Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

„Dreptul de a fi uitat” si Google, din nou la CJUE

Marea Cameră a Curții de Justiție a UE discută din nou despre Google și „dreptul de a fi uitat” în această după-amiază.
Acesta este al patrulea caz referitor la Google și dreptul de a fi uitat. În acest context, dreptul de a fi uitat se referă la dreptul unei persoane de a solicita Google să elimine anumite rezultate ale căutării atunci când se caută numele acelei persoane.
În hotărârile anterioare, CJUE a considerat că Google ar trebui să echilibreze diferitele interese în cauză. CJUE a concluzionat că, de regulă, prevalează drepturile persoanei care solicită radierea, dar a adăugat că pot exista circumstanțe în care interesul dreptului la libertatea de exprimare încă prevalează, de ex. din cauza rolului jucat de persoana în viața publică (a se vedea hotărârea în cauza C-131/12).
În această după-amiază, întrebarea este dacă și în ce măsură, atunci când efectuează exercițiul de echilibrare, Google ar trebui să țină cont de afirmația persoanei solicitante că site-ul către care se trimite rezultatul căutării, conține declarații false. O a doua întrebare este dacă, atunci când o persoană solicită eliminarea unei imagini din lista de rezultate când caută imagini pe numele acelei persoane, ar trebui să se țină seama de conținutul site-ului web subiacent sau dacă decizia ar trebui să se bazeze numai pe imaginea ca atare.
Cauza este înregistrată cu numărul C-460/20.
Curtea de Justiție publică deciziile instanțelor naționale în care CJUE i se solicită o hotărâre preliminară. Dacă doriți să aflați mai multe despre întrebările adresate, trebuie doar să introduceți numărul cazului în formularul de căutare de pe https://curia.europa.eu și să verificați lista de documente. (Iulia Moțoc-judecător CEDO)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *