Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Dumnezeul Imperiului Bizantin: Administraţia

*

Tocmai cînd terminasem de notat despre meritocraţia din Imperiul Otoman mi-am venit în gînd societatea comunistă.
Societatea comunistă a desfiinţat barierele impuse de familie, de avere, de apartenenţa socială.
De ce n-a fost cea mai bună lume dintre lumile posibile? Pentru că locul averii, al familiei l-a luat originea de clasă.
Pe vremea feudalismului n-aveai nici o şansă dacă te năşteai iobag sau, poate, copil de negustor.
În comunism, culmea! n-aveai nici o şansă dacă te năşteai chiabur, proprietar, fiu de foşti.
În schimb, dacă erai copil de ţăran sărac sau de muncitor, ca să nu mai spunem, copil de nomenclaturist, treptele ascensiunii ţi se aşterneau la picioare.

Deşi ar putea să pară ciudat, societatea binecuvîntată de propagandă ca fiind, în succesiune istorică, după capitalism, era situată înainte de apariţia capitalismului, un fel de Ev Mediu tîrziu.
De Evul Mediu ţinea şi atotputernicia doctrini.
În Evul Mediu, dacă un lucru lipsea din scrierile cuvioşilor părinţi, el nu exista.
În comunism, tot ce fusese respins sau chiar ocolit de Marx, Engels şi Lenin nu exista.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Un comentariu pentru articolul „Dumnezeul Imperiului Bizantin: Administraţia”

  • cu modestie vreau sa-mi spun si eu o parere anume:peste inca 20 -30 de ani nu va mai vorbi nimeni de mareata „oranduire socialista”ptrca a fost o facatura artificiala finantata de grupuri de interese ptr a creea piete inafara regulilor economiei de piata deci usor de manevrat si aducatoare de venituri fabuloase.A fost o incercare asemanatoare cu legenda ucenicului vrajitor ,conform careia a fost amorsata aceasta miscare plecand de la o teorie fantezista „cea a lui Marx si Engels”si care din cauza nebuniei dominatoare a lui Stalin nu a mai putut fi controlata .Este pacat sa comparam oranduiri care au dainuit sute de ani cu aceasta facatura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *