Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Din luna septembrie, schimbări fără precedent în învățământul românesc

Un document redactat de Institutul Național de Sănătate Publică, „Recomandări pentru măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru reluarea activităților, în unitățile pentru educarea și instruirea copiilor și tinerilor, clasele 0-XIII, în contextual epidemiologic al COVID 10”, va face din școală o instrucție cazonă.

Spicuim câteva recomandări, remarcate de deputatul Varujan Vosganian, iar restul le puteți găsi în documentul pe care-l publicăm integral.publicăm integral.

-Clasele se vor împărți în două, cu 10-15 elevi. Jumătate dintre copii vor veni la școală, jumătate vor participa la cursuri on-line -Vor fi doar patru ore pe zi, fiecare oră va fi de jumătate de oră -După fiecare oră de jumătate de oră, vor urma douăzeci de minute de spălat pe mâini.

-Fiecărui elev i se vor aloca 4 metri pătrați de spațiu. Dacă se pune și catedra, rezultă că o clasă trebuie să aibă între 50 și 70 de metri pătrați

-Elevii nu vor putea activa în laboratoare, nu vor avea cluburi școlare și nu vor putea participa la joacă în grupuri mai mari de 3, obligatoriu din aceeași clasă.

-Nu se vor putea atinge, nici măcar nu vor putea sta aproape unul de celălalt.

-Elevii până la clasa a VIII-a vor fi supravegheați pe timpul pauzelor.

-Fiecare va avea locul lui în bancă pe care nu-l va putea schimba pe toată durata cursurilor. Elevii nu trebuie să se întâlnească cu elevii de alte clase și de la alt etaj.
„Nu mai continui cu această halucinație. Ca să vedeți până unde poate merge sminteala, vă citez exact recomandările privind desfășurarea jocului cu mingea: Fotbal – se va juca la o singură poartă, numărul maxim de jucători va fi de cinci (patru plus portar) și doar portarul (care va purta obligatoriu mănuși) poate atinge mingea cu mâna. Repunerea mingii în joc de la marginea terenului se va face doar cu piciorul. Minge va fi dezinfectată după fiecare meci jucat. Baschet – fiecare elev va avea mingea proprie și va arunca la coș, păstrând spații suficient de mari față de colegii lui.
Alături de documentul „Vacanța mare” a Institutului Național de Boli Infecțioase”, Recomandările Institutului Național de Sănătate Publică vor face parte, într-o bună zi, dintr-un Almanah urmuzian al umorului negru. Numai că nouă, care trăim vremurile astea, nu prea ne vine să râdem”, a spus deputatul.

Documentul a fost trimis școlilor din luna mai.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Din luna septembrie, schimbări fără precedent în învățământul românesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *