Nicolae Ciucă: Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier

Din 2009 am câștigat experiență. Cum să ne îngropăm mai adânc aproapele

Am așa un deja-vu de 2009, când erau toți entuziasmați că se taie în carne vie și ăia cei mai fericiți, că se ciuntesc salariile altora, au închis firmele și le-au luat băncile casele, pentru că 80% din clienții lor erau ăia pe care îi înjurau.
Deja, pe drumul muncă-acasă, au apărut obloanele trase la multe firme, semnele for rent (scuze, nea’ Pruteanu) răsar pe geamurile rămase prăfuite, prin care se mai vede ceva mobilier abandonat de foștii și cam toți cu care interacționez dau semne că încep să se retragă în carapace, urmează lupta pentru supraviețuire, în care fiecare este pentru el. Colegul cu care te hlizeai mai ieri devine dușmanul absolut, pentru că sunteți doi, dar doar un post rămas.
Și toate astea nu le știm din povestirile bunicilor, nu, nu; au fost acum 12 ani când ne-au întors unii împotriva celorlalți, ne-au dezbinat și schilodit sufletește pentru totdeauna și acum totul o să fie mai accentuat, mai haotic, mai abitir pentru că noi nu am învățat să evităm și să fim uniți, doar am câștigat experiență să ne îngropăm mai adânc aproapele.
(Text de Abdula Varol)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Din 2009 am câștigat experiență. Cum să ne îngropăm mai adânc aproapele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog