Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

EURO 2020: Șocuri pentru România

Turneul european de fotbal merge mai departe. Dar, sincer să fiu, mi-a cam pierit cheful de comentarii. Adică, eu să mă uit la un joc, fotbalul este până la urmă un joc de oameni mari, vă rog frumos nu uitați asta, iar apoi să mă apuc să comentez ce e mai ciudat. Sigur, e amuzant, dar numai în condiții normale de viață și moarte.

Recapitulez ce văd în jurul meu și observ îngrozit cum poporul român este supus unor șocuri puternice, bine că sunt succesive și nu simultane. Mă refer la șocul pandemic. De bine, de rău aici s-a mai depășit perioada critică. Dar au venit peste sărmanii conaționali inundațiile incredibile și apoi temperaturile istorice, fiind anunțate și depășiri ale cotei de 40 grade Celsius.

Păi cum să te uiți la fotbal, când vine apa peste tine? Am văzut imagini cu frigidere plutitoare în bucătărie, cu resturi de televizoare scoase din adâncuri, chiar în mijlocul sufrageriei. În altă zonă a țării, nu se mai recomandă să ieși, deoarece te izbește căldura ca o lopată peste față.

După ce nu am avut voie să părăsim domiciliul din cauza virusului cunoscut – evit să îi scriu numele – acum ne pândește după ușă disconfortul termic, iar valurile trec chiar prin ea. Oare nu se mai termină acest coșmar?

A dat Dumnezeu și prin locurile unde stau eu, atât la Breaza și, rar, la etajul 5 în București să avem fie aer de invidiat, fie un climatizor. Iar apa nu rupe ușa. Specialiștii anunță:

Primul cod roșu de caniculă din acest an, cu recorduri de temperatură. Valul de căldură va cuprinde toată țara. Șapte județe din vestul țării sunt sub cod roșu de caniculă zilele astea cu temperaturi de 41 de grade. De altfel, valul de căldură va cuprinde toată țara, spun meteorologii, care au emis miercuri noi avertizări cod galben și cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat.

După temperaturi record, vin nivelurile istorice pe râuri.
Cu alte cuvinte, serialul nostru intitulat EORO 2020, un turneu bizar este serios amenințat. Poate o să îmi revină cheful.

Măcar la final, o mică observație după meciurile disputate în grupe: Cristiano Ronaldo s-a detașat în clasamentul marcatorilor cu 5 reușite, față de 3 goluri câte au urmăritorii săi în ierarhia marcatorilor. Acum înțelegeți pentru ce este singurul fotbalist miliardar? În euro, nu în lei!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *