Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Este nevoie de asumarea unui pact național de reconstrucție din temelii a sistemului de asistență medicală din România

Ca medici, nu vom putea rezolva, de fiecare dată, toate problemele unui pacient. Medicii responsabili nu oferă bolnavilor certitudini. Dar avem obligația să le oferim acestora SIGURANȚA unui mediu spitalicesc în care pacienții vin de nevoie, nu din plăcere.

De la banala cale de acces într-un spital, la pardoseala pe care bolnavul nu trebuie să alunece, de la instalațiile sigure și aparatele verificate periodic, până la circuitele spitalicești corecte, de la personalul medical competent până la empatia necesară relației cu bolnavul, toate împreună sunt părți ale unui act medical sigur.

În acest moment, siguranța unui bolnav într-un sistem spitalicesc învechit, în care nu au fost făcute investiții reale în infrastructură (a nu se confunda banii cheltuiți în sănătate pe salarii, echipamente, cu banii cheltuiți pentru investiții în infrastructură) este relativă. Oricând pot apărea noi tragedii de care nu este vinovat personalul sanitar, ci o infrastructură care trebuie refăcută fundamental. Iar statul este responsabil pentru siguranța pacientului, așa cum trebuie să fie responsabil pentru siguranța elevului, la școală, a cetățeanului pe stradă.

Un spital se modernizează permanent. Termini și reîncepi, investești și reinvestești. Drama de astăzi este ca o hârtie de turnesol care aduce în față subfinanțarea din sistem, de 30 de ani. Nu controalele rezolvă problemele, ci asumarea unui pact național de reconstrucție din temelii a sistemului de asistență medicală din România.
Voi iniția o dezbatere publică menită să aducă în atenția autorităților nevoia unor reglementări clare și a unor responsabilități asumate, legate de siguranța pacienților.

(Leonard Azamfirei, senator, rector al UMF Târgu Mureș)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *