Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Emil Constantinescu împlinește 81 de ani

În 17 noiembrie, 1996, Emil Constantinescu a făcut istorie. În acea seară, sute de mii de oameni, fără să-i cheme nimeni, s-au adunat în Piața Universității pentru a sărbători câștigarea alegerilor prezidențiale. 7 milioane de români au votat pentru schimbare, iar președintele ales a fost copleșit de valul de încredere manifestat chiar acolo, în Piața Universității.

Două zile mai târziu, în 19 noiembrie, Emil Constantinescu împlinea 57 de ani. Românii i-au făcut cadou o țară, pe care a administrat-o, timp de patru ani. Cu bune, cu rele, pe timpul mandatului său, Emil Constantinescu a îndreptat România către intrarea în NATO și Uniunea Europeană. A reușit să medieze și să obțină semnarea Strategiei naționale de dezvoltare economică pe termen mediu de către toate partidele parlamentare.

La 15 ani după încheierea mandatului, fostul președinte a spus că nu a afirmat că a fost învins de sistem: „Eu am spus că presa Securității m-a învins (…) Poporul ar trebui să accepte că poate să existe un președinte care să respecte legea și să fie complet cinstit. Numai că, în România, un președinte care a respectat legea – este cazul meu – a fost considerat un președinte slab”.

La mulți ani, Domnule Președinte Emil Constantinescu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Emil Constantinescu împlinește 81 de ani”

 • Le-a fàcut un cadou de neuitat Sârbilor . De Cràciun .

 • La multi ani!
  Constantinescu a fost singurul Presedinte “ normal” care a crezut in Constitutie si a respectat-o.
  Nu l-am apreciat si ne-am luat-o!

  • Singurul Presedinte ADEVARAT !
   Prea multi ii duc dorul .
   Si e corect : ‘” Nu l-am apreciat si ne-am luat-o!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *