Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Este posibil să asistăm debutul celui de-al Treilea Război Mondial? Teoretic nu, practic da

Potrivit Tehran Times (https://www.tehrantimes.com/news/470982/IRGC-confirms-it-hit-Mossad-training-centers-inside-Iraqi-Kurdistan), Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a emis duminică o declarație oficială prin care a confirmat că a lansat rachete balistice asupra centrelor de antrenament ale Mossadului israelian din regiunea semi-autonomă Kurdistan din Irak. Reprezentanții IRGC au declarat că operațiunea a fost un răspuns la asasinarea a doi consilieri militari iranieni la periferia Damascului pe data de 7 martie: „În urma crimelor recente ale falsului regim sionist și a anunțului anterior că crimele și relele acestui regim infam nu vor rămâne fără răspuns, centrul strategic de conspirație și răutate al sioniștilor a fost vizat de rachete puternice și precise ale Corpului Gardienilor Revoluției Islamice”. În cadrul comunicatului, noi mai putem observa următoarele fraze cheie: „Încă o dată, avertizăm regimul criminal sionist că repetarea oricărui act malefic se va confrunta cu răspunsuri dure, decisive și distructive…”

Înainte de declarația IRGC, presa irakiană a afirmat că zeci de rachete balistice au lovit baze secrete (ei bine, se pare că nu erau chiar atât de secrete) ale agenției de spionaj Mossad din regiunea Kurdistan. Presa irakiană a anunțat decese în rândul ofițerilor Mossad. Citând surse de securitate, Sabereen News din Irak a relatat că două centre de pregătire ale Mossad au fost vizate de rachete balistice în primele ore ale zilei de duminică. Și Al-Mayadeen a relatat că baza Mossad, situată pe Masif-Saladin, în Erbil, a fost „complet rasă de pe pământ, iar mai mulți mercenari israelieni au fost uciși sau răniți în atacul de mare precizie”. Trecând de la acest eveniment, putem să observăm, dacă dorim, bineînțeles, și că factorii de decizie din Rusia au declarat că trupele rusești ar putea viza livrările de arme occidentale în Ucraina, având în vedere că armata rusă a început să avanseze de la sfârșitul lunii februarie. (https://www.tehrantimes.com/news/470974/Russia-warns-Western-arms-convoys-to-Ukraine-are-legitimate) „Am avertizat Statele Unite că pomparea orchestrată de arme din mai multe țări nu este doar o mișcare periculoasă, ci și o mișcare care transformă aceste convoaie în ținte legitime”, a declarat sâmbătă ministrul adjunct de externe rus, Serghei Ryabkov, la televiziunea de stat. El a precizat și că Moscova a avertizat cu privire la consecințele transferului nechibzuit către Ucraina de arme precum sisteme portabile de apărare antiaeriană, sisteme de rachete antitanc …”. Ryabkov a declarat că administrația de la Washington nu a luat în serios avertismentele administrației de la Moscova și a adăugat că Rusia și Statele Unite nu au desfășurat niciun „proces de negociere” cu privire la Ucraina. Să fie oare atacul din apropierea graniței cu Polonia (aproape 25 de km distanță) răspunsul?

În plus, este posibil ca Rusia să își extindă confruntarea cu Occidentul prin presiuni asupra Serbiei pentru a submina independența Kosovo și a altor state din Balcanii de Vest. Rămâne de văzut ce rol va avea România în următoarele conflicte. Să nu uităm și de invazia Chinei asupra Taiwanului. Agresiune care o să aibă loc, mai devreme sau mai târziu, după cum consideră și Trump, un om care chiar a avut acces la informații top secret (și mai mult ca sigur că încă are).

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Este posibil să asistăm debutul celui de-al Treilea Război Mondial? Teoretic nu, practic da”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *