Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Discursul de tip suveranist l-a dus pe Liviu Dragnea la pușcărie. Unde-l va duce pe Ludovic Orban discursul suveranist din campania pentru șefia PNL?

În discursul ținut la Ilfov de prezentare a Moțiunii sale, Forța Dreptei, Ludovic Orban a ținut să precizeze că președintele PNL care va fi ales la Congres trebuie să aibă neapărat un program privind România:

„Cîntăriți cu mare atenţie, pentru că alegerea care se va face pe 25 septembrie este o alegere şi de valori, principii, doctrine. Într-adevăr, Europa pune presiune asupra naţiunilor prin decizii care se iau la nivel european exact în nişte direcţii care vin împotriva firii noastre, împotriva a ceea ce suntem noi, a ceea ce reprezentăm noi. Noi suntem pro-europeni categoric, dar sunt pentru Europa naţiunilor şi pentru o Europă ca un concept al diferenţelor, al specificităţilor. Bogăţia provine tocmai din diversitate, care diversitate este asigurată de menţinerea tradiţiilor, obiceiurilor, specificităţilor fiecărei naţiuni sau fiecărei comunităţi locale care stă la baza României. Apărarea interesului naţional, apărarea intereselor fundamentale care au fost vocaţia PNL nu sunt vorbe goale.”

Poziția lui Ludovic Orban mi se pare corectă. Într-adevăr, Uniunea Europeană dă multe decizii care nu țin cont de specificul unei țări. Multe dintre aceste decizii aiurea nu exprimă altceva decît efortul de a transpune la nivelul întregii Uniuni, alcătuite din țări diferite nu numai din punctul de vedere al tradițiilor, dar și din cel al stadiului de dezvoltare social economică, norme aplicate cu succes în doar unele țări membre. Una dintre cauzele Crizei traversate de Uniunea Europeană, estompate temporar de marea Criză a Pandemiei, constă tocmai în această eroare de a impune tuturor țărilor din UE realități specifice doar unor țări.

Discursul lui Ludovic Orban – ținut liber, cum sînt toate discursurile celui care mai e președinte al PNL, în timp ce contracandidatul său Florin Cîțu simte nevoia să citească de pe hîrtiile scrise de alții chiar și cînd e vorba să sughită – se înscrie într-o campanie angajată de Ludovic Orban pentru a propune PNL, în cazul cînd va fi reales președintele partidului, o schimbare spectaculoasă de Program. Prin această schimbare, PNL, cunoscut pînă acum ca un partid net liberal, devine un partid Conservator. Sau cum spune Moțiunea lui Ludovic Orban, încercînd să acrediteze realitatea Fierului de lemn, un partid Liberal- Conservator:

„Partidul Național Liberal trebuie să-și asume rolul unei clarificări doctrinare în politică în următorii ani prin reafirmarea și promovarea valorilor fondatoare ale Partidului Național Liberal și ale națiunii române moderne: drepturile și libertățile individuale, familia, credința creștină și națiunea. Partidul Național Liberal trebuie să lupte în primul rînd pentru principii și pentru valori, pentru a menține partidul așa cum a fost din 1875, un partid de oameni care prețuiesc demnitatea persoanei, care respectă familia și care își iubesc țara, un partid de oameni care își clădesc singuri destinul și cariera, un partid care pune pe primul plan interesul României și care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă. Partidul Național Liberal este și trebuie să rămînă un partid național, prin apărarea valorilor care definesc poporul român, cu specificul nostru tradițional, religios creștin, multicultural, multietnic și, în același timp, un partid liberal, prin promovarea principiilor democratice liberale de dezvoltare economică care apără drepturile și libertățile individuale, democrația, separația puterilor în stat, egalitatea în fața legii și egalitatea de șanse.”

Pînă aici nimic deosebit.
Deosebitul, ba chiar surprinzătorul apare cînd ne amintim că teza conflictului dintre România și Uniunea Europeană în chestiunea respectării tradițiilor românești a fost o axiomă a discursului public al lui Liviu Dragnea. Trecem peste faptul că pentru astfel de opinii, Liviu Dragnea a fost lapidat de presa de Dreapta, în timp ce Ludovic Orban, pentru aceeași teză, nu e atins nici măcar cu o petală. Ne vom opri asupra unei realități. Discursul de tip suveranist l-a dus pe Liviu Dragnea la pușcărie. Unde-l va duce pe Ludovic Orban discursul suveranist din campania pentru șefia PNL?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Discursul de tip suveranist l-a dus pe Liviu Dragnea la pușcărie. Unde-l va duce pe Ludovic Orban discursul suveranist din campania pentru șefia PNL?”

  • Orban joacă teatru ieftin. Cred că principala sa preocupare este cum să iasă mai bine din necaz. E clar că nici el nu e singur pe lume. România e plină de sute de mii de „Ludovici”. Ăștia suntem! Cei care gestionează UE sunt puțin interesați de sensibilitățile noastre est europene. Mai precis, nu prea le pasă. Le ajung propriile probleme. Trimișii noștri la Bruxelles par niște foste slugi istețe mulțumite că sunt tolerate în preajma prea puternicilor. (Sunt și excepții. Să mă ierte!) De la ghioceii ăștia nu putem aștepta nimic bun. Oricum, e amuzant cum Europa nu conștientizează că e pe panta descendentă a istoriei și privește cu îngăduință superioară spre Asia. Poate greșesc. Dar așa se vede de la mine din curte.
    .

  • Se stie ca se afla „de partea buna a baricadei” asa ca n-o sa i se intample nimic. Nu a spus un „confrate” de-al lui ca una e sa promiti in campanie (oricare ar fi ea) si alta este dupa ce te afli la guvernare, nu ?
    Cat despre discurs,…”pentru astfel de opinii, Liviu Dragnea a fost lapidat de presa de Dreapta, în timp ce Ludovic Orban, pentru aceeași teză, nu e atins nici măcar cu o petală.” Asa ca :
    „………….dar putine
    Rod în lume o sa poarte,
    Toate bat la poarta vietii,
    Dar se scutur multe moarte.
    ……………………..
    Când nimic nu ai a spune,

    Însirând cuvinte goale
    Ce din coada au sa sune.
    ……………………..
    Pentru-a tale proprii patimi,
    Pentru propria-ti viata,

    Unde ai judecatorii,
    Ne’nduratii ochi de gheata?

    Ah! atuncea ti se pare
    Ca pe cap îti cade cerul

    Unde vei gasi cuvântul
    Ce exprima adevarul?

    Critici voi, cu flori deserte,
    Care roade n-ati adus –
    E usor …………..
    Când nimic nu ai de spus.”

    Mihai Eminescu – Criticilor mei

  • Discursul lui Orban e duplicitar și mincinos, deoarece se știe că este sluga nesimțită a Bruxelles-ului.
    De ce duplicitar? Fiindcă apelează la istoria și doctrina unui partid istoric care NU mai există.
    Crin Antonescu a afiliat PNL la partidul popular european PPE, care nu are nimic de-a face cu PNL-ul istoric.
    De ce e mincios? fiindcă discursul lui sforăitor suveranist nu are nimic de-a face cu acțiunile lui.
    Să ne amintim că prima lui grijă ca premier a fost să servească interesele UE și ale corporațiilor in detrimentul României.
    A desființat repede Ordonanța 14 care obliga corporațiile să dea 2% din venit și care plafona prețul la energie, la gaze și energie electrică.
    Apoi a dat fuga la Bruxelles și a asigurat că minele pe cărbune se vor închide și a închis Termocentrala Midia.
    Să nu uităm că un angajat s-a sinucis când a aflat că v-a fi disponibilizat.
    Nu a încercat nici o negociere cu Bruxelles în interesul României, ci a luat forma cârpei ca un lingău ce e.
    Nici o comparație cu Dragnea.
    Orban dacă va fi închis, va fi pentru șpagă și mită.
    Dragnea a fost închis pentru că este într-adevăr patriot, și unul incomod.
    Dragnea nu este un mincinos și un lingău.
    Tot programul de guvernare a lui Dragnea, cu toate măsurile luate, a urmărit doar interesele României și ale cetățenilor.
    Dragnea a fost primul după 89 care a luat în cosiderare și populația de 30% care tăiește la țară cu programe de ajutorare pentru mica agricultură, și populația săracă de la orașe, și copii României.
    Dacă ar fi dreptate în lumea asta, Dragnea trebuia să fie acum președintele Romîniei, și alta ar fi fost situația.
    Din păcate slugile UE și ale americanilor au pus mâna pe putere iar Coana Justiție i-a ajutat pe deplin de oarbă și slută ce e.
    Orban, la pușcărie cu tine!
    Măcar pentru liberalizarea prețurilor meriți să stai la pușcărie în beznă, să tremuri de frig cum o să temurăm și noi. I-al și pe iubitul tău Nicușor Dan cu tine, să-ți ție de urât.

    • Dnule Adrian, pls. faceți ceva că din iulie nu mai văd comentariile se sus.
      Sunt banată sau ce? De ce sunt restricționată?

  • Dragnea a întrat în pușcărie pentru furt.
    Orice alte „interpretari” sunt bazaconii sau, mai bine zis, pseudocomentarii politice cu vagi veleități literare…

    • Mai precis ce a „furat”!?
      Primul dosar a fost ptr. referendumul contra Băsescu pe care l-a votat 7,5 mil. de cetățeni ca să scape de el. Noroc cu șmecheria cu „erata” că nu mai apuca al doilea mandat. Era 8% în sondaje. Toată lumea îl ura așa cum o să-l urască și pe Iohannis după primele facturi.
      Al doilea dosar, a fost cu cele două angajate. Dar el nu era directorul unde erau ele angajate, mai precis nu le-a angajat el.
      S-a cerut capul lui Dragnea, iar Coana Justiție curvă încă o dată, a slujit intereselor lui Iohannis și a găștii lui.

    • @serban
      Serios? Asa ti-au zis tie la televizor? Bine, acum poti sa dormi, ai gandit deja prea mult!

  • Familia, credinta crestina, natiunea? Sica Mandolina, ai innebunit? Pari tare descumpanit, daca vrei acum sa schimbi macazul. Cred ca ai deja sentimentul ca vei pierde tot. Din punct de vedere politic, pentru ca mandolina iti ramane. Ceea ce propui tu, Sica draga, face parte din programul AUR, care creste in sondaje ca Fat Frumos. Tu si cu Catu scadeti, pana ce ii veti ajunge pe taranisti din urma. Ar fi cel mai bine, sa nu mai incurcati neamul romanesc degeaba.

  • Sub stindardul unificarii -globalizarii, se creeaza temelia unei noi ere colonialiste. Cei puternici vor pauperiza si subjuga pe cei slabi. Toata aceasta globalizare este o perfidie a celor a celor care detin puterea.

  • unul e discursul suveranist pe vremea Globalizarii,
    altul e discursul suveranist pe vremea Unificarii.

    Globalizarea a expirat. Retragerea statelor in propria matca e un proces involburat, insa implacabil.
    nivelul superior al Globalizarii e Unificarea ( dinamicilor la nivel micro, Globalizarea a fost o ‘unificare’ de tip macro )

    prin urmare ‘discursul suveranist’, mai nou, adica pe vremea Unificarii, adica pe vremurile astea, e nu doar posibil fara a genera reactiuni, ci si necesar…Unificarii.

    prin urmare, pe vremurile astea, manifestarea statelor-natiunii e…bucuria nebunilor.
    Unificarea e nivelul superior al Globalizarii, nu o intoarcere la vremurile in care natiunile erau Temelie pentru dezvoltare ( de tip fiboinacci )

    adica…o fi expirat ea, Globalizarea, insa Unificarea e…mama Globalizarii!, adica pur si simplu Unificarea va nivela tot ce misca, orice dinamica, fie ea si pur suveranista, pur nationalista, etc etc…

    mai simplu: cea mai adanca manifestare a Globalizarii e Unificarea. ea demoleaza esenta natiunilor, aducind la acelasi numitor comun dorintele de pe planeta, prin urmare si Viitorul ( pentru ca aceleasi dorinte, atunci cind se implinesc, genereaza aceeasi realitate )

    retragerea statelor in propria matca, retragerea ‘apelor’ in propria matca, presupune, in cazul statelor, traiul…’pe propriile picioare’. faza e ca statele-natiuni inca n-au aflat ca, intre timp, picioarele lor au ajuns…de lut.

    pe de alta parte in sistemul politic mai sint disponibile exclusiv patru pozitii.
    doua ‘suveraniste SI globaliste’, iar celelalte…una nationalista iar cealalta unificatoare.
    daca PSD si PNL isi pastreaza pozitia de ‘suveraniste SI globaliste’, celelalte pozitii par a urmarii aducerea la zi a pozitiilor ‘nationalista’ si ‘unificatoare’ ( global-unificatoare )

    prin urmare, teoretic PSD si PNL nu sint afectate de actualele dinamici de prin sistemul politic, ele urmand a-si cizela, doar, propria definitie, spre ex PNL isi aminteste ca are si o valenta nationala in definitie.
    cele care sint vizate fiind USR-PLUS si AUR.
    USR-PLUS nu e suficient de ‘global-unificatoare’, iar AUR nu e suficient de ‘nationalist’

    fundamentale sint nu doar noile definitii, definitiile moderne ale partidelor clasice si noile definitii ale ‘extremelor’ ( care au ajuns pina la prasele ), ci si ‘miscatul’ exclusiv, dar exclusiv! in granitele definitiei.

    problemele USR-PLUS si AUR ar putea rezulta de aici: mai intai a fost electoratul de tip nou si dupaia ele!, prin urmare electoratul de tip nou oricind ar putea migra…chiar brusc! catre o definitie politica mai potenta.

    • spre ex USR-PLUS ar fi trebuit, inca de la inceputul pandemiei, sa militeze pentru un nou sistem de invatamant, care pe post de profesori are ‘inteligente artificiale’, care se desfasoara exclusiv online, etc etc,
      iar AUR ar fi trebuit, de multa vreme, sa militeze pentru un sistem de invatamant in care componenta ortodoxa sa fie una fundamentala, iar invatamantul sa ramana unul clasic, chiar daca milita pentru o forma cizelata si imbracata in hainele vremurilor.
      adica…e impotenta varianta politica ‘unificatoare’, daca ea nu scoate din joc absolut tot ce nu implineste dezideratul ( Unificarea!),
      si tot impotenta se dovedeste si varianta politica nationalista, daca ea nu isi ia ca referinta ortodoxia.
      cum sa fii, domne, usrplusist…dar sa vrei pe post de profesori…altceva decat ‘inteligente artificiale’? nu asta e treaba ta, profesorii-oameni, ca treaba ta e fix ailalta!, profesorii inteligente-artificiale.
      in orice caz ‘noile definitii’ politice si ramanerea in granitele propriei definitii e un proces fundamental, iar el trebuie urmat cu fermitate, pentru ca doar asa pot functiona Balantele ‘sistemului politic’

  • Repet ce-am spus de n-shpe ori: PREA MULTE PARTIDE,e deja absurd sa mai crezi ca administrarea unei tari se face doar prin partide.E o insulta la adresa bunului simt si a celui mai elementar si acceptabil IQ sa mai si incerci sa te prefaci ca asculti si chiar crezi in ce spune un politician sau altul.Intrebarea mea e alta: cind neghiobii „alesi” ne-au bagat repede in NATo,in UE, in pizda masii si doar ei mai stiu unde altuundeva, ei n-au stiut ce urmeaza?N-au fost in stare sa prevada?Ca daca raspunsul lor e ca NU,n-au putut sa prevada ca n-au un glob de cristal in care sa ghiceasca, atunci inseamna ca-s mai prosti decit par si chiar mai prosti decit ii vedem noi,pirlitii de alegatori.Cum sa nu vezi ca strainul e rupt de lume,fiecare strain isi vede doar de ce vrea el,restul asa zisilor membri din cloaca creata cu un tzel clar,sint doar buni de muls si dirijat dupa cum vor adevaratii conducatori.Asta e o realitate,nu imaginatie,nu teoria conspiratiei,nu halucinatii,nu cosmaruri sau mai stiu eu ce, E REALITATE.Cum isi imagineaza un politician roman ca,de exemplu,o Germania,care in secolul XIX si-a trimis si-un prapadit sa faca pe regele,apoi tot Germania ba ne avea de partea ei,ba ne avea impotriva,una peste alta Germania isi facea planuri cu exploatarea resurselor naturale din Romania pe zeci si nu,nu e gluma, pe SUTE de ani.Asa gindea herr Adolf si asa isi instruise trepadusii,doar ca unii au pierdut directia si-n nebunia lor de legat au facut si alte timpenii cu ajutorul carora au intrat pe veci in istorie, ca o adunatura de dementi care s-au pretat la experiente de nedescris pe oameni de toate virstele,si in plus au ucis fara nici un sens niste milioane de oameni.Numai cind te gindesti la istoria asta care ni s-a bagat in cap, cum Doamne iarta-ma,apara si pazeste,iti imaginezi ca Germania s-a facut bine la cap si vrea ca tari considerate pirlite ca Romania, sa faca parte din UE si sa ramina si intacte,nealterate taman la cultura,traditii si obiceiuri?????Pe ce planeta traiesc politicienii nostri?Daca nu-s in stare sa-si folosesca unicul neuron colectiv pe care-l au acolo in politica,de ce mama,mamelor,mamitzicilor lor se ambitioneaza sa stea in politica,sa faca partide si sa cerseasca voturi?In momentul in care n-ai fost in stare sa vezi ca tari capitaliste isi cunosc doar propriul interes si atit,restul tarilor, mai ales est europene,sint considerate „tolerate”,niste amariti acolo care au nevoie de neni (si tanti)capitalisti sa ne invete ei de toate, in momentul ala n-ai ce cauta pe scena politica a tarii.PUNCT.Uite pe ce culmi inalte ne-a adus „libertatea”de dupa ’89: CANCI scoala,CANCI sanatate,CANCI agricultura,CANCI industrie grea si usoara,CANCI sistem centralizat si nationalizare, fiecare e cu a masii,ca asa e mai usor de ajuns acolo unde n-ai putea sa ajungi fara o dezbinare si un haos generalizat.Stiti cita padure de brad a taiat doar IKEA?Cititi articolul de pe evz – nu fac reclama la evz,dar acolo au postat un articol interesant despre suedezi si „seriozitatea si bunatatea”lor,ca sa zic asa…HAOS si te miri de ce munti intregi sint rasi de paduri apoi avem alunecari de teren,inundatii balamuc si alte minuni,dispare pe rind cind o specie ,cind alta,ca-i planta,animal,odata padurea dusa,unele depind de celelalte si uite asa ramii cu ochii n Soare si cu tara desert,pt ca acolo se indreapta,n-am dubii.Cit timp se poate exploata ceva in tara asta,sintem buni in UE.Cit timp platim CA BOII, ce cere UE-u’, ca apoi ei sa faca bugetu’ si sa ne anunte citi bani ne dau ei,uauuu,auzi tu,ne dau UE-istii bani si herr ciolhanis tine conferinte de presa sa ne spuna citi bani aduc ei de la UE….MA DA’BANII CARE-I DAI LA UE,DE AIA NU ZICE NIMENI PIS?CITI BANI DAI UE-ULUI CA SA STAI IN TROACA ASTA?Pui pariu cu mine ca dai mai mult decit iei,da’ aia e secret,shhhhh,nu se spune ca nu-i frumos……Deci de ce am fost acceptati in UE pina la urma?Crede dom’orban sau orice alt politruc,ca UE-u’nu stia ce face cind ,uauuuu,ne-au acceptat membri,uauuu….egali?ca asta chiar nu mi-e clar?Ce au semnat politrucii astia cind au bagat tara in UE?Ce conditii stupide ne-au fost impuse si daca nu mai vrem sa continuam cu circareala asta scirboasa,cum se poate iesi din troaca?De iesit nu poti sa mai iesi intreg de acolo,oricine iese,iese shifonat bine,da’ cel putin nu mai stai la cheremu’ acestor excroci ordinari,excroci calificati,certificati in a da tzepe si a aburi fraieri ca Romania si alte tari piurlite est europene. Daca eu am o casa si primesc pe cineva musafir,ii extind ospitalitatea si-l las sa stea o saptamina,il hranesc,il ingrijesc cum pot eu mai bine, ca de’ e musafir,iar el uita sa mai plece,ba se mai si apuca sa-mi faca schimbari prin casa,ba sa-mi mute mobila,ba sa-mi schimbe ordinea la tacimuri sau sa-mi faca reprosuri ca am prea multi chiloti in sertarul de la noptiera, crede nea politicianu ca „musafiru” e in ordine?Dar daca-l zbor de nu se vede si-i spun de la obraz,una e ospitalitatea si alta e sa ma iei de cretin si sa-ti permiti sa faci pe niznaiu cu lucruri care nu-s ale tale,nu-ti apartin,n-ai muncit tu pt ele,asa ca MARSH, DU-TE si sa nu te prind pe proprietatea mea ca-ti rup oasele….citi chiloti tin eu in noptiera nu e treaba ta…ce-ar zice ne-a politicianu’?Ca eu sint problema?Nu musafiru’?Nu tot asa e si cu troaca asta UE?Intii ne-au prins cu hirtiile semnate,apoi ce-au facut?Incep sa-ti faca ordine dupa cum vor ei,incep sa-ti puna conditii la tine acasa, iti numara curcile din hambar si ouale lu’ nastase, apoi iti baga,pe hirtie, gripa aviara, pesta porcina sau mai stiu eu ce „virusi”,si iti omoara tot din curti ca nu e civilizat sa tii la tara porci,vaci,curci,bibilici,rate,giste si ce alte oratanii mai sint pe acolo, o sa ne puna conditii si cite mitze ai voie pe cap de locuitor sau ca nu poti tine mai mult de un dulau la 3 familii ca sa nu latre prea tare… si nea politicianu roman crede ca-i in ordine?Acu’ s-a trezit la pe UE o doare-n basca de orice?UE-u’ e preocupata de incalzirea globala,razboiu nuclear, globalizarea, sa nu mai spunem „mama”sau”tata” ca nu-i frumos, sa ne facem ce vrem noi, din tanti devii nene, sau invers,sa ne vaccinam ca e mai bine sa te lasi injectat cu o substanta experimentala ale carei efecte nu se cunosc, dar ce se cunoaste e ca nu te protejeaza de virusu’asta nabadaios,da’ totusi te protejeaza,continuam sa purtam masca,ba ni se impune si cota de migranti din tari care au multe in „comun” cu Europa, ce mai frati care trebuie ajutati la necaz, mai ales ca si ei ne-ar ajuta pe noi la fel…ne-ar integra de nu ne-am vedea daca ar fi pe invers toata tarashenia…deci intreb din nou,nea politicianu’ roman n-a fost in stare sa prevada nimic din maruntisurile astea nesemnificative?N-a vazut inca din ’90 ce inseamna sa vina „investitoru'” strain sa-ti cumpere fabrici,adevarati mastodonti,pe nimic?Cind a aderat la UE in 2007,a aderat de-a-n boulea?Ca din ’90 pina in 2007 citi ani sint?Nu suficienti ca sa-ti dai seama ce inseamna „strain”?Sa stii dom’ politician roman, ca UE-u’ taman grija pastrarii traditiilor romanesti o avea ca prioritate,cap de lista pe agenda de zi…de aia se chinuie sa faca globalizare, ca sa-ti pastreze tie traditiile…apropos dom orban, daca ne spui si cine va tot impinge sa vaccinati populatia cu de-a sila,aia ar fi o informatie de bun simt si buna credinta, sa stim si noi cine vrea sa vaccineze copiii cu seruri experimentale si de ce?Ca virusu’ lu’ pazvante tot nu fuge nici de mama vaccinului,indiferent de producator….Ia spune-ne tov orban cine insista cu nebunia asta?de unde-si ia coana ministra de la sanatate,cosmeticiana aia specializata pe epilat cu laser,de unde-si ia fatuca ordinele?Ca si aia are niste ochi alunecosi,ce-mi place mie si ce incredere imi inspira cind o ia cu explicatu’ si cu ridicatu’ sprincenelor in sus,lasatu’capului pe-o parte si privitu’n gol oriunde numai in ochii reporterului nu…stii cita incredere imi inspira cocoana?Citun spirc inghetzat de furnica…ba nici atit…Bagati-va mintile-n cap, lasati-ma cu teatrul asta grotesc cu alegeri,para-alegeri,candidatu’ orban, candidatu prins la volan beat si drogat,lasati-ma-n pace cu jigodismele astea, nu sinteti nici unu’ capabili de ceva logic,va catzelitzi intre voi ca niste curve innebunite dupa atentie si bani…in final chiar asta sinteti,niste curve…pina acum ar trebui sa stiti ca politica e mama tuturor curvelor, or cine face politica?niste curve…proaste.

  • Daca Dragnea isi face partid, cu nemultumitii din PSD, in mod normal Orban daca este destept, cu nemultumitii din PNL vor intra si ei in noul partid. Cu discursurile conservatoare, nationale, programe populiste, pro biserica, noul partid ar deveni o forta politica. Parlamentarii PSD pro Dragnea si cei PNL, pro Orban ar putea juca puternic. Oricum, nu cred ca Orban va ajunge la puscarie, tot ce a facut a facut pentru seful cel mare.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Cred ca ar trebui sa introduceti in intrebare si simpla observatie cum ca „intre timp lumea s-a schimbat…”… 🙂

    Nebunia planetara in care traim, soaptele sadice cum ca „niciodata nu va mai fi la fel” i-a obligat pana si pe cei mai entuziasti „europeni” sa-si deschida ochii mai bine la ceea ce se intampla in jur. Si nu doar in Romania ci in toata Europa exista la ora actuala o preocupare profunda vizavi de PASTRAREA identitatii si valorilor nationale, tocmai fiindca „bruxelezii” dovedesc ca sunt pur si simplu rupti de realitate, in orice caz, rupti de realitatea oamenilor de rand si a popoarelor peste care „stapanesc”. Asa ca, in contextul actual, vorbele lui Orban au alta rezonanta, mai ales ca le spune clar si pe intelesul romanilor care inca mai gandesc si pricep ca acum au o sansa sa-si apere identitatea nationala…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *