Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Elena Udrea a scăpat de dosarul Microsoft pe mâna PSD

Elena Udrea a scăpat de primul dosar în care a fost reținută, Microsoft, după ce procurorii DNA au decis că fapta nu există. Din 12 mai, DNA nu a mai emis niciun comunicat, prin urmare singura sursă pentru această știre „bombă”, care nu mai este un subiect de breaking news ca atunci când a fost reținută, este doar fosta ministră a Turismului, care a dat o declarație exclusiv pentru PSnews. „Mă bucur, mai ales că în acest dosar am fost arestată prima dată. De aceea trebuie respectată prezumția de nevinovăție până la o decizie finală a unei instanțe și de aceea trebuie ca măsura arestului preventiv să fie una excepțională.Eu am reușit să trec peste momentele acelea, în care am fost luată cu cătușe din Parlament și dusă în beci, la miezul nopții. Dar sunt oameni care au fost definitiv distruși, ori s-au îmbolnăvit și au murit după ce au trecut prin astfel de situații”, a declarat Udrea.

Pe atunci parlamentar, Udrea a fost reținută în 10 februarie 2015, la o zi după ce deputații au încuviințat cererea de urmărire penală făcută de DNA. În 11 februarie a fost arestată, dar în 17 februarie măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu. Ea a fost denunțată de Dinu Pescariu și Claudiu Florică. Acuzațiile au fost de trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații. În acel dosar mai erau cercetați 9 miniștri. Și faptele acestora au fost clasate.

Dosarul Microsoft a fost spart în mai multe dosare. Gheorghe Ștefan zis Pinalti și Gheorghe Sandu au făcut pușcărie în unul din dosarele Microsoft. Cel cu 9 miniștri, printre care și Ecaterina Andronescu, a fost ținut la sertar.

Odată cu modificările aduse Codului Penal, a fost modificat și abuzul în serviciu în sensul că a fost golit de conținut și astfel, fapta nu există. În loc de „pentru sine sau pentru altul” a fost introdus „pentru sine și afini” și s-a restrâns infracțiunea. Există și un capitol în Codul Penal care spune că se aplică legea cea mai favorabilă, adică cea nouă. De asemenea, dosarul a fost construit pe interceptări, procedură care a picat între timp, la fel ca abuzul în serviciu.

În mod ciudat, nimic din toate acestea nu l-a ajutat pe Liviu Dragnea, însă au profitat cei 9 miniștri și Elena Udrea.