Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Documentele „scăpate” de la Pentagon: Conflictul din Ucraina trebuie să se încheie

Niciunul din documentele „scăpate” de la Pentagon nu arată ceea ce ar trebui să arate niște documente militare secrete. Generalități, banalități și toată paleta de „secrete” pe care inamicul le-ar fi descoperit sau dedus logic, după o documentare temeinică pe Google. Deci, nimic care să pericliteze NATO și modul de intervenție în cazul unui atac asupra aliaților. Pentru că, fiind vorba de o alianță militară, acest tip de documente reprezintă secrete valoroase: modul de reacție, trupele, armamentul, tehnica militară, timpii de acțiune, strategia, tactica etc. În schimb, documentele de la Pentagon sugerează ceea ce nicio instituție de presă occidentală nu are curajul să facă: situația foarte dificilă pe frontul din Ucraina, dacă nu de-a dreptul dezastroasă.

„Dificultăţile cu care se confruntă Ucraina în ceea ce privește acumularea unui număr suficient de trupe, muniţii şi echipamente ar putea face ca armata sa să fie „mult sub nivelul” obiectivelor iniţiale pe care Kievul şi le-a propus pentru anticipata sa contraofensivă de primăvară, ce vizează recucerirea zonelor ocupate de Rusia”.

„Deficite semnificative în ceea ce priveşte generarea şi susţinerea forţelor” ucrainene şi asupra probabilităţii ca o astfel de operaţiune să aibă ca rezultat doar „câştiguri teritoriale modeste”

Am redat doar două pasaje din documentele „scurse” de la Pentagon, la care se vor adăuga (se vehiculează în zona alter-media) și altele care să prezinte situația pierderilor umane, iar partea ucraineană nu stă deloc bine, nici la acest capitol.

Așa stând lucrurile, toată această operațiune nu prea pare o scăpare de documente clasificate, ci mai degrabă o divulgare controlată. Un mesaj clar, ferm și documentat că războiul din Ucraina trebuie să se încheie. Nu este deloc întâmplător că „scăparea” are loc la Pentagon, nu Casa Alba, nu CIA, nu FBI, nu NSA. Pentru că, pe toată durata conflictului, Pentagonul a fost singurul care a păstrat o ultimă linie de comunicare cu Moscova (Kremlin, mai precis) lucru știut de la bun început de persoanele avizate și confirmat, ulterior, la nivel public.

Deci, statul profund american, adică acea parte a establishment-ului, încă neparazitată de birocrații soroșiști, de globaliști sau de ciracii corporațiilor multinaționale, transmite mesajul că trebuie încheiat acest conflict. Un conflict artificial și alimentat sperând că va furniza soluția pentru problemele economice ale Americii, prin relocarea industriei germane și „vămuirea” resurselor minerale rusești exportate în Europa. Nu doar că nu s-a întâmplat asta, dar acest conflict le-a scăpat de sub control și riscă să aglutineze adversarii Pax Americana într-un organism unitar de tipul BRICS, mult mai repede decât s-a prognozat. Deci, din lac în puț.

Fără închiderea situației care i-a adus aici, nu poate fi oprită căderea. Aceasta este premisa fundamentală pe care statul profund american o utilizează când transmite mesajul că trebuie terminat conflictul din Ucraina. Pentru că dacă nu se oprește căderea, despre recuperare nici nu poate fi vorba. Revenirea lui Trump s-ar putea să se producă prea târziu. Mai sunt aproape doi ani. Dacă lumea B, cea non-occidentală, s-a grupat atât de repede în doar un an de conflict ucrainean, ce se poate întâmpla în aproape doi ani, cât mai durează până la intrarea în scenă a unui nou președinte american?

Pe acest fond vine demersul Pentagonului, ca o varianta de avarie, ca o ultimă soluție într-o situație limită, care afectează direct existența Americii ca mare putere. Unipolaritatea s-a încheiat. Dar America mai poate rămâne o mare putere. Dacă se recuperează! Mesajul Pentagonului este strict pentru cine are urechi să audă și ochi să vadă, iar evoluțiile viitoare vor confirma această repoziționare strategică în interiorul statului american. Repoziționare de care ar trebui să ținem cont și noi, ca parteneri strategici.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Documentele „scăpate” de la Pentagon: Conflictul din Ucraina trebuie să se încheie”

  • Fii serios!
    Presedintele e vizionar ca o galeata de tabla ruginita! bantuie prin America de Sud doar pentru ca i-a promis Ravasitoarei ca ii arata lumea cand va ajunge presedintele Romaniei!
    Si se tine de cuvant! Asta da neamt parolist!

  • Ar trebui repoziționarea Romaniei. Avem un presedinte vizionar, a prins figura si a inceput cu Brazilia. Mai are cu Africa de sud, India, cat de curand se va duce in China si in final in Rusia.In mod sigur va deveni un anti Biden. Dar numai ca repozitionam turismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *