România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Doi elevi români au intrat în elita mondială a oamenilor de știință

Doi elevi români, Mihai Mitrea și Eric Druțu-Danciu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, au primit Mențiune specială la un concurs internațional de științe.
În fiecare an, zeci de mii de liceeni sunt selectați pentru a participa la Regeneron International Science and Engineering Fair (fostul Intel ISEF), într-o competiție care le acordă premii la nivel local, regional sau național, într-un concurs de științe afiliat la Society for Science&the Public.

Zeci de mii de elevi participă la expoziții și competiții științifice anual în întreaga lume, dar doar 1.800 câștigă dreptul de a concura la Regeneron International Science and Engineering Fair (ISEF).

Elevii români au participat în competiție cu un studiu bionic despre piciorușele insectelor, cu aplicație în sistemele micro-electromecanice, mașinării în miniatură, care au componente atât mecanice, cât și electronice, potrivit sigmaxi.org.
Din cauza crizei sanitare, competiția s-a desfășurat online.

Managerul de proiect, Janelle G. Simmons, le-a trimis celor doi o scrisoare de felicitare în numele Sigma Xi, Societatea de Onoare a Cercetării Științifice și i-a anunțat că, în semn de recunoaștere a realizării lor, îi nominalizează pentru a deveni membri asociați la Sigma Xi, cu primul an de taxe și taxe de inițiere plătite de societate.

De la fondarea sa, în 1886, Sigma Xi a recunoscut cele mai bune și mai strălucitoare minți din toate domeniile științei și ingineriei.
Onoarea apartenenței la Sigma Xi a fost o etapă timpurie în peste 200.000 de cariere, inclusiv în 200 de premieri Nobel. Astăzi, membrii și capitolele Sigma Xi pot fi găsite în organizații academice și de cercetare din întreaga lume. Membrii aleși se angajează să încurajeze investigațiile originale în știință, să încurajeze compania și cooperarea dintre oamenii de știință, să mențină onoarea, integritatea și onestitatea în toate activitățile științifice.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Doi elevi români au intrat în elita mondială a oamenilor de știință”

  • Daca am sti sa ne respectam si sa ne cultivam valorile (de care nu am dus lipsa niciodata), am putea fi o natie de toata isprava. Cum însa, din timpuri stravechi, nu se întâmpla acest lucru, suntem o natie de tot rahatul!

  • „…îi nominalizează pentru a deveni membri asociați la Sigma Xi…”
    Asta inseamna ca „au intrat în elita mondială a oamenilor de știință”?!
    Sa fim seriosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *