Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

EURO 2020 – Fortza Italia!

Pentru început vreau să remarc noul serial „Istoria interzisă”, care se difuzează pe cristoiublog.ro. Felicitări, deci, Maestrului Ion Cristoiu pentru inițiativă și concretizare, dar și lui Adrian Cristoiu pentru asigurarea suportului tehnic.

Revenim la fotbal pentru a sublinia victoria de marți seara obținută de Anglia în fața Germaniei, scor 2-0.
Printre microbiști circulă de mai multe decenii o glumă. Ce este fotbalul până la urma urmei. Răspuns corect: 22 de bărbați aleargă după un obiect rotund, iar la final câștigă mereu Germania. Iată că, la această ediție a europeanului de fotbal, gluma s-a răsuflat, iar nemții au fost învinși cu armele lor tradiționale: tenacitate, forță, determinare.

În altă ordine de idei, salutăm cu toată puterea victoria incredibilă a Elveției în fața campionilor mondiali, jucătorii care reprezintă Franța.
Stau chiar lângă Arena Națională din București și am putut să iau pulsul încă de pe la ora 16,00, luni, când voluntarii români se îndreptau spre arenă. Bine că am avut și noi o reprezentare la acest turneu final, dacă nu am fost în stare să ne calificăm pe terenul de joc.
Bine, dar cine o să fie jucătorii cei mai fericiți ? Cine va câștiga EURO 2020. Iată punctul de vedere al unui personaj autorizat.

Mircea Lucescu susține că selecționata Italiei a reușit să îl impresioneze la meciurile jucate în grupele EURO 2020, dar și în optimile de finală ale Campionatului European 2020. Totodată, antrenorul lui Dinamo Kiev l-a lăudat pe Mancini pentru modul cum a arătat echipa sa.

Pe lângă Italia, Mircea Lucescu recunoaște că Germania și Croația i-au atras atenția, iar despre Ucraina susține că este în creștere.
„Cine câştigă EURO 2020? Italia. Sunt sincer şi nu spun asta doar fiindcă sunt legat de Italia. Până acum, Naţionala lui Mancini este cea care m-a impresionat şi mi-a plăcut cel mai mult, dar mai ales e cea care a arătat că este în primul rând o echipă.
Este un adevărat grup. Mancini a arătat că are idei clare şi merită multe aplauze. Ucraina? E în creștere. Iar contra Suediei, în optimi de finală, calificarea se joacă. E un Campionat European frumos, echilibrat. În afară de Italia, îmi atrag atenţia Croaţia şi Germania”, a spus Mircea Lucescu, pentru Tuttosport, citat de colegii de la Agrepres.

Echipa națională a Italiei a trecut în optimile de finală de la EURO 2020 de Austria scor 2-1 , iar în sferturi va juca împotriva Belgiei, selecționată care a învins Portugalia, scor 1-0, pentru a ajunge în această fază.
În faza grupelor, Italia a terminat pe primul loc, cu 9 puncte, după ce a bifat trei victorii din trei meciuri. Italia a făcut parte din Grupa A și a jucat împotriva Elveției, Turciei și Țării Galilor.

Urmează sferturile de finală ale turneului european de fotbal, partide care se vor desfășura vineri, 2 iulie și sâmbătă 3 iulie, câte două meciuri în fiecare zi.
Dacă Italia va învinge și în finală, va fi mare bucurie pentru Mircea Lucescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *