Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

După decembrie 1989, Istoria anterioară a României a fost scrisă de învingători

1. Agenda Mareşalului sau Însemnări din celulă, cele scrise de Mareşal în camera de timbre în care l-a închis Majestatea Sa, Regele Mihai, tulbură din numeroase motive. Însăşi aventura documentului e palpitantă, cu pronunţat iz de telenovelă produsă, ca de obicei, de Istorie. Găsit printre dărîmăturile Palatului bombardat de nemţi în 1944, caietul e ţinut ascuns de generalul în rezervă Gheorghe Teodorescu, la 23 august 1944 căpitan, comandantul Subunității de Gardă a Palatului Regal, care-l anunţă pe Ceauşescu de existenţa lui abia în 1980. Fostul Conducător dispune trimiterea la Arhivele de Istorie militară. O copie cade însă în mîinile celor doi responsabili cu istoria de la C.C. al PCR, Mircea Muşat şi Ion Ardeleanu, ei înşişi istorici. Îl pun deoparte pentru volumul III al monumentalei lor Istorii. Decembrie 1989 le spulberă visul unei noi cărţi. Reuşesc să-l publice însă în Românul din iunie 1990.

A doua notă de destin:
Mareşalul l-a scris pe o Agendă din 1930 a lui Carol al II-lea.
Cel pe care-l răsturnase în septembrie 1940 îi dă o nesperată mînă de ajutor în august 1944, punîndu-i la dispoziție caietul.
Cu adevărat tulburător e însă un alt fapt. Luat prin surprindere, Mareşalul e arestat şi vîrît în fosta cameră de timbre a lui Carol al II-lea.

Ce face un om obişnuit într-o asemenea împrejurare?
Îşi face socoteli rapide, năuce şi nebuneşti cum să scape. Evident, dacă nu-i atît de lovit încît să cadă într-o mai mult decît o previzibilă stare de prostaţie.
Ce face Mareşalul întîi şi-ntîi? Cere hîrtie şi unealtă de scris. Nu pentru a-i implora pe marii stăpîni ai României să-i dea drumul. Nici măcar pentru a-i înjura.
Vrea să se explice viitorimii. Că destinatarii erau noi, cei de după decembrie 1989, se vede din precauţile luate. După ce scrie ce-a zis la audienţă la Rege, Mareşalul pune la loc, în raft, fără să spună cuiva de existenţa lui. Măsura deloc inutilă. Conspiratorii sînt şi ei cu ochii pe Istorie. Gata să distrugă epistola Mareşalului destinată viitorimi.

2. Numărul întrebărilor rămase nedezlegate pînă azi despre decembrie 1989, după 30 de ani de cercetări, a crescut, cel puțin pentru mine, de la 5 la o sută și e pe cale să ajungă la o sută cincizeci. M-am gîndit să mă opresc la o cifră rotundă, o sută, de exemplu. De ce cresc în loc să scadă întrebările fără răspuns o dată cu trecerea timpului? Din mai multe motive:

  1. Evenimentele din decembrie 1989 sînt în proporție de peste 75 la sută rodul operațiunilor de Intelligence, al Complotului, al trădărilor, dar și al bătăliilor între Servicii. Cum să se afle adevărul despre fapte al căror temei e tocmai ascunderea Adevărului?
  2. Prăbușirea lui Nicolae Ceaușescu a oferit avantaje revoluționarilor, impropriu numiți astfel, ar trebui să li se spună simplu, protestatarilor, echipei lui Ion Iliescu, așa zișilor dizidenți. Protestatarii au beneficiat de certificate rentabile economic. De înțeles grija lor de a exagera rolul Poporului muncitor, ieșit cu brațe goale, împotriva tancurilor și taburilor, pentru a-l răsturna pe dictator. Evident, același Popor Erou s-a închis repede în case, a tras storurile și s-a prăbușit în fotoliile din fața televizorului în clipa în care așa-zișii teroriști au prins să tragă. Carevasăzică nu s-au temut de ghiulele și șenilele tancurilor și s-au scăpat pe ei de frica teroriștilor de la televizor! Orice tentativă de a semnala Operațiunile Serviciilor străine, trădările, comploturile pune la îndoială rolul decisiv al protestatarilor și în consecință privilegiile postdecembriste.
  3. După decembrie 1989 istoria a fost scrisă de învingători. Era normal, de exemplu, ca ruperea inelului din jurul Sediului CC de către Victor Stănculescu să apară ca act eroic și nu ca trădare. Nu de alta, dar una e ca Poporul să vină în număr de un milion de persoane în Piața Republicii și alta e ca sute de cetățeni să spargă geamurile sediului CC în căutarea lui Nicolae Ceaușescu pentru a-l linșa. Evenimentele din decembrie n-au fost văzute astfel ca pur și simplu Niște evenimente, ceva în genul Înfrîngerii lui Napoleon la Waterloo, ci drept Evenimente pozitive, de partea Istoriei. Să ne imaginăm Waterloo prezentat de camarila lui Welington. Napoleon ar fi un tiran sîngeros, înfrîngerea lui ca un moment de avans al Istoriei, iar Armata engleză, eliberatoarea Omenirii de dictatura unui tiran.
  4. Nu în ultimul rînd, trebuie luată în calcul situația foștilor nomenklaturiști, a tuturor celor care au fost de partea lui Nicolae Ceaușescu. Depozițiile lor la Proces și la anchete sînt influențate de preocuparea de a intra în grațiile noii puteri. Era normal ca descrierea Evenimentelor să fie astfel făcută încît să placă noilor Stăpîni. Generalii de Armată, de la Victor Stănculescu pînă la Ștefan Gușă au căutat să ascundă loialitatea lor față de Nicolae Ceaușescu pînă în clipa cînd și-au dat seama că totul e pierdut. Prin urmare mărturiilor lor nu au în întregime valoarea de adevăr.
  5. După decembrie 1989, mai ales în privința Armatei, au fost distruse sau chiar falsificate probele implicării în Represiune. Cum să dai crezare Adevărului arătat de aceste documente?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „După decembrie 1989, Istoria anterioară a României a fost scrisă de învingători”

  • virtuosii Lumii sint ‘oamenii de actiune’.

    ei muta Lumea, cu pasi de Melc, din pozitia in care era mai ieri, intr una nou-nouta.
    reactiunile aferente oricareia dintre actiuni sint anulate rescriind…chiar ‘actiunile’.
    fiecare ‘om de actiune’ care a devenit invingator si-a rescris ‘actiunile’, deci Istoria Trecutului, astfel incat sa anuleze reactiunile…aferente oricarei actiuni, deci si a lor.

    prin urmare ‘oamenii de actiune’ muta Lumea, cu pasi de Melc, intr o noua stare, in stil mincinos.
    astfel, pasii de Melc aferenti devin o dezvoltare in stil fibonacci a minciunii.
    destinatia fiind…ce altceva decit chiar Minciuna, adica ‘desavarsirea minciunii’

    astfel, Istoria Viitorului, scrisa cu ‘dorintele oamenilor’ devine una a Minciunii, pas cu pas, de Melc…cam toti.

    Rezumat:
    ‘oamenii de actiune’, rescriind Istoria Trecutului influenteaza in mod mincinos Dinamica Dorintelor, setind Traiectoria acestora catre Destinatia numita Minciuna.
    Minciuna, Artififialul…tot aia, pentru ca Natura si Adevarul una sint.

    in fata Artificialului…unii ‘oameni’, adica oamenii, se trezesc, ca si hotul s-a trezit cind era… chiar pe cruce, judecandu se pe sine, ba chiar si pe Hristos, cu ‘masura potrivita’. deci e cam clara treaba, cei care vor ramane de partea Naturii vor fi… crucificati.
    ‘oamenii de actiune’ vor deveni ‘oameni de Actiune’, adica ‘oameni…Artificiali’ acestia fiind…leiti Istoriei pe care si-au tot scris-o, ba masluind Trecutul, da influentand, astfel, Dinamica Dorintelor, deci Istoria Viitorului.

    invingtorii,
    adepti ai Mintii, varianta Singurica Singurea, adica Mandra,
    adica Artificialul,
    adica Infinitul, vor tot tinde catre Zero, Perpetuu, tinzand chiar in mod ‘Absolut Relativ’ sa si fie Zero,
    insa…ce te faci cind in Poveste apare Nemiscarea?! :), din care chiar Miscarea s-a nascut?!, acest Taram fiind propriu exclusiv celeilalte superpozitii a Mintii, aia care se regaseste in Bratele Inimii, tot asa cum Voia Mintii se regaseste in Bratele Duhului Sfant ?

    Spre fundamentala deosebire Vesnicia presupune chiar lipsa Timpului, nu…un ‘timp’ care tinde sa fie proiectat catre Infinit.

    Istoria Trecutului e scrisa de catre ‘oamenii de actiune’,
    ‘oamenii de nonactiune’ neavand nimic impotriva manifestarii Dinamicii Dorintelor, deci a Superpozitiilor ISTORIEI scrisa in ‘dinamica’ asta, in fapt Istoria Trecutului si Istoria Viitorului.

    …unii oameni, urmand Calea Lumii, se vor apropia de Artificial, traiectoria fiindu le setata de propria ‘dinamica a dorintelor’,
    altii, urmand tot Calea Lumii vor incepe sa simta departarea de Natura :), iar cind vor ajunge ‘pe cruce’ vor gandi limpede,…cu Inima, Dinamica Dorintelor, varianta ‘rinduiala Naturii’, setind o traiectorie catre o astfel de destinatie… 🙂

    minciunile care impanzesc lumea sint…Caramizile cu care se construieste Imperiul Artificialului.
    Minciuna e chiar…Artificialul, cu Inteligenta lui Seaca cu tot, chiar daca, evident, este vorba despre una din Superpozitiile MINTII.
    invingatorii care au scris istoria anterioara a Rom,aniei. in ’89. de fapt mai puneau o caruta de caramizi la construirea Artificialului, chiar daca mai degraba habar n-aveau ce fac, in mod absolut.

    ( cine spune ca tradatorii, spre ex de neam, trebuie pedepsiti?
    pentru ce sa i pedepsesti?!
    nu mai bine…le ridici statui, in granit ?,
    scriindu le, pe aproape, citeva rinduri in genul asta …’Icsulescu, [poate cel mai mare tradator din istoria neamului’, …sau dupa cum o fi cazul.
    Lumea Mare n-are decit sa curga dupa cum ii e voia!,
    nici macar un pai nu ridici impotriva ei!,
    insa…cine spune ca ‘oamenilor de Actiune’ le e inaccesibil ridicatul de statui,
    intru perpetuarea ‘actiunilor’ lor…din generatie in generatie, si pentru a intelege reactiunile aferente……asijderea?!
    Pace se face, in cazul asta, ridicindu le statui tuturor tradatorilor de neam, dovediti asa, care au masluit Istoria Trecutului, indreptand Neamul, chiar si cu un pas de Melc, catre Artificial, scriind Istoria Viitorului cu dorinte manifestate stand pe o temelie mincinoasa… )

    • ISTORIA s-a scris!
      nu mai e nimic de ‘facut’
      acu’ doar e Citita, cu voce tare, fiecare Cuvant daltuind Realitatea.
      tocmai daia unii tind sa fie Mincuna, iar altii Adevar, iar mai apoi unii vor tinde sa fie Natura, iar altii Artificialul.

      oamenii se limpezesc, Armonizindu se cu ISTORIA, care e Povestea ‘Binelui SI Raului’, a ‘Inimii SI a Mintii’,
      fiind, in mod Absolut,
      Povestea lui ȘI, cel cunoscut si astfel
      ‘Alfa ȘI Omega’
      🙂

    • in fapt Invingatorii sint chiar Demolatorii Naturii.
      n-au aratat si inca nu arata, poate, … leit Artificialului pentru ca inca n-a venit Toamna peste ei, insa…din povestea asta sint, a Artificialului.

      rescrierea Istoriei Trecutului e tot o dinamica de tip Popper, insa…in sens invers.
      si e normal sa fie asa, pentru ca, asemenea Intelepciunii, si Antiintelepciunea lucreaza cu ambele Istorii, a Trecutului, a Viitorului.

  • Este cunoscut ca prin „rescrierea trecutului” in cartile de istorie, poti modela perspectiva prezentului asupra viitorului.
    Nu a spus-o doar Orwell in cartea 1984, este dovedit stiintific ca orice regim „re-modeleaza” viziunea asupra istoriei astfel incat aceasta sa serveasca scopurilor politice si ideologice ale clasei conducatoare.
    De aceea, istoria trebuie recitita periodic, se deschid noi perspective, motivatiile faptelor istorice se vad altfel schimband unghiul din care privesti lucrurile.

  • Poate că întreaga istorie e redactată sub amprenta învingătorilor și numai a lor. De aia ajungem sa credem că binele învinge întotdeauna iar învingătorul e un arhangel al binelui. Oare așa să fie? Când catolicii occidentali devalizau Constantinopolul la 1204 sau când portughezii și spaniolii treceau prin foc și sabie vechie civilizații amerindiene ca învingători, reprezentau astfel binele ? Colonizarea Africii, sclavagismul, masacrarea indienilor americani pentru ca în final SUA sa ia naștere, toate „izbânzi” ale învingătorilor, tot triumful binelui au fost ? Nu cumva înainte de a proclama ioocrit izbândă binelui, sabia și jaful croiesc drumul civilizației și rafinării pentru ca urmașii criminalilor sa proclame victoria binelui împotriva raului ? Nu trăim oare toți o gigantică mistificare și, orbiți fiind, suntem educați să credem într-o serie interminabila de minciuni ?

    • Foarte adevărat! ”Învingătorul ia totul”!

      • @Elena Stoican
        Arsenie Boca” Mie nu-mi va fi dat să văd, după sărbătoarea deşartă a victoriei, câţi dintre cei drepţi au mai rămas. Căci după această victorie deşartă, puţini dintre cei drepţi vor fi în picioare şi la sărbătoare.”
        nu e vreo formatie pop abba.victoria e desertaciune.iar invingatori….nu ar trebui sa fie razboi

    • Iluzia ca „invingatorul ne vrea binele” e iluzia necesara omului simplu pentru a-si plati regulat taxele si a fi de acord la un nivel de trai redus. Asa se sustine „democratia”… oamenii sunt chemati la vot ca oile in ideea ca pot schimba ceva sau decide in ceva.
      Lumea nu-si da seama ca, daca prin vot s-ar putea schimba ceva, acesta ar fi interzis prin lege de clasa conducatoare.

  • Un bărbat de Stat în adevăratul înțeles al cuvântului ”Stat”, așa cum a fost Mareșalul Ion Antonescu, nu putea fi nici iubit de toată lumea, dar nici urât de toți. Istoria demonstrează încă o dată că bărbăția este ca uleiul în apă: iese întotdeauna la suprafață și acolo rămâne. Restul de informații din viața marelui bărbat rămân nesemnificative pentru istorie. Acesta e și marele merit al istoriei ca știință: alege singură grâul, fără s-o intereseze neghina.

  • 1. in decursul de cateva minute al „incidentelor misterioase” de la mitingul din 21 decembrie CEL PUTIN TREI HAIDAMACI HATZANAU SCHELA PE CARE ERA AMPLASATA UNA DIN CAMERELE VIDEO ALE TEMBELIZIUNII, vezi binecunoscutul segment cu imaginile zgaltzaite.(cel putin 5 camere video avea tembeliziunea la miting,va puteti interesa la agerpres:la aia nu a fost etapa cu „agerpres liber”,e o continuitate acolo….)
    2.acum catziva ani Evenimentul Zilei (sic!)
    a publicat un fragment din Jurnalul Maresalului in care au strecurat o erroare: „s-au rasculat jandarmii” scria excrementul zilnic in loc de originalul „s-au rasculat JIDANII”…….

  • Cred ca prin cele scrise în misteriosul și prețiosul caiet despre care pomeniți, Maestre, Mareșalul Ion Antonescu a vrut sa dea un semnal de alarma, sa pună în garda poporul român, sa îl avertizeze, ca întotdeauna o conducere, o orânduire creata de el cu înțelepciune, va fi distrusa prin comploturi realizate și bine plănuite între Serviciile Secrete din România și cele din țările diriguitoare ale ei din Europa și de peste ocean , din continentul american, sfărâmata de veritabile și periculoase, crunte, trădări și ca pentru a le anihila trebuie sa rămânem verticali ca națiune, ca drepturi și libertăți în fata lumii ! Va mulțumim, Maestre ! O săptămână luminata, minunata și binecuvântată va dorim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *