Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Discursul lui Eduard Hellvig la UBB luat la bani mărunți

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Discursul lui Eduard Hellvig la UBB luat la bani mărunți”

  • nationalismul pe vremea marelui reflux e ca imbogatirea plenara prin saracire asijderea.

  • Smecheria cu nationalismul, pe care ne-o livreaza Mr.H. este venita de la Licurici. Cu cat tarile europene devin mai nationaliste, UE e mai aproape de nasalie, bucuria americanilor. Nu e nimic sincer in vrajeala asta. Pentru cine nu s-a prins inca USA nu e in razboi cu Rusia, in mod special, ci cu UE. Daca pica si Putin, pentru iankei e „sa fie primit”! De ce Polonia cere tocmai acum dezbagubiri de la DE (recte UE)?

    • Foarte adevărat. Și deloc surprinzător.
      Actuala UE tot proiect american a fost. Acum îl reșapează.
      Rezolvă două nevoi odată : reduc și ponderea concurențială UE, simultan mutând cordonul sanitar mai înspre alt „limes” răsăritean.
      E o perioadă de oportunități și pentru România. Păcat că asemenea oportunități nu întâlnesc la București decât „altfel” de oportuniști.
      Dar poate reușim să nu ratăm chiar total noua geneză.

      • @ noua gebeza o sa fie olecuț diferita decit scrie in marea resetare, pt ca e cum scrie in marea revolutie.
        prin urmare asistam la nasterea Artificualului si a lumii…lui

      • Ratam sigur ca asa e mersu’ leganatu’ la noi. Cat despre UE, madam Ursula e fix calu’ troian infipt in „Troia” UE de vacari, fix ca s-o faca tandari. Ca asta n-ar fi chiar un lucru rau, e clar. Nasol e ca pe malu’ Dambovitei, bajetii nu stiu incotro s-o apuce si se scarpina dilematic in mijlocul crestetului. Nasol, n-a venit inca tot ucazul (pana se stabileste programul impreuna cu rusii, c-asa joaca baietii mari). Asa ca, vom cadea ca de obicei fix intre barci, eventual in barca gresita, comme d’habitude. Intre timp, focile aplauda si (se) rad impreuna de cat de dastepti e ei!

  • Cum nu găsea cărți la acea vreme?! Poate nu le căuta unde trebuie.
    Chestia cu saltul cuantic probabil se referă la saltul în cap în prăpastia sărăciei lucii. Nu mi-am închipuit că ne vom reîntoarce la economia de energie și încă din solidaritate cu alte țări după dec 89.

  • Stimate Maestre,
    Ma voi referi la un aspect limitat al pastilei dvs de astazi, si anume mirarea dvs ca Cristescu nu a anticipat lovitura de stat. Nu va pot da linkuri , probe, etc, pentru ca nu ma ocup de ziaristica si nu inregistrez ori memorez asemenea lucruri, dar, exista, pe net, un anumit film al activitatii lui Cristescu in dupa amiaza de 23 August. Daca veti da de el, veti vedea ca, in acea dupa amiaza, undeva pe la 16.00, Cristescu deja convocase o sedinta a sefilor de departamente din SSI, in care urma sa ii anunte ca demisioneaza. Sedinta urma sa aiba loc undeva pe la 17:00 sau 17:30, deci cu cateva ore inainte ca Maresalul Antonescu sa fie arestat la Palat (daca nu ma inseala memoria, Antonescu avea sa apara la Palat undeva dupa ora 7 seara). Dupa parerea mea, acesta e un indiciu suficient in legatura cu faptul ca Cristescu stia ce urmeaza sa se intample. In plus – dar, aici chiar nu va pot da probe – exista unele zvonuri in legatura cu o intalnire tripartita, intamplata undeva prin iunie, intre Mihai I, Cristescu si Maniu, in care s-ar fi decis cursul evenimentelor, asa cum ele s-au desfasurat in 23 August. E, insa, de ajuns sa amintesc ca Maniu era in legatura serrviciilor britanice (nu e o acuza, el a incercat sa gaseasca acolo o legatura si a sfarsit in lesa lor), iar Mihai era manipulat de agenta britanica Dolly Chrisolegos, pentru a da o anume coerenta logica actiunilor acestora. Momentul arestarii lui Antonescu avea sa fie decis de primirea, din partea Alexadrei Kollontai, ambasadoarea rusa la Stockholm, a unei telegrame ce solicita un curier diplomatic pentru a prelua scrisoarea de accept a conditiilor de armistitiu solicitate de Antonescu. Avea sa fie trimis un tanar ofiter de cifru la acea vreme, domnul Neagu Djuvara. Scrisoarea avea sa fie dosita de autorii loviturii de stat, dar Maniu se va referi la ea direct, in sedinta Consiliului de Ministri din 14-15 septembrie 1944 (daca nu ma inseala memoria.

  • Eduard Hellvig nu e prost.
    Indiferent de bagajul său moral, nu-i lipsește adaptabilitatea.
    Esența discursului este replierea. Poate are și o disonanță cognitivă, văzând revirimentul ideilor naționale în Europa. Abil, nu sucește radical busola ideologică în care s-a format, încearcă să împace contrarii undeva, la un punct median.
    Poate fi suspectat că „udă” germenii unei noi structuri, suveranistă cel puțin în aparență (dacă nu în veritabilă esență).
    Sau pur și simplu se plasează într-o zonă neutră, vrând a se extrage dintr-o curbă falimentară (multiculturalismul ce s-a dovedit păgubos).
    Bref : dacă nu avea o nevoie, nu pierdea vremea alegând moment și cuvinte.
    A-l decripta presupune prealabil decriptarea acelei…nevoi.

    • @
      haidade!, punct median!

      de cind distributia gaussiana s-a sucit, punctul median se exprima prin superpozitii,
      una la un capat, cealalta la alalalt.

      mai ai de ales doar intre Natura si Artificial,
      astea sint ‘patriile’, altele nu mai exista.
      bine, pot fi cautate si altele, cum sa nu poata fi cautate.

      • Stimate coleg @online, dincolo de originalitatea nick-ului mă impresionează puterea domniei-tale de abstractizare.
        Mă onorezi creditându-mă cu capacitatea de comprehensiune. Posibil ca și Hellvig să fie onorat, dacă s-ar osteni să parcurgă umilele noastre opinii (precum s-a văzut, el operează pe palier…cuantic, haha).
        Rămân la ce am opinat, dar orice glosare e binevenită…

        • @Hayde a scris pe 05/10/2022 la 12:04
          Asta „salt cuantic” am luat-o Personal…adica acest politruc imbecil…cuantic…unii au dat examene prin Facultate de asa ceva…si nu isi dau cu parerea…stau in banca lor…ii lasa pe cei care fac Cercetare Fundamentala sa vorbeasca…acest cretinoid…are un mare GHINION…are o fetitza…o cheama sara…”ai fata-n casa…ai piatra-n casa”…e ca o piatra de moara…legata de picior…te scufunzi cu ea si mori inecat…o multime de probleme…baietzi…droguri…Unii…Care Stiu Sa Lucreze Cu Energia Intunecata…sau Cu Partea Intunecata A Fortei…au si niste „voodooo speciale” pentru asa ceva….fisa lui hellvig si a lui coldea sunt ca si rezolvate…aia a lu coldea e cam uratzica si mai e si ochelarista…
          Online…e un personaj asa simpatic aici…poti aborda orice subiect…chiar e foarte agreabila conversatia…
          Toate Bune!!!

        • atunci cind
          teza, antiteza
          sint
          si, sau
          sinteza este…una din doua ( una dintre cele doua le cuprinde pe ambele )
          si, sau

          deci daia ‘punctul median’ e la capete 🙂

          hayde, pasitul pe Taramul Cuantic, pe Nivelul Cuantic, se invata inainte de a te naste sau intr o alta viata, Invatatorul fiind chiar Natura,
          si nu e nimic secret in poveste.

          ti am citit o postare anterioara, in care spuneai ca barim din punct de vedere tactic, si tot e nevoie de nationalism. mi am zis, atunci, de ce oare nationalismul tre sa fie o actiune, cind el e de fapt o nonactiune cum rar gasesti pe vremurile astea, in care Natia e chiar Natura?!

          • Pentru că non-acțiunea garantează doar prezervare, iar prezervarea e permanent supusă perisabilității entropice.
            În strategie nu există stagnare. Nu poți juca șah stagnând, și ești obligat să muți pentru a-ți justifica noima pe „tablă”.
            Dar ne risipim în abisalități filosofice, în timp ce stimabilul Hellvig e un practicant al mundanului (nu fiți aspri cu el, e silit de „fișa postului”).

          • @
            e primavara si vine vara. daca iti pregatesti sezlongul primavara se cheama actiune sau nonactiune?!

            daca pui pe masa nationalismul care are ca patrie chiar Natura, e actiune sau nonactiune?!
            daca despletesti drepturile, in drepturi naturale si drepturi artificial, e antiune sau nonactine?!
            daca initiezi dinamici de tip Megapolis, e actiune sau nonactiune?!

            toate astea de mai sus, si altele asemenea, sint nonactiuni,
            insa intorc pe dos tabla de sah!, chiar si intorsul asta fiind o nonactiune!

            noactiunea garanteaza viata, miscare in armonie cu Anotimpurile, si e tot atata stagnare in ea cita e in Dinamica Anotimpurilor.

      • @Online
        Iti spun si asta…vezi ca e Definitie…de la un Profesor Universitar Doctor Inginer si fost Comisar Sef…Doctoratul…cu Cel Mai Bun Profesor de Radiocomunicatii din Romania…
        Definitia:
        „Un stat democratic nu isi poate permite un sistem national de aparare mai puternic decat economia care il sustine”
        Daca isi permite e Coreea de Nord…evident Romania nu este un stat democratic…
        Iti spun si unde se va ajunge…in 1992 produsul intern brut al Romaniei era de 19,6 miliarde dolari iar azi bugetele mapn mai servicii si magistrati(ministerul justitiei si cel public) totalizeaza Oficial vreo 13 miliarde euro…
        Iti pot da si cifrele…Tata s-a pensionat in 1997…dupa 30 ani munca…vechime..Inginer si Cercetator…avea cam 100$ pensie…Mama…avea vreo 29 ani vechime si s-a pensionat pe vreo 80 $ in 1998…Eu…m-am angajat in 1999 ca muncitor necalificat si aveam 30 $ salariu…peste 6 luni ca Inginer stagiar aveam cam 70-80 $ salariu…in 2000 dupa ce am terminat armata m-am angajat ca Inginer pe 250 $ pe luna…un Ofiter…locotenent sa spunem…avea pe vremea aia…1997-2000 cam 200$ salariu…un subofiter un pic mai putin…Sper ca Realizezi…Sumele astea…le Stiu de atunci…de la oameni din sistem…fara probleme…adica…un fost coleg la o firma isi daduse demisia din mapn prin 2001 si platea si scolarizarea ca sa se angajeze in privat pe 300 $ pe luna…”la centima le explic”…
        Cam aici se va ajunge…Istoria se repeta pana cand omuletzii ii invata lectiile….Cam Asa Suna Si Miroase Viitorul….era o reclama la connex pe vremuri…”viitorul suna bine”…
        Toate Bune Online!!!
        vali
        🙂

        • „Un stat democratic nu isi poate permite un sistem national de aparare mai puternic decat economia care il sustine”

          ce e ala stat?!
          de ce un stat tre sa fie aparat de un sistem national?!
          ce e aia natiune?!
          nationalismul este despre stat?…sau despre natiune!

          de ce ‘armata’ e doar despre arme, doar despre Actiune, insa nimeni nu pomeneste despre cealalta valenta a armatei, care e Nonactiunea?!

          de ce Economia este despre Acumulare si despre Daruire nu e?!

          modific zicerea de mai sus astfel:
          ‘o natie nu isi poate permite un stat mai puternic decat cel care oglindeste rinduielile natiei la care se refera’

          cui ii pasa ce vrea Statul?!
          pai ce, statul are Cap? de cind are statul alt cap decit Capul Natiei?!
          daca cumva Statul are Cap, atunci taiati i Capul!,
          …cum tai maioneza, evident 🙂

          toate de la Natie pornesc!,
          de la Inima purced,
          de la Mintea neamului coborita in Inima Neamului!
          de acolo si de la rinduielile care izvorasc din ea.
          Statul n are Cap!, nu gindeste singur.
          Capul Neamului e…’in popor’, ca acolo e Inima Natiei.

  • Maestre, am urmărit video. Cred că îi dați prea mare importanță lui Hellvig și discursul lui de doi bani.
    Acest Hellvig este într-un post nepotrivit, el nu poate mai mult, e limitat rău.
    Vedeți doar ce face fabrica lui de zonuri pe care le aruncă-n presă, nu le crede nici draqu.
    Cred că este cel mai slab șef de SRI ever. De ce l-a ales Iohannis?
    Probabil a considerat că-i este loial și va vace orice-i cere. S-a văzut că a servit bine împreună cu Codruța Kovesi la dărâmarea opozanților politici.
    În fața cetățenilor Hellvig e discreditat și cu protocoalele și cu amestecul în justiție și cu propaganda uriașă împotriva unui partid politic (PSD) și cu toată isteria de tip soroșist organizată în stradă cu legile justiției și ordonanța 13.

  • Stimate Maestre,domnul Hellvig a vorbit despre un ”patriotism pro-occidental”. Dvs. înțelegeți cam ce ar putea fi acest patriotism?
    În altă ordine de idei aștept de peste o săptămână să ne vorbiți despre punctul nodal din istoria României,congresul PNL din 26 septembrie 2021. Cred că nu ați uitat cum timp de 4 luni țara și-a ținut respirația și a urmărit cum cei mai înțelepți și democratici bărbați ai țării,avându-l în frunte pe cel mai destoinic dintre ei,tov. Iohannis, au dus o luptă fără menajamente pt. a stabili liniile directoare și jaloanele politice ale dezvoltării PNL și României,în ciuda sbieretelor reacțiunii. Nu se poate să fi uitat sintagma ”Echipa Câștigătoare”,sintagmă care va rămâne înscrisă cu litere de aur și foc bengal în analele istoriei aceste țări. Nu cred că ați uitat discursul fulminant al unuia dintre cei mai cei politicieni ai țării,europarlamentarul Rareș S-a schimbat contextul politic Bogdan care cu o forță de nebiruit a adus la conducerea partidului Brătienilor o altă figură legendară a mișcării liberale,Florin Cîțu. Cu să fi uitat cum cei 5000 de participanți la congres,toți liberali încă de pe vremea Culturii Cucuteni,au acționat în cuget și simțiri și ca un singur om și au spart zăgazurile ce țineau închise forțele creatoare ale țărișoarei,de până și C-19 s-a ascuns în cel mai întunecat colț la vederea unei asemenea hotărâri.Nu cred că ați uitat toate aceste stimate Maestre,pt. că v-ați aflat în ochiul uraganului.

  • Procesul marii trădări naționale Eugen Cristescu citat:
    “Cine deține informația deține puterea
    Cine controlează informația controlează puterea”

    • @Tiberiu Tatulescu a scris pe 05/10/2022 la 10:40
      Domnule Tiberiu Tatulescu
      1.Cine detine informatia controleaza situatia.
      2.Informatia e acea stire cu caracter de noutate ce contine amprenta unui fapt ce nu era cunoscut anterior.
      Stiu si Eu…chiar am facut si Cursuri…
      Toate Bune!!!

      • Nici vorba informatie este orice schimba o stare de fapt intr-un moment anterior existenta
        Suma tuturor acestora reprezintă realitatea înconjurătoare

  • Povesti vanatoresti. Asta ori e decuplat de la realitate, ori ne ia de pelicani. Mr. H., canta bre la alta masa si in general nu ne pierde vremea cu vrajeli, unii mai au si alta treaba de facut ca sa poata supravietui in „realitatea” matale roz-chilotie!

  • Un sef de serviciu secret, teoretic cel mai destept si informat om din Romania, care citeste din foi si atunci cand povesteste amintiri din copilarie, este un bun absolvent de stiinte politice si in drept de a se adresa unor studenti la stiinte politice. Serviciile secrete romane au avut sefi.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Incerc sa fiu echilibrat si sa vorbesc fara patima.
    Studiez acesti oameni de multi ani.
    Am ascultat cu mare atentie.
    Poate acest eduard hellvig isi aduce aminte ca „europa libera” era cel mai bruiat din cele 4 posturi care puteau fi ascultate(bbc,dw si vocea americii fiind celelalte trei).
    Sau poate isi aduce aminte si frecventele de unde scurte pe care se receptiona.
    Ca sa le iasa multora „dizidenta” din cap,va pot spune ca in anii ’80,Parintii Mei lucrau in armata,citeau si dezbateau linistiti la unitate „testamentul lui petru cel mare”,asta printre altele,iar bancuri politice nu erau ceva neobisnuit ca si discutii despre ce s-a mai spus la „europa libera”…
    Acum…l-am studiat pe acest „urias” din categoria de inaltime emil boc,grimase sau priviri peste sau pe sub ochelari imi sunt cunoscute inca de acum 40 ani,aceiasi scoala de securism expirat si rasuflat pe care am vazut-o la colonei sau generali din anii ’80-’90…
    Acesti oameni chiar cred ca au capacitatea sa-i prosteasca pe toti si asta tot timpul…uita o expresie…”Poţi să păcăleşti câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar nu poţi să păcăleşti toţi oamenii tot timpul.” – Abraham Lincoln….spre exemplu…eduard hellvig poate explica cum are contractate niste imprumuturi a caror dobanda este mai mare decat salariul sau de la sri,ca babes bolyai,ca grupul de la cluj,ca el de fapt tot in laboratoarele grivco este plamadit,ca acea manevra cu coldea(fostii rezervisti) este doar o jalnica si patetica maskirovka,cum spuneti Dvs…avand in vedere ca ciocarlan,omul lui coldea,este mana lui dreapta in sri,acest ciocarlan tot de iohannis fiind inventat,facut din colonel general desi fosta lui nevasta era implicata in traficul de droguri pe relatia olanda-columbia mi se pare,are si asta doi copii,intre timp,un triunghi amoros cu dana budeanu si liposuctie parca sau operatie de micsorare a stomacului,pe acest hellvig l-a „inventat” de fapt tarau,procurorul panait si adrian nastase…asta ca sa-l „pictez” un pic.
    Acum…daca nu spunea „salt cuantic” chiar nu ma enervam…adica un politruc…fara nici o calificare…din medic te poti transforma in politician,chiar si un ucenic de cizmar ca Ceausescu a putut sa ajunga presedinte dar un politruc nu poate inlocui un set de placute de frana la o masina,poftiti…ceva ce am facut si nu are legatura cu Profesia Mea…asadar un politruc,conform cv-ului vorbeste „cuantic”…poate il lamureste asta…Niels Bohr,“Daca mecanica cuantica nu te-a socat profund, atunci inseamna ca nu ai inteles-o inca. Tot ceea ce noi consideram ca fiind real este alcatuit din lucruri care nu pot fi considerate reale”.
    Singurul „mesaj in clar” este cel cu politicienii…e un fel de „fiecare pe cont propriu,rupeti randurile,scapa cine poate,s-a terminat”,de altfel aceasta iesire publica doar asa poate fi explicata,am vazut si la altii astfel de tipuri de mesaje.
    Sincer,daca Jurnalistii vor vedea pe la salonul vip de la otopeni,cluj,timisoara si iasi…niste unii cu multi bani plecand din Romania…Fin Du Film…
    Daca tot m-am suparat un pic,exemple de turnatori copii de 12 ani pe vremea lui Ceausescu sau sute de mii de informatori platiti de actualele servicii secrete dupa 1989,ceea ce e monstruos,practic numarul de 400.000 informatori ai securitatii dinainte de 1989 este egalat…dar sa va spun ceva si mai interesant…acesti nenorociti de securisti…imi povestea cineva…au avut acces la o arhiva cu toate bunurile imobiliare din Romania(terenuri,pasiuni,paduri,imobile etc…) care nu aveau titlu de proprietate…nu aveau proprietar…cica era o „biblioteca” cu bibliorafturi-dosare de zeci de metri lungime…pe un etaj sau doua intinsa…realizati ce au facut acesti nemernici…s-au improprietarit singuri…daca vreti va pot da si exemple de securisti si militieni din tulcea spre exemplu sau centrul bucurestiului…asta ca sa mai terminam un pic cu fumigenele fostei si actualei securitati…
    Va spun de acum Domnule Ion Cristoiu,pentru Romania pot fi Doua scenarii demne de luat in seama,ala cu dezmembrarea nu e plauzibil,asadar,worst case scenario si ugly than worst case scenario….prima ipoteza de lucru este intrarea Romaniei in default/incapacitate de plata/faliment/incetare de plati si ceva similar cu ce s-a intamplat in Grecia sau mai rau…al doilea scenariu…yalta…malta…daca americanii se hotarasc sa faca un troc cu rusii si sa cedeze la pachet Romania Bulgaria si Ungaria…sa zicem…din ce mai citesc…acesti trepadusi locali sunt ca si disparuti de aici…ganditi-va ca exxon a plecat de aici,ford a vandut fabrica de la craiova turcilor,vodafone va pleca la anul din Romania,citeam ieri ca un englez a vandut cabana caraiman,Mie…mi se pare ca lucrurile se leaga…desi nu se vede nimic „la suprafata”…
    Azi Romania are 200 miliarde euro datorii,importa 80% din petrol,70% din produsele alimentare de baza,are vreo 5-6 milioane cetateni plecati din tara din motive economice,de Saracie,pe romaneste,nu stiu daca din al doilea razboi mondial a iesit tara asta mai distrusa ca acum…
    Ei sunt atat de „limitati” au o minte atat de ingusta,si-au construit case dar nu vor avea cu ce sa le incalzeasca,au masini de lux si vor sterge praful dupa ele daca se va adeveri ce isi dorea „razboinicul luminii” george becali,sa fie litrul de benzina 500.000 lei adica 50 lei ca sa nu mai circule „toti prostii”…
    Daca tot a venit vorba de sri…hellvig are un copil,o fata,coldea are tot o fata,ciocarlan are doi copii…acestia vor trai si se vor scalda in gunoiul si mizeria facuta de parintii lor si probabil ca sunt si suficienti de mari sa inteleaga,sa constientize aceste lucruri.
    Ca si sinteza,avand in vedere ce va urma,ce spune hellvig nu mai are nici o relevanta,asa cum sri sau celelalte 5 servicii secrete romanesti reprezinta nimic in comunitatile de informatii din care fac parte(nato si ue) de la fuga lui sebastian ghita,de acum 6 ani,echivalenta ca si impact operativ pentru ei cu tradarea/defectarea lui mihai pacepa.
    Cineva spune 25 Octombrie…e foarte posibil ca intr-o luna Romania sa intre in Faliment,Incetare de Plati,Incapacitate de Plata,Default…Oficial.
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • Nea Vali, mai or scurt bre că nu se obosește nimeni sa citească poliloghii. Ce va mai place !

      • @VT a scris pe 05/10/2022 la 11:02
        Scurt si la Obiect.
        Clar si Limpede.
        Sunteti Faliti.
        Aveti de dat 200.000.000.000 Euro/$ sau 1.000.000.000.000 Lei.
        In.
        42 Ani
        Sau
        15.340 Zile.
        La Multi Ani.
        Cu Executare.
        Ca La Penitenciar.
        Privare de Libertate.
        Pedeapsa se numara in Zile.
        Telegrafic nu Scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *