Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Din ce familie face parte virusul anti-PSD?

„Unii se infectează cu virusul Covid-19, Klaus Iohannis s-a infectat cu virusul anti-PSD’’. Acesta este diagnosticul pus de Ion Cristoiu după ce, aseară, președintele Klaus Iohannis a emis noua și memorabila sa zicere: „Sănătatea este atacată de Covid-19,iar societatea este atacată de PSD’’. Nu este, desigur, prima ieșire de acest fel a celui care, prin Constituție, ar fi trebuit să fie un factor de echilibru și de mediere în arhitectura statului democratic, dar care se folosește până la abuz cras de prerogativele funcției sale pentru a propaga ura, discordia și intoleranța. Ținta declarată și asumată a discursului său fiind PSD. De data asta, însă, și mai ales ținând seama de contextul extrem de încărcat în care a fost lansat noul atac de la înălțimea instituției prezidențiale, consider că situația trebuie discutată mult mai atent și mai sever.

Foarte adevărat, în ultima vreme oratorul Klaus Iohannis nu a mai recurs la sintagma „ciuma roșie’’, asta după ce mai mulți oameni de bine i-au atras atenție că expresia a fost lansată de către Joseph Goebbels, ministrul pentru instruirea populară și propagandă al regimului hitlerist. Motiv pentru care oratorul de la Cotroceni a renunțat să o mai pronunțe. Da, dar trebuie să vă spun că, în realitate, aceasta nu este decât o modificare de formă, pentru, pe fond, nu s-a schimbat nimic. Iar pentru a vă demonstra că lucrurile stau exact așa, vă atrag atenția că, în limbajul de specialitate al medicinii, termenul Coronavirus definește o familie numeroasă de viruși care pot provoca boli la oameni și la animale. În același timp, ciuma (sau pesta) este definită ca o boală epidemică foarte contagioasă, care se transmite prin bacteria Yersinia Pestis. Există, desigur, o deosebire certă între viruși și bacterii, dar, în ultimă instanță, în ambele cazuri discutăm despre entități care pot provoca și transmite maladii foarte grave și greu de tratat care au secerat și seceră atât de multe vieți omenești.

Așa că, reluând discuția, ajungem la concluzia că punând semnul egalității între infectarea cu Coronavirus și infectarea cu PSD, președintele Klaus Iohannis (de fapt, pseudo-președintele Klaus Iohannis, cum atât de bine i-a spus senatorul Titus Corlățean, căruia îi cer permisiunea de a folosi și eu formula de adresare) nu face decât să re-inducă în mentalul nostru colectiv formula „ciuma roșie’’. Așa că, nu se poate susține, în nici-un caz, cum că pseudo-președintele Klaus Iohannis și-a abandonat marota politico ideologică, fiindcă, în realitate, nu a făcut decât să o reia într-o formulă mascată și printr-un profund incorect artificiu de limbaj.

Cam asta aș fi avut de spus despre noua ieșire la rampă a pseudo-președintelui Klaus Iohannis, pe care Ion Cristoiu l-a diagnosticat ca fiind infectat cu virusul anti-PSD. Mai departe, vă las pe dumneavoastră, stimați cititori, să cumpăniți și să stabiliți din ce familie face parte acest virus anti-PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Din ce familie face parte virusul anti-PSD?”

  • Virusul Anti-PSD, detinut si raspandit permanent de iohanniSS este un virus pandemic de tip sovin si nazist avand la origine apartenenta sa rasei germanice si religiei evanghelice, urmas legal al hitleristilor ce ne-au ocupat si jefuiesc inca tara, in prezent fiind sustinut de serviciile secrete romane tradatoare.
    Acest virus poate fi si trebuie urgent distrus prin suspendarea si demiterea numitului in discutie. Pe cat vom amana eradicarea acestui virus pe atat ne vom trezi infectati letal de clonele sale USR-iste si slugile PNL-iste .

  • Virusul lui Iohannis face parte din familia Goebbels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *