Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Emoții colorate cu copii de poveste

Salcâmii se scaldă în lumina de culoarea mierii. E o zi de octombrie colorată în zeci de nuanțe, de la roșu aprins la galben auriu… Lumina pare topită, este atât de multă frumusețe în jurul nostru, trebuie doar să o vedem. Din păcate, din cauza stresului, mulți oameni privesc, însă nu văd. Cine a creat această perfecțiune? Cine suntem? Cine sunt eu? Încotro mergem?

Îmi amintesc de studiul tematic realizat alături de elevii mei. Mai precis, de răspunsurile lor absolut geniale. „A fost odată o fetiță pom. Care și-a dăruit frunzele, ramurile, merele, trunchiul… În numele dragostei. Și al prieteniei. Astfel, nu a mai rămas nimic”. Copiii de poveste mi-au răspuns la întrebarea: „Cine sunt eu?”, prin cuvintele: familie, aptitudini, caracter, inteligență, personalitate, identitate. Mi-au răspuns și prin metafore: „În fiecare copac, la fiecare nivel, pe fiecare ramură, am învățat ceva nou. Pe fiecare ramură o prețuiesc”.

Copiii de poveste ți-ar povesti și despre puterea de a schimba viitorul, creativitate, perseverență, inspirație și oamenii generoși din viața lor. Mai stau puțin și mă bucur de starea de bine generată de cărticelele copiilor de poveste, mai precis de creațiile lor. Adevărate opere de artă pe care le-am expus într-un cadru feeric. Însă, este timpul să revin în prezent, aici și acum. Ce va fi mâine? Dar poimâine? Libertatea noastră există cu adevărat? Ori este doar o simplă frază pe o coală de hârtie prăfuită, uitată printr-un sertar? Inteligența umană va fi suficientă? Vor fi suficiente imaginile încărcate de emoții pentru a declanșa reacții mentale, corporale ori emoționale? Dar mai exact, pentru a acționa asupra comportamentului uman?

Închei prin a privi pământul, lăcaș dătător de viață și, în același timp, stație finală a trenului vieții. Îmi amintesc de cuvintele eroinei Scarlett O’Hara din filmul: „Pe aripile vântului”: „Și mâine este o zi…”.

Fotografie: Lucrările copiilor de poveste, vârsta 10 ani, realizate în urma studiului tematic: „Cine sunt eu?”. Expuse la Strâmba într-un cadru de poveste.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Emoții colorate cu copii de poveste”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *