România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Disputa dintre China și Australia favorizează Argentina

Fermierii argentinieni profită de o dispută comercială între rivalul australian în materie de cereale și cumpărătorul vorace de recolte, China. Cultivatorii argentinieni sunt pregătiți să extindă plantațiile de orz cu 28% în acest an, după ce China a impus taxe vamale asupra exporturilor australiene de cereale utilizate în hrana animalelor, una dintre numeroasele restricții similare impuse de Beijing pe fondul unor relații mai dure.

Agricultorii de pe centura de culturi Pampas din Argentina concurează, de obicei, cu Australia pentru o parte din vânzările globale de grâu, trimițând în același timp orzul lor pentru turmele de cămile din Arabia Saudită și din alte părți ale Orientului Mijlociu. Australia a fost cel mai mare furnizor de orz al Chinei în ultimul deceniu, potrivit datelor MIT Media Lab.

Australia are un sector agricol, piscicol și forestier diversificat, care produce o gamă largă de produse vegetale și animale. Valoarea brută a producției agricole, piscicole și forestiere a crescut cu 7% în ultimii 20 de ani, în termeni reali (ajustată la inflația prețurilor de consum), de la aproximativ 62 de miliarde de dolari, în 2000, la 67 de miliarde de dolari, în 2020. Factorii determinanți ai creșterii producției în ultimii 20 de ani variază în funcție de sector. În sectorul culturilor, scăderile pe termen lung ale prețurilor reale au fost compensate de creșterea volumului, deoarece producătorii și-au îmbunătățit productivitatea prin adoptarea de noi tehnologii și practici de gestionare. În sectorul zootehnic, prețurile mai mari au fost principalul motor de creștere, reflectând cererea tot mai mare de proteine în țările emergente, dar și unii factori temporari, cum ar fi seceta din Statele Unite și epidemiile de boli, precum pesta porcină africană.

Argentina are 2.777.959 de hectare de terenuri ecologice și aproximativ 1.578 de ferme ecologice. Marea majoritate a acestor ferme (90%) sunt de dimensiuni mici și mijlocii. Terenurile ecologice reprezintă 2,2% din terenul arabil al țării. Argentina are cea mai mare suprafață de terenuri destinate agriculturii ecologice din America de Sud și a doua cea mai mare din lume (FILB 2009) și, cu toate acestea, nivelul mediu de producție al țării este relativ scăzut. În plus, există o mare disparitate între calitatea terenurilor și suprafața de teren agricol a fiecărei ferme ecologice. Majoritatea fermierilor ecologici argentinieni lucrează în zone mai uscate. Principalele exporturi ecologice includ cereale și semințe oleaginoase: porumb, grâu, soia și floarea-soarelui. Fructele și legumele reprezintă, de asemenea, o parte din principalele exporturi ecologice ale Argentinei: pere, mere, portocale, lămâi, ceapă, usturoi și fasole. Exporturile de plante aromatice și medicinale sunt în creștere. Argentina exportă, de asemenea, produse ecologice prelucrate, cum ar fi: uleiul de măsline, zahărul, sucurile concentrate, mierea și vinul. Carnea și lâna ecologică continuă să fie exportate.

Foto: https://agfundernews.com/how-argentina-is-creating-an-agtech-startup-ecosystem.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Disputa dintre China și Australia favorizează Argentina”

  • Plus ca Argentina in ultima perioada s a apropiat de China,poate de aia au si vrut chinezii sa le dea cu flit la australieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *