mondial , nu doar in Ucraina, si e doar inceputul. Acum cererile sunt mai mari decat acum doua saptamani, luni, ani. Va accepta? Se lalaie ca nu are de ales. Sa vedem, a spus orbul, pentru ca si baiatul asta care face dara de inimi zdrobite de femei ce se indragostesc de el pe toata planeta, incepe sa creada si mai tare in Mos Craciun. Pacat de el, pacat de ce se intampla in tara aia, am spus si o repet, dar la fel repet, nu e decat vina lui.
        Cand esti un bichon, nu te iei la bataie cu un doberman! Mai ales cand stapanul tau e atat de departe, prin America, in cazul lui.
        Problema acum este daca rusul se va opri, unde si cum! Ca deja e foarte indarjit. Si are dreptate! I-au aruncat atatea sanctiuni cum nu au mai existat vre-o data in istoria omenirii. Nu e un razboi mondial, se bat doua tari pe doua sate. Se intervine, ca asa e politicos, dar nu in halul asta. Rusii, poporul, sunt si ei niste oameni, ca mine, ca tine. Au si ei copii, au si ei batrani, au si ei rate, etc. Asta e o condamnare la moarte a unui intreg popor din cauza conducerii de stat, sa presupunem.
        Nu mai suntem in o mie noua sute toamna sa se ia decizii de asemenea importanta, cu ovarele sau cu bijuteriile de familie. Pana la urma de ce toata Europa trebuie sa fie condamnata la foamete pentru ca aia doi se bat acolo? Ia zi? Ce se intampla in Ucraina, nu e „nimic nou pe frontul de …est”! Divide et impera! Avem exemplele fostei Iugoslavii, a fostei Cehoslovacii, ce se incearca inca di anii ’90 sa faca cu Romania, etc.
        Acum incepe Moldova. Din pacate pentru intreaga umanitate care stam acum cu sabia lui Damocles deasupra capetelor, sabie pe care scrie arme nucleare, presedinta Moldovei a iesit acum mai bine de o saptamana sa ameninte Rusia cu armele nucleare. Dupa aceea au inceput si cei de Kremlin, dar cine a dat tonul?
        Aveti exemplul clar al lui Zelensky, marilor puteri li se asta aia de astia mici. Sunt doar mici pioni pe tabla de sah pe care ii inlatura sau ii inlocuiesc atunci cand vor. Ei au treburi mult mai importante decat sa planga in batiste copii care mor ucisi in razboi, nu e primul razboi de pe planeta asta. Diavolii astia ce conduc omenirea din umbra, se hranesc cu suferinta noastra, a toata suflarea de pe planeta Pamant: cu cat noi suferim mai mult, fie om, fie un vitel luat de langa mama lui si dus la abator, cu atat ei se hranesc mai bine! Au ajuns atat de puternici, si par, (doar par) atat de invincibili, datorita prostiei umane de pe toata planeta fara nicio exceptie!
        Acum cateva luni am facut un comentariul pe youtube, la un video cu armele a nu stiu cate tari, ce are fiecare in vitrina. Cine credeti ca se dadea mare in stamba ca Moldova are cei mai tari muschi din parcare? O moldoveanca. Am incercat sa o asez frumos in bancuta ei, dar mi-a sarit la jugulara scriind ca Moldova are un asmenea armament incat poate strivi Romania ca pe o furnica! Cu o atata ura si inversunare impotriva Romaniei.
        In anii 1990 cand am facut lantul de flori peste Prut, ne-au dat-o prin barba, au spus ca nu vor sa se „licheasca” cu Romania, ca vor sa fie tara independenta. Pe vremea aia aveau ca spate Kremlinul. Abia acum s-au prins ca „Moscova nu crede in lacrimi”?

    • Iesiti in strada … !!!

  • Acest magot tembel pe nume Johannis, nu a inteles un lucru simplu: ca oamenii nici nu-l mai baga in seama…parca se lauda viermele Ciolacu ca il demite….

    • Se experimenteaza fascismu pe planeta pentru a se vedea pana unde se poate intinde coarda.
      Romania e tara laborator de cobai in acest experiment sinistru.

      • Ehh…se experimenteaza peste tot…dar nicaieri nu se modifica Constitutia…se fau doar legi , ordonante de urgenta etc…cu plandemia, majoritatea a pus botul, acum se mira…unii inteleg mai greu, mai tirziu sau niciodata…nu cred ca vor reusi nimic doar afaceri…si procese, puscarie mai tirziu…

        • Pai nici la noi nu se modifica Constitutia numai ca nu se mai tine cont de ea, se guverneaza de cel putin doi ani prin Ordine de ministru.
          Mai urmeaza sa guvernam prin decrete regale sau prezidentiale si ne intoarcem in perioada lui Antonescu.

          • Cind va cadea regimu Bovannis se va anula tot…dar sa modifici Constitutia e f greu ( admitind ca s-ar fi modificat si trebuia sa roll-back la cum a fost inainte), e nevoie de majoritate parlamentara etc…Idiotul Iohannis va avea si el soarta lui Zelenski…timpul le rezolva pe toate…

  • Klaus Iohannis vrea să intrăm în război împotriva rușilor ca să-l răzbune pe Hitler ca a pierdut al II-lea război mondial! Iată, români, de ce nu trebuia ales un etnic german nici într-o mie de ani Președintele României! Auziți ce-a spus ieri : ”Elicopterele care au venit din Ucraina pentru mentenanță la Ghimbav sunt configurate pentru executarea misiunilor civile și fără armament la bord”! Ăsta se joacă cu focul în căpița cu fân! Putin a avertizat! Chiar să ignori într-o astfel de situație ce-a spus Putin e de-a dreptul de neînțeles pentru oamenii normali la cap! De fapt, printr-o mai mare catastrofă, eventualul război l-ar salva de catastrofala președinție pe care a avut-o! Doamne, ferește-ne!

    • Si eu zic ca noi nu trebuie sa dam lui Putin un pretext de a ne ataca.Da suntem de acord Rusia e o tara agresoare,da sustinem refugiatii,da ,nu suntem de acord cu ce face Rusia in Ucraina,dar nu trebuie sa ne implicam foarte tare.Nu doar ca riscam sa intram in conflict cu Putin si gasca lui de dementi,dar se poate usor ajunge la al Treilea Razboi Mondial,care poate deveni nuclear.Scopul este ca Rusia sa se impotmoleasca in Ucraina si sa si toace banii si armata acolo,sa nu mai aiba suflu pentru atacarea Europei,nu sa luptam noi.

      • Desi incep sa cred ca si pe Putin si pe gasca lui i au bagat in Ucraina unii de ai lor,unii din Rusia ca sa si rupa Putin si gasca gatul.Ma gandesc,daca unii stau la panda si in Rusia sa preia puterea acolo,si l au lasat(pe Putin si camarila),sa si bage gatul in latul ucrainian.La modul ca i au servit informatii false,brasoave adica.Pai cand invadezi o tara iti iei toate datele despre acea tara,despre capacitatea ei de aparare,analizezi totul,nu te arunci asa ca Tarul in Loboda.Pai Putin se astepta ca rezolva Ucraina in doua zile.Sa nu i fi spus teribilele servicii rusesti(atat cele civile cat si cele militare) lui Putin despre ce il asteapta in Ucraina,si despre consecintele acestui razboi???.Sau l au lasat pe el si camarila sa in ofsaid???Sau l au intoxicat ca va castiga repede razboiul,lasandu l in ceata informativa??? Ceva e putred si la Moscova.

        • Si sa nu l fi informat pe Putin(si camarila) serviciile rusesti de reactia Occidentului,in cazul atacarii Ucrainei de catre Rusia???Mai ales ca Putin si Rusia aveau alte optiuni mult mai bune pe masa,puteau anexa Donetk si Luhansk pe model Crimeea fara sa declanseze razboiul in Ucraina,aceasta strategie ar fi fost castigatoare pentru Rusia,si sunt convins ca serviciile ruse ar fi preferat o,si i ar fi sugerat o lui Putin.Cu toate asta Putin s a aruncat cu capul inainte in latul Ucrainian.Sa i lucreze subtil,pe Putin si camarila o grupare din interiorul Rusiei??? Cine stie.Doar timpul ne o va spune.Cert e ca si la rusi treaba pute,si pute urat.

          • Tudi, nu uita că înainte cu o zi de invadarea Ucrainei, Macron a fost la Moscova, deci, Putin a fost informat de poziția occidentului și de poziția NATO față de actiunile lui. Ba mai mult, kaghebistul mincinos a promis că, înainte de a lua hotărârea invaziei, va avea o întrevedere cu Biden. Promisiune pe care în ticăloșia lui, nu a respectat-o.

          • @tudy
            Se va vedea cât de curând ce a vrut Putin să facă în ”plimbarea” prin Ucraina! Aia cu ”denazificarea” e vârful aisbergului!

    • Klaus Iohannis nu vrea nimic,el face doar ceea ce i se dicteaza,nimic altceva.Insa o face atat de prost incat incurca socotelile pana si celor care i dau lui ordine(le executa execrabil),mai mult isi incurca Stapinii decat sa i ajute.

  • România a intrat într-un vârtej.
    Unica preocupare este înarmarea, exercițiile militare și declarațiile uluitoare cu sacțiunile contra Rusiei.
    Guvernul Ciucă nu este în stare să vină cu măsuri concrete care să stopeze inflația galopantă.
    Nu există măsuri pentru criza energetică.
    Nimeni nu mai e interesat de nevoile populației.
    Ciucă ar trebui urgent să anuleze PNNR deoarece nu mai corespunde realității de azi. Altele sunt prioritățile.
    Nu are rost să ne îndatorăm pentru cai verzi pe pereți.
    Doamne, în ce hal am ajuns! Suntem înpinși de la spate să intrăm într-un conflict care nu ne privește. Americanii vor să scoată castanele fierbinți cu mâna noastră.
    Oamenii au ajuns panicați – cozi la pașapoarte, cozi la valută, rafturi goale în magazine.
    Zelenski reușește să întoarcă Europa cu susul în jos. Ne-a vârât pe toți in acestă criză energetică și militară.

  • # Azi-noapte în Congresul SUA Victoria Nuland a recunoscut, întrebată de senatorul Marco Rubio, existența a celor 27 de laboratoare din Ucraina („biological research facilities”), finanțate de către Pentagon, și a admis potențialului acestora ca arme biologice.
    Iată declarația ei:
    https://www.youtube.com/watch?v=VYApPRCd5-M&t=4s
    (parcă armele biologice sunt interzise, nu?)
    # SUA acordă 12mld. dolari Ucrainei ptr. continuarea războiului.
    # La fel și FMI.
    # S-a atins la cifra de 2 milioane de refugiați.
    # NATO vrea ca Polonia și România să fie cap de pod în războiul cu Ucraina.
    Astfel că Anthony Blinken a cerut Poloniei și României să trimită MIG-uri direct în Ucraina. Polonezii le-au transmis ieri americanilor că le trimit avioanele la baza NATO din Germania. Germania a refuzat. MIG-urile vor fi trimise în România.
    # Al doilea furnizor al UE, Norvegia spune că nu își poate crește livrările de gaz. Norvegia acoperă aproximativ 20% din necesarul european de gaze naturale, față de 45% în cazul Rusiei.
    # Vîlceanu anunță că prețul la carburanți nu va fi plafonat: „Nu am discutat de o îngheţare a preţului la carburanţi”.
    # Generalul Ciucă, actualul premier al României încearcă să arunce România într-o dictatură militară.
    # Liderii UE tot prin bălării – Timmermans ne spune să ne diminuăm căldura din case.
    No comment!

    • Atunci se explica de ce s au oparit si Chinejii ,pai se gandesc si Chinezoii la modul”Daca ni s a pus in carca toata treaba cu Covidul ” si de fapt a „puscat” treaba din alta parte.Daca a scos Nuland „porumbelul” pe gura,atunci se schimba treaba,o sa sara China de fund in sus.Si atunci sa te tii.Pentru ca China nu este Rusia.China nu e condusa de dementi,China gandeste totul la rece,bine calculat.

  • Maestre, nu degeaba Radu Tudor, Gîdea, Prelipceanu și Mânăstire au făcut spume la gură.
    Acești toboșari ai Puterii au panicat populația ca să accepte mai ușor „Starea de ciză”.

  • starea potrivita Vremurilor este ‘starea de Revolutie Mondiala’, insa ea e o stare generata numa’ si numa’ de Intelepti, prin urmare daca ea se va manifesta vreodata paici, adica daca vom reusi vreodata sa ne ridicam la masura vremurilor, ba chiar si sa fim inaintea lor ( doar pentru a fi gazde bune… ), asta se va face exclusiv in stil Non,
    adica…starea se! va manifesta.

  • Panica e clara.. lumea se calca in picioare sa cumpere EURO si se ingramadeste (sfidand virusul) la Directia de Pasapoarte, pentru a o taia cat mai repede din aceasta tara nesigura. Pe langa nesiguranta razboiului acum ne paste o nesiguranta clara la drepturile omului.
    Deja presa nu mai transmite niciun fel de punct de vedere politic din directia opozitiei (USR, AUR, etc)… e o tacere mormantala semn ca dictatura militara a inceput deja.
    Daca ati observat nu mai e nimeni invitat in studio la Antena3 in afara de niste asa-zisi analisti militari care sunt tot un fel de „preoti” ca si „martorii lui Covid” adica falsi specialisti, trimisi cu sarcini sa ne impuie capul cu ideile lor putine si fixe.
    Niciun om normal la cap nu mai este lasat sa intre intr-un studio de televiziune sa exprime o opinie neutra, pozitiva sau impaciuitoare.
    Numai ciocli apocaliptici au acces.

    • Pai toti acum se grabesc sa vanda tot ce au in Romania,sa fuga,se creaza panica,scad toate preturile,la un minim,si cand se termina golaneala din Ucraina,tot ce este in Romania va fi cumparat la pret minim ,si vor incepe sa creasca preturile din nou(daca se instaureaza pacea).Si atunci acei ce cumpara totul pe nimic vor incepe sa aibe profit gras.Ma gandesc si la scenariul asta.Niste baieti destepti cumpara tot la pret de nimic,si revand totul mai tarziu la preturi mari,sau se aleg cu active valoroase luate acum la pret de nimic.

      • tudy, nimeni nu scoate un cuvintel de ologarhii ucrainieni, care sa fim seriosi, rusii sunt mici copii in comparatie cu ei. Sunt multi cazati in hoteluri de lu din Romania, Poiana Brasov e plina de ei, asa zisi refugiati ucrainieni. Aia au valizele cu bani cu ei si „dosarili” pentru santaj pregatite pentru a incepe „investitiile straine” in Romania. Dumnezeu stie cu ce intra aia in traista cand trec frontierele ca prin branza. Nu sunt doar barbati rai, sunt si femei, si ales sunt si mai rele si mai periculoase. Stai sa iasa un pic soarele si sa isi arate jamboanele, sa vezi cum cad bembeleii in cap si uita si de mama lor. Pe langa arme, prostitutie, pot trece foarte bine si cu cate o fiola de nu stiu ce virus sau alte dracovenii din laboaratoarele lor de care se tot vorbeste , dar unii cretini o iau ca pe o diversiune si minciuna a lui Putin! Ucrainienii nu au spioni, sau doar rusii? Mossad-ul nu, americanii nu, chinezii nu, etc. Romania colcaie, sigur! Ai nostri inalti ca bradul si cu muci pe piept, isi pregatesc tehnica din dotare sa asculte ce vorbeste natiunea la telefon si ce scriu pe nu stiu ce retea de socializare, ca asta stiu sa faca. Altii se duc cu flori si castraveti la frontiere, cu pampersi si tampaxuri. Ieri au intrat peste 14 elicoptere din Ucraina si aviane de lupta, nu doar elicoptere, uitat-va mai bine pe filmulete si poze. Pen ce? Cine o cauta cu lumanarea? Nu dormiti atat de linistiti ca vecinul de vis-à-vis e un un oma ca toata lumea care lucreaza pe post de spalator de geamuri la fabrica de marmelada. Agenti infiltrati din toate directiile, colcaie, colcaie, de ani si ani. Nu va culcati pe o ureche ca nu exista sabotori care asteapta consemnele, sau ca nu sunt tradatori! Romanii pleaca si tara, e coada la pasapoarte, si vin ucrainienii! Nu ma luati cu plansete si filme indiene, sunt femeie, etc, dar nu sunt atat de idioata incat sa cred ca toti care iau cu asalt frontierele din toata Europa, sunt toti doar niste bieti amarati fugiti din calea bombelor. Vom trai si vom vedea!

  • Un proiect de lege neconstituțional prin care se dorea introducerea dictaturii militare. După ce a sărit în sus tot neamul, Ciucă al nostru a zis că legea nu e de actualitate?
    Chiar în CSAT se uită că într-o țară încă democratică parlamentul legiferează, există un Avocat al Poporului și o Curte Constituțională?! Generalii noștri se vede că nu le au cu cititul, respectiv cu documentarea legislativă de bază. Nu le au nici cu o comunicare liberă și coerentă fie vorba între noi…
    Per ansamblu se dorea să trecem dintr-o dictatură în alta.
    Nu ați spus nimic despre escadrila de elicoptere din Ucraina venită tocmai acum cică la service la Ghimbav. Cine-i crede?!

  • s-ar parea ca cel care creeaza probleme fundamentale in natie este… DEX-ul.
    daca ar introduce in el insusi noile definitii,
    gen…negrul e noul alb,
    raul e noul bine,
    susul e noul jos, etc,
    …ca sint o gramada de astfel de definitii care se manifeta pe piata dar nu sint inca in DEX, am impresia ca nu s-ar mai manifesta atatea neintelegeri…, daca neintelegerile or exista, evident.

    • si daca DEX ul se tva trezi si se va apuca de treaba, atunci…sa treaca, domne, in el insusi, si
      noua definitie a pacii: razboiul.

  • Atunci cind scoti ‘parlamentul’ dintr o decizie care vizeaza dinamicile nationale ceea ce scoti este chiar ‘vointa poporului’, ca ce alta branza e ‘parlamentul’, altceva decit cel care poarta insrpe implinire ‘vointa poporului’?!

    la cite descoperiri se manifesta pe vremurile asteaaaa…nu e chiar imposibil sa se fi descoperit si o noua definitie pentru democratie, una care nu mai are treaba cu ‘voia poporului’,
    caz in care mai trebuie doar…s-o treaca cineva in Dex, daca se poate.

  • Legea cu pricina se fundamenteaza pe optimizare, in opinia mea.
    Ca urmare a manifestarii unor noi simuli se cer a fi definite noi proceduri, specifice acestei noi stari.
    Esenta legii este ‘optimizarea’.

    Optimizarea… din punct de vede militar, ca esenta legii de tipul asta e,
    …si asta si face, optimizeaza din punct de vedere militar…dinamici nationale.
    Care e problema?! ( ca doar e de notorietate ca ‘o stare de razboi’ se manifesta pe teritoriul unei tari invecinate )

    Atunci cind Legea ajunge la ‘parlament’, il optimizeaza si pe el.
    Il optimizeaza din punct de vedere militar. in fapt ‘il sare’. Care e problema?!

    Faptul ca tocmai ce am aflat ca ‘paramentul’ e o institutie militarizata, care a fost vizata de o optimizare dpdv militar, nu e diferita cu prea mult fata de starea anterioara, in care ‘parlamentul’ era tot o institutie militarizata, insa informatia…am impresia, nu era publica.

  • Marii doctoranzi din militari nu stiu pe ce lume traiesc. Sa le spuna baiatul scanariu recrutarii in Romania:
    1. societatea este divizata, in caz de razboi vom fugii mai ceva precum ucrainenii;
    2. Cine e boul care va lupta pentru OLIGARHII din Romania!?;
    3. Foarte multi romani au acumulata URA in ei. Au plecat prin tari straine, ba au fost batjocoriti la munca pe salariu minim pe economie si restul la negrul, ba au mai fost batuti pe la munca si batjocoriti de vreun patron cand si-au cerut drepturile……multe etc;
    4. Ai luat romanului copilul in armata sa fie carne de tun si ai celor cu banuti sunt la RIO pe plaja. Sigur vor fi destui sa caute alte tinte;
    5.Sa dai arme civililor cand societatea este foarte divizata este cea mai mare prostie posibila. Vor incepe rafuielile. Fiecare are o lista neagra in sertar, i-au lipsit gloantele.
    5. Vor incepe jafurile. Nu te uiti ce ai in tara!?. ROMII nu vor lupta, vor pune mana pe arme sa stranga fierul vechi si ce este de furat;
    6. Pot scrie aici doua zile pentru argumentul: NU ESTE MOMENTUL SA RASPANDITI ARMELE CIVILILOR!?
    7. INCORPORAREA este o masca pentru inarnarea civilior;

    • Extrem de corect @Deformatorul de opinie,si eu sunt de acord cu tine,tot ce spui este adevarat,subscriu la tot ce zici.Pai de aia s a vrut armata de profesionisti in Romania ,ca sa nu ajunga armele la tot boborul.Va dati seama ce ar fi insemnat ca toti romanii sa aiba arme ca si in SUA.Incepeau masacrele interne ca si in Mexic.Romania e o tara corupta la fel ca Mexicul,doar ca noi nu avem arme ca si Mexicanii,ca am ajunge exact ca si regiunea Sinaloa cu Piticu Guzman in frunte(Alaturi de Pablo Escobar,Piticu Guzman a fost cel mai mare lider mafiot al Planetei a trebuit sa se duca Armata Americana sa l curete).

  • Forumul Economic Mondial s-a transformat dintr-o conspiratie stupida intr-un cliseu. Nicio televiziune nu mentioneaza impactul pe care aceasta organizatie il are asupra mapamondului. De ce ? Pt ca e o doar o conspiratie sau un cliseu ridicol. De aceea,in noiembrie 2021,Klaus Iohannis devine primul presedinte al Romaniei membru al Forumului. De ce toti liderii importanti ai lumii iau parte la intalnirile de la Davos? Pt ca au prea mult timp liber ? Totul decurge conform planului,razboiul decurge conform planului,nu e niciun dubiu,doar ne facem ca nu intelegem. Caderea comunismului in ’89 a fost o operatiune si un gand comun,planuita amanuntit pt unele tari. Dar sa resetezi omenirea intreaga,asa cum doresc bogatii lumii,cum doreste forumul ec mondial?.. Nu inteleg de ce Ion Cristoiu nu abordeaza aceasta tema. Probabil pt ca e doar o conspiratie/cliseu. L-as intreba pe Iohannis de ce a acceptat sa devina membru al F.E.M. ,si ce discuta ei pe acolo

    • Bune intrebari GIV,si eu as vrea sa stiu raspunsul.

    • Niciodata nu am inteles de ce a cazut comunismul in 1989 (clar a fost intelegerea liderilor mondiali) si de ce fosta URSS a acceptat, de bunavoie, sa piarda teritorii si sfere deinfluenta. Nicio secunda n-am inteles de ce a cedat Gorbaciov aproape tot ce avea in mana in discutiile cu Reagan la Malta.
      Sforarii planetei sunt compromisi pana in maduva oaselor. Daca populatia planetei nu ar fi alcatuita 95% din idioti.. pana acum aveam miscari de strada masive pe toata planeta, confiscarea marilor averi, desfiintarea Masoneriei si a Forumului de la Davos, etc.

  • Blestemul continua cu si mai multa inversunare.

  • Numai găinari, s-au strâns ca viermii la cadavre. Au făcut doar un mic test să vadă cum reacționează babuinii. E de bine, babuinii stau pe locurile lor, nicio problemă. Numai americanii îi mai schimbă pe canaliile astea… dar ce interes au? Viitor de aur țara noastră are! Ați zis AUR???

  • legea e absurda, idioata (nu ptr ca am eu 54 de ani si ce dracu sa caut pe front?) dar, prieteni, nu uitati ca romania (am discutat destul despre spiritul rusesc vs cel occidental, francez, american etc) nu este tara lui hasek, hrabal,kundera, havel si forman (sau menzel. mie imi place menzel), adica a umorului bland, a oamenilor care protesteaza pasnic si lasa sa treaca valul nebuniei teutonice in 1938, al nebuniei panslaviste in 1968, a oamenilor care s-au despartit civilizat de slovaci in 1990. nu, romania e tara umorului sangeros-absurd. caragiale si ionesco. tara care a trimis la stalingrad 200 de mii de oameni (s-au intors 3000), in muntii tatra 300 mii de oameni (tatal meu avea urme de gloante pe el, la mana si la tampla, puteam sa nici nu exist).
    nimic nu m-ar mira.

  • Pai toti labagii astia cu stagiu militar obligatoriu,care latra la tv ,ca sa facem marea oaste a tarii ,pai daca i trimiti in teatru de operatiuni si vad primul recrut rus iesindu le in fata incep sa se faca toti bijbe si sa se ude in pantaloni,si sa lase ceva maroniu in turul pantalonilor.Da toti vor stagiu militar obligatoriu,dar sa nu lupte ei,sa lupte altii,si ei sa dea din gura.

  • „Dovada concludentă că sictirismul față de Popor de tip Klaus Iohannis i-a contaminat și pe liderii Coaliției de Guvernare.”
    De parca nu am sti !

  • Daca se legifereaza si intra in aplicare, cred ca i am depasit pe rusi. Au invatat si ei ceva de la Zelensky. Mai au putin si ne si impusca!

    • Adica vom fi toti carne de tun in caz ca rusii se gandesc sa ne atace.Pai razboiul modern se face cu arme moderne(1000 de drone Bayractar fac mai multa treaba ca si 50 000 de soldati) iar daca astia vor o armata puternica,in loc sa ia oamenii cu arcanul la oaste,mai bine ar dota armata”de profesionisti” cu logistica ultramoderna.Vad si cretini ca si Pieleanu si altii care o ard cu stagiu militar obligatoriu,pai bai…fraiericilor,ucrainienii rezista in fata rusilor nu datorita elanului patriotic ucrainian cu pieptul dezvelit ci datorita logisticii primite,nu armata ucrainiana provoaca pierderi rusilor ci armele sofisticate(sistemele Javelin si dronele Bayractar scot dracii din armata rusa).Bai expertii pulii militari.Nu cu oastea cea mare a tarii castigi razboiul modern ci cu profesionisti bine dotati logistic,cu logistica de secol 21 bati armata conventionala rusa.Pai te duci cu mosulici de peste 45 de ani care nu au facut o ora de sport luati din birouri si i trimiti la lupta cu Spetsnaz,fara o minima instructie si care nu au o minima psihologie de soldati.Pai 90 % din barbatii astia nu stiu sa se bata,le dai arme si i trimiti la lupta cu armata rusa.Pai ucrainienii s au antrenat in America 8 ani,si au tehnica de lupta ultramoderna.Noi nu,daca intram in lupta fac rusii carnagiu cu noi.Ca sa nu mai vorbim ca nimeni nu vrea sa si dea viata pentru averile oligarhilor securisti si politrucii corupti de la noi(care intre noi fie vorba vor fugi primii de razboi) sau pentru tara asta care nu le a oferit nimic,de au fugit 4-5 milioane in Europa ca aici nu aveau nici o oportunitate,multi se vor preda la rusi in prima ora vor fugi sau se vor da grav bolnavi.

      • Si la ce dracu am mai aderat noi la NATO daca trebuie sa ne luptam tot cu”oastea cea mare” stransa cu arcanu ca si pe vremea lui Ceausescu,cu o masa mare de oameni,insa fara logistica.Se gandesc cretinii nostri de conducatori,ca in cazul unui conflict cu rusii vom ramane singuri in fata rusilor,carne de tun,precum ucrainienii,insa fara logistica de care dispun ucrainienii???.Si atunci de ce suntem in NATO,si facem si frumos la vestici,daca in caz de razboi,Doamne fereste ne bazam doar pe barbatii romani intre 18 si 63 de ani recrutati cu arcanul??? Mai ales ca razboiul modern se face mai ales cu logistica moderna,iar oamenii sunt mai putin importanti.Dar in logica cretinilor nostri conducatori razboiul se face ca pe vremea lui Stefan cel Mare ,cu taranii adunati cu topoare.Nu vorbim de Constitutie aici,vorbim de cretinism la inalt nivel.Pai in loc de incorporare obligatorie nu mai bine luam niste stocuri de Javeline,drone Bayractar cat cuprinde,avioane f-35 lightning sau Eurofighter Typhoon,sau pregatim niste IT isti de tip Anonymus daca tot ne simtim amenintati de rusi.Nu mai bine ne dotam,si nu mai bine ne pregatim profesionistii sa fie niste Killeri gen Spetsnaz sau SAS si dotati cu logistica de ultima ora.Ca esti mai puternic cu 50 000 de profesionisti bine antrenati si dotati cu logistica(ca sa le fim de folos aliatilor din NATO ,nu sa i incurcam) decat cu 1 milion de lalaii speriati si fara logistica??? Dar asta este blestemul Romaniei,sa avem perpetuu cretini in fruntea tarii.

    • I depasim si pe nord coreeni.

      • Si oricum planul rusilor era sa inainteze ,dupa Ucraina spre tarile baltice si Polonia ca sa mearga spre Marea Nordului si Scandinavia,si sa trimita o coloana de la Varsovia spre Viena si Roma,zona Baltica si Polonia fiind pentru rusi”pantecul moale al Europei”,pentru ca nu trebuie sa inainteze prin munti ,ci doar pe campie.De ce Imperiul Tarist,a carui continuator se revendica a fi Putin a anexat timp de secole(de pe vremea Ecaterinei cea Mare) Polonia.Ca sa aiba intotdeauna pregatita o baza de invazie spre Europa.Asa au ajuns la Paris dupa caderea lui Napoleon.Si la asta viseaza si Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *