Marcel Ciolacu: „E o speculă. Noi am făcut o mare tâmpenie. S-a vândut toată energia electrică pe anul acesta. Am vândut energia cu 200 -300 de lei, iar acum se vinde cu 4000 de lei”

Draga Olteanu Matei a fost un om care a ştiut să dăruiască, să se dăruiască semenilor

(Text de Dan Dumitru Iacob – corespondent cristoiublog)
În această dimineaţă de 18 noiembrie, în jurul orei 2.00, actrița Draga Olteanu Matei, care din anul 1992 a trăit, împreună cu soţul, în Ţinutul Neamţ, a trecut în veşnicie. Am cunoscut-o cu ani în urmă, pe vremea când înfiinţase, la Casa de Cultură din Piatra-Neamţ, trupa de teatru pentru neprofesionişti „Teatrul Vostru”. În timp, am prezentat mai multe ediţii ale festivalului de teatru pentru amatori de la Neamţ şi, când am prezentat-o – „Preşedinte al juriului, marea actriţă Draga Olteanu” -, ea a intervenit, din sală: „Matei, Draga Olteanu Matei, mai ales Matei”. În anul 2014, după ce am lansat antologia „Iisus Hristos. Creştinismul. Biserica”, ea a urmărit reluarea filmării, undeva în noapte. M-am trezit a doua zi cu ea, la Biblioteca Judeţeană, rugându-mă să-i vând un exemplar. Am vrut să i-l ofer, dar a insistat să-l plătească. „Ştiu cum o duc scriitorii, din punct de vedere financiar”, mi-a spus. În anul 2015 am moderat, la Biblioteca Judeţeană G. T. Kirileanu lansarea cărţii unui coleg de scenă al ei, actorul Grigore Gonţa. Doamna Draga a fost sufletul acelei lansări de carte, la sfârşit făcând fotografii cu toţi cei prezenţi. A fost un om care a ştiut să dăruiască, să se dăruiască semenilor. Drum bun în Lumină, stimată Doamnă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog