Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

EURO 2020 – Un turneu bizar: Papagalii din Mato Grosso

Așteptăm cuminți desfășurarea optimilor, care îi aduce pe francezi la București. Până atunci, să vedem concluziile partidelor din grupe. Cea mai colorată dintre ele aparține lui Cornel Dinu, fotbalist de valoare, antrenor și comentator cu har.

El a făcut unele considerații legate de modul în care se îmbracă Ciprian Marica sau cum comentează meciurile fostul selecționer al naționalei tricolore, Victor Pițurcă.
„Când îl văd pe Marica, schimb imediat canalul. Am impresia că văd o îmbrăcăminte care aduce cu papagalii din Mato Grosso. Când e un sacou bej, când e o cravată care se leagă cu șosetele doctorului Popescu. Pe el l-am văzut coborând din hotel în Brazilia, în 1992, cu șosete bej, pantaloni gri scurți, cămașă albastră cu violet și o eșarfă multicoloră la gât.

Mie îmi place să văd Amazonia, Mato Grosso, dar nu pe ecran, nu se leagă. Și mai are și un șnur din ăla care, probabil, că îi leagă o parte din bani din buzunarul respectiv. Deci nu vreau să mai comentez prea mult, pentru că e dramatic”.

Trece apoi să pună tunurile pe Victor Pițurcă.
„Nu pot să îl comentez pe Pițurcă, pentru că a fost jucător de fotbal, dar cum comentează, ce comentează mi se pare înfiorător. Nu mă bag în exprimare, că fiecare a făcut carte cât a putut, cum a putut, cum a vrut și așa mai departe, deși e dramatic. Nu pot să citesc o parte a, hai să le zic, disertațiilor sale”.

Pentru mai tinerii internauți este cazul să fac niște lămuriri. Adică cine sunt oare personajele evocate ?
Corneliu Constantin Dinu este un fost jucător și antrenor de fotbal român, care a ocupat funcții administrative în cadrul clubului Dinamo București. De asemenea, „Procurorul”, cum este poreclit, a mai deținut și funcția de secretar de stat în Ministerul Sporturilor imediat după 1989, respectiv între anii 1990-1992. Cornel Dinu a câștigat de trei ori titlul de „fotbalistul anului” în ancheta ziarului Gazeta Sporturilor, în anii 1970, 1972 și 1974. A debutat în Divizia A la 25 septembrie 1966 (în meciul Dinamo – Steagul Roșu 0-1), iar ultimul meci l-a jucat la 18 iunie 1983.

Ciprian Andrei Marica a evoluat pe postul de atacant. Marica a jucat și 71 de meciuri pentru echipa națională, pentru care a evoluat între anii 2003 și 2014 și pentru care a marcat 25 de goluri.
După terminarea carierei, Ciprian Marica s-a implicat financiar în susținerea clubului Farul Constanța

Victor Pițurcă este un fost fotbalist și un antrenor liber de contract. Ultima oară a antrenat clubul Universitatea Craiova. Ca fotbalist, și-a petrecut mare parte din carieră la echipa Steaua București. A mai fost de trei ori selecționer al naționalei României, reușind să califice echipa la Campionatul European de Fotbal din 2000 și la cel din 2008.

În martie 2008, a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni din sezonul 1985-1986.
Acum, vă dau un sfat prietenesc, înaintea partidelor din optimi de finală. Puneți ceva bere la rece că urmează partide de mare interes.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „EURO 2020 – Un turneu bizar: Papagalii din Mato Grosso”

  • Un neica nimeni ,al carui singur merit e ca latra toata ziua prin presa ,se ia de niste oameni care,cu toate defectele lor,au facut ceva performanta in fotbalul romanesc.Ca asa e la romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *