Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Dr. Răzvan Constantinescu face referiri la eșecul producerii în zeci de ani a unui vaccin pentru HIV (SIDA) sau Hepatita-C

„A pretinde că vom avea într-un an sau doi un vaccin pentru virusul COVID care nici măcar nu a fost izolat, este sfidător”

Într-un dialog cu jurnalistul Luis Lazarus (Inedit TV), doctorul Răzvan Constantinescu, care este medic primar la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași, s-a arătat sceptic asupra capacității industriei medicale contemporane de a produce rapid un vaccin pentru virusul COVID-19. În pledoaria sa, Constantinescu a insistat pe „similitudinea” între COVID-19 (Noul Coronavirus) și virușii HIV (SIDA), respectiv virusul hepatic tip C (Hepatita C), respectiv pe eșecul înregistrat de cercetători în producerea unor vaccinuri în cazul ultimelor două, după zeci de ani de cercetări de laborator, testări și investiții financiare uriașe. „Cercetările pentru un vaccin HIV au fost închise în februarie 2020, după 35 de ani de cercetări”, a precizat Constantinescu, iar referitor la Hepatita C, el a spus că „avem un tratament foarte eficient dar era mai simplu dacă exista un vaccin”.

Răzvan Constantinescu a reamintit că

…virusul HIV, care provoacă SIDA, a fost izolat pentru prima dată în 1984, iar în 1987, Margaret Heckler (care era atunci „un fel de” doctorul Anthony Fauci, fizician și imunolog american – n.n.) a anunțat că mai durează 10 ani până la crearea unui vaccin. După amânări succesive, însă, s-a renunțat definitiv la cercetările medicale în 2020. „Explic de ce nu se poate face un vaccin pentru acest virus”, a spus Constantinescu când s-a referit la motivul eșecurilor în producerea unor vaccinuri: „Aceste virusuri au proprietatea de «variație antigenică», adică își schimbă permanent «alura», suprafața și «păcălesc» anticorpii, care au fost creați pentru o anumită structură. Asta face că, dacă fac un vaccin care îl aplic acum, el funcționează, iar dacă-l aplic peste o lună, nu mai funcționează fiindcă virusul are altă «înfățișare»”, a explicat medicul ieșean.

În țara în care guvernul plătește presa

… pentru o relatare „obiectivă” a desfășurărilor pandemiei, specialistul ieșean s-a arătat dezamăgit de prestația televiziunilor de știri de la București, care prezintă uneori informații false sau trunchiate: „Lumea se uită la Antena 3, TVR, B1TV, România TV din inerție dar au inceput să se cam lămurească: știrile nu numai că sunt manipulatoare, dar sunt pur și simplu și minciuni sfruntate”. El a avut referiri și la publicația cristoiublog.ro: „E foarte greu de organizat emisiuni de dezbatere, de aceea îmi place ce face Marius Tucă, îmi place ce face Ion Cristoiu, ei încearcă prin chemarea diverselor persoane, fiindcă aici nu contează să știi despre ce e vorba, dar trebuie să ai și harul explicației, să înțeleagă oamenii ce se-ntâmplă”, a adăugat doctorul Constantinescu.

https://pestiriciudate.blogspot.com/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Dr. Răzvan Constantinescu face referiri la eșecul producerii în zeci de ani a unui vaccin pentru HIV (SIDA) sau Hepatita-C”

  • Sunt două chestii.Poți să faci ceva fiindcă vrei să faci sau poți să faci ceva fiindcă trebuie adică nu ai de ales. Cine crede că mai au la dispoziție 35 de ani cum au avut pt HIV? 🙂

  • In cazul HIV SIDA nu a existat interes in a se crea un vaccin,gurile rele spun ca HIV SIDA a fost creat ca si o arma biologica,introdusa in Africa cu scopul de a decima populatia Africii negre,care crestea intr un mod alarmant,iar cei de pe alte continente care mor de HIV sunt victime colaterale.HIV SIDA este de fapt arma biologica perfecta,daca stai sa il analizezi,se raspandeste mai greu,deci poate fi controlat,insa ucide tot ce prinde.In cazul Sars Cov 2,va trebui creat un vaccin,pina la anul,altfel economia mondiala va colapsa iremediabil,astfel ca ar fi interes pentru crearea unui vaccin,si este in interesul Marilor Puteri sa gaseasca o solutie,altfel se vor prabusi,cu intregul sistem global.Ma uit la modul in care Hiperputerea SUA a fost facuta zdrente de acest virus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *