Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

EURO 2020 – un turneu bizar: Începutul se face la Breaza

Mai sunt puține ore și începe marele spectacol fotbalistic continental. El are loc în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Desigur, vor fi multe comentarii, interviuri, analize și fotografii. Noi vom aborda o manieră mai ironică la toate aceste texte. Vom sublinia ce este bizar în acest turneu. (Cititorii sunt rugați să participe și ei cu observații personale ce vor fi introduse în text. Specificați nume, prenume, de unde scrieți. Textele se primesc pe contul de Facebook Aristo Bunescu, ori pe email aristotel.bunescu1@gmail.com. Un prim colaborator este domnul Toma Hristea din Iași, mare cunoscător al fenomenului cu balonul rotund.)

6,5,4,3,2,1 Poc! Începem!

Pentru a intra în atmosferă, trebuie să simt mirosul ierbii. Deci, încep ziua pe Stadionul din Breaza. O iau oficial. Mă prezint la directorul Clubul Sportiv Orăşenesc „Tricolorul” din Breaza. Domnul Vișan Marius Florian. Clubul are secții de fotbal, handbal și karate. 250 de sportivi legitimați, 90 la sută sunt copii. Echipa de fotbal este în liga a 4-a, iar sezonul trecut competițional a fost pe locul 3, performanță pentru care a primit o cupă din partea Asociației Județene de Fotbal Prahova. Facem câțiva pași pe gazonul impecabil. Eu mă visez deja la EURO 2020. După terminarea competiției, aici va avea loc pe 14 august marcarea a 70 de ani de sport la Breaza. Campionatul European poate deci să înceapă! Am mirosit deja iarba.

Primele bizarerii. Competiția are loc în alt an în comparație cu titulatura. Este primul campionat european găzduit de 12 state. România, țară gazdă, nu joacă. Noi eram obișnuiți ca gazda turneului final să aibă un loc rezervat de organizatori. Acum a fost altfel. Și gazdele au fost incluse în grupe preliminarii, unde noi ne-am făcut din nou de râs. Nu am pierdut din această ocazie, așa cum nu le vom pierde nici pe următoarele.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care urma să celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Postul de televiziune PRO TV care va transmite meciurile are un comentator surpriză. Jurnalista de sport, profilată pe fotbal, Ioana Cosma. Ea nu a comentat până acum nicio partidă, iar după mai multe informații nici la nivel internațional nu sunt comentatori doamne sau domnișoare.

Un supercomputer a calculat deja șansele de obținere a trofeului. Franța are cele mai multe șanse, 20,5%, iar Macedonia de Nord cele mai puține 0,02%.
Ce-ar fi să câștige Macedonia de Nord?
Aristotel Bunescu


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „EURO 2020 – un turneu bizar: Începutul se face la Breaza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *