Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Duplicitatea securistului care condamnă comunismul

Știrea conform căreia Traian Băsescu a colaborat cu securitatea, în fapt, nu este o știre. Toți cei care cunosc cât de cât regimul trecut cât și cel actual sigur nu au îndoieli privind colaborarea sa cu securitatea. Pentru istorie, Traian Băsescu rămâne colaboratorul securității (primul?) care a avut multe demnități în statul român, de la secretar de stat, la ministru, primar al Bucureștiului și desigur președinte al României. Acesta conducea CSAT-ul, din postura de președinte al României. Indiferent cu ce serviciu colabora, trebuie subliniată reușita sistemului. Să-ți pui omul în cea mai informată funcție, nu este un lucru simplu.

Cred că ar trebui să ne dea tuturor de gândit cât de fragil este statul român și cât de ușor se pot infiltra diverși colaboratori în funcțiile cele mai înalte. Acum, și cei mai naivi și creduli susținători ai lui Traian Băsescu observă că au crezut într-un om cu multe fețe. Un om duplicitar, un om asupra căruia trebuie să ne întrebăm dacă a fost colaborator al Securității până în 1990 sau este și astăzi. Cu cine a colaborat, după pseudonimul Petrov, este evident.

Se poate aprecia că Traian Băsescu este cel care a accelerat accesul needucaților în politică. De la propria fiică, agramată, la Monica Ridzi (condamnată), Traian Igaș, Monica Macovei, Cristian David (condamnat), Mihai Stănișoară, Luminița Plăcintă, Gheorghe Pogea, Gabriel Berca (condamnat) și mulți alții.

Selecția precară, lipsa specialiștilor în funcțiile cheie, ”închirierea” intelectualilor pentru a-i susține punctele de vedere au arătat intențiile sale și au produs zece ani haotici din care nu a reieșit nicio direcție sau strategie.

De ce nu a fost găsit colaborator al Securității până acum?

Arhiva CNSAS nu a fost studiată în întregime. Mai mult, pe baza unor protocoale CNSAS preia periodic dosare. Sau poate „colegii lui care l-au pregătit pentru funcții” au avut grijă să nu se găsească documente care să-l incrimineze. Dar, nefiind specialiști, au uitat să se asigure și în alte direcții și dosare. Declarația:

„Recunosc că la 21 de ani habar n-aveam că Contrainformațiile militare erau parte a Securității”

Trebuie să recunoaștem că această declarație este una care ne insultă inteligența. Adică el dădea cu subsemnatul la Securitate, colaborator atât de tânăr, era în sistem și nu știa cu ce se ocupă Contrainformațiile? Că doar băieții de acolo nu cântau serenade sau organizau petreceri!

În apărarea sa, acesta declară:

„În orice caz, pentru mine, trebuie să recunosc, este o oarecare amărăciune. După ce am condamnat comunismul, am deschis arhivele Securității și le-am transferat către CNSAS din dispoziția mea, am deschis arhivele Comitetului Central, acum să am un asemenea verdict… Voi încerca să merg până la capăt uzând de toate drepturile constituționale pentru clarificarea lucrurilor”

Condamnarea comunismului a fost un fapt de imagine și nu unul bazat pe o cercetare științifică. Cei care au citit acel Raport Final al Comisiei Prezidențiale și-au putut da seama ca este scris de către oportuniști ai regimului. Chiar și așa, în Raport sunt câteva capitole bine scrise. Doar câteva. Într-adevăr, în 2005, au fost transferate către CNSAS două milioane de dosare în spațiile puse la dispoziție de guvernul Năstase, în 2003.

Condamnarea comunismului cu care se laudă Traian Băsescu este una care să fie bifată și nu una pe baza aportului unor specialiști. O comisie construită din prietenii lui Vladimir Tismăneanu, aleși după simpatiile politice și nu după specializarea în domeniu. Istorici recunoscuți ca specialiști ai perioadei nu au fost invitați în această Comisie, deoarece puteau schimba direcția. Sigur, Comisia a fost înființată să condamne comunismul. Sigur comunismul, ca orice ideologie extremistă ar trebui condamnat. Dar, nu tot ce s-a petrecut în perioada 1945 – 1989 trebuie condamnat! Nu se poate declara ilegitim și ilegal tot ce s-a întâmplat în acești ani. Sunt tratate internaționale, acte de naștere, de căsătorie, de proprietate, relații cu diferitele state. După logica Comisiei, trebuiau anulate toate.

Pentru a înțelege cum gândește Vladimir Tismăneanu, alesul lui Traian Băsescu să condamne comunismul, postez ultima sa declarație după alegerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european:

„Pentru noi, într-un fel, numirea Laurei Kovesi ca procuror-șef al UE înseamnă ceea ce-a fost pentru polonezi alegerea cardinalului Karol Wojtyla drept Papa Ioan Paul al II-lea. Era în 1978, propaganda regimului Gierek s-a dezlănțuit după vechile rețete kaghebiste. În 1979, Papa a mers în Polonia, a fost un moment de extaz al libertății. Lupta acestei femei de un curaj greu de egalat cu un sistem putred, venal, metastatic, este una din acele pagini care ne dau dreptul să vorbim, fără urmă de ezitare, despre istoria onoarei în Europa de Est. Abia aștept prima vizită oficială a procurorului-șef al UE la București…”

Oportunism, dorința de a vedea arestați, comparația acestei femei cu Papa Ioan Paul al II-lea, descrierea acestei femei drept eroină îl transformă pe Vladimir Tismăneanu într-un tonomat atât de drag lui Traian Băsescu.

Ne întrebăm care a fost plus valoarea adusă de Traian Băsescu în funcțiile sale. Mai cu seamă în cea de președinte cu propriile guverne. Ce plus valoare a adus guvernarea PDL? Oameni cu o calificare precară au fost promovați de acesta. Cu siguranță, România s-a schimbat negativ în cei zece ani cu Traian Băsescu.

Antagonizarea maselor, forțarea legilor, sfidarea milioanelor de oameni care i-au cerut să plece, crearea unei camarile care după ce nu a mai fost președinte s-a întors împotriva sa, susținerea binomului cât a fost președinte sunt doar câteva dintre faptele acestui președinte care îmbătrânește urât.

Dacă și la Înalta Curte se va menține verdictul de la Curtea de Apel, Traian Băsescu se va declara victimă. Doar această strategie o cunoaște.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Duplicitatea securistului care condamnă comunismul”

  • Foarte bun acest articol 😯

  • Vl. Tismăneanu, un retardat Sroos care dă declarații în funcție de direcția de unde vin finanțările.

  • Raportul de condamnare a comunismului a lui Tismaneanu a fost unul de condamnare a ceausismului ca national comunism , tocmai pt a escamota perioada anterioara a minoritar comunismului ( a „obsedantulu” deceniu ” , unde tatane-sau a avut o contributie consistenta) Mai e o chestie ce ma deranjeaza : cautarea colaboratorilor si tortionarilor care se vadesta acu’ ca erau cam toti romani . Dar faptul ca minoritatile maghiara si evreiasca in cvasitotalitate au colaborat la instaurarea regimului comunist nu se pune ? E o eroare mai mica ? E pardonabila ?

  • Felicitări,domnule Ionuț Cojocaru,pentru analiza pertinentă realizată !

  • Felicitări domnule Cojocaru pentru analiza pertinenta pe care o realizați, floare rară, în peisajul trist al publicisticii românești!

  • Istoria ar trebui sa l consemneze pe pazvante chioru asta alaturi de mari capi de retele mafiote precum piticu guzman sau pablo escobar,cele 2 legende ale mafiei planetare(cei mai mari mafioti care au existat vreodata pe planeta in toate timpurile) fara egal pe mapamond,creatori de „scoala” de mafie,la nivel planetar.

  • Mostenirea lui pazvante chioru asta sunt de fapt retelele de prostitutie interne si internationale,de pedofilie care atrag ca mustele la rahat toti sceleratii planetei, unii cu functii mari la nivel planetar,retele folosite mai apoi pentru santaj,astfel ca multi din astia veniti la romanica sa guste micile placeri ale vietii,au fost imortalizati,si pusi de reteaua lui pazvante chioru sa faca lobby pentru asta si camarila lui,de se credea ca asta dicteaza in marile cancelarii occidentale ca pe bricul propriu,asta avea trei sferturi din psd isti conserve proprii,racolati din psd prin santaj si oportunism,precum si camarila portocalie la dispozitie,personaje insalubre ca mustata de teleorman,si minunea finantelor din olt,tartorii psd pina de curand,retelele de trafic de droguri,asa zisele magazine de vise care au nenorocit o generatie intreaga,jafurile din ANRP,haosul si incompetenta la toate nivelurile,coruptia endemica.Ma intreb de unde are pazvante chioru atata ura pe poporul asta de l a facut ferfenita intr un mod care l ar face pe tatuca Stalin invidios,bine ca si poporu asta isi merita soarta,de l au ales 2 mandate,si un al treilea,daca ne gandim ca pana pe 26 mai anul asta a avut si un loctiitor in psd.

    • Tudy și tu ești broll, ori îți schimbi zilnic id-ul?
      Cat fac 2+3? ?
      Vă apucă pe toți dorința de a comenta și culmea, despre altceva…?
      Maestre, căutați un soft care sa va scape de ăștia!

      • Face 5,in alta ordine de idei,cand vad asemenea replici,imi dau seama ca sunt pe drumul cel bun,unii se simt,de ce oare? Cred ca e posibil sa spun adevarurile care nu plac ,dar asta e.Cica maestru sa caute un soft care sa scape de comentatorii de aici,pai unii nu au auzit de libertatea de exprimare,sau le pute conceptul,exista Coreea de nord,cui nu i place libertatea de exprimare,sa mearga acolo.Cine ma critica,de fapt ma convinge tot mai tare de faptul ca ma apropii tot mai tare de adevar,si asta nu place unora.Ce o sa faci mestere Mentorus ,o sa ne „sinucizi”prin paduri,sau o sa ne lichidezi pe astia care il criticam prea tare pe iubitul tau pazvante chioru,daca tot vrei sa nu mai comentam aici pe blog. Ai vrea tu,banuiesc,dar inca mai putem vorbi.Inca,cat mai avem voie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *