Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Din România lucrurilor mărunte. O realitate ignorată

Pe vremuri, când telefoanele aveau butoane și deținerea unui radar-detector era un lux, se putea spune că ești un șofer prost dacă raportarea ta la participanții în trafic se făcea doar urmărind bara din față. Adică, tot ceea ce te interesa era dacă frânează sau nu șoferul din față, fără să ții cont de ceea se întâmpla la distanță de două-trei mașini sau în spate și pe lateral. Acum lucrurile au evoluat, nici măcar bara din față nu mai este urmărită. Doar telefonul și bula din Facebook.

Așa este condusă, în acest moment, Țara. Așa sunt și talk-show-urile de la televizor. Nimic în perspectivă, doar realitatea impusă prin ordin direct de „specialiști” și „autorități”. În bulă. Cu capul plecat. Cu mustrări grave pentru oricine îndrăznește să facă altfel, deși cei care dau ordinele le încalcă, ei înșiși, în mod grav și nu le respectă deloc, de parcă funcția sau poziția socială sunt protectori de nezdruncinat; atât în fața bolii, dar și în fața oricărei forme de răspundere și asumare. Narcisismul și bipolaritatea fac legea, dau ordine, ne ceartă și ne amenință. Zilnic.

Mă uitam cum toți „analiștii”, acompaniați de „specialiști” (care în loc să fie în linia întâi, zac pe toate posturile de televiziune aranjați și spilcuiți sau prin ministere „voluntar”), se proptiseră în „protestele împotriva măștii și restricțiilor”, comparând situația cu țările din Vest, în contextul în care nu există termen de comparație pentru nenorocirea în care ne împing toți aceștia zi de zi. Restricțiile în Vest sunt impuse printr-o susținere competentă a populației, atât medical, cât și financiar. Prin grija față de cetățean. Nu prin faliment, nu prin limitarea accesului la actul medical, în afara virusului, nu prin distrugerea minților și sufletului copiilor în formare. Nu prin aroganță și suficiență.

Făcând o paranteză, mi-am adus aminte de o scenă din trilogia Westworld (fragmentul este pe Youtube „Westworld Hosts Enter Valley Beyond Portal”- pentru cine dorește), în care deținătorii parcului, din cauza faptului că unii dintre roboți începuseră să nu mai răspundă la comenzi, au hotărât exterminarea lor, în masă. Cum? Cei care deveniseră incontrolabili erau împușcați în placa de bază. Celorlalți, li se promisese crearea unei Lumi Noi în care își vor putea duce traiul liniștiți. Ce era Noua Lume? Un portal prin care erau îndemnați să se refugieze din fața trupelor speciale într-un loc paradisiac. În fapt, doar o iluzie. Odată trecuți prin portal, cu toții cădeau într-o prăpastie, iar cei rămași în afară continuau să îi vadă pe cei care făcuseră alegerea Lumii Noi trăind fericiți, în timp ce ei erau secerați de gloanțe… Ficțiune? Mă tem că această scenă devine pe zi ce trece realitatea care ni se impune cu forța.

Din punctul meu de vedere, protestele au legătură cu „masca și cu restricțiile” doar în măsura în care lumea a înțeles, într-un an de zile, ineficiența acestora, care este strâns legată de lipsa lucrurilor concrete pe care onor liderii ar fi trebuit deja să le facă. De fapt, liderii au făcut. Au furat. Pentru ei și neamurile lor. Au închis afaceri, au amenințat, au înfricoșat. Ei, în schimb, s-au îmbogățit. Au petrecut. În aer liber, la chefuri, la împărțitul ciolanului. S-au distrat pe seama celor mulți. Și au mințit. O respirație, o minciună.

Mă uitam „fără cuvinte” la moderatorii care repetau obsesiv cum „lumea nu mai crede în mască și măsuri” și întrebau imbecil pe cei din platou „de ce credeți că lumea nu mai vrea restricții?”. Dacă cineva încerca să extindă subiectul dincolo de această graniță era oprit brusc cu o pauză de publicitate sau cu o „preluare de imagini din piață”.

Lumea este săracă. Lumea este bolnavă. Lumea nu mai poate doar cu promisiuni. Suntem într-un proces de sărăcire accelerat. Și de îmbolnăvire într-un ritm galopant. Nu de „boala secolului”. Ea este bonusul servit de guvernanți. De stres. De faptul că nu mai este acces la tratament medical real. Am pacienți pe care îi cunosc de ani de zile și care, de mai bine de un an, nu au mai primit îngrijire calificată pe afecțiunile cronice pentru că nu le mai monitorizează nimeni. Spitalele și medicii la care mergeau sunt acum în regim de „suport Covid” și nu se mai uită nimeni la ei. Unul dintre aceștia era să moară într-o criză de hipertensiune, pentru că, anul trecut, medicul curant (când deja începuse vântul nebuniei prin spitale) a uitat să îi treacă pe rețetă un medicament important. Medicul de familie i-a prescris timp de un an rețeta originală, făcând copy-paste, fără să remarce măcar medicamentul lipsă. Și nu este singurul în această situație. Ca el sunt mulți.

Cât despre medicii de la ATI, am o poveste din vremea în care Dragnea le mărise salariile. Nu vorbesc despre cei care muncesc oricum și duc greul, pentru că NU SE FACE NIMIC CONCRET, PREVENTIV pentru a nu se ajunge acolo. În orice spital este unul care face toată munca și, pe lângă el, sunt cei care primesc aceeași bani și au aceleași drepturi pentru nimic. Această poveste este un fel de răspuns la întrebarea „cum de au ajuns medicii să fie înjurați?”. Pentru că oamenii nu mai înțeleg vaietele cadrelor medicale care „rup” televizoarele în prime-time prin apariții live. Pentru că își aduc aminte de șpaga obligatorie pe care trebuiau să o dea în cazul unei operații. Și pentru că erau programați „la Sfântul Așteaptă” în cazul în care aveau nevoie să apeleze la serviciile lor; pentru că, odată cu mărirea salarială, nu se mai intra în mai mult de două, hai trei, operații pe săptămână. O tânără, asistentă medicală, cu relații, în vara anului 2019 era să moară din cauza unui chist hemoragic pentru că nu găsea un ATI-st care să intre în operație. A fost operată în ultimul moment, în maximă urgență și cu o mare șpagă dată. Pentru că oamenii încep să își aducă aminte de ceea ce înseamnă spitalul de stat, fiecare umilință și șpagă, de lăsatul cu „ochii în soare”; iar memoria revine cu fiecare vedetă medicală care tună mai amenințător din sticla lucioasă a televizorului. Oamenii au înțeles deja că NU SE DOREȘTE prevenția. Și nu este vorba de spălatul pe mâini și purtatul măștii; acestea sunt doar așa, să nu zicem că nu avem și metode preventive. Dacă trăiești în stres, fără hrană corespunzătoare, ascuns în casă, fără aer și soare, fără bani și cu rate grămadă, singur și izolat poți să îți pui 5 măști și să te înfășori în latex pentru că mori sigur de inimă sau de un atac cerebral.

Oamenii au înțeles că onorații guvernanți își ascund furturile, incompetența, lipsa de decizie și acțiune concretă după „Sistemul Medical”, pentru care nu s-a făcut nimic specific, nu de un an, ci de 30 de ani încoace.

Notă: Achizițiile de măști neconforme la supra-preț nu intră la acțiuni specifice. Intră la furt calificat din banii contribuabililor.
Oamenii înțeleg pe zi ce trece că medicii care vor să-i ajute sunt linșați. Oamenii au ajuns să înjure vedetele medicale care se aliniază în spatele autorităților incompetente care nu au făcut nimic, în ultimul an, pentru ei. „Autorități” care par că doresc doar boala, sărăcia, vaccinarea cu forța și restricțiile pentru cei mulți. Nu pentru ei. Este ceea ce eu aud zilnic de la pacienții mei. Despre o realitate ignorată.

O realitate în care tinerii se sărută pe stradă cu masca pe față făcând schimb de praf, de microbii și bacteriile care înfloresc în țesătură printre particulele de transpirație și poluare. O realitate în care cuvântul școală devine noțiune abstractă pentru mulți copii. O realitate în care clasa medie este zilnic măcinată și distrusă. O realitate cu unii foarte bogați și unii foarte săraci; în care cei din urmă sunt scuipați cu vorbe de ocară de la cele mai înalte pupitre din Stat. O realitate în care dacă plouă mai tare sau bate vântul se oprește lumina pentru că, cei câțiva ani de pușcărie a celui care a făcut „Afacerea transformatorul” și averile slugilor lui, nu au rezolvat problema. O realitate în care Poliția Locală își „vidanjează” buda din fundul curții aruncând rahatul peste gard în curtea dispensarului uman, după magazie. O realitate în care dacă nu te descurci singur, mai ești și bolnav și depinzi de Sistemul birocratic, ai șanse multe să sfârșești aruncat într-un sac negru, categoria mort de „boala secolului”. Nu de sărăcie, nu de bolile trupului și stresul minții la care ești supus zilnic, nu ucis de un Stat incompetent și autist. Nu. Ești mortul care nu s-a spălat pe mâini, nu a stat singur și nu a purtat mască. În România, doar mortul este devină. Mereu! Și aceasta este ceea ce ni se induce zilnic prin media de către cei vânduți. O realitate a lor despre care vor, cu orice preț, să ne convingă că este a noastră. Iar noi în tot acest timp, țipăm disperați. Dintr-o realitate, voit, ignorată!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Din România lucrurilor mărunte. O realitate ignorată”

  • Istoria Viitorului ii cuprinde si pe oameni, si ei sint cuprinsi in paginile ei.

    atunci cind oamenii se nasc, ei devin parte a Realitatii, insa mai nainte erau parte a Istoriei Viitorului.

    Istoria Viitorului e scrisa cu dorinte dorite inca neimplinite, si cu oameni capabili sa le implineasca sau sa participe in mod fundamental la implinirea lor.
    prin urmare oamenii care se nasc, se nasc la ‘termen’,
    adica…intotdeauna! sint pe masura Vremurilor.

    Metamorfoza, Revolutia Mondiala, care e in plina desfasurare pe planeta, si care aduna in Realitate o suma de dorinte dorite si neimplinite de-a lungul timpului, insa carora le-a sosit sorocul, asta insemnand ca le-a venit vremea sa se nasca, din Viitor, in Prezent, este ‘ce se cere’,
    insa…se si da!, mai nainte sa se ceara, iar ‘ce se da’ e pitit in darurile cu care au fost daruiti, la nastere, oameni care se manifesta pe aceste vremuri.

    mai simplu: polarizand sinele oamenilor…ii purifici, adica scoti din ei fix esenta care i defineste, adica ‘natura’ lor, ca ea, ‘natura’ oamenilor e cutiuta in care se afla ‘piesa’ care, asamblata asemenea unui puzzle, cu celelalte piese de acelasi tip, asamblate in sinele altor si altor oameni, pot intra in armonie, definind ‘singura dinamica capabila sa sustina Vremurile’.

    cuiva,…undeva la un nivel superior, nu i pasa de traiectoria politicienilor. mai important, pentru el,…pentru ei…ca creca sint mai multi, totusi, e important ca ‘darurile’, ‘natura’ oamenilor sa se manifeste. pentru ca o realitate ignorata fix de catre cei vizati e asta: politicienii lumii mari isi pierd pas cu pas, increderea.( ea, insa, crescand proportional, pe alt taler… )

    vor aparea lideri noi-nouti. asta si pentru ca actualii lideri sint expirati, expirati din punct de vedere al dinamicii fibonacci, evident.

    • Noii Lideri sint incompatibili cu cei actuali.
      insa ei sint compatibili cu Dinamica Artificiala, spre care vor tinde sa indrepte si Lumea Mare
      si cu Dinamica Naturala, care pas cu pas ii va inunda pe acestia

      • eu am observat metamorfoza suferita de oamenii pe care…i-am observat, in ultimul an. ei doar si-au cristalizat definitia. insa acest proces e atat de consistent incat…mai ca am simtit surprindere…
        oamenii se vor aseza…in mod natural! pe unul dintre cele doua scaune care vor mai fi disponibile, iar acestea se vor dovedi fix pe masura lor.

        • Efervescenta plenar revolutionara care daca inca nu se manifesta plenar o va face, se poate asimila cu manifestarea unui travaliu.
          ochii trebuie atintiti, setati, pe a vedea… ‘ceea ce se naste’.
          cu toate ca e clara tinta Civilizatiei, cum anume se ajunge acolo…ramane un mister, insa unul scris in Istoria Viitorului si care…urmeaza sa se nasca.
          cei care tin fraiele lumii mari, cei care cu adevarat faca asta, stiu ca vor urma o serie de nasteri. si sint cu ochii pe ele.

          • in timp ce unii se pierd in manifestarile travaliului, altii sint focusati pe… efectul travaliului. travaliul e travaliu!, lumea noua se naste ‘in direct’ tot asa cum un bob de grau se naste, din Toamna in Primavara, in bratele Iernii, insa acest ‘in direct’, care scoate iarna din joc, in cazul Civilizatiei poarta o efervescenta plenara, oricum o dai.
            de Travaliu se scapa exclusiv prin manifestarea Nasterii, cu toate ca cei mai multi conducatori ai lumii mari par a se focusa pe disparitia Travaliului!:)), …cam asa mi se pare…:), iar ceea ce fac ei chiar cu asta se aseamana, cu un medic care, atunci cind unei femei i-a sosit sorocul nasterii, el se da eventual cu tampla de stele, sa gaseasca o solutie prin care balamucul generat de travaliu…sa inceteze, odata!:))))

  • @Smarandita,

    Da, traim intr-un Westworld, insa inversat. Adica „conducatorii” sunt robotii si li s-a bagat un „soft” criminal in placa de baza. Asa imi explic faptul ca ei ne trateaza ca pe niste animale. Si asta nu e doar in Ro ci peste tot in lume. Pur si simplu suntem condusi de niste „roboti” teleghidati de globalistii care i-au bagat la inaintare sa ne extermine. Problema este ca noi ii consideram oameni, dar ei de fapt sunt roboti care raspund doar la comenzile OMS-ului si a altor „autoritati” oculte dupa ce au fost spalati la creer si dezumanizati, asa cum au fost pe vremuri si nazistii. Aroganta, tupel, lipsa de bun simt si de empatie cu oamenii normali eu nu mi le explic altfel decat prin faptul ca cineva i-a indoctrinat ori i-a drogat in asa fel incat ei se cred intr-un Westworld. Si din pacate, ne obliga sa „credem” si sa intram si noi in realitatea lor. De-asta prefer sa ma consider un „salbatic”… 🙂

  • „războiul e leacul la tot ce nu are leac”…nu mai ştiu cine a spus asta,dar tare ‘prinde’ azi
    „bara din faţă”,azi,e ucraina.s-o urmărim
    textul tau e computer tomograf.da,diagnosticul e sumbru,dar mult s-a mai lucrat şi cu materialul clientului
    ce-i drept,oricât de bun ar fi „materialul’,de stresul provocat de nemernicia celor din jur şi din ‘juriu”,tot nu scapi,rar de tot mai prinzi un moment de respiro.aşa că…bine ai revenit!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *