Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Exclusiv cristoiuTv. Alegerile locale trebuie să aibă loc în 27 septembrie

PNL și PSD vor ca alegerile locale să nu fie amânate, să aibă loc la data stabilită, în 27 septembrie. La cristoiuTv, vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean, a spus că nu este vorba de niciun blat, că organizarea alegerilor este o necesitate obiectivă, deoarece mandatele aleșilor locali au expirat în luna iunie, și nu se pot prelungi la infinit. De asemenea, spune el, nici nu se știe ce va urma în lunile de iarnă, din punct de vedere al epidemiei.

„Eu cred că alegerile vor avea loc pe 27 septembrie, însă liberalii fac tot ce pot să constrângă modalitățile normale de desfășurare a campaniei electorale. Ei merg pe chestiunea asta cu cifrele, cu bombardamentele pe mass media, care îți lasă senzația că a venit deja apocalipsa și spun asta fără să desconsider riscurile care sunt. Când lipești de o jumătate de adevăr jocul tău, asta este definiția standard a manipulării. Te mai și joci cu cifrele sau chiar dai niște interpretări mincinoase. Atunci este foarte simplu pentru ei, prelungim starea de alertă, cifrele urcă, poate ne gândim la starea de urgență, adică ne întoarcem la chestiunea dramatică de la început. Spui că nu se poate face campanie electorală directă, contactul cu cetățenii, acolo unde PSD-ul stă cel mai bine”, a explicat Corlățean.

În opinia lui, în aceste condiții de campanie, un independent nu are nicio șansă, dar probleme mai au și alte două partide, USR și Pro România.
„Unii, care nu sunt pregătiți de alegeri și nu au nici aleși locali, și mă refer la USR și Pro România, au început să vânture că e o iresponsabilitate. Nu, nu sunt pregătiți. Interesele lor sunt altele: suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare, pentru că cele parlamentare înseamnă vot politic. Or, USR și Pro România vor să transfere din votul politic și la alegerile locale pentru candidații lor. Alegerile locale nu ar trebui să se suprapună cu cele parlamentare, au cu totul alt profil”, a spus politicianul.

Întrebat de Ion Cristoiu dacă PNL creează această atmosferă apocaliptică pentru a împiedica o campanie normală, Titus Corlățean a spus că sunt mai multe interese: „Asta e o chestiune. A doua este legată de depunerea moțiunii de cenzură. Noi am făcut un lucru de bun simț, dar a fost o greșeală politică. Să anunțăm moțiunea de cenzură, să mai repetăm de câteva ori, e ca treaba cu Petrică și lupul. Când spui că nu depui moțiune, și ăsta e un lucru de bun simț, că e perioadă de criză și guvernul are de gestionat, așa cum este el, cu probleme de natură umană și fizică, apropo de corupție și multe alte chestii, e greu să depui moțiune. Dar dacă guvernul e prost și continuă să dea tunuri economice și face nefăcute, nu poți să-l lași la infinit să facă nefăcute”.

Senatorul a dat ca posibilă dată a moțiunii de cenzură, jumătatea lunii august: „Chiar dacă este stare de alertă. Unii se pot juca cu cifrele, cu interpretările. După ce ai președinte, guvern, comandament de nu știu care, servciile, le ai pe toate la mână, și situația gravă revine, e un eșec al tău, guvern. Ai eșuat”.

Despre motivele care l-au determinat să voteze împotriva legii carantinei, despre discuția avută cu Raed Arafat, precum și aspecte de politică externă, în emisiune:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *