Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să reușim să alcătuim guvernul și să poată să fie aprobat în Parlament

Din vremuri normale. Întoarcerea

După târgul de carte Gaudeamus din Bucureşti, pe trenul spre casă. IR 1643. În fața mea stau două țărănci cu năframe pe cap. Scot din geantă câteva cărți, le răsfoiesc. Femeile sunt gălăgioase, flămânde, despachetează salamoase, cârnați. Una mă fixează insistent. Cam la 40 de ani, fâșneață. Îi întorc o privire întrebătoare.

– Ați fost la Târgul de carte, la Romexpo?, zice.

Simt că mi se telescopează ochii.

– Sunteți scriitor?

– Un fel, mda, bâigui.

– Suntem din Salva, mereți în zona noastră am priceput, aruncă cealaltă țărancă.

– Și noi am fost la târgul de carte, revine prima.

Rămân fără glas, dar sigur privirea îmi trădează mirarea.

– A fost frumos, continua fâșneața, cu o bucată de salam între buze și cu briceag și-o felie de pâine în mâna dreaptă.

– Ce ați făcut acolo?, nu mai reușesc să mă abțin.

– Am vândut pălincă. Dar n-ați crezut că am cetit?, râde.

– Și v-a plăcut?

– Da. Merem și la Bookfest, că domnilor scriitori le place să cetească în palincă. (Sursa: Facebook Alexandru Petria)

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog