Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Domnul pseudo-președinte, de la golf la… autogol!

Îmi propusesem, de ceva vreme, să nu mai comentez zicerile din ce în ce mai neinspirate ale pseudo-președintelui Klaus Iohannis, ziceri pe care, mai nou, până și unii dintre foștii săi partizani le taxează ca fiind într-un flagrant divorț cu realitatea, cu așteptările marii majorități a cetățenilor țării. Dar uite că trebuie să îmi încalc promisiunea. Și o fac pentru că nu pot să las fără replică declarațiile făcute cu ocazia vizitării terenului de golf din comuna Pianu de jos, județul Alba. Mă refer la îndemnul de a ne apuca, cu mic cu mare, să practicăm golful. Îndemn pe care ni l-a adresat chiriașul de la Palatul Cotroceni, care ne mai învață și că golful este „un sport deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea altor sporturi”.

Cum vine, asta, oameni buni? Adică, tocmai acum, când se anunță noi și severe restricții pe motiv de valul patru al pandemiei, domnul Klaus Iohannis, ne îndeamnă să practicăm golful la scară de masă, deși recunoaște că practicarea altor sporturi este dificilă „în acest context pandemic”? Bun, și dacă o să jucăm golf, asta ne va ține loc și de certificatul verde, pe care, începând de zilele astea, este musai să îl avem asupra noastră? Nu cumva, în acest caz, se va produce o discriminare între cei care joacă golf și cei care joacă fotbal, handbal sau chiar tenis- sportul preferat al familiei Iohannis? O nouă discriminare care se adaugă altora, cum ar fi cele între vaccinați și nevaccinați și așa mai departe…

Să presupunem, totuși, că măcar unii dintre noi vor da curs mobilizatoarei chemări și ne vom apuca să joace golf. Dar pentru asta este nevoie de terenuri special amenajate, nu-i așa? Și atunci ce facem, o luăm, din nou de la capăt cu amenajările, ca pe vremea patinoarelor nășite de Elena Udrea în localități în care sunt încă școli cu WC-ul în fundul curții? Sate și comune în care alimentarea cu gaze a gospodăriilor este încă un vis frumos și îndepărtat. Vis, vorba poetului, prea frumos și prea îndepărtat să poată fi adevărat. Situații care, spre rușinea noastră, persistă și nu au mari șanse să se rezolve. Sau, te pomeni că, dacă se va vedea re-căftănit ca premier, bașca ales ca președinte al PNL-ului, Florin Cîțu va deschide baierile bugetului și va aloca bănet cu duiumul pentru primarii care se vor pune în fruntea listei doritorilor să amenajeze terenuri de gol? Asta, bineînțeles, în timp ce majoritatea covârșitoare a populației scumpei noastre patrii stă deasupra capului cu norii negrii ai scumpirii gazelor și curentului electric, iar austeritatea este cuvânt de ordine pentru o țară întreagă.

E adevărat, până la ora când scriu aceste rânduri, năstrușnicele declarații ale  pseudo-președintelui Klaus Iohannis nu au avut prea mare ecou în conștiința publică. În schimb, ambasada Suediei a difuzat un filmuleț în care un jucător de golf, de la clubul din Karlstad, este fugărit de un furios. Imagini însoțite de un comentariu acid care, poate că nu  întâmplător, au fost difuzate după sus-amintitul mesaj al domnului Klaus Iohannis. Gest regretabil, deoarece vine din partea ambasadei unui stat cu care România are relații bazate pe egalitate și pe respect reciproc și pe care, în termeni diplomatici, l-aș numi „peu amical”. Dar care, place sau nu place, confirmă penibilul la care s-a expus domnul Klaus Iohannis prin bizarele sale declarații pe care nu le-a făcut strict ca persoană privată!

Scriam mai înainte că invitația domnului pseudo-președinte nu avut rezonanță în conștiința nației, dar constat că trebuie să mă corectez. Mai nou, pe câteva canale ale presei alternative circulă o reproducere a celebrei picturi a lui Octav Băncilă în care îl apare țăranul răsculat de la 1907. Imagine însoțită de mențiunea că românul merge să joace golf, având însă în mână nu o coasă, ca în originalul tabloului, ci… o crosă!  Imagine pe care, oricât am vrea, nu putem să o disociem de starea de crescândă nemulțumire față de politicile aberante și nocive ale guWERNanților. Nemulțumire care, potrivit mai multor observatori avizați, s-ar putea solda, într-un viitor nu prea îndepărtat, cu puternice proteste de masă.
Motiv pentru care consider că, deși făcută cu bune intenții, invitația domnului pseudo-președinte de a merge să jucăm golf, în realitate, aceasta nu este decât un auto-gol. Și încă unul de zile mari.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *