Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Europenii s-au sucit, acum vor gaz de la ruși

De mai mult de o lună, comunicarea publică despre situația din Ucraina s-a făcut exclusiv pe principiile propagandei de război, mult diferită față de propaganda obișnuită. Rechiziționarea televiziunilor de știri de către Regimul militar Iohannis, cenzurarea și autocenzurarea au făcut ca publicului să i se ofere doar produsele PSYOP. Pe plan mondial au apărut și voci care, cu argumente, spun și altceva decît propaganda de război. La rubrica Războiul, dincolo de propaganda de război, cristoiublog.ro va găzdui puncte de vedere din lume, dar și din România care se supun numai și numai Datoriei de a spune Adevărul.

(Sursa: Facebook Ana Iordănescu)

Duda, președintele Poloniei, a declarat că se va acționa în justiție împotriva Gazprom pentru nerespectarea clauzelor contractuale, în contextul stopării livrărilor de gaz rusesc din cauza neacceptării rublei ca monedă de plată. Ursula von der Leyen a declarat, la rândul său, că ceea ce face Rusia este un șantaj. Ordinar, adaug eu…

Acești oameni sunt nebuni? Complet nebuni, de balamuc? Dacă da, de ce nu îi tratăm? Dacă nu, poate noi suntem nebuni! Cineva, oricum, nu e bine cu capul în anul de grație 2022..
De când a început bombardeaua în Ucraina, am auzit, în toate limbile europene, o singură mantră: să impunem restricții produselor rusești, de la șosete la sportivi, dar mai ales, gazului și petrolului (ruskie). Ahu, ahu!, au strigat toți deosebiții. Deosebit de proști, asta vreau să zic. Poloneza a devenit un fel de lingua franca a luptei împotriva Rusiei. Să renunțăm, să fim bravi, să cutare, cine nu renunță e cu Putin, să fie aspru sancționat. Polonia, un fel de al 51-lea stat american. Tuta de Ursula, la fel. Rezistăm, trăim ca în peșteră, ne sacrificăm, dar suntem țepeni și care o mai lua de la ruși să facă, să pățească, să-i sară ochii.. Balcanisme, dar ea fiind nemțoaică n-are fermentul plin de vervă al Balcanilor și s-a exprimat mai ca tractorul, dar asta a gândit: să dea toți dracii în capul ăluia care o mai lua de la ruși! Nu mai vorbea nimeni de contract cu Gazprom, de clauze, de legislație. Acum, să nu ne închipuim că rușii au continuat să livreze gazele pentru că s-au gândit la săracii europeni. Nu. S-au gândit la bani, s-au gândit să nu piardă piața europeană și, eventual, cum să salveze rubla, pe care occidentalii s-au pripit să o declare moartă și îngropată. În timp ce la Bruxelles i se făcea deja de trei zile, a venit vestea: vreți gaz, plătiți în ruble. Nici nu vă salut, dasvidania.

Kafka e depășit de situație. Polonezii vor da în judecată Gazprom pentru nerespectarea unui contract, pe care oricum Polonia l-a denunțat de la începutul crizei ucrainene. Deci nu sunt mulțumiți de aplicarea sancțiunilor pe care ei le au cerut. Dacă le impuneau rușii, avea sens, dar așa suntem toți de la Spitalul 9. Iar Ursula cea tută vorbește despre șantaj. Deci Rusia forțează Europa să cumpere gaz de la ea, dar, dacă nu mai trimite, nu e bine că o dă Duda în judecată. Dar cine a secătuit Europa de resurse? Putin? Stalin? Cine a chemat-o pe Greta Trotineta să denunțe cărbunele? Lenin? Cine a împiedicat Europa să își genereze surse alternative? Și nu mă refer la trei panouri solare, că nu se alimentează industria europeană puternic consumatoare de la trei eoliene și două mori.

Deci vedeți, cineva e nebun în această poveste. Dincolo de umorul negru, situația se complică pe zi ce trece. Chiar și cu livrările neîntrerupte complet, prețul gazului a crescut, ceea ce înseamnă că produsele europene devin necompetitive, deci șomaj, deci prețuri mari, deci nasol. Pentru cei care au crezut că e ceva cool, care se rezolvă cu o pătură în plus și un dușuleț rece, ca într-o tabără, ce să zic, bănuiesc că ați susținut și codul QR, deci de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
Deci oamenii ăștia sunt nebuni? Sau noi suntem? Sau poate nu e nebunie, ci prostie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Europenii s-au sucit, acum vor gaz de la ruși”

  • Acum vreo 15 Ani am cumpar un ziar nu am retinut exact numele …flacara ortodoxa sau faclia ceva de genul.
    Ca motto avea ceva care v ar putea Ajuta
    „Va veni timpul ca lumea sa innebuneasca
    Si cine nu va innebuni vor zice despre el ca e nebun”
    Hm…

  • „Deci vedeți, cineva e nebun în această poveste.”

  • Adevărat Maestru ziarist ! Și OMV Austria a anunțat că plătește în ruble. Așa că enteresul este tot enteres…

  • Întâi întrebăm pe americani ce cred ei și abia apoi stabilim și noi cine are dreptate și cine nu! Chiar nu s-a înțeles? Licuriciul poartă briciul!

  • Felicitari pentru articol! Nenorocirea e ca putini inteleg,iar unii nu vor sa inteleaga si sufera multimea.

  • Foarte tare și sunt complet de acord cu ce s-au scris!
    Că despre pace nu mai vorbeste nimeni….toți vor sa omoare Rusia…..da…dar cu ce preț întreb eu care vreau sa trăiesc sa îmi cresc copiii în libertate….asta așa precară…..și cum poți înfrânge Rusia cu o cultură de război și cu mii de raclete nucleare….?! Ori suntem cretinii or cineva ne vrea tâmpiți !
    Cu respect mă înclin pentru că mai există oameni care scriu adevărul indiferent de consecinte!

    • Sa ne fereasca cel de sus de amplificarea retoricii razboinece a celor dusi cu capul.

  • Nici prostie, nici nebunie. Este solidaritate cu marele aliat, care va reusi sa distruga UE. Duda este suparat, nu a rusit sa isi umple butelia cu gaz rusesc iar gazul american inca nu a venit.

  • Magistral articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *