Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Elevii îl pun la punct pe un fost ministru al Educației pe tema impozitării meditațiilor

În cele 10 minute/zi în care domnul Funeriu își mută privirea adulatoare din oglindă, emite reacții cu privire la pozițiile Consiliului Național al Elevilor.

Ieri, domnul ministru a întrebat retoric dacă suntem “duși cu pluta”, pentru că am cerut impozitarea meditațiilor, un lucru perfect legal și care, într-un stat civilizat, nu ar trebui să facă parte din solicitările elevilor. Se presupune (teoretic) că profesorii reprezintă un reper moral și civic pentru generații întregi de elevi. Dacă evaziunea fiscală făcută cu nerușinare intră în atribuțiile cadrelor didactice, mea culpa, mi-a scăpat.

Ce mai spune domnul ex-ex-ex-ex-ex-ex-ex-ex-ex-ex-ex-EX ministru este că dimpotrivă, ar trebui ca elevii sa fie încurajați/ajutați să facă meditații, chipurile ca să recupereze ceea ce au pierdut în ultimele luni. Poate că nu mai e la curent de ceva timp, însă există un program (gratuit pentru elevi, poate că asta îl deranjează pe dl. Funeriu) de ore remediale, derulat în școli, care fix asta face: diminuează decalajele cu care elevii (cei mai mulți dintre ei provenind din comunități vulnerabile) s-au ales de la începutul pandemiei.

Așadar, nu, domnule academician doctor inginer de renume mondial Funeriu, nu suntem duși cu pluta; ba dimpotrivă, suntem ancorați în realitățile sistemului de educație din România, iar toate propunerile pe care le facem sunt corelate cu ceea ce se întâmplă (de facto, nu pe Facebook) în școli. (Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Elevii îl pun la punct pe un fost ministru al Educației pe tema impozitării meditațiilor”

  • Dragul meu rroman ! Ai grija ce spui . Un „profesor” a obtinut 6 case doar din Meditatii fara a plati 1 RON la Buget. Mai ai ceva de comentat ?

  • Buna seara,
    Voi fi concis si la obiect.
    1. In primul rand nu ar trebui sa existe aceaasta praxtica a meditatiilir. Daca actul educatiknalar fi conform, nu ar fi nevoie de acest surogat. Mai ales ca meditatiile sunt facute de profesorii care deja sunt platiti sa scolarizeze elevii in unitatile de invatamant.
    2. In al 2 – lea rand, daca este vorba de venituri obtinute ele trebuie impozitate. Asta daca sunt considerare licite. Daca nu sumt licite ,ar trebui supuse unui alt regim juridic ( confiscare, sanctionare etc).
    3. Toata lumea vrea , chipurile,o tara civilixata , dar nineni nu face nimic in acest sens. Pe principiul… sa fie schimbare… dar sa inceapa cu altcineva, nu cu mine. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *