Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Dreptul de a ne pune întrebări. Vreți să muriți în război nuclear? Atunci înrolați-vă acum! Luați-vă copiii și nevestele cu voi si înrolați-vă tot neamul!

Alba Iulia Catrinel Popescu, cadru didactic de la ”Universitatea Națională de Apărare Carol I”,  a postat pe Facebook, în 5 martie, un text în care își exprima părerea personală despre acțiunile președintelui Ucrainei, precum și un comentariu la o declarație a șefului NATO, Jens Stoltenberg. Pentru că nu s-a înscris în corul lăudătorilor lui Zelenski, a fost catalogată drept „conspiraționistă”. În „Jurnalul meu video”, vineri, 18 martie, Ion Cristoiu i-a propus Albei Popescu o colaborare, în virtutea dreptului de a ne pune întrebări.

Redăm mai jos textele Albei Popescu integral, așa cum au fost scrise pe Facebook.

Cu toata compasiunea pentru populatia amarata a Ucrainei, cred ca domnul Zelenski NU are nici un drept sa critice NATO! NATO nu are nici un fel de angajament fata de Ucraina! Punct! Iar popoarele acestor state NU VOR SA INTRE IN RAZBOI NUCLEAR CU RUSIA PENTRU UCRAINA! Punct!

In alta ordine de idei, consider ca acest domn a favorizat RUSIA prin urmatoarele fapte:

1. Orice lider care isi iubeste tara si intelege legitatile geopolitice si, mai ales, intelege contextul militar, NU isi expune populatia unor suferinte inutile! Pentru ca tot ce se intampla acum reprezinta o suferinta inutila! Ucraina nu apartine nici unei aliante militare si nu are o armata capabila sa ii tina piept lui Putin! Cu toti mercenarii adusi din toata lumea! Prin urmare, orice lider lucid ar fi facut ceea ce ambasadorul Ucrainei la Londra a incercat sa faca, dar a fost redus la tacere de acest domn Zelenski: ADICA ISI DECLARA IMEDIAT NEUTRALITATEA, OPREA ATACURILE ASUPRA SEPARATISTILOR DIN DONETK, RECUNOSTEA ACORDURILE DE LA MINSK SI INCHEIA CRIZA. Zelenski NU a facut-o.

2. A tergiversat negocierile de pace, pe motiv de eroism personal, aflandu-se intr-o campanie personala de imagine cum nu am mai vazut! Tergiversarea negocierilor a insemnat TERGIVERSAREA UNUI ACORD DE ARMISTITIU. Pentru ca, un lider lucid, care isi iubeste poporul, cauta sa opreasca OFENSIVA! REFUZUL DIALOGULUI din primele zile a permis RUSIEI sa isi atinga obiectivele strategice! Uitati-va pe harta si urmariti cat au avansat rusii si unde!

3. A cerut Turciei inchiderea Stramtorilor. Dar inchiderea Stramtorilor SERVESTE RUSIEI! Rusie care, la momentul cererii acestui „erou” avea deja concentrate semnificative forte navale sosite din Mediterana si Baltica, la care s-a adaugat flotila din Marea Caspica!

4. Stia cu siguranta ce inseamna, din punct de vedere strategic, INSULA SERPILOR! Stia ca va fi atacata! Este un punct strategic in „buza” bazei NATO de la M. K. De ce nu a discutat cu Romania o formula de condominium prin care Insula ar fi trecut sub protectie NATO? Cui a servit lasarea de izbeliste a unui obiectiv de importanta strategica a Insulei Serpilor? RUSIEI! RUSIEI I-A SERVIT!

In tot acest timp, in care rusii s-au facut ca ataca dar nu ataca dar totusi ataca Kievul, LOVITURA PRINCIPALA S-A DAT IN SUD! IN PREZENT, RUSIA A STABILIT CORIDORUL CRIMEEA – DONETK, A OCUPAT KHERSONUL SI URCA PE ALINIAMENTUL NIPRULUI SI A INCEPUT OFENSIVA SPRE NISTRU.

Va intreb, CE URMARESTE DOMNUL ZELENSKI, de nu CERE RUSIEI UN ACORD URGENT DE ARMISTITIU CU SPECIFICARI CLARE IN PRIVINTA CRIMEII SI A CELOR DOUA TERITORII SEPARATISTE – ADICA UN NOU ACORD MINSK? ADICA NU II BAGA IN CORZI PE PUTIN? Pentru ca o astfel de cerere este echivalenta cu o cedare partiala din partea Ucrainei si un refuz din partea rusului nu mai poate fi justificat de nimic. Ce urmareste, de fapt, acest domn Zelenski? Sa atraga in valtoare si MOLDOVA? ADICA ROMANIA? ADICA NATO?

Si, inca ceva. De ce a eliberat puscariasii cu experienta militara si i-a inarmat? Unde se afla si ce fac puscariasii aia? Unde se afla armele alea? Prin niste state UE care trebuie destabilizate de rusi, cumva?

Si UNDE ESTE SEFUL ARMATEI UCRAINENE? Eu stiu ca in vreme de razboi, cel putin in primele ore ale razboiului, presedintele sta alaturi de SEFUL ARMATEI! UMAR LANGA UMAR! Daca tot supune populatia unui astfel de cosmar, daca tot a dat drumul puscariasilor si i-a inarmat, astfel incat infractionalitatea sa creasca exponential, macar sa stea alaturi de MILITARI! UNDE SUNT MILITARII DIN JURUL SAU? Va las sa ghiciti singuri raspunsul.

SAU, CU ALTE CUVINTE, MODUL IN CARE A FOST GESTIONAT PANA ACUM ACEST CONFLICT A SERVIT INTERESELOR RUSIEI SI ATAT! ATAT SI NIMIC ALTCEVA! INSULA SERPILOR, CORIDORUL CRIMEEA-DONETSK, INAINTAREA PE ALINIAMENTUL NIPRULUI SI, IN CURAND ATACUL ASUPRA BUGEACULUI PANA LA BRATUL CHILIA SI DEZENCLAVIZAREA TRANSNISTRIEI! MA ASTEPT CA ACTUALUL ALINIAMENT GANDIT DE PUTIN SA FIE KALINIGRAD-TRANSNISTRIA – CHILIA. CA SA FIE CLAR TUTUROR! DACA ACEST DOMN ZELENSKI NU CERE UN NOU ACORD MINSK SAU GENEVA SAU CUM O VREA EL SA-I SPUNA!

Si, in final cateva cuvinte despre separatisti si despre tragediile umane.

NU EXISTA SEPARATISTI BUNI si SEPARATISTI RAI! Exista separatisti si atat! Adica VIOLATORI ai dreptului international. NU EXISTA SEPARATISM ACCEPTABIL! KOSOVO a fost ticalosia care a deschis cutia Pandorei! A fost urmat de TRANSNISTRIA, GAGAUZIA, ADJARIA, OSETIA DE SUD, LUHANSK, DONETSK! Facaturi de state, menite sa rupa echilibrul geopolitic si sa ruineze natiuni!

NU EXISTA AGRESOR BUN si AGRESOR RAU! ORICE INVAZIE A UNUI STAT SUVERAN, pe motiv ca nu stiu ce laboratoare sau nu stiu ce discriminari sau nu stiu ce libertati, ca nazisti, ca fascisti, ESTE AGRESIUNE! Si orice agresiune produce suferinta civililor, indiferent de etnie, rasa, confesiune. La fel sufera sirianul, yemenitul, sarbul, irakianul, libianul, georgianul, romanul din Moldova, azerul. Exact la fel ca ucraineanul! Nu poti fi cu unii muma si cu altii ciuma! Sau, cu alte cuvinte, dubla masura! Sigur, glorie Ucrainei. Dar de ce nu si glorie Serbiei?

………….

„Singurul mod prin care am putea implementa un mod de excludere aeriană ar fi să trimitem avioane NATO în spațiul aerian al Ucrainei și apoi să impunem acea zonă de excludere aeriană prin doborârea avioanelor rusești. Evaluarea noastră este că înțelegem disperarea, dar credem că, dacă am face asta, am putea ajunge la un război cu mai multe țări în Europa, ceea ce ar cauza și mai mult suferință umană.” explica Jens Stoltenberg, vineri, precizând că ”Nu implicăm forțele NATO direct în conflictul din Ucraina, nici la sol, nici în aer” – CA SA INTELEAGA SI EXALTATII # CE DORESTE DE FAPT DOMNUL ZELENSKI! CARE NU CERE ONU SA MEDIEZE CONFLICTUL DAR SE STROPSESTE LA NATO SI LA UE CA NU INTRA IN RAZBOI CU RUSIA! TREZIREA LA REALITATE NU ESTE O FORMA „ASCUNSA” DE RUSOFILIE, MAI ASTIA, CI ESTE REALISM! VRETI SA MURITI IN RAZBOI NUCLEAR? ATUNCI INROLATI-VA ACUM! LUATI-VA COPIII SI NEVESTELE CU VOI SI INROLATI-VA TOT NEAMUL! MERGETI LA COMISARIATELE MILITARE SI CERETI SA INCEPETI PREGATIREA MILITARA! DACA NU O FACETI, ATUNCI TACETI! PENTRU CA MICROCEFALIA VOASTRA DAUNEAZA GRAV VIETILOR ALTORA!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Dreptul de a ne pune întrebări. Vreți să muriți în război nuclear? Atunci înrolați-vă acum! Luați-vă copiii și nevestele cu voi si înrolați-vă tot neamul!”

  • Ce mai de spus! Nimic. Daca dl zelosul e in cardasie cu rusii? Nu stiau cum sa intre in ucraina si sa controleze toata marea neagra, si uite ca se poate. Unde se termina drumul matasii pe care tot se chinuie china sa l faca!

  • Buna ziua Maestre,
    Filmul Ziua Z in care regizorul descrie scenariul apocaliptic al unei pandemii globale, unde ca sa vezi Israelul termina constructia unui zid super-urias pentru a preveni intrarea celor infectati exact in intervalul de timp in care apare virusul mortal. Intrebarea pe care si-o pune regizorul si implict eroii filmului holyoodian este de unde au stiut evreii de existenta panedemiei, si ca sa vezi raspunsul este edificator sau ar trebui sa insemne ceva si pentru decidentii politici decerebrati de invazia mas media cu vadite tendinte globaliste sau pe romaneste spus suprastatale sau antinationale.
    Iar regizorul sau scenaristul sau textierul acestui film explica publicului ca in celebrul Mossad viata a demonstrat ca daca o analiza efectuata de celebrii lor angajati este 100 la suta sigura procent de reusita viata demonstreaza ca pot exista si esecuri celebre, aprent neexplicabile asa ca au introdus principiul invers si anume si daca un fenomen este atat de cunoscut si apare un al analist al zecelea care spune ca totul este un esec sau un fals atunci cel in cauza este ascultat.
    La fel este si cu articolul publicat de respectivul cadru universitar, probabil ca deontologii sunt vizibil dernajati ca undeva in mediul universitar exista un al zecelea analista cu o alta opinie – culmea si bine argumentata numai ca spre deosebire de fimul Ziua Z, in a noastra Romanie si dupa metada stalinista patenta sau poate ca este noul tipar de factura neo-colonial unde se actioneaza dupa placul altora un profesor de agronomie de talia lui Campeanu isi permite sa arunce cu noroi si sa incerce sa satanizeze o opinie a unui specialist in geopolitica sub acuzatia mortala ca este putinist.

  • Acum apar tot felul de întrebări dinspre diferite azimuturi. Or fi multe cadre didactice de la „Universitatea Națională de Apărare Carol I” cu vederi similare? Dar la școlile de război ale altor membri NATO?

    • se cheama ‘bun simt’. idei similare, adica ‘bun-simt’, pot avea si altii, asta e faza tare de tot.

  • Cu tot respectul, insa cred ca glumiti in acest articol, dvs ca un geopolitician ce sunteti cunoasteti bine ca ceea ce dvs ati scris e sub semnul intrebarii de la inceput ?
    Daca Romania era in pozitia Ucrainei, fara NATO, fara UE nu v-ati fi aparat Tara (cu orice pret, fie sa bagati si pe altii in galeata strategiilor militare). Ce faceati o federalizati si gata si erati sigura ca Moscova inceta. Ati fost dvs in Dombas sa vedeti daca saraci rusi de acolo au fost cu adevarat maltratati sau stiti jocurile de culise din Crimeea. Sa va vad , daca maine ar fi atacata Republica Moldova (si la ea este situatia asemanatoare, Armata a XIV-ea rusa, Trasnistria, aderarea la UE, macar varianta NATO au lasat-o in pace, oricum nici nu putea sa viseze acolo, pentru ca n-au armata , doar cca 6 000 de membrii ai Ministerului de Interne, atat), tot la fel ati zice , ca D-na Maia Sandu face jocul rusilor. Pentru ca in cazul unui atac D-na Maia Sandu se va uita in primul rand spre Romania si apoi spre alte tari. Si atunci aceasi parere veti avea ? Ca Maia Sandu face jocul rusilor , ca se uita spre noi…Eu zic atat fiecare isi urmareste interesul, iar Ucraina nu a vrut sa cedeze nimic, condamnatii, va rog pentru asta. Dar v-ati pus macar o data intrebarea, ca daca Putin nu se incurca temporar in Ucraina, ii putea da apa la moara sa inainteze si ce faceam atunci, chiar credeti ca NATO este alianta perfecta…sa fim seriosi daca Romania ar fi atacat , pana se aduna NATO sa raspunda atacului , trebuie sa ne aparam singuri si o sa fie extrem de greu, dar sub viziunea dvs. ar trebui sa cedam de dragul compromisului la orice pretentie a Moscovei. Si daca nu o facem cu siguranta tot in viziunea dvs , atunci vom face jocul rusiilor. Pe bune ? Rusii tot timpul au vorbit pe un ton hotarat, intotdeauna…si ce ia oprit…tot un ton hotarat , doar asta a mers in politica lor ( a se vedea cazul rachetelor din Cuba). Dati-mi un singur exemplu in care Rusia a cedat si a respectat tratatele. Va rog un singur exemplu, atat va rog ! Va respect totusi ca aveti puterea sa vedeti si al punct de vedere, insa pentru mine nu este suficient, cred ca articolul fie nu a fost scris convingator, fie exprimarea punctului dvs de vedere nu ati reusit sa-l cuprindeti in asa mod incat sa ma convinga.

    • Apoi de-a lungul istoriei ne-am aparat tara ,dar cand nu a mai mers am platit tribut si am pupat si lins,acuma ce e diferit?am mers dupa cum a batut vantul…si am supravietuit ,despre asta e vorba nu ? despre supravietuire ca natie, ca indivizi.
      Intodeauna nu ne-am pozitionat corect si la timp,cum a batut vantul asa si noi si asa si acum, si la urma urmei ce e rau in asta?

    • @mai intai se cade a fi inteleasa natura razboiului si abia dupaia vezi daca are potential sa se extinda.
      in cazul in discutie acest potential nu exista,…insa se poate naste, daca cineva e suficient de insistent in dorinta de a l extinde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *