Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Evenimentul de prezentare a Planului de Relansare: o … tristă

Marți, 30 iunie 2020, plecînd de la formularea Eveniment de prezentare, de la specificul locației – Grădina Clubului Diplomatic București și de la pregătirea de artilerie în plan publicitar, socoteam că a doua zi, 1 iulie 2020, națiunea română, contactată prin transmisiile în direct ale televiziunilor miluite la frenezia PNL va asista la un spectacol interesant, provocat de Lansarea Planului de Investiții și Relansare Economică după Pandemie. Firește, așa cum mă întrebam în comentariu, modest supus logicii: pînă la urmă un Plan, fie el și național, e un text însumînd un număr de pagini, burdușit de cifre, nițel greoi, cum e orice text despre Economie. Dacă prezentarea s-a anunțat a fi Eveniment și și-a găsit locația pe iarba Clubului Diplomatic un minim de efort de inteligență ar fi făcut interesant un moment condamnat să fie anost. Nu mă așteptam ca națiunea să asiste la un spectacol de sunet și lumini în genul celor orchestrate pe stadioane pentru doar doi spectatori care contau:
El și Ea.

Nu mă gîndeam nici la un spectacol de varietăți și nici la unul susținut de Meterhaneaua Imperiului Otoman.
Nu mă așteptam însă la o ședință de partid atinsă de rutină, precum cele din ultimii ani ai lui Nicolae Ceaușescu, ședințe în care vorbitorii se adresau unei săli goale: ascultătorii făcînd coadă la bufet, unde se băgaseră, cu acest prilej, portocale.

Convins că va fi, totuși, ceva interesant, chiar dacă hazliu, am rugat-o pe Dana Budeanu, invitata lui cristoiuTv după ora 18, cînd fusese programată deschiderea manifestării, să comentăm împreună imaginile. Reuniunea a durat două ore. Prima parte a fost transmisă de toate televiziunile de știri. Antena 3 a transmis-o în întregime. După primele cinci minute de transmisie, am fost nevoit să întrerup comentarea. Și eu și Dana Budeanu suntem oameni cu umor, gata oricînd să spunem ceva amuzant despre lumea din jur. Așezat sub coiful militant Reclădim România, evenimentul de prezentare a Planului nu reușea să ne smulgă nici un comentariu. Pentru astfel de întîmplări bărbații folosesc formula indecentă, dar deosebit de expresivă o …. tristă. Cum dracu de au transmis televiziunile de știri fie și o parte a acestei ședințe de partid adormitoare? Dar Antena 3, cum de a transmis timp de două ore? Sînt sigur că în timpul transmisiei camerele de luat vederi sforăiau de zor, căzute în somn, iar telespectatorii o rupseseră la fugă. După Cuvîntarea lui Klaus Iohannis pe post de Tovarășul la reuniunea Crescătorilor de iepuri, un număr de miniștri, prezentați de Ionel Dancă pe post de comper, au ținut lungi discursuri consacrate capitolului din Plan nimerit în dreptul funcției lor. Reportajele adevărate de la fața locului (vezi pe cel scris de Cora Muntean pe cristoiublog.ro) dau seamă de o atmosferă de clasă de băieți și fete în care tresar hormonii obligați să asculte o lecție despre Etica și echitatea socialistă. Lui Klaus Iohannis îi bîțîia genunchiul a nervi. Mulți dintre participanți o șterseseră în spațiul liber pentru a-și omorî timpul. Cred că mulți dintre dumneavoastră ați fost victimele unei ședințe care pare a nu se mai termina nici în Ziua de Apoi. Ați epuizat toate modalitățile de pierdere a timpului. Foile din față sînt pline de cercuri și unghiuri. La tribună, unul vorbește, vorbește și iar vorbește, că-ți vine să comiți pe loc un atentat terorist. Aceasta a fost atmosfera Evenimentului de prezentare. Ea a fost întărită de inițiativa răspîndirii, în stol de rîndunele a miniștrilor, pe televiziunile de știri, pentru a vorbi despre Plan, mai precis, pentru a repeta cele spuse în transmisia directă. Practic n-a fost televiziune de știri care să nu aibă, drept interlocutor, un ministru și drept temă Planul. Oamenii de cultură se întrec în a denunța obsesia televiziunilor pentru rating. Sărmanii! Cum să vorbești de obsesia ratingului cînd, după plicticoasa transmisie în direct, ucigașă de rating, televiziunile s-au grăbit să invite în studio un ministru pentru a repeta plicticoșeniile din timpul transmisiei?

E limpede că momentul de miercuri, 1 iulie 2020, s-a vrut, în concepția PNL, debutul campaniei electorale pentru locale și parlamentare.
Ajunge să observăm că făgăduielile delirante (Răzvan Dumitrescu spunea că n-o să mai avem pe unde trece de atîtea autostrăzi!) sînt proiectate a fi îndeplinite pe parcursul a 30 de ani, dar mai ales că adoptarea actelor normative necesare va avea loc abia peste o lună.

Așa se începe însă o campanie electorală?
Lipsa unui minim efort de îndrăzneală, de modernitate, reducerea prezentării la o bătrînească ședință de partid sînt semne că PNL se pregătește să se întoarcă în secolul XX și nu să treacă în secolul XXI.
Așa are de gînd PNL să-și desfășoare campania electorală? Păi îl bate la scor USR, chiar și offline!

N.B. Există însă și un aspect lăudabil al momentului. El i-a dat Corei Muntean să scrie și să publice pe cristoiublog.ro un reportaj de zile mari despre cea a văzut și ce a pătimit la Clubul Diplomatic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Evenimentul de prezentare a Planului de Relansare: o … tristă”

  • Domnule Cristoiu, ați fost acuzat că ați fost intracomunitar, că ați cu secu, sau nu….nu asta e ideea. Numai cine nu a trăit atunci, nu poate să înțeleagă. Nu puteai să fii nimeni dacă erai nimeni….știți ce vreau să spun. Ideea principală este, oricât de nenorocit ar fi fost Ceaușescu, și a fost, nu a spoliat țara asta în halul în care e spoliată astăzi. Securistule….NU MĂ LAȘI SĂ TE FUR?….te dau la gardă…că tot așa îi spune…Era mai bine pe vremea lui tovarasu, ca viermii nu erau asa mulți…

  • Orlando n-a avut demnitatea sa accepte un interviu cu comentariile deschise pe Youtube arătând astfel că e un politician mărunt.
    Lumea ar fi vrut să-l întrebe de ce ANAF e super praf in 2020, de ce din 2018 lumea n-a putut plăti cu cardul la ANAF, de ce Romania e cea mai praf țară din UE indiferent de cine e la putere.
    Un personaj dubios acest Orlando.

  • Evenimentul de prezentare a fost o mare tzapa… in conditiile in care Guvernu nu are nici 1% din suma de 100 de miliarde de euro de care s-a discutat. Aia sunt bani virtuali de la UE, de care oricine poate vorbi la o bere fara sa vada banii aia in veci.
    Romania are nevoie de niste masuri rapide, punctuale, in conditiile in care cca 1 milion de oameni au ramas fara job si mor de foame de pe o zi pe alta.. adica pana saptamana viitoare. Oamenii astia nu au nevoie de planuri marete cu bani de la UE ci de ajutor imediat.
    Niste impostori si niste mincinosi.

  • A început PNL campania electorală cu un basm irealizabil in conditiile zilelor noastre. Lipsește capitolul social și cultural, deci clar, oamenii ori sunt ignorați ori vor fi înlocuiți de roboți.
    Nu am văzut nimic despre relansarea economiei contemporane deși asta a fost tema reuniunii din parc.

  • Cum adică ”o labă tristă”? Eu i-am văzut și mi se păreau ”o labă vesela”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *