Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

EURO 2020 – Tablouri într-o expoziție

Înainte de fotbal și pictură, se cuvine acum să salutăm cu forță noul episod din serialul „Istoria interzisă” difuzat pe cristoiublog.ro. Așteptăm cu mare interes următoarele episoade.
Acum despre EURO 2020. Suntem în pauza care ne desparte de confruntările din faza sferturilor de finală.

Tată cum arată tabloul acestor jocuri:
Elveția – Spania, vineri, 2 iulie, la Sankt Petersburg (19:00)
Belgia – Italia, vineri, 2 iulie, la Munchen (22:00)
Cehia – Danemarca, sâmbătă, 3 iulie, la Baku (19:00)
Ucraina – Anglia, sâmbătă, 3 iulie, la Roma (22:00)

Tablou? Scuze, aici intrați pe domeniul meu de activitate cotidiană.
Am copilărit într-o casă plină de tablouri, albume de artă, uleiuri, diluanți, pânze, cartoane, pensule, cuțite. Adică, tot tacâmul necesar în atelierul unui pictor. Artistul era chiar mama mea. De aici am luat „microbul”. După decenii și decenii, am rămas în acest univers scriind la ziare, reviste, înainte pe hârtie, acum majoritatea sunt în spațiul virtual, la agenții de presă, făcând emisiuni de radio și televiziune despre evenimentele din expoziții, galerii, ateliere și muzee.

Este o lume incredibilă aici. Iar cine urmărește, fie și ocazional, pagina mea de Facebook, pe contul Aristo Bunescu, ori Agenția de Presă Culturală și Sportivă, poate vedea numeroase interviuri cu oameni dedicați trup și suflet artei armoniilor cromatice.
Deci, sunt tablouri și tablouri.

Când te gândești la meciul Elveția – Spania avem în față un peisaj însorit ca teritoriul spaniol, asta înseamnă că ibericii sunt mari favoriți.

Belgia – Italia este confruntarea ce va da, cred, viitoarea campioană mondială. Așa văd eu lucrurile, teza fiind confirmată de marele tehnician care este Mircea Lucescu. Asta înseamnă o marină zbuciumată cu valuri înspumate, înalte, o teribilă luptă între apă și uscat pentru cucerirea unor noi teritorii.

Cehia – Danemarca poate să fie asemănat cu un buchet multicolor de flori. Aici mă refer la jocul extrem de spectaculos al celor două echipe.

Ucraina – Anglia? Parcă e o natură statică. Foarte urâtă în viziunea unor ruși ce își văd favoriții eliminați în fazele anterioare ale competiției, dar trebuie să urmărească Ucraina la televizor, după ce au fost mai multe dispute între cele două state, chiar și la turneul final, privind Crimeea.

Mă pregătesc, în zilele următoare, să umblu la colecția de papioane. Trebuie să aleg unul mai elegant, deoarece o să vorbesc la un vernisaj. Culmea este că el are loc cu puțin timp înainte de sfertul de finală de sâmbătă Cehia – Danemarca. Chiar mă gândesc să grăbesc puțin lucrurile să fie mulțumiți pictorii, gazdele, organizatorii și amatorii de evenimente culturale. Iar apoi să ajungem și la fluierul de start în fotolii.

Joi, 1 iulie, este liber în programul EURO 2020. Adică se refac rezervele de apă minerală, limonadă și sucuri de fructe.
Ne pregătim pentru marele spectacol fotbalistic, ne pregătim intens pentru vernisaj.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *