Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Domnul general dă jos milităria din pod

Țin să vă avertizez că am scris acest text imediat după ce informațiile despre respectivul incident au început să circule în spațiul public. Am renunțat, însă, să trimit spre publicare, având în vedere faptul că informațiile au fost categoric dezmințite printr-un comunicat remis de la nivelul Executivului. Cu toate acestea, constat că, în pofida dezmințirilor, subiectul este reluat și discutat în mass media. De exemplu, nu mai departe de luni seara, Mihai Gâdea s-a referit pe larg la el. Ori, știut fiind că Mihai Gâdea și canalul Antena 3 nu se hazardează să discute asemenea subiecte sensibile fără a avea și temeiuri solide să o facă, înclin să cred că ceva-ceva trebuie că s-a petrecut în spatele ușilor închise. Ceea ce mă face să recitesc textul scris acum câteva zilei și să îi trimit spre publicare.

„Cum vă permiteți să vă bateți joc de un general al Armatei Române?” Așa s-ar fi adresat, zilele trecute, premierul interimar Nicolae Ciucă, fostului șef al cancelariei ex-premierului ludovic Orban, Ionel Dancă. Dar, cu siguranță, că nu numai lui, de vreme ce, în aceeași alocuțiune, domnul premier interimar a accentuat: „Știu ce faceți și dacă nu vă potoliți va fi foarte rău pentru voi”.

De aici, noi, profanii, ce ar trebui să înțelegem? Nimic altceva decât că generalul Nicolae Ciucă, premierul interimar al României, a dat jos milităria din pod, cum bine mai zice o vorbă din bătrâni și cum, deja, comentează multă lume cu opinii demne de crezare. Dar eu zic să nu ne oprim doar la acest detaliu, ce-i drept foarte semnificativ, ci să mergem, mai departe, pe firul lucrurilor. Ajungând fix la zicerea „Știu ce faceți”. În care ne atrag atenția atât cuvântul „știu”, cât și pluralul „ce faceți”. De unde reies câteva lucruri demne de reținut.

În primul rând, reiese că domnul general și premier interimar Nicolae Ciucă „știe” ceva anume. De fapt, un ceva care nu este chiar unul de ici de acolo, dacă subiectul este pus pe masă exact acum, când toată lumea așteaptă să afle cine va fi viitorul șef al guWERNului meu, ediție revăzută și adusă la zi. Iar dacă domnul general spune că știe, atunci putem fi foarte siguri că știe ceva și domnul pseudo-președinte. Cât privește pluralul la care a recurs domnul general, este foarte clar că prin Ionel Dancă domnia sa a transmis un avertisment grupului de apropiați lui Ludovic Orban. Și teamă îmi este că vorba domnului premier interimar bate mult mai departe decât spre fostul șef al Cancelariei premierului. Nu spun unde anume cred că bate, fiindcă nu vreau să îmi reproșați că vreau construiesc scenarii alarmiste.

În fine, dar câtuși de puțin în ultimul rând, aș mai nota faptul că aceste replici au fost rostite exact în zilele premergătoare așa-ziselor consultări de la Cotroceni unde, după cum s-a confirmat luni după amiază, PNL-ul, prin Ludovic Orban et comp, au venit cu niște idei oarecum diferite de viziunile chiriașului din deal. Că o fi vorba despre scenariul Ludovic Orban din nou premier sau despre cel cu Ludovic Orban- președinte al Camerei Deputaților, om trăi și om vedea. Oricum, suntem într-o situație critică, în care nu este exclus ca, potrivit scenariului „voi vorbiți, voi, care împușcați negri?”, nu ar fi chiar exclus ca domnul Klaus Iohannis să recurgă la niște argumente disuasive foarte dure și care nu vom mai admite replică. Cum ar fi să scoată din mapă niște documente despre ce au făcut băieții din anturajul lui Ludovic Orban de exemplu pe când se făceau că gestionează criza Covid-19.

De aici și ultima mențiune pe care doresc să fac. Dacă vorbele pe care le-am citat în deschiderea acestor însemnări ar fi fost rostite de către pseudo-președintele Klaus Iohannis pur și simplu nu le-aș fi luat în seamă, la câte vorbe în vânt a mai aruncat domnia sa. Dar așa, rostite fiind de către un general al armatei române, obișnuit cu rigoarea și concretețea termenilor, am cele mai serioase motive să cred că trebuie să ne așteptăm la niște dezvăluiri care vor schimba din temelii cursul negocierilor- eu le-aș spune „al târguielilor” – pentru viitorul guWERN. Un guWERN despre care, de pe acum, putem fi siguri că va fi unul „foarte al meu”. Începând, bineînțeles, cu premierul!

Ipoteză la care nu mă simt ispitit să renunț, fie și cu riscul de a intra în divergență de opinii cu anumiții observatori ai scenei politice, foarte optimiști a propos de o (presupusă) schimbare de atitudine a pseudo-președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește PSD-ul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Domnul general dă jos milităria din pod”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *