Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

După Lovirea Podului Crimeii, Rusia a trecut la etapa Războiului fără mănuși

Lunga experiență a atacurilor teroriste din istoria modernă ne spune că pentru autorii atacului are o importanță covîrșitoare să se știe că ei sînt. De aceea, nu de puține ori, cînd are loc un atac terorist, se dau drept autori și mulți alții decît autorii propriu-ziși.

Nevoia de a trece drept autorul atacului izvorăște din natura mediatică a terorismului internațional.
De regulă, organizațiile teroriste caută să aplice în lumea de azi istoria cu David și Goliat. Organizația teroristă e David și statul țintit e Goliat. Cel mai bine s-a văzut aplicarea acestei istorii în cazul atentatelor din 11 septembrie 2001. Pentru spectacolul mediatic planetar, organizația lui Bin Laden a ținut ca America să apară drept Goliat. Unica Superputere a Lumii, Noul imperiul universal, cel mai mare din Istorie, lăudîndu-se cu o securitate internă fără cusur, posesoare de portavioane și de arme nucleare, America trebuia lovită de o organizație cu toate datele lui David: mică, fără arme, fără Poliție și fără CIA. Pentru a întări imaginea de lovitură peste bot dată Jandarmului planetar, organizația a vizat Turnurile Gemene, simbolul orgoliului american. Într-unul din Jurnalele mele video am comparat explozia de pe Podul Crimeii cu Lovirea turnurilor gemene în 11 septembrie 2001. Aceeași scenetă de tip David – Goliat s-a jucat și în cazul exploziei de pe pod. Pentru orgoliul rusesc, Podul Crimeii e la fel cu Turnurile gemene pentru americani. Simbol al Puterii. Printre altele, organizația teroristă a lovit în inima Americii și pentru că în viziunea Planetei, America e cea mai bine păzită țară. Podul Crimeii trecea înainte de atentat drept unul dintre cele mai bine păzite obiective din lume. Lovirea Podului era în sine, o atracție pentru orice dușman al Rusiei și chiar pentru orice organizație teroristă. Ca și în cazul Turnurilor, cine lovea Podul stîrnea admirația întregii lumi, chiar și lumea care nu e în război cu Federația Rusă.

După atentat, conducerea Ucrainei, în frunte cu Volodîmîr Zelenski nu s-a grăbit să dezmintă ipoteza că Ucraina e autoarea Loviturii. Totuși, nu și-a asumat atentatul. Explicabil: Podul Crimeii, ca și Turnurile gemene sînt obiectiv civil. Dacă și-ar fi asumat fățiș Lovitura, conducerea Ucrainei ar fi pus în mare încurcătură Occidentul aliat. Opinia publică occidentală nu agreează loviturile date obiectivelor civile, chiar și în timp de război. Ea știe din Istorie că pînă și în cazul unui Război mondial loviturile sub centură sînt permise doar între militarii care se bat pe front. Asumarea Loviturii ar fi fost stînjenitoare și pentru că ea n-a avut notele unei lovituri militare. Altfel spus, Podul n-a fost declarat de ucraineni obiectiv militar de o importanță deosebită în apărarea Pămîntului Sfînt al Patriei.N-a fost lovit de o rachetă americană trasă de americani sub acoperire de ucraineni de pe teritoriul ucrainean. Lovitura a avut toate notele unui atentat terorist. Evident, cu contribuția decisivă a serviciilor secrete occidentale britanice și americane în primul rînd. Ca un supus faptelor, realităților cum ar fi spus Nae Ionescu, nu pot susține că ucrainenii sînt autorii efectivi ai atentatului. Ca și în cazul tuturor loviturilor teroriste, în cazul Crimeii a contat și contează cine-și asumă lovitura sau, mă rog, cine ține să sugereze că el e e autorul. În cazul atentatelor teroriste clasice identificarea autorilor era dată de acuzația lansată de partea lovită. Dacă o organizație era acuzată și ea nu dezmințea hotărît și convingător, însemna că ea era autoarea.
Sau mai precis că ea ținea să fie identificată drept autoare.

Ucraina n-a dezmințit implicarea nici după ce a fost acuzată fățiș de Rusia.
Din acest punct de vedere n-are importanță cine a autoarea Loviturii. Poate fi Rusia oficială. Poate fi o facțiune radicală din Rusia, care vrea să-i impună lui Putin să-și scoată mănușile. Dacă în fapt nu Ucraina a fost autoarea, Lovitura a fost pusă la cale de forțe din interiorul Armatei și KGB-ului. Forțe care-i reproșează lui Vladimir Putin că duce un război cu mănuși.

Ca în cazul oricărei Lovituri teroriste, are importanță cine-și asumă sau lasă impresia că-și asumă Lovitura.
În cazul de față, din punctul de vedere al imaginii, autor e Ucraina.

Am comparat Lovirea Podului cu Lovirea Turnurilor gemene cu deosebire prin raportare la reacția Părții lovite. Pentru orgoliul rusesc, orgoliu de mare putere, moștenit de veacuri din generație în generație, Lovitura a fost echivalentă celei primite de orgoliul american.

Și în acest caz, un conducător, fie el american, fie el rus, dacă nu reacționează dur (evident, tot în planul imaginii) cu un act de represalii spectaculos, poate să-și scrie demisia. Asta explică de ce mi-am intitulat jurnalul video anterior Rusia a stabilit că podul de la Kerci a fost distrus printr-un act terorist. Să vedem replica! Jurnalul a fost postat în noaptea de 9 spre 10 octombrie 2022. A doua zi dimineața am primit vestea că Rusia a lansat un atac devastator cu 81 de rachete asupra mai multor ținte civile din Ucraina. De îndată, propaganda ucraineană și cea occidentală s-au dezlănțuit împotriva lui Vladimir Putin acuzîndu-l că pentru a se răzbuna a lansat un atacat devastator asupra Ucrainei. 81 de rachete de croazieră înseamnă peste 81 de milioane de dolari. Rachetele de croazieră sînt arme de excepție prin precizia lor. Aruncarea în aer a unui tren de călători face mai multe victime decît o rachetă de croazieră. Dacă iei în seamă spectacolul mediatic occidental cu tema Ca să se răzbune Vladimir Putin omoară civili, ai crede că cele 81 de rachete au ucis mii de oameni. Bombardamentele anglo-americane din 4 aprilie 1944 a lăsat în urmă 2942 de morți și 2126 de răniți. Pagubelor umane în rîndul civililor li se adaugă cele materiale, tot civile. Cele împotriva Dresdei din Germania 30 000, iar cele împotriva Hamburgului, 40 000.

Ca și în cazul Dresdei, Hamburgului și alte orașe germane, bombardarea Bucureștiului a aparținut strategiei asumate public de anglo-americani de dărîmare a moralului populației din țările Axei. A fost un masacru inutil. România a ieșit din Război nu din cauza bombardamentelor, ci a trădării unei părți a elitei. Germania s-a apărat pînă în 9 mai 1945. Se știe că astfel de atacuri teroriste (și bombardamentele asta au fost) strîng populația în jurul Conducătorului.

Ca spectacol mediatic, atacul asupra Ucrainei din 10 octombrie 2022 impresionează.
Flăcări, gropi în carosabil, fum, mult fum.
Acest spectacol, căruia i s-a adăugat exagerarea pagubelor civile de către propaganda ucraineană și occidentală, au înlesnit credința c-a fost vorba de Răzbunarea lui Putin.
Răzbunare împotriva populației civile nevinovate.
Dacă raportăm costurile acestei Operațiuni la rezultatele în materie de represalii, ne vom da seama că numai un dement își asumă asemenea costuri doar din mînie c-a fost sfidat prin Lovirea Podului.

Da, din punct de vedere mediatic, Vladimir Putin și-a atins ținta.
A arătat Lumii de ce-i în stare Rusia dacă e rănită în orgoliu.

Eu însă nu cred că Vladimir Putin e dement.
Toate datele îl dezvăluie ca un KGB-ist de un rar pragmatism.
Asta mă îndeamnă să cred că Răzbunarea e doar spectacolul mediatic al atacului.
În realitate, cele 75 de rachete de croazieră de mare precizie au țintit puncte nodale ale infrastructurii energetice ale Ucrainei.

Creînd imaginea unei „Răzbunări cumplite”, Vladimir Putin a inaugurat o nouă etapă în Războiul din Ucraina:
Distrugerea infrastructurii energetice a țării prin lovirea unor ținte din afara terenului de luptă.
Vladimir Putin a evitat pînă acum să apeleze la acest obiectiv, deși el poate fi îndeplinit doar cu armamentul modern al Rusiei.
L-au oprit să facă asta:

 • a) Preocuparea de a nu adînci imaginea Rusiei de stat sălbatic.
 • b) Preocuparea de a nu stîrni ura ucrainenilor.
 • c) Gîndul că trebuie să lase Occidentului o portiță deschisă pentru înțelegere, că nu e bine să se angajeze pe un drum fără întoarcere.

Eșecurile de pe front, escaladarea Războiului de către Occident, imposibilitatea clară de a ajunge la pace, evident cu păstrarea teritoriilor l-au convins pe Vladimir Putin că Rusia se află cu Occidentul în plin război care pe care.
Ori ea, ori Occidentul.

Occidentului nici nu-i trece prin cap să ajungă la o înțelegere cu Federația rusă.
Occidentul vrea să meargă pînă la capăt.
Pînă la capitularea necondiționată a Rusiei.
Mai precis pînă la retragerea rușilor, cu coada între picioare, din toate teritoriile cucerite de la Ucraina, inclusiv din Crimeea.
Pentru aceasta Occidentul pompează într-una, în Ucraina, în cantități nemaiîntîlnite în Istoria modernă, și fără o minimă respectare a aparențelor, arme, bani, mercenari, informații din partea serviciilor secrete.

Prestația Occidentului din ultimele luni amintește de iresponsabila teză a capitulării necondiționate a Germaniei care a prelungit Războiul cu doi ani.
Germania și-a dat seama că nu mai are ce pierde și a mers pînă la capăt.
Implicarea tot mai mare a Occidentului în Război, acțiunile prin care Rusia e văzut ca stat paria, l-au convins pe Vladimir Putin, dar și pe majoritatea rușilor, că nu mai e cale de întoarcere.

Războiul cu mănuși de pînă acum s-a dovedit inutil.
N-a lăsat loc o clipă unei înțelegeri cu Occidentul.
Războiul Rusiei a intrat în cea mai periculoasă fază pentru soarta lumii: cea în care Rusia știe că nu mai are nimic de pierdut.
Ca răspuns la Operațiunea Șoc și Groază a Rusiei de după Lovirea Podului, Occidentului nu-i mai rămîne decît o campanie militară fățișă, cu oameni și arme, împotriva Rusiei.
Am intrat de a binelea în al Treilea Război mondial.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „După Lovirea Podului Crimeii, Rusia a trecut la etapa Războiului fără mănuși”

 • Va stimez foarte mult si urmarsc cu interes pastilele Dvs. Insa indraznesc sa va atrag atentia unui aspect: 11 Septembie a fost o CACIALMA, pe care multi oameni nu au constientizat-o ca atare la momentul respectiv. Aceea a fost, dupa parerea mea, Prima Mare Minciuna Planetara. P(l)andemia a fost a Doua. Bin Laden a fost responsabil de daramarea turnurilor gemene in aceeasi masura in care Mos Craciun aduce daruri copiilor in noaptea de 24 decembrie. Stiu ca sunteti un cautator meticulos al adevarului. Va pot pune la dispozitie ore in sir de materiale care demonstreaza ca niste avioane n-aveau cum sa darame turnurile gemene. Sau cel putin nu in 8 secunde – adica timpul ce corespunde unei caderi libere. WTC nu reprezenta neqaparat simbolul puterii SUA. Casa Alba sau Pentagonul erau simboluri mult mai puternice. Sau Empire State Building. La Pentagon a fost o facatura insailata cu ata alba de cea mai jenanta speta.

 • Să nu uităm ceva foarte important: în noiembrie sunt alegeri parlamentare în SUA, alegeri care vor fi câștigate zdrobitor de republicanii lui Trump….
  Eu cred că globaliștii nu prea mai au ce pierde…..

 • Buna seara,
  Pragmatica si echidistanta analiza dumneavoastra !!

 • Nici eu nu cred că Vladimir Putin ar fi un om dement, pentru că ,în toată aceastăl luptă nebună de obținere a supremației
  În lume ,el este și rămâne un foarte bun strateg ! Până ce nu va mai primi câteva lovituri ca cea de distrugere a infrastructurii energetice ucrainene, Volodimir Zelenski nu se va potoli ,iar Occidentul în dorința lui nebună de a demonstra că nu se lasă cu una ,cu două, va merge până la capăt,pentru că, asa cum rușii nu renunță la orgoliul lor ancestral, tut așa și americanii și Occidentul nu renunță la imaginea și renumele lor create în timp ! Felicitări domnule Cristoiu !

 • Transmiteti va rog domnului Cristoiu sa aduca in atentia publicului povestea asta oribila de coruptie la nivelul guvernului. Ar fi pacat ca asemenea porcarii sa ramana ingropate
  https://financialintelligence.ro/director-general-din-sgg-coordonator-al-strategiei-nationale-anticoruptie-pentru-institutie-acuza-coruptie-pe-pnrr/amp/

 • Faptul ca Putin recurge la aceleasi mizerii de manipulare ca si americanii, Bush Jr, Clinton, Biden, il face sa piarda din capitalul de simpatie international…sper doar sa nu fie inteles cu Biden pt mizeria mondiala ce se petrece acum..niste scelerati….la 31 trilioane usd datorie externa Bideu e fucked, marfa din China e de kkt si Rusia in afara de energie nu are ce oferi…nu stam prea bine ca planetă…

 • Maestre,nu pomeniți de bombardarea Belgradului ,cifrele oficiale ale sârbilor susțin 2500 de victime.

 • Să sperăm că republicanii vor invinge la alegerile din noiembrie din SUA.

  • @
   marele reflux a inceput odata cu trump, care e un ‘termen fibonacci’ in dinamica civilizatiei

   o inaintare pe calea marelui reflux,
   care e, nimic de zis, una naturala,
   va fi despre cum unele tari vor ramane cam goale, daca americanii isi retrag ‘productia’ pe teren propriu, iar mai apoi ‘exportind’…in juatea lor de lume.

   intre timp ceva va ajunge sa fie…fara cale de intoarcere: despletirea est-vest
   cum-necum… intre est si vest, intre ‘cei doi poli’ , va mai exista intersectie.

 • Ww3 în nici un caz fiindcă China abia așteaptă sa fie putere absolută și fiindcă culmea , poate!
  Europa mai precis Uniunea Europeană este condusă de o mână de slugi ale administrației de la Casa Albă care sunt intr-un mod vădit în antiteză de opinie cu cetățenii masterizati de o masmedie coruptă și incorectă! Oamenii din stradă este clar , nu vor al 3 treilea război mondial! Nu-l vor și nu va fi. De ce nu va fi ? Dintr-un simplu motiv : Uniunea Europeană asa cum funcționează ea în prezent … se va destrăma irecuperabil. Țările din Balcani prinse în mozaicul Uniunii Europene vor ieși primele iar concomitent Italia , Olanda , Suedia, Polonia și o să zâmbiți sceptic , Germania vor face același lucru . După va fi o debandada și un haos pe continent de nedescris statele satelit Ucrainei riscând să treacă printr-o invazie rusă și să piardă chiar teritorii care vor face Rusia și mai mare . Iar atenție : atât timp cât Biden își anunță a 4ª candidatură iar made Ursula dă exivă în statele membre că trebuie financiar să intervină în susținerea economiilor lor , păi e limpede că doar se face mult zgomot pentru nimic …. Mi-e îmi este milă de piticul coleric de la Kiev care este foarte posibil să fie mazilit de ai lui ! Poporul ucrainiean nu este chiar asa de obedient actorașului belicos și cred câ vom vedea multe în următoarele 3 trei luni …

 • Buna dimineata! Domnule Ion Cristoiu, aveti dreptate! Urmarind cu atentie imaginile cu bombardamentul „groaznic” asupra Ucrainei, am observat:
  – sunt filmate numai in Kiev;
  – au fost lovite „cu precizie” un parculet, o intersectie, un autoturism, doua autoturisme si cam atat;
  – o babusca era pansata la cap(musai) de un soldat;
  – o frumusete de kieveanca isi facea selfie;
  – la metrou se canta imnul Ucrainei;
  – un soldat ucrainean trage cu „javelinul” si, normal, doboara o racheta! Probabil ca nu mai avea borcane cu muraturi!
  „…..Ce mai freamat ce mai zbucium……” !
  Pentru aceia care mai au ceva creier , aceasta inseamna ca rachetele( alea ruginite) si-au lovit tintele, ca pagubele sunt ingrozitoare, si dupa cum sunt dispersate tintele pe harta Ucrainei, au mers „punct ochit punct lovit!
  Acum cateva luni, Putin, l-a averizat pe „actorasul mult prea grabit” ca daca se atinge de pod , vor urma reprasalii!
  Si la urma urmei este razboi!
  Pe mine nu ma mira faptul ca Ucraina, inca, mai poate sa duca ofensiva, chiar daca este mai lesinata! Din motive tactice si strategice, care tin de ambii beligeranti!
  Ma mira faptul ca , Putin, nu loveste convoaiele cu munitie, armament usor si greu, acestea intrand in tara pe rute pe care ei, rusii, le stiu!!!!! Eu sunt convins de faptul ca stiu la secunda si centimetru, tot ce se intampla pe teritoriul Ucrainei! Expresia „se poarta cu manusi” este corecta! Deocamdata! Din ce motiv, habar n-am!
  Si ce este cel mai enervant, de la inceputul acestui conflict, este dubla masura! Unii sun ingeri, ceilalti sunt demoni! Nu ! Toti sunt demoni! Demoni ai razboiului! La cativa metri de casa noastra!
  P.S. Si noi cumparam 600 (sase sute) de BMW uri, neaparat cu 8 (opt) viteze!
  Slava Ucraina! Slava pravda (adevarul) !

 • daca era vorba despre un razboi, el ar fi putut ajunge si in faza in care se mondializa.
  insa pentru ca definitia razboiului mondial a expirat, ‘razboiul mondial’ e imposibil.

  ‘razboiul mondial’ s a dezvoltat si el in stil fibonacci, acum are un nume nou, iar el este acesta : revolutia mondiala

  • pandemiile care au impanzit lumea au fost ( si pesemne ca vor fi tot asa )
   definite de reactiile disproportionate manifestate in fata unei actiuni. acestea si doar acestea au remodelat lumea din temelii si din ce se vede va continua s-o faca, remodelarea din temelii fiind sinonima cu ‘marea revolutie’

   prin urmare raspunsul vestului la actiunea rusilor de ieri va urmari o si mai consistenta despartire a apelor intre est si vest, astfel incat, in final, intre est si vest sa nu mai existe intersectie.

   pandemiile de pina acum, care s-au manifesta in diferite sisteme sociale, au ca tinta nasterea noii lumi ( la pachet cu noi-noute sisteme sociale )
   deci toate dinamicile de pe planeta vizeaza nasterea noii lumi, ca despre ea e vorba, despre noua lume

   ce traim e revolutie mondiala

   ( dupa ce ‘razboiul mondial’ si a consumat potentialul innoitor, singura cale de innoire a temeliilor disponibila unei oarecare civilizatii din univers este ‘revolutia mondiala’
   exista o dinamica de tip fibonacci inclusiv in felul in care se pot innoi temeliile civilizatiilor.
   spre ex odata folosit ‘razboiul mondial’…el expira, se aseamana cu un glont pe care l tragi,
   nu l mai poti folosi in innoirea temeliilor, tre sa folosesti ceva superior,
   ca intre timp si civilizatia se dezvolta,

   dupa ‘razboi mondial’ singura disponibila mai e asta si doar asta : ‘revolutia mondiala’.
   si daca ‘razboiul mondial’ a avut doua aripi, ‘revolutia mondiala’ e o exprimare singulara in dinamica civilizatiilor care se manifesta pe o oarecare planeta )

   • prin urmare am putea spune ca am intrat de a binelea in revolutia mondiala

    • la vremuri noi, definitii noi.

     noua definitie a razboiului mondial e revolutia mondiala, iar ea e mai capabila de 1,6 ori decit un rzboi mondial,
     ca si definitiile se innoiesc in stil fibonacci

    • la vremuri noi, definitii noi

     noua definitie a razboiului mondial e revolutia mondiala, iar ea e mai capabila de 1,6 ori decit un razboi mondial,
     ca si definitiile se innoiesc in stil fibonacci

 • Interesant faptul ca timbrele care celebrau atentatul erau deja pregatite. Asta indica ca planul a fost ucrainian.

 • Domnule Ion Cristoiu
  Cei mai tineri,vor „vedea” asta ca o „fisura in matrix”.
  Neasteptat, soldati americani si rusi s-au pozat zambind impreuna in Siria: „Este un moment foarte rar” AK-24 | 10 OCTOMBRIE 2022.
  https: //www. aktual24. ro/neasteptat-soldati-americani-si-rusi-s-au-pozat-zambind-impreuna-in-siria-este-un-moment-foarte-rar/.
  Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
  Valentin-Ionut Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *